Uncategorized

Myasthenia Gravis: Risc de infecție la pacienții cu boli musculare

Miastenia gravis (MG) este o boală neuromusculară autoimună severă. Medicina utilizează terapii imunosupresoare sau imunomodulatoare pentru a trata pacienții cu aceste tipuri de boli musculare. Cu toate acestea, acestea pot suprima sau modifica sistemul imunitar, infecțiile fiind un risc major. Charles Kassardjian, neurolog și cercetător la Spitalul St. Michael, a publicat cel mai mare studiu privind riscul de infecție în domeniul medicinei neuromusculare.

Lucruri demne de știut despre Myasthenia Gravis

Fizioterapeut care mișcă piciorul femeii pe un șezlong

În special, nu există aproape date de la cohorte mari care ar putea ajuta la îndrumarea discuțiilor cu pacienții cu privire la riscurile de infecție asociate tratamentului, în ciuda utilizării frecvente a medicamentelor imunosupresoare. Prin urmare, a existat un decalaj imens de cunoștințe. Datorită acestei lacune, rezultatele cercetării sunt noi și interesante. Deci, acestea sunt riscuri grave de care pacienții trebuie să fie conștienți. Cu toate acestea, nu există linii directoare specifice pentru boala neuromusculară. Cu toate acestea, acestea pot ajuta clinicienii să evalueze riscul sau să decidă asupra antibioticelor preventive.

Bătrânul cu miastenie gravis face exerciții cu bandă

Aproximativ o treime dintre pacienții din studiu au dezvoltat o infecție severă în timpul perioadei de studiu. După ajustarea pentru variabile confuze, cercetătorii au descoperit că pacienții bolnavi de mușchi au fost cu 39% mai predispuși să dezvolte o infecție gravă. Cele mai frecvente dintre acestea au fost infecțiile respiratorii, cum ar fi pneumonia. Au existat rate crescute de infecții ale pielii, sepsis, infecții postoperatorii, zona zoster și gripă, printre altele.

Perspective medicale

Imagine cu raze X a unei boli musculare cu mușchi slabi

Acest studiu oferă date din lumea reală pe care profesioniștii din domeniul medical le pot folosi pentru a-și educa pacienții cu privire la riscurile de infecție și la cele mai probabile infecții. În plus, slăbiciunea musculară este o boală care este tratată nu numai de specialiștii neuromusculari, ci și de neurologii generaliști și interniști și, desigur, cu participarea activă a medicilor generaliști. Prin urmare, rezultatele sunt de interes și se aplică unui public larg de medici.

femeie cu dureri de spate își ține brațul pe cruce

Deși oamenii de știință nu au studiat alte boli, rezultatele cresc posibilitatea infectării în alte boli neurologice autoimune pentru care se utilizează imunosupresia. Sperăm că acest lucru va stimula studii suplimentare. În cele din urmă, există câteva implicații practice importante. De exemplu, ratele mai ridicate de gripă și zona zoster prezintă studiu sugerează că medicii ar trebui să ia în considerare vaccinarea pentru aceste entități la pacienții cu boli musculare.