Uncategorized

Mai multe reparații pentru Polonia? Premierul polonez cere mai multe plăți de compensație pentru cel de-al doilea război mondial

Reparații Victimele Poloniei solicită distrugerea

Al Doilea Război Mondial poate fi un trecut pentru toate celelalte țări, dar este încă o problemă actuală și sensibilă pentru Germania și Polonia. Chiar acum, pe măsură ce se apropie 80 de ani de la începutul războiului, premierul polonez a luat cuvântul. El a spus că până în acest moment Polonia nu a primit plăți compensatorii adecvate pentru cele peste 6 milioane de victime ale războiului și distrugerea din orașele și satele poloneze.

Mai multe reparații pentru Polonia: Guvernul polonez solicită mai multe plăți compensatorii

Reparații Polonia cere miliarde al doilea război mondial

Ministrul de externe al țării vecine a vorbit și despre discriminare. El a explicat că alte țări cu mai puține victime și distrugeri au primit mai mulți bani decât Polonia și a dat Franței ca exemplu. Având în vedere cei peste 6 milioane de oameni care au murit (peste 20% din populație și-au pierdut viața în urma atacurilor militare), nivelul reparațiilor poloneze nu a fost pur și simplu corect. Acum guvernul polonez vrea să se așeze și să stabilească o sumă. În timpul vizitei planificate a președintelui federal german din 1 septembrie, premierul polonez intenționează să ridice din nou problema.

Subiectul părea de fapt închis mult timp. Polonia a renunțat oficial la despăgubiri la începutul anilor 1950. În tratatul două plus patru semnat la Moscova la 12 septembrie 1990, nu sunt prevăzute alte reparații. Cu zece ani în urmă, însă, guvernul polonez a revenit cu cereri. Al Doilea Război Mondial și consecințele sale par să fie încă o presiune asupra relațiilor germano-poloneze. Se pune acum întrebarea ce ar face Polonia dacă încercările de reconciliere nu ar reuși în timpul comemorării de 1 septembrie. Ministrul de externe Jacek Czaputowicz nu a anunțat în mărturia sa dacă va întreprinde și acțiuni în justiție.

Reparații pentru Polonia: Peste 1000 de orașe și sate poloneze au fost distruse complet în timpul celui de-al doilea război mondial

În timpul ocupației germane dintre 1939 și 1945, peste 1000 de sate poloneze au fost distruse pe pământ. La acea vreme, armata nu numai că a distrus numeroase opere de artă, dar a bombardat capitala Varșovia atât de puternic la sfârșitul războiului, încât era aproape complet în ruină. Mulți rezidenți au fost uciși în aceste atacuri. Numeroase monumente culturale, muzee, biserici și spitale au fost, de asemenea, complet distruse. După sfârșitul războiului, țara se afla într-o situație economică extrem de proastă.

În plus, 6 din cele 7 lagăre de exterminare din Polonia au fost înființate în care aproape toată populația evreiască a țării a fost ucisă.

Reparații pentru Polonia: Grecia are, de asemenea, cerințe similare pentru Germania

Reparații Germania Rusia plătește Uniunii Sovietice al doilea război mondial

Noile cerințe vin la patru luni după ce parlamentul grec a cerut Germaniei aproximativ 290 de miliarde de euro. Guvernul federal a respins hotărât aceste cerințe. În Grecia, politicienii de atunci nu au fost de acord cu ce să facă. Opoziția l-a acuzat pe premierul grec Alexis Tsipras că vrea să câștige voturi pentru viitoarele alegeri pentru Parlamentul European din octombrie prin cererile.

În 2015, Rusia a cerut, de asemenea, trei până la patru miliarde de euro despăgubiri pentru cele aproximativ 27 de milioane de victime ale războiului din Uniunea Sovietică. Populația rusă a suferit foarte mult din urma celui de-al doilea război mondial. Unii experți din Rusia au susținut chiar că populația Rusiei s-ar fi dublat aproape dacă nu ar fi fost războiul. În schimb, a existat sărăcie și foamete în multe orașe rusești, în special în cele care au fost parțial sau complet distruse.

Germania a plătit deja peste 70 de miliarde de euro în despăgubiri

Reparații Polonia Distrugeri Al Doilea Război Mondial

După sfârșitul celui de-al doilea război mondial, Republica Federală Germania a plătit statelor afectate peste 70 de miliarde de euro. Nu este vorba doar de plăți directe către alte guverne, ci și de plăți către persoane private, de exemplu membrii familiei victimelor celui de-al doilea război mondial. În Italia, de exemplu, peste 120 de oameni au fost împușcați de soldați germani într-un sat. Rudele victimelor au dat în judecată Republica Federală în fața instanței europene pentru despăgubiri și le-a acordat despăgubiri de peste 1,5 milioane de euro.