Uncategorized

Epuizarea postvirală ca sindrom după infecția COVID-19

COVID-19 poate aduce boli grave care pot dura câteva săptămâni pentru a fi depășite, iar depleția post-virală are loc, de asemenea, potrivit noilor studii. Chiar și după supraviețuirea infecției inițiale, unii oameni prezintă aceste simptome cu coronavirus care persistă. La șase luni de la identificarea bolii pentru prima dată, experții află mai multe despre aceste efecte pe termen lung. Acum știți că boala poate provoca leziuni cardiace, probleme neurologice precum accident vascular cerebral și leziuni pulmonare.

Coronavirus și epuizare post-virală

O femeie obosită, cu aparatul bucal, se uită pe fereastra spitalului în timpul pandemiei

Profesioniștii din domeniul medical descriu această afecțiune ca encefalomielită mialgică (ME). ME înseamnă, de asemenea, un sindrom de oboseală cronică (CES) dinainte. Medicii și oamenii de știință observă acest lucru cu fiecare virus și este practic o oboseală inexplicabilă, persistentă și recurentă. Este cel mai frecvent documentat la femei, de două ori mai frecvent decât la bărbați. Epuizarea post-virală poate afecta și persoanele de toate vârstele. Cu toate acestea, deoarece pacienții sunt mai în vârstă și au alte probleme de sănătate, poate avea efecte mai durabile. Dacă aveți și diabet și hipertensiune arterială, cu atât mai probabil aveți o furtună de citokine. La rândul său, acest lucru înseamnă că persoanele cu COVID-19 pot ajunge la terapie intensivă cu un ventilator. Așadar, cercetătorii avertizează că coronavirusul nu funcționează ca gripa normală. O mare întrebare aici este însă dacă acest lucru se datorează virusului viu sau pentru că sistemul imunitar răspunde într-un mod care provoacă simptome.

femeie cu mască de dormit în pat somn lung pe tot parcursul zilei după epuizarea virală

Dacă un pacient are aceleași simptome, este probabil ca acesta să nu fi învins încă virusul. Cu toate acestea, după ce simptomele dispar, pot apărea altele noi, cum ar fi oboseala post-virală. Tratamentul potențial ar trebui să se concentreze în primul rând pe calmare, auto-îngrijire și control simptomatic. Tulburările de somn sunt remediate, de exemplu, prin măsuri de igienă a somnului. De exemplu, stinge luminile din dormitor noaptea, nu te uita la televizor în pat și, în general, încearcă să nu fii foarte activ în pat. Uneori, somniferele sau chiar antidepresivele cu doze mici ar putea ajuta, iar yoga și meditația sunt, de asemenea, eficiente.

Relația dintre simptome și inflamație

medic îngrijorat cu mască de protecție se uită la proba de sânge cu coronavirus

Acumularea inflamației din citokine poate duce la oboseală post-virală și la alte simptome. Acest lucru este valabil mai ales atunci când traversează bariera hematoencefalică. Hipotalamusul este o zonă a creierului care, printre altele, reglează temperatura și controlează eliberarea hormonilor și apetitul. Ca urmare a citokinelor care se află în bariera hematoencefalică, pot apărea disfuncții autonome, cum ar fi febră mare, anomalii ale ciclului somn / veghe, probleme cognitive și oboseală severă. Acest lucru este similar cu focarul SARS din 2002-2003. Deci, un procent de pacienți cu COVID-19 ar putea dezvolta ulterior sindromul COVID-19 post-viral. Cu toate acestea, cercetătorii nu cunosc încă prognosticul pe termen lung, precum și programul pentru cei cu simptome reziduale după infecția inițială cu COVID-19. Realitatea dură este că ei învață că mulți pacienți care se recuperează de la infecția inițială continuă să prezinte simptome persistente.

Oboseala și epuizarea post-virală ca simptome după o infecție cu covid 19

O explicație pentru aceste simptome observate la pacienții cu coronavirus sugerează un posibil defect al funcționării mitocondriilor. Aceasta este o parte importantă a celulelor implicate în producerea și reglarea energiei. O altă teorie sugerează o tulburare a sistemului limfatic care drenează o parte specifică a creierului cunoscută sub numele de placa de sită. Defectul afectează celulele speciale cunoscute sub numele de microglia care înconjoară neuronii sau celulele creierului. În plus, această tulburare ar putea fi conform studiilor provoacă acumularea de compuși inflamatori. Simptomele includ oboseala, dificultăți de concentrare și ceață cerebrală. Nu există încă tratamente aprobate pentru oboseala postvirală, dar experții susțin că pacienții cu un astfel de sindrom se pot îmbunătăți în timp.