toamnă

Plantare de toamnă pentru containere mari – Cum se combină plante perene, ierburi, ierburi și co.

Plantarea de toamnă în fața ușii din față găleți mari idei coroană de ușă

Aduceți o dispoziție de toamnă în casă, plantând recipiente mari cu flori și ierburi de toamnă! Diferite ierburi și salate verde se potrivesc, de asemenea, bine cu florile. Tendința „Grădinărit în containere” oferă o mare oportunitate de a decora ghivece pentru toamnă. De la crizanteme și dovleci la cutii de balcon și coșuri suspendate, acest articol vă va oferi idei minunate și exemple de plantare de toamnă pentru ghivece.

plantarea toamnei de ierburi de pansel agățate tagete

Acest coș de răchită cu aspect rustic servește în același timp ca un coș suspendat și o mini grădină de ierburi. Panseluțele de grădină și gălbenele strălucesc în tonuri galbene frumoase și creează un contrast deosebit cu verdele ierbii. Între flori poți vedea încă puiul Redbor, care adaugă stropi de culoare violet. Ierburile selectate în acest coș sunt coriandru (de-a lungul mânerului), cimbru de lămâie (jos stânga) și oregano italian (jos dreapta). Rețineți că coșurile suspendate pot fi foarte grele atunci când sunt umplute cu pământ tradițional. Prin urmare, este recomandabil să umpleți spațiul de mai jos cu sticle goale de plastic și doar apoi să adăugați sol de ghiveci.

Toamna plantează găleți mari de varză ornamentală iarbă iedera tagete

Aceste plantații de toamnă combină înălțimea, structura și culoarea într-un aranjament uimitor. Veți avea nevoie de o jardinieră mare din ceramică, cu diametrul de 16 inci, care să aibă un drenaj bun. Umpleți găleată cu pământ. Varza roșie și varza ornamentală sunt soiuri robuste și colorate care se potrivesc perfect cu gălbenele roșii și galbene. Iarba bine oferă înălțimea aranjamentului, în timp ce iedera este drapată peste cadă.

Decor de masă varză de toamnă dovleci albi Heuchera

Tonurile violet și verde se combină în acest frumos aranjament. Mini dovleceii albi și soiurile ornamentale și de varză robuste fac acest aspect uluitor. În loc de o găleată, în acest exemplu a fost folosit un bol vechi pentru aluat. Pentru ca lemnul să nu fie deteriorat de solul și apa de ghiveci, acesta trebuie mai întâi căptușit cu folie de plastic.

Așezați plantele cu ghivecele lor direct în castron. Începeți mai întâi cu plantele purpurii – panseluțele, muștarul cu frunze roșii „Gigantul roșu”, clopotul purpuriu Heuchera „Prunul de zahăr” și varza ornamentală. Apoi adăugați pennywort, sedum siberian „Lemon Ball” și stonecrop „Ogon” pentru a lumina paleta de culori violet închis cu un pic de verde. Umpleți golurile cu mușchi pentru a ascunde ghivecele și completați cu mini dovleci albi.

Plantare de toamnă în fața ușii găleți de snapdragons crizanteme roșii

O găleată mare din fibră de sticlă într-o nuanță ușoară ca taupe este ideală pentru acest aspect. Acest lucru permite ca plantarea de toamnă să-și vină în sine. Salcia virginiană de rozmarin (Itea virginica) este combinată cu varză ornamentală și „Flirt” Nandina. Snapdragonele galbene și crizantemele roșii servesc ca un strop de culoare.

Salcia de rozmarin este un arbust rezistent la îngheț, care crește cu înălțimea de 60-100 cm. Frunzele devin roșu aprins spre violet toamna. Vă puteți bucura de florile albe cremoase din mai până în iulie.

cromonii roșii de bromelie toamnă pe pragul soarelui

Aceste recipiente din ceramică albă au o atmosferă la malul mării, care nu își menține înflorirea. Bromeliade roșii întâlnesc frunzele colorate ale crotonilor și structura bizară a ulcioarelor pitice (cefalot). Varza Penny cu creștere agățată creează un accent verde deschis împotriva ghivecelor albe. În timp ce bromelia și crotonii nu sunt rezistente la îngheț, ulciorii pitici sunt considerați plante perene rezistente.

Plantarea de toamnă a Kalanchoe Echeverias Sedum

Secretul acestei plantări de toamnă stă în frumoasele plante cu structură. Caziile din beton impresionează cu un aspect uzat în mod deliberat. Culorile neutre se potrivesc cu fațada casei și lasă culorile plantelor să strălucească. Un crin de palmier colorat (Yucca flamentosa) oferă un fundal frumos celorlalte plante perene. Echeveria albastru-violet contrastează frumos cu tonurile galbene ale liniilor palmelor și cu verdele plantelor sedum. Un Kalanchoe roșu aprins completează aspectul. Această plantare de toamnă cu întreținere redusă durează până la primul îngheț, deoarece echeveria și calanchoele trebuie să fie iernate în interior.

Chillies ornamentale Sedum Sage Coroană de toamnă

Violet, galben și portocaliu sunt combinații excelente de culori pentru toamnă. Înțeleptul arbust mexican (Salvia leucantha) este un adevărat punct de atracție. Tulpinile lungi de flori sunt acoperite cu multe flori violet-violet care pot fi văzute din iulie până la sfârșitul lunii octombrie. Locația ar trebui să fie foarte luminoasă până la soare. Un însoțitor drăguț pentru această plantă parfumată iubitoare de căldură este sulful cosmea, care provine și din însoritul Mexic.

Flori de toamnă de dovleci de crizanteme roșii pe prag

Crizantemele sunt o modalitate excelentă de a planta ghivece de flori în toamnă și rapid. Plantele perene robuste pot fi, de asemenea, combinate frumos cu buș, salvie mexicană și varză ornamentală.

Crizanteme flori de toamnă vază de dovleac cutie de conserve

În loc să transformați dovleci goi în felinare de Halloween, le puteți folosi ca vaze sau jardiniere pentru florile de toamnă. Crizantemele se potrivesc perfect în dovleci mari, în timp ce dovleci mai mici pot fi plantați cu panseluțe.

Toamna plantând flori Heuchera Snapdragon Loropetalum

Combinați cele mai frumoase culori de toamnă cu un amestec viu de snapdragons ‘Snapshot Orange’, floarea centurii (Loropetalum ‘Purple Pixie’) și violete miniaturale galbene cu coarne. Frunzele izbitoare ale lui Heuchera „Sparkling Burgundy” completează imaginea de ansamblu.

Toamnă plantare corn galben pansel violet calamus iarbă Ogon

Panselutele și violetele sunt cel mai simplu mod de a aduce o înflorire de lungă durată în grădina sau balconul dvs. Acest trio de iarbă de calamus “Ogon”, panselă “Matrix Yellow Blotch” și mini violete galbene fascinează cu tonuri galbene însorite.

Mustar Red Gălbenele roșii de muștar gigant

Muștarul cu frunze roșii (Brassica juncea “Gigantul roșu”) este un adevărat ochi în acest ghiveci. Spre deosebire de frunzele sale întunecate, sunt florile studențești „Bonanza Harmony”. Sedumul rock “Angelina” reunește totul la final.

Cutie cu flori toamnă plantare panseluțe iederă alberta molid

Molidul albastru de pâine de zahăr Alberta acționează ca bază a acestei cutii de flori de toamnă, în timp ce varza, panseluțele și violetele oferă culoarea și structura toamnei. Iedera care crește dincolo de cutie transmite un pic de romantism.

Toamna plantează găleți de iarbă sferică de amarant

Această combinație explozivă de iarbă de fântână, amarant sferic (Gomphrena „Focuri de artificii”) și flori convertibile (Lantanas „Bandana Red”) vă pune imediat într-o bună dispoziție. Viile de cartof dulce creează un contrast frumos cu acest lucru. Această plantare de toamnă va dura până la primul îngheț.

Crizanteme portocalii în ghiveci Coleus Roșu

Crizantemele pot fi combinate excelent cu Coleus, deoarece ambele soiuri au cerințe similare pentru lumină, sol și apă. În funcție de soi, crizantemele au timpuri de înflorire și forme de creștere diferite. În total există peste 5000 de tipuri diferite de crizanteme. Multe dintre ele sunt rezistente și pot fi iernate în exterior.

Petunia „Supertunia Citrus” coleus roșu cadă mare toamnă

Această frumoasă petunie „Supertunia Citrus” este o atracție reală și fascinează cu o paletă de culori neașteptată de galben și alb. Frunzișul roșu portocaliu al lui Coleus se potrivește perfect cu petuniile.

Plante de toamnă la pragul Heuchera Dolce Creme Brulee

Adăugați o înălțime suplimentară vaselor dvs. cu coșuri suspendate din fibră de cocos. Coșurile sunt atașate la o tijă. Tapetează coșurile cu mușchi de turbă și plantează clopote violete „Crème Brûlée” sau clopote de corali. Au frunziș de culoare bronz care se potrivește perfect cu dovleceii portocalii.

Spurge loosestrife Whitefruit wireframe nuanță Petunia

Această combinație de urzică colorată, arbust de sârmă cu fructe albe, lapte, lapte și petunii impresionează prin culoarea sa purpurie magnifică magnifică. Urzica colorată (Solenostemon Scutellarioides “Salamandra”) se armonizează perfect cu petuniile, care arată aproape negre.

Idei de plantare toamnă cutie de flori Crizanteme portocalii viță de vie de cartofi dulci

Nimic nu amintește la fel de toamnă ca crizantemele portocalii. Această combinație de plante este perfectă pentru un pat ridicat pe balcon, precum și pentru cutii de balcon.

plantare decorativă de toamnă rezistentă Cyclamen Jacobaea maritima albă de pâslă

Ciclamenul și țesutul alb din pâslă (Jacobaea maritima) sunt printre cele mai populare flori atunci când vine vorba de plantarea unui ghiveci de flori în toamnă. De asemenea, puteți combina soiuri de ferigi rezistente și veșnic verzi. Datorită frunzelor sale delicate, feriga de coaste (Blechnum spicant), de exemplu, este deosebit de atractivă.

Distrează-te la replantare!

plantare de toamnă-umbră parțială-varză-hortensii-iederă-anghinare