Știri despre vedete

Fostul președinte al Rusiei Putin – a doua cea mai bogată persoană din lume

renumit mondial bea ceai 75 miliarde oficial

Fostul Președinte al Rusiei Vladimir Putin ocupă locul 2 printre cei mai bogați oameni din lume, cu o avere de 75 de miliarde de dolari. Potrivit revistei americane „The Richest”, singurul mai bogat încă este Bill Gates cu cei 77,1 miliarde ai săi. Fără îndoială, ne putem aștepta la momentul în care va ocupa primul loc în clasament.

Fost președinte al Rusiei – câteva fapte despre finanțele sale

Fostul rus face cont de fapte despre omul bogat

Având în vedere că activele sale sunt necunoscute și ar putea rula în numele altora, este foarte posibil ca suma de 75 de miliarde de dolari să fie depășită cu mult. Nu ar fi de mirare dacă averea sa este de fapt sute de miliarde. Cert este că Vladimir Putin a condus uriașul stat doar ca președinte și acum ca prim-ministru timp de 15 ani. Fostul președinte primește oficial un salariu de 187.000 de dolari. Acest lucru nu este deloc impresionant pentru standardele rusești. Asta face un venit de 15.583 USD pe lună, cu o masă într-un restaurant bun pentru patru persoane de cel puțin 5.000 USD. Pentru a fi considerat bogat la Moscova, trebuie să câștigi cel puțin 1 milion pe lună. Orice sumă sub aceasta aparține clasei de mijloc. Din păcate, însă, majoritatea cetățenilor sunt foarte săraci și echilibrul dintre bogați și săraci devine din ce în ce mai uniform. În declarația sa fiscală, primul dă Președinte al Rusiei el însuși că are un cont bancar cu 186.000 de dolari, precum și trei mașini rusești, un condominiu cu garaj la Moscova și o bucată de pământ la periferia orașului.

Fostul președinte al Rusiei – de unde vin miliardele sale?

Președintele Rusiei 75 de miliarde de avere în informații financiare

De unde vin miliardele lui Putin, dacă până la urmă salariul său nu este atât de mare?

Vladimir Putin, unul dintre cei mai influenți oameni din lume, deține stocuri solide în domeniul energiei, inclusiv 4,5% în Gazprom, 37% în Surgutneftegas și 50% în Gunvor, o companie elvețiană de comercializare a combustibililor. În consecință, veniturile giganților energetici se ridică la 150 miliarde, 20 miliarde și 80 miliarde de dolari pe an. Nu se știe exact cum a obținut acțiunile și cine îl reprezintă oficial. Se poate ghici doar în ce alte companii are mâinile în joc. Poartă un ceas cu o valoare modestă de 200.000 de dolari, deține propria încuietoare pe coasta Mării Negre, folosește peste 15 elicoptere prezidențiale și 40 de avioane, unele cu toalete de aur și alte articole de lux. Se știe, de asemenea, că primul Președinte al Rusiei are un iaht, un centru spa, o platformă de aterizare pentru elicopter și multe altele. De asemenea, i se oferă acces la peste 20 de proprietăți extrem de luxoase din întreaga lume, inclusiv la un castel din Evul Mediu.

Președinte a doua cea mai bogată persoană din lume