Să vă binecuvânteze

Vaccinarea împotriva gripei – Ce ar trebui să știți

vaccin antigripal-seringă-gripenvirusuri moarte

Toamna, când este mai răcoros și mai umed, crește și riscul de îmbolnăvire. Deși răceala nu este o amenințare majoră, are un impact redus asupra vieții de zi cu zi și poate fi tratată cu ușurință de către medicul dumneavoastră și cu medicamentele potrivite, există o altă boală care este tipică acestui sezon și provoacă multe îngrijorări. Ceea ce se înțelege este gripa sau gripa. În majoritatea cazurilor, vă asigură că aveți nevoie de odihnă la pat și, după cum se spune, că sunteți paralizat. Nu trebuie să fie deloc înșelată. Acest lucru se datorează faptului că poate avea consecințe fatale asupra sănătății și chiar poate duce la moarte. Cel mai bun aici este Vaccinarea împotriva gripei împiedica.

Vaccinarea împotriva gripei – ce vorbește pentru ea și ce împotriva ei?

Vaccinarea împotriva gripei beneficii-riscuri-informații

Cu exceptia Vaccinarea împotriva gripei, care este recomandat de medici în fiecare an și este destinat să ne protejeze sănătatea, stârnește dezbateri în societate și în principal două opinii. În timp ce unii au încredere în ea și se vaccinează în fiecare an la timp pentru toamnă, alții tind să fie suspicioși și nesiguri sau chiar să o respingă. Acestea din urmă sunt de această părere datorită diferitelor teorii, potrivit cărora Vaccinarea împotriva gripei provoacă diferite boli și chiar au consecințe fatale. Cu această neîncredere există totuși riscul ca copiii să moară din cauza unor boli pentru care vaccinările sunt disponibile de zeci de ani și numai pentru că unii părinți cred că organismul trebuie să-și întărească sistemul imunitar luptând singur cu bolile. Acest lucru duce, de asemenea, la răspândirea unor virusuri și epidemii periculoase, dacă nu cumva mortale.

Deoarece toamna a venit deja, tema este Vaccinarea împotriva gripei foarte oportun. Când vine vorba de gripă, există câteva lucruri pe care toată lumea ar trebui să le știe pentru a gestiona corect gripa. Nu trebuie însă subestimate complicațiile care pot apărea după gripă.

Vaccinarea împotriva gripei – ce este mai exact gripa?

vaccinarea împotriva virusului gripal gripal

Diferența dintre gripă, care provoacă infecții respiratorii, și alte infecții respiratorii este că aceasta afectează și perturbă mai mult corpul, astfel încât este necesară o cură la domiciliu. O răceală obișnuită, de exemplu, nu ne împiedică să continuăm lucrurile de zi cu zi. Virusul gripal este extrem de contagios și starea în sine se poate agrava rapid în orice moment.

Există, de asemenea, un risc de infecție bacteriană pe lângă infecția virală. Și tocmai această combinație este atât de periculoasă pentru tractul respirator și funcția pulmonară, precum și pentru organism. Consecințele pot fi fatale, în special pentru pacienții cu vârsta peste 65 de ani și copii.

Vaccinarea împotriva gripei – Ar trebui să ne vaccinăm?

vaccinarea împotriva gripei

De aceea este atât de important să luați măsuri în avans. Acest lucru este valabil mai ales pentru grupurile de risc menționate mai sus. the Vaccinarea împotriva gripei acționează împotriva tulpinii de gripă, care se schimbă în fiecare an. Desigur, există și medicamente antigripale care pot fi utilizate atunci când sunteți deja bolnav. Cu toate acestea, acestea trebuie luate la 24 până la 48 de ore după primele simptome, altfel efectul lor este minim. Cu toate acestea, ele nu sunt nici pe departe la fel de eficiente ca asta Vaccinarea împotriva gripei.

De asemenea, trebuie să știți că această gripă și vaccinarea asociată nu au nicio legătură cu celelalte tipuri de gripă. Deci asta poate Vaccinarea împotriva gripei De exemplu, nu vă protejați de gripa porcină. Există un alt tip de vaccinare pentru aceasta. În același mod, vaccinarea împotriva gripei nu funcționează împotriva altor microorganisme.

Ce tipuri de Vaccinarea împotriva gripei Este acolo?

vaccinarea împotriva gripei-spray-nazal-virusuri atenuate

În principiu există două tipuri de vaccinări împotriva gripei. Într-un caz, virusurile gripei moarte sunt injectate în organism sub forma unei seringi. A doua variantă, nazală Vaccinarea împotriva gripei, utilizați un spray nazal care conține viruși vii, dar slăbiți. Virușii înșiși sunt obținuți printr-o tehnologie care utilizează ouă.

Vaccinarea împotriva gripei – De ce trebuie să ne vaccinăm în fiecare an?

vaccinare-împotriva-gripei-împotriva-argumentelor

Lucrul dificil al gripei este că virusurile se schimbă în fiecare an. Se creează o nouă tulpină de virus. Acesta este și motivul pentru care Vaccinarea împotriva gripei trebuie reînnoit în fiecare an. Corpul are imunitate doar împotriva tulpinii actuale de virus, dar nu și împotriva tulpinii din anul următor.

Și aici intervin oamenii de știință. Deci în fiecare an unul potrivit Vaccinarea împotriva gripei Oamenii de știință trebuie să prevadă ce fel de viruși vor fi responsabili pentru epidemii în anul următor și cum se vor schimba, adică care va fi următoarea tulpină de virus. Aceștia sunt experți care sunt foarte familiarizați cu proprietățile și caracteristicile speciale ale virusului gripal. Și, după cum știți, a fost întotdeauna posibil să găsiți unul potrivit Vaccinarea împotriva gripei a realiza. Deci, dacă vă vaccinați, această vaccinare funcționează numai împotriva tulpinii de virus pentru care este destinată și numai după 2 săptămâni.

Vaccinuri active și inactive – care sunt acestea?

vaccin-gripal-intrebari-raspunsuri

Vaccinurile active și inactive denotă vaccinarea vie și moartă. În consecință, în vaccinarea inactivă, agenții patogeni morți (în acest caz, virușii gripali) sunt injectați intramuscular. Dacă virusul pătrunde în organism, sistemul imunitar reacționează producând anticorpi, ceea ce este mai ușor pentru el, deoarece virusurile sunt deja moarte. În acest fel, organismul este pregătit pentru infecția cu virusul viu și are suficienți anticorpi pentru a-i combate fără întârziere și pentru a proteja organismul. Așadar, gripa rămâne departe. Și tocmai asta este Vaccinarea împotriva gripei Numai cantitatea necesară de viruși este transmisă în organism cu care organismul poate întări sistemul imunitar prin producerea anticorpilor necesari.

Vaccinurile active sunt, de asemenea, injectate intramuscular în organism. Cu toate acestea, în acest caz agenții patogeni sunt vii și slăbiți. Principiul din spatele acestui tip de Vaccinarea împotriva gripei dar este la fel. Așa-numita vaccinare vie împotriva gripei are loc de obicei prin brațul superior, prin care zona este bine dezinfectată în prealabil.

Vaccinarea împotriva gripei – când ar trebui să ne vaccinăm?

Vaccinarea împotriva gripei sezonul de iarnă-beneficiu-risc

În principiu, ar trebui să primiți cu siguranță vaccinarea cât mai devreme posibil. Dar dacă ați uitat sau nu ați avut timp să vedeți un medic, acesta este Vaccinarea împotriva gripei posibil și la sfârșitul lunii noiembrie și chiar decembrie. Dar asta depinde și de situația epidemiologică.

Trebuie să știți că după vaccinare, organismul are nevoie de suficient timp (15-20 de zile) pentru a dezvolta imunitate împotriva gripei (acest lucru se aplică și tuturor celorlalte vaccinări). Din moment ce corpul după Vaccinarea împotriva gripei Dacă durează 3 până la 4 săptămâni pentru a produce suficienți anticorpi cu care să lupte împotriva gripei „reale”, vaccinarea ar trebui să aibă loc cu cel puțin o lună înainte de începerea preconizată a epidemiei de gripă. De asemenea, este foarte important să fii sănătos atunci când faci asta Vaccinarea împotriva gripei obține. Sfârșitul lunii noiembrie este cel mai bun pentru vaccinul antigripal. Motivul pentru aceasta este că, în acest moment, unul este de obicei sănătos și corpul are încă suficient timp pentru a produce anticorpii necesari.

the Vaccinarea împotriva gripei funcționează un an. Imunitatea este cea mai puternică în primele șase luni.

Vaccinarea împotriva gripei – ce efecte secundare există?

vaccinarea împotriva gripei-gripa-vaccinată-înainte-de-sezon-gripală

Efectele secundare nu sunt un eveniment obișnuit cu Vaccinarea împotriva gripei. Ele apar doar în cazuri izolate și apar sub formă de durere la locul injectării, durere musculară, temperatură ridicată și stare de rău.

Cu nazala Vaccinarea împotriva gripei, care este utilizat mai ales la copii, poate duce la dureri de cap, curgerea nasului, dureri în gât și tuse. La copii este posibilă o temperatură ușor crescută, precum și durere la nivelul mușchilor. Doar cazurile care implică o reacție alergică sunt periculoase.

Sperăm că am reușit să vă oferim o imagine de ansamblu bună și să vă fie mai ușor să decideți dacă să vă vaccinați sau nu. În principiu îți oferă asta Vaccinarea împotriva gripei o garanție a sănătății. Dacă încă nu sunteți sigur, puteți consulta medicul și le puteți cere să vă explice avantajele și dezavantajele.