Să vă binecuvânteze

Cele șapte chakre și importanța lor pentru sănătatea noastră

Chakra. Poate că ați auzit termenul la ora de yoga sau l-ați văzut ca un tatuaj. Chakrele sunt un sistem energetic complex și vechi care a luat naștere în India. Au fost menționați pentru prima dată în Vede. Vedele sunt texte sacre antice ale cunoașterii spirituale datând de la 1500 la 1000 î.Hr. Cuvântul „chakra” înseamnă „roată” în sanscrită și se referă la punctele de energie din corp. Se crede că acestea sunt vortexuri de energie care ar trebui să fie „deschise” și în armonie unele cu altele, întrucât acestea corespund unor organe și zone importante ale corpului nostru care afectează bunăstarea noastră emoțională și fizică. Unii spun că există 114 chakre diferite, dar de cele mai multe ori oamenii vorbesc despre șapte chakre principale care rulează de-a lungul coloanei vertebrale. Fiecare dintre aceste șapte chakre are un număr, un nume, o culoare, o zonă a corpului și un accent corespunzător asupra sănătății. Deci, ce ar trebui să știi despre chakre? Vă vom spune semnificația și proprietățile celor șapte chakre.

Chakra rădăcinii (Muladhara în sanscrită)

Cele șapte chakre explicate pentru începători

Locație: Chakra rădăcinii este prima dintre cele șapte chakre și este situată la baza coloanei vertebrale, pe coadă.

sens: Numele Muladhara este alcătuit din cuvintele Mula și Adhara, care înseamnă „rădăcină” și „sprijin”. Chakra rădăcină reprezintă conexiunea cu pământul și reprezintă instinctul nostru de supraviețuire. Pentru noi astăzi, acest lucru înseamnă de obicei siguranță financiară și emoțională.

Aveți un loc de muncă permanent, un acoperiș deasupra capului și suficientă mâncare pe masă? Te simți în siguranță în viața ta acum? Prima ta chakră este echilibrată atunci când nevoile tale de bază au fost îndeplinite și s-a pus baza unei stări fizice și mentale sănătoase.

Chakra rădăcinii este roșie și are un efect de împământare

culoare: Roșu

element: Pământ

Pietre vindecătoare: Toate pietrele roșii sau roșii-maronii, de ex. B. Rubin, granat și Jasper roșu, hematit + onix negru

glanda: Glandei suprarenale

părți ale corpului: Picioare, picioare, oase, colon, dinți

volum: Lam

Când este chakra rădăcină hiperactivă?? O chakră rădăcină hiperactivă provoacă anxietate și nervozitate sau chiar coșmaruri. De ce? Pentru că frica asigură supraviețuirea. Fizic, a fi hiperactiv poate duce la probleme digestive, dureri de spate, sciatică, dureri de șold, probleme de greutate și vene varicoase.

Întărirea chakrei rădăcinii mergând desculț

Cum pot fi eliberate blocajele din chakra rădăcinii?? Puteți întări această chakră reconectându-vă cu pământul și petrecând mai mult timp afară în natură. Activități precum grădinăritul, mersul desculț, înotul sau chiar jocul în frunzișul de toamnă vă pot activa chakra rădăcinii.

Poziții de yoga care îl activează: Îndoire înainte în răspândirea largă (Prasarita Padottanasana), ghemuitul adânc (Malasana), postura de munte (Tadasana)

Variație largă de răspândire a yoga

Uleiuri esențiale pentru chakra rădăcinii: Un masaj la picioare este o modalitate excelentă de a armoniza chakra rădăcinii și de a vă oferi senzația de a fi la pământ și stabil. nucşoară activează o chakră rădăcină slabă în timp ce Patchouli și Vetiver calmează o chakră hiperactivă. Alegeți un ulei esențial de echilibrare precum. Bergamotă, pentru a susține o chakră rădăcină care funcționează corespunzător.

Chakra sacrală (Svadhisthana)

Culoarea chakrei sacre portocalii reprezintă senzualitate și creativitate

Locație: Deasupra osului pubian și aproximativ o lățime a mâinii sub buric

sens: Chakra sacrală este a doua dintre cele șapte chakre și reprezintă puterea noastră creatoare, senzualitatea și relația sănătoasă cu ceilalți. Svadhisthana înseamnă ceva de genul „locuința sinelui” / „propria mea locuință dulce”.

Când chakra ta sacrală este deschisă și echilibrată, probabil că te vei simți grozav: fericit, amabil, optimist, pasionat și vesel. Te vei bucura de toate lucrurile plăcute pe care le oferă viața.

culoare: Portocale

element: Apa

Pietre vindecătoare: Toate pietrele de culoare portocalie, de ex. B. cornalină, ochi de tigru, piatră solară, topaz

glanda: Gonade

părți ale corpului: Uter, testicule, rinichi, vezică urinară, partea inferioară a spatelui

volum: Vam

Simptomele blocate ale chakrei sacre includ depresia și teama de schimbare

Dacă chakra sacră este blocată: Dacă nu te simți inspirat creativ sau dacă ai instabilitate emoțională, chakra ta sacrală poate să nu fie deschisă. Chakra sacrală este adesea hiperactivă atunci când ne confruntăm cu lucruri precum dependența și lacomia. Simptomele emoționale sunt adesea frica de intimitate și schimbare, depresie, scăderea poftei sexuale sau comportamente asemănătoare dependenței, cum ar fi obezitatea sau anorexia. Problemele cu chakra sacrală se manifestă fizic ca boli ale uterului și ovarelor, boli ale prostatei și testiculelor, disfuncții erectile, boli fungice ale organelor genitale, boli ale rinichilor, probleme ale vezicii urinare, infecții ale tractului urinar etc..

Stimulați chakra sacrală prin dans și tot ce este distractiv

Cum se poate stimula chakra sacrală?? Onorându-vă corpul și exprimându-vă creativ, păstrați roțile energetice în mișcare și deschidere. Doar bucurați-vă de viață și de tot ceea ce este distractiv. Dezvoltă o nouă relație cu senzualitatea și vioiciunea prin dans, creativitate și sociabilitate.

Activează chakra sacrală prin yoga: Pigeon Pose (Kapotasana), Goddess Pose (Utkata Konasana), Warrior II

Uleiuri esențiale pentru chakra ta sacrală:  Chakra sacrala, care iti afecteaza senzualitatea, beneficiaza de un masaj al spatelui. Esențial picant Ulei de cardamom trezește o chakră sacrală subactivă în timp ce Ylang-ylang și neroli calmează o chakră sacrală hiperactivă. Portocaliu amar și lemn de santal asigurați-vă că chakra sacrală continuă să funcționeze corect.

Chakra buricului (Manipura)

Vindecați chakra ombilicală și eliberați blocaje

Locație: De la buric la piept, se reglează presupus tot ce are legătură cu metabolismul, digestia și stomacul.

sens: Cu numele său sanscrit Manipura, care înseamnă „bijuterie strălucitoare”, se spune că a treia chakră este sursa ta de putere personală. Este vorba despre stima de sine și controlul asupra vieții tale.

Când a treia chakră este echilibrată, veți simți un sentiment de încredere, determinare și forță personală.

culoare: Galben

element: Foc

Pietre vindecătoare: Toate pietrele de culoare galbenă, de ex. B. citrin, pirită, chihlimbar

glanda: Pancreas

părți ale corpului: Aparat digestiv, ficat, vezica biliară, mușchi

volum: RAM

Dacă aveți o chakră ombilicală subactivă, este posibil să aveți dificultăți în luarea deciziilor

Când este blocat: Dacă aveți o chakră ombilicală subactivă, este posibil să suferiți de o stimă de sine scăzută, să aveți dificultăți în luarea deciziilor și să fiți prea sensibil la critici. Dacă sunteți hiperactiv, este posibil să aveți probleme cu furia sau agresivitatea, precum și o obsesie pentru putere și o lipsă de compasiune sau empatie. Fizic, chakra ombilicală tulburată se poate manifesta sub formă de durere abdominală, cum ar fi probleme digestive sau flatulență, ulcere gastrice sau chiar diabet.

Poziție yoga care activează chakra buricului Războinicul III

Cum se poate stimula chakra buricului?? Crește-ți stima de sine și încrederea în puterea ta. Faceți o listă de lucruri la care sunteți buni pentru a vă energiza chakra buricului. La urma urmei, toată lumea are talente și abilități.

Poza yoga care o activează: Barca (Navasana), Twists, Warriors III

Uleiuri esențiale pentru chakra buricului: Un masaj delicat al stomacului are un efect pozitiv asupra chakrei buricului. Întoarceți-vă eucalipt și Fructe de ienupăr pentru a activa plexul solar și Vetiver sau Immortelle (Helichrysum) pentru calmare. Uleiurile de echilibrare bune pentru o chakră a buricului deja bine echilibrată sunt grapefruitul și lămâia.

Chakra inimii (anahata)

Vindecarea și întărirea chakrei inimii prin uleiuri esențiale și meditație

Locație: În centrul pieptului, include inima, timusul (care joacă un rol important în sistemul endocrin și limfatic) și plămânii.

sens: Ca chakra centrală, cea de-a patra chakra reprezintă locul în care se întâlnesc chakrele fizice și spirituale. Chakra inimii se referă la capacitatea ta de a iubi și de a fi iubit. Vă guvernează relațiile, compasiunea și sentimentul de unitate față de cei din jur.

Când chakra inimii este deschisă și echilibrată, dragostea și compasiunea curg liber – acest lucru se aplică atât dăruirii, cât și primirii. Te simți amărât pentru că ai prea multe relații proaste? Ești prea speriat să iubești sau poate nu te simți demn de iubire? Aveți o mulțime de sentimente negative față de cei care v-au greșit în trecut? Dacă da, este posibil să aveți probleme cu chakra inimii.

culoare: Verde și roz

element: Aer

Pietre vindecătoare: Toate pietrele verzi sau roz deschis, de ex. B. jad, cuarț trandafir și malachit

glanda: Glanda timusului

părți ale corpului: Plămâni, inimă, brațe, mâini

volum: Yam

Cele șapte chakre și pietre prețioase care le stimulează și calmează

Când este blocat: O chakră a inimii închise poate provoca tristețe, furie, gelozie, sacrificiu de sine, nevoie, frică de trădare și ură față de sine și de ceilalți – mai ales sub formă de resentimente față de ceva sau cineva. A te ține de sentimentele negative te îndepărtează de oportunitățile de dragoste. Fizic, un blocaj se poate manifesta în hipertensiune arterială, boli de inimă și plămâni, astm și alergii.

Cum se poate echilibra chakra inimii?? Totul începe cu a te iubi pe tine însuți. Echilibrarea celei de-a patra chakre înseamnă înlăturarea iubirii pe care i-ai dat-o altora și concentrarea din nou a uneia din ele asupra ta. Dă dovadă de apreciere pentru tine și dăruiește-ți dragostea pe care vrei să ți-o ofere alții. Apoi răspândește acea compasiune celor din jurul tău. Pentru a întări chakra inimii, faceți programe de auto-răsfăț cel puțin o zi pe săptămână. Faceți o baie relaxantă sau răsfățați-vă cu un masaj.

câinele în sus activează chakra inimii

Poza yoga care o activează: Îndoiți-vă, plasa inversă, câinele cu fața în sus

Uleiuri esențiale pentru chakra inimii: Acest centru emoțional beneficiază cu ușurință de un ulei plăcut parfumat, cum ar fi trandafirul și iasomia, care se aplică pe stern sau se masează în zona din spate. Esenţial Ulei de Palmarossa deschide chakra inimii în timp ce lavandă și maghiran calmează-l. Utilizarea regulată a ingredientelor esențiale Ulei de geraniu întărește chakra inimii care funcționează bine.

Chakra gâtului sau laringelui (Vishuddha)

Rigiditatea gâtului și a umărului poate fi simptome fizice ale unei chakre gât blocate

Locație: Numele o spune pur anatomic, chakra gâtului este conectată la tiroidă, paratiroidă, maxilară, gât, gură, limbă și laringe.

sens: Ai nicio problemă în a spune ce simți? Chakra gâtului este despre abilitățile tale de comunicare și despre simțul tău de auto-exprimare. Numele în sanscrită „Vishuddha” înseamnă ceva de genul curățat complet, purificat, clar, pur. Este prima dintre cele trei chakre pur spirituale (spre deosebire de cele inferioare, care se manifestă mai mult fizic).

Când chakra gâtului este echilibrată, puteți spune adevărul clar. Ei știu exact ce cuvinte sunt potrivite pentru fiecare situație și pot asculta pe deplin, vorbi și se pot exprima clar.

culoare: Albastru

element: Sunet

Pietre vindecătoare: Toate pietrele albastre, de exemplu lapis lazuli, acvamarin, kianit, turcoaz

glanda: Tiroidă, paratiroidă

părți ale corpului: Gât, gât, umeri, maxilar și gură

volum: Șuncă

Vindecați chakra gâtului prin antrenament zilnic de conversație

Când este blocat: Nu numai că îți este greu să-ți exprimi emoțiile sau te temi să fii judecat de alții – ceea ce îți poate împiedica și mai mult capacitatea de a spune adevărul. De asemenea, nu sunteți un ascultător activ și, de asemenea, sunteți în mod greșit înțeles. Când chakra gâtului este hiperactivă, se vorbește dur, se critică excesiv față de ceilalți și se strigă mult. Fizic, acest blocaj se poate manifesta ca o durere în gât, probleme tiroidiene, rigiditate la nivelul gâtului și umărului sau dureri de cap tensionate.

Yoga Asana Fish Matsyasana deschide chakra gâtului blocată

Cum se vindecă chakra gâtului? Aflați exerciții care vă vor deschide vocea pentru a vă transmite clar gândurile și sentimentele. Antrenamentul zilnic în conversație este un bun mijloc de a elibera blocaje.

Poze de yoga care o permit: Peștele (Matsyasana), plugul (Halasana), umărul (Sarvangasana)

Uleiuri esențiale pentru chakra gâtului: Un spray corporal aplicat pe zona pieptului și gâtului este o modalitate bună de a vă influența pozitiv chakra gâtului sau capacitatea de a vă exprima și de a comunica. Aplicați elementele esențiale ulei de lamaie pentru a deschide o chakra gâtului blocată și Vanilie sau musetel roman, pentru a-l liniști. Uleiul de coriandru susține o chakră sănătoasă a gâtului.

Al treilea ochi Chakra – Al treilea ochi (Ajna)

Al treilea chakră a ochiului - al treilea ochi reprezintă imaginație activă, gânduri clare și o minte ascuțită

Locație: A șasea chakră este situată între sprâncene și include glanda pituitară, ochii, capul și cerebelul.

sens: Este chakra pe care o cunoaște aproape toată lumea. Al treilea ochi este considerat locul intuiției și vă permite să vedeți prin toate iluziile. Și nu este vorba doar de viziune spirituală, ci și de imaginația și abilitățile creative de vizualizare.

Cei care au o chakră echilibrată a celui de-al treilea ochi au o imaginație activă, gânduri clare și o minte ascuțită, un bun simț al direcției și sunt foarte intuitivi. Unul are capacitatea de a vedea dincolo de fizic și dezvoltă așa-numitul al șaselea simț.

Ametistul pietrei chakrei al treilea ochi - deschide al treilea ochi prin pietre vindecătoare și meditație

culoare: Indigo

element: Ușoară

Pietre vindecătoare: Toate pietrele de culoare albastru închis sau indigo, de ex. Ametist, sodalit, cordierit, lazulit, safir, spinel

glanda: Glanda pineala

părți ale corpului: Ochii, urechile, sinusurile, urechile și creierul inferior

volum: Om

Dacă este blocat: Este posibil să aveți probleme în accesarea intuiției, să aveți încredere în vocea voastră interioară, să vă amintiți fapte importante sau să învățați noi abilități. Ești îngrijorat și nu poți să-ți planifici viitorul. Și dacă chakrele inferioare sunt dezechilibrate, probabil al treilea ochi este blocat. Al treilea blocaj ocular a fost legat de o varietate de probleme, inclusiv depresie, anxietate, judecată slabă, imaginație slabă, lipsă de concentrare și probleme de memorie. Simptomele fizice includ dureri de cap, amețeli, probleme de somn, urechi, ochi și tulburări ale sistemului nervos.

al treilea ochi al treilea ochi chakra prin meditație deschisă color indigo

Cum poți deschide al treilea ochi?? Pentru a umple cea de-a treia chakră a ochiului cu energie, ar trebui să vă concentrați pe eliberarea și trăirea în „aici și acum”. Este important să creați un pasaj către emoții și intuiție. Posibilitățile de a deschide al treilea ochi includ meditația vizată a chakrei sprâncenelor, utilizarea pietrelor de vindecare și aromoterapia.

Poze de yoga care o permit: Copilul (Balasana), delfinul (Shishumarasana), vulturul (Garudasana)

Uleiuri esențiale pentru chakra celui de-al treilea ochi: Chakra fruntea vizionară, care promovează conștientizarea, poate fi influențată cu un ulei parfumat aplicat pe frunte sau prin simplă difuzie și inhalare. Ulei de rozmarin deschide un al treilea ochi adormit în timp ce Mușețel adevărat această chakră vizionară se stabilizează și se concentrează. tămâia sau lemn de santal sunt o alegere bună pentru a întări o chakră deschisă și echilibrată.

Chakra coroanei (Sahasrara)

Floarea de lotus cu o mie de petale, chakra coroanei, ca un tatuaj pe omoplat

Locație: Cel mai înalt punct al capului

sens: Chakra coroanei este una dintre acele energii greu de explicat. Cunoscută în sanscrită ca Sahasrara sau chakra „florii de lotus cu o mie de petale”, chakra coroanei este centrul iluminării și reprezintă conexiunea noastră spirituală cu sinele nostru superior, cu ceilalți și cu divinul. Este poarta către univers.

O chakră a coroanei echilibrată este scopul fiecărei căi spirituale. Vă puteți gândi la acesta ca la conceptul budist de a atinge nirvana.

culoare: De la violet la alb

element: Nu

Pietre vindecătoare: Toate cristalele violete sau albe, de exemplu selenită, cuarț alb, lepidolit

glanda: Glanda pituitară

părți ale corpului: Creierul superior și sistemul nervos

volum: Nu

Dacă este blocat: Blocarea chakrei coroanei poate crea sentimente de izolare sau vid – practic, sentimente de depresie și înstrăinare. Fizic, un blocaj se manifestă prin dificultăți de a adormi și de a rămâne adormit.

Poziția yoga pentru chakra coroanei arborelui Vrikshasana

Spre deosebire de celelalte chakre, chakra coroanei este adesea complet deschisă numai prin exerciții yogice sau meditative speciale sau în anumite momente. Cu toate acestea, poate prin practica zilnică – de la meditație, rugăciune, la momente de tăcere și recunoștință – poți să-ți dai un gust pentru a experimenta acele momente de conexiune spirituală.

Poze de yoga care o permit: Headstand, copacul (Vrikshasana), Savasana

Uleiuri esențiale pentru chakra coroanei:  Un difuzor de aromă care răspândește mirosuri plăcute în cameră este cel mai bun mod de a activa chakra coroanei extrem de sensibilă. Cele picante și dulci Lavandin și Lemn de trandafir stimulează o chakră a coroanei slabă în timp ce Neroli sau vanilie au un efect calmant. tămâia ajută la susținerea unei chakre a coroanei care vibrează armonios.

Cele șapte chakre ar trebui să fie în armonie, astfel încât una să fie sănătoasă și confortabilă

Armonizați cele șapte chakre și atingeți iluminarea

În timp ce fiecare chakră are propriile sale caracteristici, se crede că toate cele șapte chakre funcționează ca un sistem. Adică, dacă cineva este deranjat, acesta afectează restul. Deci, atunci când aveți semne ale mai multor chakre blocate, știți doar că acest lucru este perfect normal – și orice curs de yoga sau vindecător bun va lucra pentru a le echilibra pe toate, astfel încât energia pranică din cap până în picioare fără blocaje și perturbări Piciorul să poată curge..