Să vă binecuvânteze

Care este cel mai bun substitut de zahăr pentru diabetici și dieta ceto?

Diabeticii ar trebui să evite mierea și zahărul pe cât posibil și să fie familiarizați cu alternativele lor dulci. Dar există un substitut ideal al zahărului pentru diabetici care să nu afecteze nivelul zahărului din sânge? Deoarece îndulcitorii artificiali nu au valoare nutritivă, alcoolii din zahăr și îndulcitorii naturali sunt alegeri mai bune aici. În special, extractele de plante fără calorii din stevia și fructele călugări au crescut în popularitate în ultimii ani și sunt considerate sigure pentru diabetici. Chiar și persoanele care urmează dieta ceto pot economisi calorii și carbohidrați cu ajutorul acestor îndulcitori.

Alcoolii de zahăr ca un substitut sănătos al zahărului pentru diabetici

înlocuitor natural al zahărului fără calorii și carbohidrați

Alcoolii de zahăr, cum ar fi manitolul, sorbitolul și xilitolul, se găsesc în multe gume și dulciuri din fructe fără zahăr. Spre deosebire de îndulcitorii artificiali, aceștia pot crește sau nu chiar deloc glicemia. Alcoolii de zahăr, numiți și polioli, sunt obținuți de obicei din fructe și legume. Influența lor asupra zahărului din sânge depinde de indicele lor glicemic și variază de la 13 pentru xilitol la 9 pentru sorbitol. În ciuda impactului relativ minor asupra nivelului zahărului din sânge, anumiți alcooli din zahăr (cum ar fi xilitol) pot avea un efect laxativ dacă sunt consumați în exces.

Se folosește la gătit și la coacere

Înlocuitor de zahăr pentru coacerea Erythrol și Stevia ideal pentru ceto

Deoarece mulți îndulcitori sunt mai mult sau mai puțin dulci decât zahărul, va trebui să vă ajustați rețeta în consecință. Deși sunt furnizate instrucțiuni specifice de gătit și coacere, ar trebui să încercați să obțineți dulceața pe care o doriți (încercați să utilizați mai puțin inițial și să ajustați cantitățile în consecință) sau puteți căuta rețete specifice care să fie un înlocuitor al zahărului diabetic în locul zahărului alb.

Mai multe lucruri pe care trebuie să le aveți în vedere atunci când gătiți și coaceți cu alternative de zahăr includ:

  • Este posibil să fie necesară ajustarea timpului de gătit.
  • S-ar putea să existe un postgust cu care nu sunteți obișnuit.
  • Volumul de prăjituri sau biscuiți poate fi redus ușor, deoarece zahărul creează o anumită structură în aluat în timpul coacerii.

Înlocuitor natural al zahărului pentru diabetici și în dieta ceto

înlocuitor natural de zahăr fără calorii Eritritol Stevia Monkfrucht Înlocuitor de zahăr pentru ceto

Există mai multe alternative de zahăr care sunt preferabile pentru diabet, deoarece aceste opțiuni tind să aibă un impact mai mic asupra nivelului de zahăr din sânge decât zahărul obișnuit.

Xilitol

Xilitolul este un alcool din zahăr care se găsește în multe tipuri de fructe și legume și are o dulceață similară cu zahărul. La 2,4 calorii pe gram, xilitolul conține cu 40% mai puține calorii decât zahărul și are un efect redus asupra glicemiei și insulinei. Xilitolul poate fi obținut din mesteacăn sau din fibre vegetale cunoscute sub numele de xilitan.

Alcool cu ​​zahăr eritrol pentru coacere cu conținut scăzut de carbohidrați

Eritritol

Eritritolul, de asemenea un alcool din zahăr, a fost stabilit ca un bun substitut de zahăr pentru diabetici datorită dulceaței sale și a conținutului scăzut sau deloc de calorii. Eritritolul este fabricat din amidon de grâu sau porumb fermentat și conține 70% din dulceața zahărului și doar 6% din calorii, cu doar 0,24 calorii pe gram.

Eritritolul este foarte sigur de utilizat, dar poate provoca în continuare indigestie dacă este consumat în cantități mari (ca orice alcool din zahăr). Deoarece nu avem enzimele necesare pentru a digera eritritolul, cea mai mare parte este absorbită în sânge și apoi excretată neschimbată în urină, ceea ce înseamnă că nu crește nivelul zahărului din sânge.

Extract de fruct de călugăr

Fruct de călugăr Luo Han Guo folosit în medicina chineză

Fructul călugăr popular în medicina tradițională chineză (TCM), numit și Luo Han Guo, este extras dintr-un pepene uscat și este un bun substitut al zahărului pentru dieta ceto. Extractul de fructe călugărești nu conține calorii, nici carbohidrați și este de 150 de ori mai dulce decât zahărul de masă. Nu crește nivelul zahărului din sânge, ceea ce îl face o alegere bună pentru diabetici.

înlocuitor sănătos al zahărului pentru diabetici și zahăr de fructe keto călugăr

În timp ce fructele călugărești sunt folosite în MTC de mii de ani ca antiinflamator și pentru combaterea durerilor de gât, nu există studii științifice pe termen lung despre utilizarea sa.

Fructul călugăr este disponibil și sub formă de pulbere. În timp ce pulberea are un gust ușor de post-gust, acel mic dezavantaj este complet compensat de numeroasele beneficii ale fructului.

Sirop de Yacon

înlocuitor sănătos al zahărului pentru diabetici sirop de yucon

Siropul de yacon este recoltat din rădăcinile plantei de yacon, care este originară din Anzi în America de Sud. Siropul Yacon este un îndulcitor bogat în fibre, care este plin de fructooligozaharide. Aceste fibre solubile servesc drept hrană pentru bacteriile intestinale sănătoase.

Înlocuitorul de zahăr pentru siropul Keto Yacon are un IG de 0

Siropul Yacon a fost legat de pierderea în greutate în unele studii, dar beneficiul său real constă în conținutul său ridicat de fibre, care ajută la echilibrarea nivelului de glucoză. Are un indice glicemic de 1. Yacon arată și are un gust ca melasa, cu o dulceață profundă, asemănătoare caramelului, care se potrivește bine cu produsele de patiserie, sosurile și deserturile..

Stevia

Stevia înlocuitor sănătos al zahărului pentru ceto și diabetici

Stevia este un produs pe bază de plante fabricat din frunzele plantei Stevia rebaudiana. Stevia se vinde mai ales sub formă de pulbere, dar poate fi găsită și ca extract lichid. Stevia nu conține calorii sau carbohidrați și are un indice glicemic de 0. Are un gust distinctiv, care este bine tolerat de majoritatea oamenilor, dar poate fi foarte vizibil pentru alții.

De altfel, stevia poate fi cultivată și ca plantă în ghivece. Puteți îndulci o ceașcă de ceai cu o singură frunză proaspătă de stevia.

Planta Stevia rebaudiana într-un ghiveci