Să vă binecuvânteze

Au sens metodele alternative de prevenire a coronavirusului?

Noul coronavirus a ucis peste 38.749 de oameni din întreaga lume și a infectat alte mii. În timp ce virusul se răspândește și vaccinul este încă în curs de dezvoltare, unii oameni caută mijloace alternative pentru a-și spori sistemul imunitar sau pentru a se vindeca singuri dacă sunt deja infectați cu acesta. Iată câteva dintre metodele și teoriile alternative de prevenire a coronavirusului care plutesc pe net sau sugerate de medici din întreaga lume.

China: Medicină tradițională chineză

Medicina tradițională chineză recomandă plante medicinale pentru prevenirea coronavirusului

Washington Post raportează că chinezii merg la magazine pentru a cumpăra Shuanghuanglian – un remediu pe bază de plante care urmează principiile medicinei tradiționale chineze (TCM). Shuanghuanglian este un amestec de caprifoi japoneze, calote chinezești și forsythia agățată (Lonicera japonica, Scutellaria baicalensis, Forsythia suspensa). La fel ca multe așa-numitele medicamente tradiționale chinezești, a fost inventat în anii 1960 pe baza unui amestec de teorii medicale chinezești pre-moderne și plante medicinale pe care medicii chinezi le-au adunat de-a lungul secolelor. La fel ca în majoritatea acestor practici, dovezile clinice sunt neconcludente. Deși există unele dovezi că Shuanghuanglian poate ajuta cu bolile respiratorii, nu există dovezi că este eficient în tratarea infecțiilor bacteriene și virale. (Reacțiile alergice sunt, de asemenea, frecvente în medicina tradițională chineză, în ciuda afirmațiilor periodice ale susținătorilor că sunt imposibile; Shuanghuanglian nu face excepție.)

Shuanghuanglian pentru prevenirea coronavirusului

Planta medicinala japoneza de caprifoi pentru prevenirea coronavirusului

Institutul Materia Medica din Shanghai, care face parte din Academia de Științe de Stat din China, a anunțat că medicamentul ar putea ajuta la inhibarea coronavirusului. Mass-media administrate de stat, cum ar fi Agenția de știri Xinhua și CCTV, au raportat că studiile clinice au sugerat că medicamentul poate fi eficient, ducând la linii lungi în punctele de vânzare TCM din toată țara..

Cu toate acestea, nu toți clienții avizi au găsit produsul potrivit. Se pare că există mărci de droguri pentru păsări și animale, numite Shuanghuanglian, iar unii consumatori le-au cumpărat pe cele greșite. Un vânzător veterinar online a spus fericit mass-media locale că nu se aștepta niciodată ca atât de mulți oameni să-și susțină afacerea cu medicină veterinară, în timp ce producătorii de produse aviare trebuiau să le spună consumatorilor să nu ingereze produsul lor.

Cumpărați Shuanghuanglian în magazinele TCM din China

TCM este o afacere mare în China, care are un sprijin guvernamental puternic. Practica modernă nu se referă la medicamentele cu plante medicinale și la amatori, ci la medicamentele industrializate – o piață de 45 de miliarde de dolari dedicată numai acestor medicamente anual. Industria TCM din China nu este o alternativă, ci un medicament „clasic”. Shuanghuanglian este un remediu pentru durerea în gât și este fabricat de patru producători diferiți. Cu toate acestea, nu este la fel de comun ca Yunnan Baiyao, pe care se pare că fiecare bunică din țară o jură. Dar sigiliul de aprobare al guvernului va crește cu siguranță cererea.

Ierburile chinezești ca sursă de strategii de vindecare împotriva coronavirusului

Lycoris radiata Crin de paianjen roz din China

Farmacopeea tradițională chineză, desigur, conține multe medicamente, a căror valoare a fost dovedită clinic. Mulți cercetători și-au propus acum identificarea plantelor medicinale chinezești care sunt utilizate în mod obișnuit pentru tratarea infecțiilor respiratorii virale și care conțin, de asemenea, ingrediente care ar putea inhiba direct noul coronavirus Covid-19. Mai multe studii au fost deja publicate în reviste de specialitate. Ingredientele pe bază de plante servesc ca o sursă excelentă de diversitate biologică pentru a descoperi noi antivirale și pentru a dezvolta strategii eficiente de protecție / terapeutice împotriva infecțiilor virale. Unii cercetători consideră că produsele naturale vor continua să joace un rol important și să contribuie la dezvoltarea medicamentelor antivirale.

houttuynia cordata „flore pleno” (coadă de șopârlă), floare albă sissinghurst, iulie

O echipă de cercetători de la universitatea medicală din Taiwan a publicat un raport în 2014 cu privire la efectele antivirale ale diferitelor substanțe naturale și medicamente pe bază de plante. (Un link către raport poate fi găsit la sfârșitul articolului.) Profesorul Liang-Tzung Lin și echipa sa au identificat saikosaponine care se găsesc în plantele chinezești Bupleurum spp., Heteromorpha spp. și Scrophularia scorodonia sunt incluse ca inhibitori ai atașamentului și penetrării coronavusului după contactul cu o celulă susceptibilă. De asemenea, s-a documentat că extractele din Lycoris radiata, Artemisia annua, Pyrrosia lingua și Lindera aggregata au efecte anti-SARS-CoV. Inhibitori naturali împotriva enzimelor SARS-CoV au fost, de asemenea, identificați și includ myricetin, scutellarein și compuși fenolici de la Isatis indigotica și Torreya nucifera. Alte medicamente naturale anti-CoV includ extractul de apă din Houttuynia cordata, care a fost observat că are mai multe mecanisme antivirale împotriva SARS-CoV.

Apă caldă sărată pentru prevenirea coronavirusului

Gargară cu apă sărată pentru a preveni coronavirusul

Renumitul pneumolog Zhong Nanshan, în vârstă de 83 de ani, un veteran al crizei SARS, considerat un erou național, a recomandat să vă clătiți gura și cavitățile nazale cu apă caldă sărată în fiecare dimineață și noapte sau chiar de mai multe ori pe zi pentru a preveni infecția.

Cu toate acestea, experții au spus că acesta este un basm și că soluția salină nu va „ucide” noul virus, potrivit Agence France-Presse. Organizația Mondială a Sănătății a mai declarat pentru AFP că nu există dovezi că soluția salină ar proteja împotriva infecției cu noul coronavirus.

Rusia: ghimbir împotriva coronavirusului

Ghimbirul are un puternic efect antibacterian

Oleg Torsunov, un renumit medic și psiholog în Rusia, susține că ghimbirul și curcuma pot fi folosite pentru prevenirea și combaterea virusului. Ar trebui fie să sugeți o bucată de ghimbir de trei ori pe zi, fie să o beți ca un ceai cu miere. „De mulți ani am tratat infecțiile virale cu o listă foarte scurtă de remedii, și anume ghimbir, curcuma, ace de pin, ramuri de brad (brad siberian), muștar galben, piper alb”, a explicat Torsunov.

Împachetare pe bază de plante sau folie de ghimbir ca masaj al zonei reflexe împotriva coroanei

Dacă simțiți deja primele simptome ale unei boli virale, ar trebui să vă faceți imediat o folie de ghimbir. O mică bucată de ghimbir este înfășurată într-o cârpă moale și legată în jurul încheieturii și gleznei stângi. Ghimbirul trebuie schimbat la fiecare 24 de ore. Potrivit Dr. Împachetările pe bază de plante Torsunov sunt un masaj reflexologic deosebit de puternic.

India: Ayurveda și homeopatie

Ierburi ayurvedice curcuma ghimbir scorțișoară

Ministerul indian AYUSH a publicat un sfat de sănătate bazat pe practicile medicale tradiționale din Ayurveda, Homeopatie și Unani. Guvernul Indiei Biroul de informare a presei (PIB) oferă o prezentare generală a remediilor propuse pe site-ul său web (linkul de mai jos) și susține că infecția cu coronavirus poate fi prevenită cu aceste mijloace tradiționale. Cu toate acestea, unii cercetători și medici au criticat această opinie, deoarece aceste informații pentru prevenirea coronavirusului nu se bazează pe studii științifice sau clinice.

Ce s-a propus?

Tulsi Sfântul Vasile Ocimum tenuiflorum

Trei tipuri de practici tradiționale de vindecare cu ierburi – Ayurveda, Homeopatie și Unani – au fost propuse de minister ca măsură preventivă împotriva Coronei. Un exemplu a fost să beți apă Shadang Paniya. 10 g de pulbere se fierbe în 1 litru de apă până se reduce la jumătate. Se spune că Shadang Paniya ajută împotriva durerilor de cap și a febrei. Un alt exemplu a fost luarea a 5g de Agastya harityaki de două ori pe zi cu apă caldă. Acest medicament ayurvedic este adesea utilizat pentru probleme de respirație. Se recomandă un alt elixir, care ar trebui să sprijine apărarea corpului. Se fierbe 5 g pulbere de trikatu și 3-5 frunze de tulsi (busuioc indian) în 1 litru de apă până se reduce la ½ litru. A se păstra într-o sticlă și, dacă este necesar, să ia înghițituri mici. Două picături de ulei de susan trebuie, de asemenea, plasate în fiecare nară în fiecare dimineață.

Arsenicum album 30 împotriva coronavirusului

S-a sugerat încă ca Arsenicum album 30 – medicamentul homeopat derivat din arsenic – să fie luat pe stomacul gol timp de trei zile ca medicament profilactic împotriva unei posibile infecții cu coronavirus.

Ministerul subliniază că măsurile de mai sus sunt preventive și nu sunt recomandate pentru tratament. AYUSH (Ayurveda, Yoga și Naturopatie, Unani, Sidda, Owl Rigpa și Homeopatia) a fost fondat pentru a dezvolta programe educaționale, cercetare și diseminare a practicilor medicale alternative indigene în India.

Concluzie

Remediile naturale calmează panica pandemică. Odată cu închiderea în Germania, atacuri de panică, cumpărături de hamsteri, schimbări fără precedent în viața profesională și niciun vaccin încă disponibil, sentimentul de teamă față de coronavirus poate duce și la acceptarea unor teorii alternative. Este ușor pentru oameni să se implice în soluții pe care le cunosc, cum ar fi să creadă că un remediu la domiciliu poate ajuta la răceală sau gripă. La urma urmei, ne place întotdeauna să ne întoarcem la remedii casnice încercate și testate din vremurile bunicii. Mulți oameni cred: „Deoarece nu există nici un remediu pentru această epidemie, nu avem nimic de pierdut. În cel mai rău caz vom risipi bani și în cel mai bun caz ne vom imuniza împotriva virusului. “

Remedii casnice pentru răceli și gripă care ajută la întărirea sistemului imunitar

Dar temerile asupra coronavirusului COVID-19 oferă mai multe oportunități de dezinformare despre „vindecarea miracolului”. Nu există dovezi științifice că oricare dintre aceste remedii alternative poate preveni sau vindeca boala cauzată de acest virus. Când vine vorba de prevenirea și tratarea infecției cu COVID-19, există numeroase afirmații false care se pot răspândi aproape la fel de repede ca boala însăși. infecție virală una cauzată de COVID-19. Există, de asemenea, mituri periculoase despre vindecarea COVID-19 care pot provoca daune grave sănătății.

Naturopatii au recomandat suplimente alimentare care „sperăm că vor ajuta la tratarea virusului”. Homeopații au susținut că au un remediu. Aromaterapeuții fac presiuni pentru „uleiuri esențiale antivirale” pentru „a ne ajuta să evităm infecția”. Acupuncturii susțin că pot ajuta la combaterea coronavirusului, deoarece acupunctura „întărește plămânii și rinichii” prin echilibrarea „anumitor sisteme organice”. Și chiropracticienii susțin că ajustările coloanei vertebrale vor ajuta la „creșterea funcției sistemului imunitar cu 200 la sută”.

Dozele extrem de mari de vitamine sunt dăunătoare sănătății

Persoanele care influențează sănătatea recomandă vitamine cu doze mari, inclusiv vitaminele A, C și D, pentru a ajuta la prevenirea și tratarea coronavirusului. Cu toate acestea, nu există dovezi că acestea pot ajuta. De fapt, utilizarea unor doze extrem de mari de vitamine poate duce la probleme cu rinichii și ficatul. Utilizarea unei cantități prea mari de vitamina A în timpul sarcinii poate duce la anomalii fetale.

Acest tip de dezinformare este problematică la multe niveluri. Creează confuzie într-un mediu informațional deja haotic – exact ceea ce nu este necesar într-o criză de sănătate publică. Evitați tot felul de escrocherii care pot apărea pe rețelele de socializare și e-mailurile în care cineva oferă un „leac miraculos pentru Corona” sau „cere bani pentru strângeri de fonduri false”. Și amintiți-vă, „natural” nu are nimic de-a face cu a fi sigur sau eficient. Mulți folosesc pur și simplu frica și incertitudinea din jurul focarului pentru a vinde produse și teorii despre sănătate prost concepute. Și aceste strategii de marketing par să funcționeze. Cererea pentru servicii și produse alternative a crescut în ultimele luni.

Evitați dezinformarea și frauda

Acreditări: 

Washington Post: Kimchi, caca de vacă și alte remedii false pentru coronavirus

Lista completă a Remediile alternative ale guvernului indian

Liang-Tzung Lin și colab. (2014) Produse naturale antivirale și medicamente pe bază de plante