Rețete

Platouri Burrata: Cum să creați platoul de gustări perfect pentru vară!

După ce majoritatea dintre noi am petrecut în vara trecută socialul distanțându-ne, începem încet să primim oaspeți din nou în aer liber în acest sezon. Dacă sunteți deja entuziasmați de următoarea petrecere în grădină, iată o idee cu adevărat grozavă pentru bufetul rece. Surprindeți-vă oaspeții în această vară servind platouri de burrata frumos aranjate.

Plăci de salcam cu Burrata – Gustarea ideală de petrecere pentru vară

Platou de pășunat cu sfaturi de brânză burrata pentru servire

În caz că nu l-ați știut înainte: Burrata este o minge de brânză fermă de mozzarella cu un centru lichid, care este de obicei umplută cu smântână și fire de mozzarella. Un platou de burrata este un fel de scândură în care sunt aranjate diferite alimente în jurul brânzei cremoase. Burrata este de fapt gustarea perfectă de vară, deoarece se potrivește perfect atât cu fructele dulci de vară, cât și cu aromele proaspete și sărate.

Pregătește-ți singur plăcile de burrata pentru petrecerea de vară

Platou rotund de burrata pentru sfaturi de servire de vară

Tablourile Burrata se bucură în prezent de o popularitate imensă pe rețelele de socializare și sunt una dintre cele mai populare tendințe alimentare pentru vară. Platourile de brânză cremă cu burrata sunt atât de frumos aranjate încât ți-a udat gura doar uitându-te la ele. Lasă-te inspirat de ideile grozave pentru farfurii reci de burrata pentru vară și încearcă singur tendința.

Straturi aromate

Platou de gustare de vară cu roșii burrata piersici cireșe prosciutto

Acest platou de burrata este atât de frumos prezentat încât îl puteți mânca chiar de pe ecran. Brânza este stratificată cu piersici, prosciutto, roșii și cireșe colorate și totul este acoperit cu mentă proaspătă și busuioc. Apoi totul este presărat cu ulei de măsline, sare și piper după gust. Pentru a face dvs. un platou similar, puteți acoperi burrata cu fructele și legumele dvs. preferate de sezon pe o scândură dreptunghiulară. Dacă variați culorile mâncării și creați straturi simple, nu puteți greși.

Platou de gustare de vară cu burrata

Platou de burrata pentru vară cu fructe și legume proaspete

Acest platou de burrata luminos și proaspăt este exact ceea ce are nevoie următoarea cină. Un castron cu bile de burrata este înconjurat de fructe și legume proaspete, pâine prăjită, nuci crocante și prosciutto sărat. Combinați această placă cu un pahar de rosé preferat pentru o seară de vară perfectă.

Combină arome proaspete

Placă de burrată de vară cu roșii de șuncă de prosciutto și busuioc

Acest platou de început simplu este pregătit în câteva minute și este împachetat cu o mulțime de arome proaspete de vară. Pentru a face acest lucru, întindeți o placă rotundă de salcâm cu straturi de burrata feliată cu diferite tipuri de roșii, prosciutto și boluri umplute cu ulei de măsline și miere..

Placă de salcam cu burrata în trei moduri

Burrata în Three Ways Charcuterie Board Idea

Această placă clasică de salcâm cu cele mai fine delicatese din carne și antipasti devine ceva foarte special prin adăugarea a trei bile de burrata. Acestea sunt, de asemenea, condimentate în trei moduri, astfel încât întreaga farfurie să ofere o experiență gustativă reală. De exemplu, puteți stropi prima lingură cu puțin ulei de trufe și sare de trufe, acoperiți a doua cu un pesto de casă și condimentați-o pe a treia cu reducere balsamică. S-ar putea să aveți și o altă idee pentru rafinarea burratei cremoase?

În loc de salată – platou Caprese Burrata

Platou Caprese Burrata ca steagul italian

Salata de roșii și mozzarella, cunoscută încă sub numele de caprese, este un adevărat clasic de vară. În loc să pregătiți o salată separată pentru fiecare oaspete, puteți aranja combinația populară ca un platou frumos. Pentru o cină italiană, puteți decora salata ca steagul italian.

Platou mic de burrata cu prosciutto si rosii

Platou mic de burrata pentru vară cu roșii, busuioc și prosciutto

Această mică farfurie pentru gustări este gustarea ideală pentru o seară relaxantă pe terasă. Combinați brânza cremoasă cu o roșie plăcută și niște șuncă de prosciutto și răsfățați-vă cu un moment plăcut în aer liber.

Aranjament în roșu, alb și verde

Tabla de salcam cu burrata pentru petrecerea de vara

O placă de burrata nu trebuie neapărat să fie aranjată colorat. Iată o idee originală în care brânza albă ca zăpada este asociată cu roșii roșii, zmeură, căpșuni și specialități din carne italiană. Frunzele proaspete de busuioc adaugă un mare accent verde.

Aranjați un mic platou de gustări cu vin

Platou de gustări cu burrata roz, roșii, fructe de vară și șuncă

Nimic nu este la fel de estival ca burrata cremoasă, nectarine suculente, căpșuni, roșii plinute, prosciutto sărat și un roze frumos și crocant. Oferă-ți o pauză după o săptămână lungă de lucru și bucură-te de un platou delicios de burrata cu prietenii sau familia.

Simplu, dar elegant: aranjați platoul de gustări în straturi

Placă rece vara cu cireșe burrata piersici roșii și busuioc

Platourile Burrata arată foarte bine, dar nu trebuie să fie complicate de pregătit. Iată o idee super simplă de piersici în strat vertical, bile de burrata, frunze de busuioc, roșii cherry și cireșe, care este gata în cel mai scurt timp. Dacă doriți să le faceți și mai sofisticate, puteți mire cireșele, astfel încât să poată fi consumate imediat.

Adăugați prune pentru tratamentul final de vară

Platou de burrata cu legume cu fructe și prosciutto

Serviți acest platou dulce și sărat la următoarea cină în aer liber și impresionați-vă oaspeții! Este cu adevărat surprinzător cât de bine funcționează împreună toate aceste arome.

Salată, carne și fructe proaspete împreună pe o farfurie de gustări

Placă de burrata pentru toamna verii târzii cu dovleac și smochine

Când se apropie toamna, combinați burrata cu smochine, dovleac, semințe de rodie și carne și completați-o cu o reducere balsamică. Dacă doriți, puteți pune brânza pe un pat de rachetă și aranjați o salată cu burrata în mijlocul farfuriei.

Arome puternice pentru sfârșitul verii

Platou de toamnă burrata pe o tavă rotundă din lemn

Această combinație decadentă de burrata, salată verde, dovlecei prăjiți, ceapă caramelizată și cârnați italieni este un adevărat cap la cap la orice petrecere. Serviți acest fel de mâncare atunci când sezonul estival se transformă în toamnă. Pentru a-l face singur, luați o tavă rotundă din lemn și aranjați ingredientele în straturi circulare.

Din vară până toamnă: variați ingredientele în funcție de sezon

Platou de gustări la sfârșitul verii, cu fructe burrata și prosciutto

La sfârșitul verii, fructele precum smochinele și pere sunt în sezon, dar puteți găsi totuși piersici și nectarine suculente. Combinați fructele verii și toamnei pentru a crea un platou gustos de brânză burrata.