Rețete

Jerk Chicken Marinade – Cum se marinează și se gătește / se coace puiul din Jamaica

Retete exotice fanteziste? După călătoria noastră culinară în Africa, am dori acum să vă oferim două rețete jamaicane. Colecția noastră este specifică despre puiul jamaican, pe care îl rafinați cu așa-numita marinată de pui jerk. Rețeta de pui smucit este potrivită în special pentru toți fanii mâncării picante, deoarece este preparată în mod tradițional cu ardei iute Scotch Bonnet, care sunt printre cei mai fierbinți ardei iute.

Sfaturi generale pentru marinata de pui

Marinată exotică de pui cu condimente asiatice

După cum știți, o marinată este folosită pentru a face carnea mai fragedă și mai aromată. Rezultatul va fi deosebit de gustos dacă acordați cărnii suficient timp pentru a absorbi aromele. Prin urmare, este avantajos marinarea cărnii cu câteva ore înainte și apoi lăsarea să se odihnească – ideal cel puțin 3 și până la 24 de ore. De asemenea, puteți pregăti marinata de pui jerk cu până la 4 zile în avans și apoi păstrați-o în frigider până când sunteți gata să o utilizați.

Asigurați-vă singuri marinata de pui - idei de rețete pentru grătar și coacere

Puteți alege orice tip de carne de pui. Pieptul de pui este la fel de potrivit ca și pulpele de pui, dar obții o aromă și mai bună cu picioarele. Unul dintre motivele pentru aceasta este pielea, care de obicei lipsește din file. Puteți chiar să marinati un pui întreg cu sosul smucit. Dar apoi planificați suficient timp de coacere sau grătar. Și în ceea ce privește cuvântul cheie „piele”, am dori, de asemenea, să vă recomandăm să frecați marinada de pui smucită sub piele.

Dacă nu doriți ca marinada să fie atât de fierbinte, cel mai bine este să scoateți semințele de pe păstăi. În plus, fii atent la preparat și nu te privi niciodată în ochi! Cel mai bine este să folosiți mănuși de unică folosință.

Jerad marinate de pui pentru gratar sau la cuptor?

Mâncare jamaicană de pe grătar sau din cuptor cu marinată de pui smucită

Puteți folosi orice rețetă de marinată de pui jerk atât pentru grătar, cât și pentru cuptor. Dacă faci Carne la grătar, totuși, ar trebui să îl urmăriți întotdeauna și să nu grăbiți la un nivel inferior sau când focul nu mai este prea puternic. Carnea și marinada ar trebui să fie ușor rumenite și ar trebui lăsate să se arde ici și colo, dar nu arde, ceea ce se poate întâmpla rapid dacă căldura este prea mare și / sau timpul de grătar este prea mare. Puteți fi în siguranță pe un grătar de cărbune răspândind carnea în jurul marginii.

Coaceți pui întreg sau bucăți de pui la cuptor cu sos de chili Jamaica

Durata grătarului depinde, desigur, de mărimea puiului sau a bucăților de pui. Rotiți periodic carnea. Puteți utiliza un termometru pentru carne pentru a verifica dacă carnea este gata. Un pui întreg se face la 80 până la 85 de grade, pieptul de pui la 72 și coapsele la 70 de grade. În funcție de dimensiunea cărnii, poate dura până la 40 de minute pentru a atinge aceste temperaturi.

In cuptor Coaceți un pui întreg la 190 de grade pentru aproximativ 45 până la 60 de minute, mai puțin pentru bucățile mai mici. Din nou, trebuie doar să testați temperatura miezului pentru a fi sigur.

Marinati puiul

Gătiți și coaceți puiul cu marinate DIY

Pentru 4 porții (1,1 până la 1,3 kg de carne):

 • 1 ceapă mică, tocată aproximativ
 • 2 ceapă de primăvară
 • 1 Scotch Bonnet sau ardei iute Habanero, însămânțat și tocat grosier
 • 1 cățel de usturoi, curățat de coajă
 • 1 linguriță pudră asiatică cu 5 condimente
 • 1/2 linguriță de piper jamaican
 • 1/2 linguriță cimbru uscat
 • 1/2 linguriță nucșoară
 • 3/4 linguriță sare
 • 65 g sos de soia
 • 1/2 lingură ulei vegetal

Pulpele de pui se marinează în sos de casă cu ardei iute

Puneți toate ingredientele pentru marinata de pui jerk într-un blender și puneți-le în piure. Apoi puneți marinada și carnea într-un recipient (dacă utilizați bucăți mici de carne, o pungă de congelare sigilată este potrivită și în acest scop), amestecați totul bine, acoperiți recipientul și puneți-l timp de 8 ore sau peste noapte frigiderul . Înainte de a găti puiul pe grătar, ar trebui să-l scoateți din frigider în timp util și să-l lăsați să stea până când are temperatura camerei.

Rețetă pentru puiul Jamaica cu sos pentru scufundare, marinare sau coacere

Sosul Jerk se prepară ușor pentru scufundare

În loc de marinată, puteți servi și un sos smucit pentru scufundare. Dacă gătiți sau gătiți puiul drept, îl puteți tăia și servi cu o baie. Alternativ, îl puteți folosi ca sos sau puteți coace puiul direct în sosul din cuptor. Ananasul conferă sosului o aromă specială.

 • 1 ardei iute Scotch Bonnet
 • 1/2 ceapa, tocata
 • 40 g bucăți de ananas sau 30 ml suc de ananas
 • 1 cățel de usturoi
 • 30 ml oțet de vin alb
 • 1 lingură zahăr brun
 • 1 linguriță sare
 • Suc de tei

Sos de jerk în stil jamaican

Puneți toate ingredientele într-un blender și transformați-le într-un sos gros. Apoi încălziți-le într-o cratiță și gătiți la foc mic timp de 15 minute. Lăsați marinata smucită pentru carne să se răcească complet în frigider până când puiul este gătit la grătar sau coacere, așa cum este descris mai sus. Apoi bucurați-vă de masa dvs. jamaicană!

Sfat: Puteți încerca și acest sos sub formă de marinată. Înveliți carnea cu marinata de pui smucită și lăsați-o să se odihnească câteva ore, așa cum s-a explicat mai sus.

Caraibe sau sos pentru carne de pui - Rețete ușoare