Locui

Tendințele mobilierului 2021: aceste culori și forme sunt acum

De îndată ce a început noul an, este deja vorba despre tendințe: ce mobilier va fi popular în 2021, cum ar trebui să arate mobilierul? 2020 a fost dificil în ceea ce privește expozițiile comerciale de mobilă și de casă, iar 2021 nu va fi mai ușor. Cu toate acestea, designerii de interior și mobilier au depus toate eforturile!

Prima tendință: ușoară și caldă în nuanțe de bej și nisip

Bucătărie de culoare cappuccino cu fronturi lucioase. Masă de luat masa din lemn și fier

Simplu, elegant și cât mai puțin posibil – șicul de culoare mică poate fi simțit în 2021. Cu nuanțele moi crem și maro, tendința către simplitate și pasteluri se apropie de o altă tendință: tendința spre natură sau cel puțin un aspect natural. Lemnul ușor se relaxează și chiar și piesele mari de mobilier se potrivesc cu acesta Masă din lemn masiv excelent în concept. Deoarece culorile deschise fac ca mobilierul solid din frasin deschis, arțar sau mesteacăn moale să arate mult mai ușor. Tendințele scandinave în ceea ce privește formele și materialele sunt consistente, deoarece pădurile ușoare sunt acasă în nord.

A doua tendință: mobilier tapițat în forme feminine

mobilier trenduri 2021 sufragerie cu canapea în culoarea pudră

Face parte dintr-un interior foarte confortabil și cald Mobilier tapițat desigur. Peisajele cu canapele unghiulare, ale căror unghiuri de 90 de grade au dominat camera de zi de zeci de ani, s-au transformat în mobilă de șezut curbată și curbată la scară mai mică în 2021. Anul acesta toată lumea poate avea propriul fotoliu, nu mai răsuciți pe o canapea imensă cu șase persoane. Știm încă liniile curbate și curbate ale fotoliilor din anii 1950, iar această tendință a canapelei curbate a fost de fapt anunțată încă din 2020. Nici scandinavii nu lipsesc în această tendință: canapeaua Julep de Jonas Wagell (Suedia) cu forma sa blândă și curbată te invită pur și simplu să te așezi! Și asta rupe deja simplitatea culorilor dezactivate, a tonurilor naturale calde și a pădurilor deschise, pentru că curbele radicale au nevoie de mult spațiu și oferă dinamism.

A treia tendință: minimalismul poate fi și lux

luxul minimalismului se remarcă și în ceea ce privește mobilierul

L-am citit deja în paginile de opinie ale ziarelor din 2019 și 2020: minimalismul real poate fi oferit doar de cei care își permit. Acum luxul minimalismului poate fi resimțit și în ceea ce privește mobilierul. Tendința mobilierului cu design minimal de lux impresionează în spațiile de locuit reduse, cu elemente de înaltă calitate deosebit. Cu alte cuvinte: dacă camera nu oferă multă distragere, marmura mică, granitul sau pielea reală este chiar mai vizibilă. Detalii minuscule din aur, argint sau bronz sunt suficiente pentru a muta instalația în direcția dorită. Eticheta americană Studio Twentyseven, de exemplu, funcționează cu suprafețe reflectorizante și detalii strălucitoare care conferă meselor sculpturale, scaunelor, comode și scaune ceva nobil..

A patra tendință: mobilierul inteligent va combina confortul și tehnologia în 2021

Mobilierul inteligent combină confortul și tehnologia

S-ar putea să ne gândim instinctiv la setări obositoare de dispozitive aproape fără sens prin intermediul unei interfețe de utilizator de neînțeles. Dar nu asta este ideea. Mobilierul inteligent este conceput pur și simplu în așa fel încât tehnologia de zi cu zi să poată fi integrată cu ușurință, dacă este necesar. Paturile vin acum cu lumini integrate, difuzoare și un ecran cu funcție de televiziune – lămpile și televizoarele separate au devenit inutile, piesa de mobilier de dormit combină deja tehnologia într-un design general coerent. Cu patul, poate fi încă un truc – în biroul de acasă, pe de altă parte, un birou util cu câteva dotări tehnice este cu adevărat practic. Tabulasense, de exemplu, s-a gândit la locul de muncă de acasă și oferă aproape orice, de la placa ergonomică înclinabilă pentru laptop până la conductele de cablu din birou.

A 5-a tendință: bule de săpun pentru toată lumea!

lămpile suspendate din sticlă colorată arată armonios în combinație cu lemnul cald

Sună jucăuș, arată și încă nu se ciocnește cu simplitatea deja menționată. În 2021, corpurile de iluminat pot consta din corpuri simple de sticlă, nu sunt solicitate abajururi elaborate. Dar aceste corpuri de sticlă au totul: arată ca niște bule de săpun care picură în jos din cablul lămpii. Sticlă transparentă, sticlă mată, colorată sau simplă – totul este posibil. Bubbled Suspension Lights sunt numele pandantivelor proiectate de designerul olandez Alex de Witte, printre altele. De altfel, el a prevăzut tendința, dacă nu chiar a modelat-o: lucrează cu bulele voluminoase din 2013. Deasupra unei mese din lemn masiv, într-o cameră deschisă la culoare, formele de sticlă colorate domină de fapt designul!

Tendințele mobilierului 2021 Masă din lemn masiv și scaune potrivite