Rețete

Fă-ți singur prăjitura cu picături de ploaie – idei de rețetă și decor pentru tortul japonez cu apă

Rețetă ușoară de tort de ploaie făcută din agar și apă

Impresionantul tort cu ploaie, numit și tort cu apă, este un desert și un fel de mâncare din Japonia. Țara este cunoscută pentru o mulțime de lucruri și rețete fanteziste, iar această rețetă de tort nu face excepție. Deci, dacă sunteți în căutarea unor rețete de tort cu care doriți să vă uimiți oaspeții sau familia, atunci Tortul Raindrop este exact cel potrivit. În plus, prăjitura cu apă nu trebuie să fie coaptă și este extrem de rapidă și ușor de preparat. Cu alte cuvinte, exact de ce au nevoie oamenii care sunt leneși la brutărie.

După cum sugerează și numele, este un tort care seamănă cu o picătură de ploaie. Este interesant că nu trebuie pregătită nicio bază pentru tort. Cu toate acestea, există diferite variații care diferă între ele în principal din punct de vedere optic și fac tortul cu picătură de ploaie și mai eficient. Pentru a face acest lucru, puteți include pur și simplu o floare sau un fruct în tortul cu apă după cum doriți. În plus, tortul de jeleu poate fi servit cu orice sos de desert.

Tort cu picătură de ploaie fără coacere

Pregătiți tortul cu picătură de ploaie transparent și serviți într-o farfurie albastră

Dacă acum îți vine și ai vrea să încerci această idee extraordinară de tort fără coacere și calorii, poți face acest lucru cu următoarea rețetă. Pe lângă ingrediente, veți avea nevoie și de câteva materiale auxiliare pentru tortul cu apă:

 • 800 ml apă
 • 32 g pulbere de agar
 • Cupă, castron sau castron cu fund rotund (nu turtit)
 • Matriță pentru cuburi de gheață

Pudra de agar provine dintr-o algă de apă din Asia și este utilizată ca agent de gelifiere pe bază de plante. Din acest motiv, tortul cu picătură de ploaie este potrivit și pentru vegani. Cu această cantitate de lichid pe care o veți primi în cele din urmă, puteți face fie o picătură mare de ploaie (atunci veți avea nevoie de un castron rotund mare), fie puteți face mai multe prăjituri mici folosind mai multe căni sau boluri.

Idei pentru tortul cu apă cu flori comestibile în diferite culori

Pulberea este mai întâi dizolvată în puțină apă. În acest pas puteți adăuga, de asemenea, puțin zahăr pentru mai multă dulceață și dizolvați-l în apă. În acest pas puteți adăuga și puțin zahăr pentru mai multă dulceață și dizolvați-l în apă (alternativ, puteți obține și dulceața dorită cu un sos). Apoi adăugați treptat restul de apă, amestecând continuu. Se amestecă până se dizolvă toată pulberea. Apoi aduceți lichidul rezultat la fierbere într-o cratiță. Gatiti aproximativ 2 minute, luati cratita de pe plita si lasati lichidul sa se raceasca.

Rețetă de tort cu picături de ploaie și instrucțiuni pentru prepararea desertului

Acum pregătește cana sau bolul. Deoarece au fundul rotund, nu pot sta liberi. Din acest motiv, veți avea nevoie de forma cubului de gheață ca suport pe care să plasați recipientele. Se toarnă lichidul în recipient și se pune în congelator pentru aproximativ 30 de minute sau în frigider peste noapte (sau cel puțin o oră). Nu scoateți prăjitura cu picături de ploaie terminată din frigider până nu sunteți gata să o serviți, deoarece va deveni rapid mai lichidă și își va pierde forma la temperatura camerei. Pentru a servi, așezați pur și simplu recipientul cu capul în jos pe o farfurie de servire și eliberați cu grijă tortul cu apă.

Sosul și alte “garnituri”

Pregătiți singur sosul de zahăr brun pentru tortul cu apă

Siropul potrivit poate fi cumpărat cu ușurință într-un magazin japonez și se numește „Kuromitsu”. Este fabricat din zahăr brun „Okinawa”. Cu toate acestea, dacă nu aveți unul în apropiere sau nu doriți să așteptați zile pentru comanda dvs., puteți pregăti pur și simplu unele. Ai nevoie:

 • 30 g zahăr brun
 • 20 g de apă

Cantitățile pot varia în funcție de cât de mult sirop aveți nevoie. Doar respectați regula conform căreia 3 părți de zahăr se adaugă întotdeauna la 2 părți de apă. Puneți zahărul într-o cratiță și adăugați apa. Încălziți totul, amestecând continuu, până când zahărul s-a dizolvat. Aveți grijă să nu folosiți prea multă căldură, deoarece acest lucru ar putea determina caramelizarea zahărului în partea de jos, ceea ce este nedorit. Lăsați siropul să se răcească și serviți cu prăjitura cu picături de ploaie finită.

Ideea de tort de apă cu panseluță galbenă în interior

Pudra cu care se servește în mod tradițional tortul de picătură de ploaie, se numește “Kinako” și constă din soia prăjită și măcinată fin. Este un superaliment despre care se spune că are un efect anti-îmbătrânire. Gustul pudrei este ușor de nuci. Poate fi combinat și cu alte feluri de mâncare.

Serviți tortul de apă limpede într-o farfurie de servire modelată

Sosuri de desert

Dacă nu doriți neapărat ca întreaga prăjitură de apă să fie pregătită într-un mod tipic japonez, sunteți binevenit să încercați alte sosuri de desert. Pe lângă sosul de vanilie, sunt potrivite și sosurile făcute din diverse fructe, cum ar fi căpșuni, zmeură, afine și altele. Sau ce zici să încerci cu gem? Imaginația ta este limita!

Idei de tort cu decor

Decorează prăjiturile cu picături de ploaie cu fructe, stropi sau flori

După cum sa menționat deja, puteți turna orice decorațiuni în tortul cu picătură de ploaie. Cel mai bine este să folosiți flori comestibile sau alte lucruri comestibile, cum ar fi fructe, stropi, bucăți de ciocolată, urși gumosi sau orice altceva vă puteți gândi. Alegerea este a ta! Puteți turna astfel de decorațiuni drăguțe pentru tort după cum urmează:

 • Mai întâi turnați puțin lichid în recipient.
 • Apoi puneți floarea sau fructul înăuntru.
 • Se toarnă restul lichidului pentru a închide complet decorul sau pentru multe decorațiuni mici:
 • Din nou, toarnă doar un strat nou, apoi adaugă mai mult decor, apoi un alt strat de jeleu și așa mai departe.
 • Ultimul pas ar trebui să fie întotdeauna jeleul de agar.

Realizarea tortului de picături de ploaie colorate

Prăjituri colorate cu picături de ploaie în verde, albastru, galben și roșu

Chiar dacă tortul cu apă transparentă pare mai autentic, unii ar dori să încerce o variantă colorată. Pentru a face acest lucru, pur și simplu adăugați culoarea dorită cu ajutorul colorantului alimentar. Puteți, de asemenea, să împărțiți lichidul și să-l colorați în diferite culori pentru a le combina apoi într-un recipient comun. În acest fel puteți crea un efect curcubeu interesant. Alternativ, se poate folosi jeleu colorat în locul pulberii de agar.

Tort de apă cu floare de cireș și roz destul de sirop