Proiectarea piscinei

Piscină în propria grădină – este atât de ușor să creați o piscină de vis

Piscină în grădina proprie, pietre-clincher-pavate-rotund-săpate

Termometrul arată 35 de grade la umbră, nu un nor nor cerul albastru strălucitor, soarele strălucește – așa arată o zi minunată de vară. Este chiar mai bine când poți petrece o zi ca aceasta la propria piscină pentru a te răsfăța din când în când cu o baie răcoritoare în apele umede. Dar mulți petrec cea mai bună perioadă a anului la coada pentru piscina publică sau în blocajele de trafic de pe autostradă spre nordul sau Marea Baltică. Pentru mulți, oamenii își văd în continuare propria piscină ca pe un lux inaccesibil, pe care doar super-vedetele de la Hollywood sau oamenii din cartierele elegante precum Hamburg Blankenese sau München Grünewald și-l pot permite. Așadar, a avea propria piscină în propria grădină este cu adevărat un vis devenit realitate pentru majoritatea dintre noi?

O piscină în propria grădină nu mai este un lux

Piscină în grădina proprie de cărămidă ovală-terasă-clincher

Tot ce trebuie să faceți: construiți singur piscina!

Cu puțină abilitate manuală și câteva ore de muncă în timpul săptămânii sau în weekend, visul de a avea propria piscină poate fi îndeplinit rapid și ușor. Pentru că vremurile în care piscinele erau rezervate celor bogați și frumoși sunt acum un lucru din trecut. Dar, înainte de a avea loc ceremonia revoluționară, cel mai important sfat este: analizați cu precizie dimensiunea și starea propriei grădini. Pentru că abia atunci poți decide ce tip de piscină și ce formă i se potrivește cel mai bine.

Fie că este o piscină ovală sau rotundă cu un perete de oțel

piscină-grădină-proprie-pereți-rotunzi-de-oțel-deasupra-solului

Există numeroase modele pentru fiecare gust și buget

În funcție de dimensiunea propriei grădini și în funcție de abundența portofelului, poate fi implementată o mare varietate de soluții de piscină cu pereți din oțel. Acestea sunt fie pur și simplu montate sau parțial îngropate, zidite sau betonate. Gama de prețuri se extinde de la modelul entry-level, care este disponibil de la aproximativ 600 de euro, până la gama de prețuri superioară, care este de până la 4.000 de euro și mai mult (exemplele pot fi găsite pe www.poolpowershop.de). Instalarea este ușoară chiar și fără experți cu puține cunoștințe tehnice și talent. Acest videoclip oferă cele mai importante sfaturi:

Fii cu ochii pe direcția busolei

piscină-grădină-proprie-pereți-rotunzi-de-oțel-plante-umbră

Soarele răsare în est și apune în vest – acest lucru sună ca un truism, dar este un factor important în alinierea corectă a propriei piscine. La urma urmei, apa piscinei ar trebui să se încălzească la o temperatură plăcută în timpul zilei. Și o piscină orientată spre sud este luminată continuu de soare tot timpul. Acest lucru face mult mai distractivă scăldatul, chiar și în primele ore ale dimineții.

Cât de mare ar trebui să fie piscina în propria grădină??

Construiți-vă propria piscină săpată în propria grădină

Dacă vrei multe, trebuie să sapi cu atât mai adânc. Cu alte cuvinte – o piscină mai mare este realistă doar pentru a implementa cu atât mai adânc poți intra în pământ. Prin urmare, este recomandabil să verificați starea podelei în prealabil. Regula generală este atunci: Dacă înălțimea piscinei este mai mare de 1,50 metri, piscina nu trebuie să iasă mai mult de două treimi din înălțimea sa deasupra ei. Deoarece pe cât de ușor este să înoți în apă, lichidul poate provoca, de asemenea, o presiune mare și acest lucru poate pune peretele exterior al bazinului sub o elasticitate enormă. Prin urmare, atunci când puneți conducte de apă, trebuie să vă asigurați, de asemenea, că există o mică pantă spre piscină – dintr-un motiv foarte simplu: chiar și cea mai frumoasă vară se încheie și piscina trebuie golită. Panta ușoară a țevilor împiedică apa să rămână în țevi sau chiar să înghețe în ele iarna. În plus, nici o piscină nu poate face fără conductele de electricitate și apă. Deci, dacă doriți să evitați instalările noi și costisitoare, cel mai bine este să alegeți locația piscinei cu previziune, adică aproape de liniile de alimentare existente.

Subteran pentru propria piscină

piscină-grădină-proprie-dreptunghiulară-3d-straturi de pământ

Chiar, neted și ferm – acesta este ceea ce caracterizează o suprafață bună pentru propria piscină.

Trebuie luate în considerare și proprietățile respective ale solului. De exemplu, dacă nivelul apei subterane este prea ridicat, unele tipuri de bazin sunt excluse. Un sfat pentru cea mai bună stare a solului: mențineți solul cât mai nivelat posibil și îndepărtați cât mai bine rădăcinile, molozul sau pietrele – pentru că astfel, deteriorarea potențială a filmului nu are nicio șansă de la început. Depresiunile mai mici și umflăturile pot fi ușor umplute cu nisip, pământ, beton sau șapă pentru a crea o fundație ideală. Umflăturile și găurile mici sunt compensate de o lână care trebuie așezată cu siguranță dedesubt.

Lemnul sau piatra naturală adaugă imediat valoare oricărei piscine

piscina-gradina-proprie-gargui-lemn-acoperire terasa

Dacă prețuiți un aspect nobil, puteți înfrumuseța în cele din urmă marginea piscinei cu incrustări din lemn: Acest lucru nu numai că arată destul de șic, dar asigură, de asemenea, că frunzele sau iarba nu ajung atât de repede în apa piscinei. Alternativ, este de asemenea posibilă înfrumusețarea piscinei cu pietre naturale. Granitul real nu este doar foarte robust, dar vine și în numeroase nuanțe naturale de culoare, spectrul variază de la cristalul gri la bej-nisip până la culorile frumoase de cupru roșiatic!

Piscina în propria grădină – este atât de ușor

piscină-grădină-proprie-zonă-gazon-de-piatră-naturală

piscina-gradina-proprie-wpc-borduri-din-lemn