Proiectarea și întreținerea grădinii

Proiectați marginea gazonului în grădină – o selecție de materiale

bordură-gazon-grădină-cauciuc-pat-flori-pietricele-decorative

Gazonul este o zonă importantă în grădină. Ar trebui să arate întotdeauna bine îngrijit, astfel încât grădina, în general, să arate atractivă. Deoarece acest lucru se răspândește rapid, totuși, trebuie stabilite limite care să îl separe de paturi. Marginile gazonului sunt foarte potrivite în acest scop. Avem câteva exemple grozave de proiectare a Marginea gazonului în grădină pregătit pentru dvs., precum și o selecție de materiale care sunt adesea folosite pentru aceasta. Alegeți orice opțiune pentru designul grădinii dvs. și creați o grădină îngrijită.

Proiectați marginile gazonului în grădină și paturi de flori

grădină-tăiere-gazon-grădină-modernă-bile-rotunde-decorare-piatră-naturală-lemn-terasă

Dar nu numai gazonul poate pătrunde în pat. Dacă planificați cele două zone, și anume gazonul și patul de plante, rețineți că plantele și florile dvs. decorative pot crește, de asemenea, peste marginea gazonului din grădină în timp. Din punct de vedere vizual, acest lucru nu este neapărat neatractiv. Cu toate acestea, acest lucru poate deteriora plantele în timp ce tunde gazonul și cu siguranță nu vrei asta. Lăsați suficient spațiu între primul rând de plante și margine.

Marginea gazonului englezesc în grădină

gazon-tăiere-grădină-idee-engleză-fără-tăiere-de-pat

Dacă îți place aspectul natural din grădină, atunci marginea gazonului englezesc este varianta potrivită pentru tine. Aici nu se utilizează margini de pat sau altele asemenea. În schimb, gazonul se contopeste direct în pat. Pe cât de frumoasă este această variantă a marginii gazonului din grădină, menținerea acestei forme este mai complexă decât cu alte opțiuni. Frontiera trebuie reînnoită sau remodelată la fiecare câteva săptămâni. În acest scop, gazonul era aproape tăiat. Cu un pat drept, acest lucru se poate face rapid cu câteva instrumente.

Înțepați marginea gazonului

gradina-tivita-gradina-engleza-design-desigur-flori-colorate

Puteți utiliza o scândură de lemn sau un alt instrument drept pentru a crea o margine de gazon la fel de dreaptă în grădină. Așezați-l de-a lungul patului, astfel încât partea suplimentară a gazonului să fie în spatele acestuia. Cu un tăietor de pică sau gazon, puteți apoi să tăiați cu ușurință orice este de prisos, după care îndepărtați rămășițele.

Marginea gazonului pavat

marginea gazonului în grădină pietruită-pat-de-flori-drăguță

Marginea gazonului din grădină este mult mai ușoară dacă utilizați pietre de pavaj în acest scop. Pot fi selectate modele din beton sau piatră, care sunt deja oferite în forme adecvate. În funcție de forma patului, pietrele de pavaj sunt, de asemenea, alese ca marginea patului.

Borduri de paturi cu puțină întreținere

bordură-gazon-grădină-râu pietre-ziergraeser-casă-fațadă-cărămidă

Dacă îl vrei mai romantic decât betonul, alege pietre din granit, clincher sau cărămizi pentru a crea o margine de gazon în grădină. Acest lucru creează articulații prin care iarba poate pătrunde din nou, trebuie pregătit la fiecare doi ani: Așezați așa-numitul offset, care previne acest lucru.

Așezarea pietrelor ca pietrele?

gradina-tivita-gradina-piatra-naturala-inspiratie-design-natural

De asemenea, așezarea pietrelor nu este atât de dificilă. Mai întâi, continuați așa cum ați face pentru marginea engleză a gazonului din grădină. Dacă tocmai ați tăiat gazonul, trebuie să adăugați o mică șanț între gazon și pat, în care pietrele de pavaj să se potrivească perfect. În cele din urmă, acestea ar trebui să fie cu un centimetru sau doi mai mari decât peluza. Umpleți spațiile libere cu nisip și pământ (pământ între piatră și gazon și nisip între pietre) și tamponați totul bine.

Pavele la paturile de flori

amenajare-grădină-grădină-pietre-pajiști-rododendron-design-exterior

Cu pietrele de pavaj, poate fi dificil să creați o linie dreaptă pentru marginea gazonului din grădină. Dar există un truc simplu, dar practic, pe care îl puteți folosi pentru a face acest lucru. Pur și simplu întindeți un șir de-a lungul patului pe care îl utilizați pentru orientare. În acest fel, puteți, de asemenea, să determinați înălțimea minunat și să o uniformizați.

Borduri metalice pentru gazon

grădină-tăiere-gazon-metal-oțel-aluminiu-stimulare-ușoară-îngrijire

Vi se pare foarte bună ideea de tăiere a gazonului englezesc în grădină, dar vi se pare că întreținerea consumă prea mult timp? Apoi, marginea metalică a gazonului este o alternativă bună. Acestea stabilesc o margine perfectă, dar nu sunt în niciun caz la fel de evidente ca pietrele de pavaj. Alegerea depinde, de asemenea, în totalitate de gustul dvs. și de aspectul pe care doriți să îl obțineți. Dacă simțiți marginea vizibilă ca fiind decorativă, alegeți pietrele.

Marginea gazonului în grădină – tipuri de metal

bordură de gazon în grădină pietricică-alb-buș-modern

Marginea metalică a gazonului din grădină este realizată din aluminiu, oțel inoxidabil sau oțel zincat. Deoarece elementele sunt flexibile, ele pot fi utilizate pentru a încadra perfect nu numai paturile drepte, ci și paturile rotunjite. Lățimea poate fi, de asemenea, aleasă diferit. Dacă patul și gazonul sunt la același nivel, 10 cm sunt suficienți. Dacă există o diferență de înălțime, puteți susține patul superior cu o margine metalică de gazon lată de 30 cm.

Instalare usoara

imagini-de-podea-metalice-inspirate-de-grădină-de-grădină

Un alt avantaj al tăierii metalice a gazonului din grădină este că nu trebuie să sapi suplimentar pentru a intra în pământ. În majoritatea cazurilor, materialul îngust poate fi pur și simplu ciocănit în pământ cu un ciocan. De asemenea, economisește mult timp și efort. Cel mai bine este să folosiți un ciocan de cauciuc pentru a evita deteriorarea metalului. Dacă nu aveți un ciocan de cauciuc, așezați o bază de lemn pe metal ca bază.

Plastic pentru marginile gazonului

grădină-bordură-grădină-amenajare-amenajare-ușor-bricolaj

O variantă similară pentru marginea gazonului din grădină este un model din plastic sau cauciuc. Întrucât se utilizează în principal materiale reciclate, această variantă nu este doar ecologică, ci și mai ieftină. Dar un model artificial are, de asemenea, dezavantajul că trebuie pregătită o mică șanț.

Dezavantaje ale plasticului

grădină-tivită-grădină-plastic-săpat-flori-plante-humus

În plus, materialul nu mai poate rezista vremii în timp. Părțile de deasupra suprafeței pământului devin fragile și fragile, deoarece sunt expuse permanent la soarele fierbinte. Părțile marginii gazonului din grădina de sub sol sunt, la rândul lor, stresate de umezeala din sol și pot putrezi în timp.

Înălțimea potrivită

marginea gazonului în așternutul de grădină-ciocan de plastic-cauciuc-simplu

Acordați atenție adâncimii corecte atunci când săpați. Este important ca înălțimea să fie estimată, astfel încât plasticul sau cauciucul să nu poată fi deteriorate la tuns. În acest scop, marginea gazonului din grădină este fie ajustată la înălțimea gazonului, fie, în cazul unui pat mai înalt, la înălțimea sa.

O tăiere finală

gazon-tăiere-grădină-grădină-proiectare-idee-simplă-minimalistă

Indiferent de marginea gazonului pe care o alegeți în grădină, va fi întotdeauna necesară o tăiere suplimentară la marginea gazonului după tuns. Motivul este că mașina de tuns iarba nu poate ajunge la margine. Bordura metalică a patului nu afectează tăietorul de iarbă, așa că îl puteți folosi de minune în acest caz.

Unelte practice de grădină

tăiere-gazon-grădină-buș-sferic-plastic-tuns-gazon

Dacă ați ales un alt material pentru marginea gazonului din grădină, cel mai bine este să folosiți foarfece. Foarfecele de iarbă fără fir sunt o soluție deosebit de practică pentru această lucrare manuală. Acest lucru scurtează mult timpul de lucru și facilitează munca în general.

Marginea lată a gazonului

bordură-gazon-grădină-piatră-gresie-linii-drepte-gard

Dacă folosiți pietre mai largi sau plăci pentru marginea gazonului în grădină, puteți proiecta și cărări de grădină îngust de minune pe care vă puteți plimba prin grădină. În acest fel protejați și gazonul. În plus, liniile largi care apar fac grădina să arate mai ordonată și mai îngrijită.

Forme ondulate

piatră de pavaj cu formă organică

Proiectați patul în orice formă doriți și apoi separați-l de gazon în orice mod doriți. Marginea gazonului din grădină poate părea chiar destul de elaborată, așa cum este cazul în această grădină. De altfel, a fost folosit un cadru de pat din beton, care va schimba mintea chiar și a oricărui sceptic în ceea ce privește materialul.

Betonul ca material

bordură-gazon-grădină-beton-drăguț-model-iarbă-bușteni

Avantajul betonului este că este oferit într-o mare varietate de moduri. În acest fel, puteți găsi rapid și ușor modelul potrivit pentru a proiecta perfect marginea gazonului în grădina patului dvs. de flori. Există, de asemenea, mai multe opțiuni în ceea ce privește culorile, făcând din aspectul plictisitor și gri al betonului un lucru din trecut.

Proiectează grădina cu piatră

piatră-margine-de-grădină-plante-de-conifere-cadru-pat-pietriș-piatră

Marginea gazonului din grădină nu trebuie neapărat să separe un pat clasic de gazon. Alte zone decorative pot fi, de asemenea, protejate de gazonul invaziv în acest fel. În acest fel, contrastul dintre materiale și structuri este chiar perfect încadrat și subliniat suplimentar.