arhitectură

Acoperișuri verzi ecologice – sunt viitoarele acoperișuri verzi?

Acoperiș verde Acoperișuri verzi metropola zgârie-nori din New York

Este dificil de spus exact de când au fost acoperișurile verzi: acestea fluctuează între eco-fantezie și eco-soluție, dar este aparent surprinzător și totuși acoperișuri ecologice ecologice întotdeauna dat în Europa și America de Nord. Dar îmi amintesc un design și o tehnologie foarte speciale, un minune minunat construit în 2008, deasupra Academiei de Științe din San Francisco California. A trecut ceva timp de atunci și designul acoperișului verde a evoluat.

Acoperișuri verzi ecologice – acoperișurile verzi au și avantaje financiare

Creează-ți propriul acoperiș verde Ține cont de pasul acoperișului

Acoperișurile verzi s-au dovedit a fi adecvate în mod natural și destul de adecvate pentru multe clădiri publice, datorită marilor avantaje ecologice și financiare, cum ar fi eficiența energetică, securitatea furtunilor și a apei, protecția împotriva zgomotului. În această ordine nu trebuie să uităm păsările și alte creaturi mici, inofensive, care trăiesc pe acoperișurile verzi. De aceea există acum reguli fixe pentru proiectele „extinse” de acoperiș verde ecologic: vegetația ar trebui să crească într-un strat plat (7,5 cm până la 15 cm) de sol ușor într-un sistem special de montare, peste o membrană impermeabilă. Astfel de proiecte sunt bune pentru mediu, adaugă mult frumuseții din împrejurimile noastre imediate și trezesc un interes mai mare pentru horticultură. Odată cu implementarea lor, chiar și cu resurse financiare reduse, aveți mai multă libertate de proiectare și din acest motiv, cu un număr tot mai mare de acoperișuri verzi, există surprize, idei de inovație și un sentiment minunat de experimentare și multă distracție!

Doriți să aruncați o privire la câteva exemple de acoperișuri ecologice ecologice??

Acoperiș verde clădire publică grădină acoperiș verde

Aici sunt selectate special pentru dvs.: În Phoenix, de exemplu, arhitectul peisagistic Steve Martino a creat un concept jucăuș. Cactus de ficat pe o podea groasă de trei inci din granit nativ, pe un acoperiș scăzut, plat, din oțel. Și în pădurile peninsulei olimpice din Washington, arhitectul Roy Hellwig din Sequim a lucrat și cu materiale locale. Aceasta este de fapt o abatere de la plantele tipice legate de pământ. Și-a acoperit apartamentul cu mușchi, licheni, ferigi. Acestea sunt în mare parte epifite (sisteme aeriene) care necesită pământuri ale solului. Acoperișul ușor, de exemplu, necesită o întreținere minimă și arată de parcă ar fi conectat la pământ, ca în filmele „Hobbits Homes” și „The Lord of the Rings”. Pentru cei care doresc un aspect similar, Hellwig a proiectat un saltea ușor de instalat, împreună cu ecosistemul epifit care se lipeste de aproape orice acoperiș sau perete. În prezent, lucrează la un sistem similar pentru climele subtropicale.

Acoperișuri ecologice ecologice pentru propria casă

Acoperiș verde Acoperișuri verzi din New York construind deasupra

Mulți designeri folosesc o altă posibilă metodă de lucru pentru acoperișurile verzi. Luați diferite tipuri de plante și amestecați paleta de plante pe acoperișuri. Un astfel de exemplu este în județul Sonoma, California, proiectat de Kevin Falkerson și Kerrie Lee Cole. Acest design al acoperișului prezintă o varietate surprinzătoare de plante. Pe acoperișul de 300 de metri pătrați al casei, au folosit nouă tipuri de sedum, specii de plante care atrag fluturi – garoafe perene (dianthus) și flori de flacără (phlox) – toate vizibile de la etajele superioare ale casei.

Grădina acoperișului arhitectului Michael Van Valkenburgh din partea superioară a apartamentului său din Washington poate servi drept model pentru proiectarea acoperișurilor verzi. Spațiul de locuit cuprinde 270 de metri pătrați și este situat pe două niveluri. La un nivel, au fost folosite plante scăzute (în special specii Sedum); celălalt nivel conține un amestec de specii de sedum cu ierburi mai înalte, rezistente la secetă și plante perene care necesită o bază de sol mai adâncă. După șase ani, rezultatele măsurabile sunt deja evidente: acoperișurile verzi au păstrat 77% din cantitatea de precipitații care a căzut în prima perioadă de colectare a datelor, iar temperaturile au fost uimitor de 14 grade mai mici în medie decât acoperișurile negre convenționale din clădirile învecinate..

Acoperișurile verzi sunt complicate și costisitoare de asamblat

Ideile de acoperiș verde proiectează arhitectura modernă

Dacă doriți să decideți asupra unui acoperiș verde pe casa dvs., atunci ar trebui să aplicați cu siguranță unui arhitect peisagistic sau unui designer. Aveți nevoie de cineva specializat în domeniu, cineva care să cunoască bine cerințele clădirii, sistemele de montare, regulile de drenaj, condițiile locale, speciile de plante și întreținerea.

Costul unui acoperiș verde este de aproximativ două până la patru ori mai mare decât cel al construirii unui acoperiș obișnuit. Înainte de a începe un proiect de construcție, trebuie să vă calculați din nou finanțele.

Selectați plante pentru acoperișul verde

Clădire publică a fabricii de arhitectură modernă de acoperiș verde

Alegerea plantelor pentru acoperișuri verzi depinde în mod natural de condițiile locale. În general, sistemele de acoperiș trebuie să fie rezistente la intemperii; acolo poate fi cald, uscat și foarte vânt. Semințele ar putea fi suflate de vânt și ar putea fi atacate de păsări. Nevoile de irigații sunt mai puternice în regiunile sudice. Ed Snodgrass – un designer de grădină american remarcabil a câștigat deja multă experiență cu acoperișurile verzi, a „proiectat verde” deja peste 100 de case. El alege în principal speciile de sedum cu creștere redusă, deoarece acestea sunt rezistente și sunt potrivite pentru un acoperiș verde. El spune: „Sedumurile își pierd doar un sfert din volumul lor de apă în comparație cu alte plante.” De asemenea, recomandă alte suculente rezistente, cum ar fi rădăcina acoperișului (Sempervivum), talinul, frunza (Jovibarba) și delosperma. Pentru accente colorate sau o textură și înălțime variată, puteți încerca plante perene, cum ar fi garoafe (dianthus), flori de flacără (phlox), floarea-clopotului, cinquefoil argintiu (potentilla), șarpe (achillea) și violete (viola), sau cu plante bulbace mici precum musca (Muscari) și crocus. Legumele, evident, nu se descurcă bine pe acoperiș, deoarece necesită prea multă apă și sol bogat și adânc.

Doriți să instalați un acoperiș verde? Începeți mic

Începeți mici acoperișuri verzi Plantați acoperișul magaziei de grădină

Vrei și tu să explorezi posibilitățile acoperișurilor verzi? Ed Snodgrass vă sugerează să începeți cu o casă pentru câini sau cu un alimentator de păsări. „Acest lucru vă va face un prim pas bun, să cunoașteți limitele și oportunitățile de creștere a plantelor într-un spațiu rădăcină atât de superficial”, spune el. Și atunci nu mai există întoarcere, drumul apoi urcă doar pe acoperiș!

Acoperiș ecologic verde – terasă pe acoperiș cu grădină

Acoperișuri verzi în orașele mari Grădini pe acoperiș Acoperișuri verzi

Acoperișuri verzi ecologice – clădirile cu acoperiș plat sunt ideale pentru aceasta

Acoperiș verde cu acoperiș plat, construind proiecte de construcții moderne

Clădiri industriale, foste fabrici și chiar clădiri rezidențiale sunt acum plantate

Utilizarea extinsă a acoperișului verde al zonei acoperișului Costurile acoperișului verde

Chiar și acoperișurile pent pot fi plantate fără probleme

Acoperișuri verzi Acoperiș îndoit acoperișuri verzi extinse Exemple

Alternativă ecologică – parcați pe acoperiș

Acoperișuri verzi Grădinile de pe acoperiș sunt plantate cu clădiri