Gradinarit

Plantarea acoperirii solului – idei pentru soiuri cu creștere rapidă

acoperirea solului plante dale de piatră îmbinări suculente mușchi grădină deco

Învelișurile de sol sunt plante populare de grădină nu numai pentru că fac paturile de flori să pară mai pline, ci și pentru că oferă o utilizare foarte practică. Acestea protejează pământul de vânturi puternice și ploi, mențin solul umed și previn buruienile. Ele formează un frumos covor verde, astfel încât pământul să fie abia vizibil. Astăzi vă oferim câteva sugestii pentru Plante de acoperire a solului, care cresc rapid și sunt deosebit de ușor de îngrijit.

Învelișul solului înflorit de plante

acoperirea solului plante plante cu flori suculente colorate

În timp ce peluzele sunt cea mai comună alegere pentru acoperirea solului de grădină, ele nu pot adăuga culoare la atingere. Cu toate acestea, acoperirea solului înflorit poate schimba complet zonele goale din grădină. Perna phlox, de asemenea, numită covor phlox, de exemplu, este un soi de acoperire a solului înflorit care crește rapid și poartă frumoase flori roz, lavandă, albastre și albe în primăvară. Preferă soarele plin și solul uscat, deci este perfect pentru grădinile stâncoase. Plantele de acoperire a solului înflorite, care necesită puțină îngrijire, includ iasomie stelară și perwinkle.

Plantați solul veșnic verde

acoperirea solului plante ienupăr idee vesnic verde grădină

Acoperirea solului veșnic verde este una dintre cele mai ușoare plante de îngrijit în grădină. Omul gras (Pachysandra terminalis) este un strat de sol cu ​​creștere rapidă, ușor de întreținut, care preferă solul bine drenat la umbră sau umbră parțială. Copacii veșnic verzi, cum ar fi ienupărul târâtor și feliile de pernă, sunt, de asemenea, perfecte ca acoperire a solului.

Mușchiul ca acoperire a solului

acoperirea solului plante mușchi idee piatră plăci șah model

Moss este perfect ca acoperire a solului pentru zonele cu puțină lumină din grădină. Când ați găsit locația ideală pentru plantele de mușchi, covorul verde luxuriant se va răspândi rapid și eficient. Cele mai bune zone pentru aceasta sunt zonele din grădină cu sol mai puțin luminos și umed. Cu un strat subțire de compost de foioase, dați creșterii plantelor de mușchi un impuls suplimentar.

Vinca Evergreen – O acoperire de sol care se simte bine oriunde

sol acoperă plante vinca idee albastru violet culoare flori

Pervinsul cu frunze mici (Vinca minor) este o acoperire de sol veșnic verde, cu creștere rapidă, care poartă flori albastre la sfârșitul primăverii și are frunziș verde proaspăt pe tot parcursul anului. Crește bine la soare și la umbră și este extrem de ușor de îngrijit. Fructele veșnice nu trebuie tăiate în mod regulat, dar planta are nevoie de protecție pentru iarnă de frunziș, mai ales în locuri dificile.

Tapițeria phlox arată grozav oriunde

Acoperirea solului plante-pernă-phlox-violet-înflorire-grădină frontală

Printre numeroasele soiuri de flori de flacără, există și cele care se potrivesc bine ca acoperire a solului. Covoarele flox și tapițeria flox aparțin soiurilor care acoperă pământul. Înfloresc din aprilie până în iunie și încântă cu culori strălucitoare și flori luxuriante. Dacă doriți să plantați phlox de tapițerie ca acoperire a solului, atunci grădinile și marginile din stâncă sunt deosebit de potrivite.

Pervinsul Vinca este foarte robust și se simte confortabil în toate pozițiile

plante-acoperitoare-de-plante-vinca-veșnic-verzi-înflorite

Pervinurile mici și mari sunt extrem de robuste și sunt foarte potrivite pentru locuri umbrite. Din acest motiv, ele sunt adesea folosite pentru subplantare. Micul periwinkle nu provoacă o presiune severă a rădăcinii, motiv pentru care acoperirea solului este la fel de potrivită pentru subplantarea unor arbuști care nu sunt competitivi. Vinca mare, pe de altă parte, poate să crească complet perene mai mici, așa că ar trebui să fie plantat cu precauție ca acoperire a solului în grădină..

Vinca este, de asemenea, perfect pentru grădina stâncoasă

plante-acoperitoare-de-plante-veșnic-verzi-albastre

Marea pervință, numită și Vinca major, este foarte potrivită atât pentru plantarea la graniță, cât și pentru grădinile stâncoase. Suprimă buruienile, motiv pentru care este popular printre grădinarii de casă. Mai mult decât atât, veșnicul mare are o creștere deosebit de rapidă și poate acoperi rapid grădina mare de stâncă cu frunzele sale verzi și florile albastre. Puteți planta această acoperire a solului pe tot parcursul anului, dar are nevoie de un strat protector de mulci din scoarță dacă este plantat toamna.

tapițerie tapițerie înflorită mov

plante-acoperitoare-de-plante-pernă-flox-roz-flori

Floxul de tapițerie nu devine prea mare și, prin urmare, este relativ ușor de întreținut. Se simte deosebit de bine la soare și crește cel mai repede în solurile sărace în nutrienți. Prin urmare, grădina stâncoasă este foarte potrivită pentru acest lucru, datorită solului permeabil. În funcție de varietate, floarea flăcării poate înflori în alb, roz, albastru, violet sau chiar multicolor. Florile violete intens colorate dau accente minunate în zona în aer liber și pot crea contraste deosebite în grădina stâncoasă.

Tapițerie care formează covoare phlox

acoperire-sol-plante-pernă-plox-liliac-roz

O tăietură regulată nu este necesară pentru covorul și tapițeria phlox, dar poate fi folosită pentru întinerirea plantelor primăvara. Deci, dacă doriți plante luxuriante de acoperire a solului în grădină, merită să tăiați primăvara. După aceea, phloxul se spală mai dens și creează covoare cu flori și mai frumoase.

Soiuri de mușchi ca acoperire a solului

acoperirea solului-plante-avantaje-mușchi-soi

Dacă doriți să plantați mușchi ca acoperire a solului, locația ar trebui să îndeplinească unele cerințe. Locurile cu lumină solară indirectă și mai multă umbră sunt cele mai bune pentru majoritatea tipurilor de mușchi. Un anumit nivel de umiditate este benefic pentru o creștere rapidă, la fel ca și un sol umed. Mușchiul stelar, care de fapt nu este mușchi în sens botanic, este cel mai potrivit pentru grădină. Cu toate acestea, acoperirea solului creează un covor dens și verde, care poate servi și ca substitut pentru gazon.

 Cimbru târâtor în grădină

plante-acoperitoare-de-sol-violet-înflorire-târâtoare-cimbru

De asemenea, puteți planta cimbru în grădină ca acoperire a solului. Plantele sale au între cinci și zece centimetri înălțime și formează covoare dense. Florile roz înfloresc între iunie și august și oferă un miros intens, dar plăcut în grădină. Cimbrul târâtor este o plantă veșnic verde și încântă cu un covor verde gros iarna.

Dickmännchen este încă numit verde umbră

dickmannchen-evergreen-groundcover-pachysandra

Bărbatul gras este, de asemenea, una dintre plantele veșnic verzi care acoperă umbra. De aceea planta este numită în continuare verde umbră. Această acoperire a solului se simte deosebit de confortabilă sub copaci și crește foarte întinsă și densă. Primăvara dezvoltă flori albe, care sunt deosebit de decorative și se încadrează perfect în designul grădinii.

Ienupăr târâtor – acoperirea solului cu ace

Grădină acoperitoare de ienupăr târâtor-veșnic verde

Acoperirile de sol cu ​​ace sunt o altă opțiune pentru plantarea grădinii. Ienupărul târâtor este o plantă veșnic verde care se dezvoltă în locuri însorite până la umbre parțiale. Astfel de specii, a căror înălțime de statură nu depășește zece centimetri, sunt, de asemenea, perfecte ca înlocuitoare pentru gazon.

Curățenie-târâtoare-mov-înflorită-acoperire

Evergreen-cu-creștere-rapidă-groundcover-dickmannchen-Pachysandra-terminalis

galben-înflorit-sol-acoperă-Lysimachia-nummularia-Aurea-pfennigkraut

covor-galben-auriu-creep-ienupăr-Mamă-Lode-

plante-acoperitoare-de-plante-veșnic-verzi-dickmannchen

plante-acoperitoare-plante-veșnic-lemnoase-târâtoare-ienupăr

posterplox-lila-inflorit-covor-formand-crestere rapida

Plante de acoperire a solului -vinca-immerguen-violet-flori

Plante de acoperire a solului înflorite-covor-phlox-violet

sedum-sarmentosum-spur-sedum-sedum-evergreen

Plante de acoperire a solului-evergreen-funkien-combinație

acoperirea solului înflorit plante grădină