proiecta

Desene hiperrealiste în alb și negru ale artistului Alessandro Paglia

ilustrație de hârtie alb-negru

Alessandro Paglia este un artist italian din Milano care a fost întotdeauna fascinat de alb și negru ca o combinație de culori. Fie că este în domeniul artei, designului, modei, cinematografului sau fotografiei, eleganța simplă a duo-ului clasic de culori l-a inspirat pentru propriile sale opere de artă. După ilustrarea sa în proiectarea produselor, italianul are deja 10 ani de experiență profesională în acest domeniu. Mai presus de toate, el găsește obiecte foarte fascinante datorită esteticii, structurii și dimensiunilor lor deosebite. Tocmai această pasiune a prezentat-o ​​în extraordinarele sale desene alb-negru.

degetul mare în alb și negru desen realist

Folosirea stiloului și a cernelii în locul creionului îi permite artistului să deseneze culori mai bogate, mai vibrante, creând astfel texturi vii. Desenele sale cu cerneală neagră impresionează printr-un aspect hiperreal. Desenele alb-negru arată mai mult fotografiate decât desenate manual. Artistul folosește tonuri negre intense pentru a îmbunătăți interacțiunea dintre lumina naturală și obiectul selectat. Efectul special este accentuat și mai mult de suprafața aspră a hârtiei. Potrivit lui Paglia, tehnica pe care o folosește este relativ simplă, dar este foarte plictisitoare de realizat.

lucrări de artă desene fețe alb-negru

Pentru fiecare desen alb-negru, artistul italian folosește mai multe linii negre care sunt rezistente la estompare și impermeabile. Lățimile cusăturii utilizate variază de la 0,1 la 0,8 mm. Pentru a obține un contrast perfect, hârtia pentru desenele alb-negru este extrem de albă și foarte fermă. La desenarea fiecărei ilustrații, Alessandro creează mai întâi o mulțime de linii haotice unele peste altele până când atinge nuanța potrivită pentru fiecare mic detaliu.

manechine care desenează opere de artă realiste

Metoda sa nu reproduce pur și simplu un obiect pe foaia albă de hârtie. El aduce obiectul ales în studio, unde îl distorsionează, îl scufundă într-un finisaj lichid, îl rupe, îl construiește din nou sau îl combină cu alte obiecte. Apoi fotografiază rezultatul până când face fotografia perfectă. Abia atunci artistul începe să facă treaba corectă – transferând obiectul pe foaia de hârtie.

desen de mână lichid alb-negru

Prin urmare, desenele hiper-realiste alb-negru ale lui Alessandro Paglia nu descriu obiectul într-un mod foto-realist, ci mai degrabă descriu interpretarea deformată a acestuia în ochii artistului. Italianul lucrează între 50 și 250 de ore pe o operă de artă atât de detaliată. Unele dintre cele mai faimoase desene ale sale descriu mâini, manechine și accesorii de modă.

desen alb-negru mână hiperrealistă

desen alb-negru alessandro paglia mână

manechin de desen hiperrealist negru

manechin desen alb-negru finisaj lucios

desenele uimitoare alb-negru adoră detaliile

* Desene de Alessandro Paglia