fitness

Exerciții simple de gât împotriva tensiunii și durerilor de gât

exerciții de gât împotriva durerilor de gât gât încordat slăbiți mușchii gâtului cervicalgia monitoriza computerul privirea

Dacă stați la computer toată ziua sau dacă poziția corpului nu este optimă la locul de muncă, aceste exerciții simple la nivelul gâtului pot fi deosebit de utile. Indiferent dacă ați dormit într-o poziție ciudată a corpului aseară sau ați privit strâns la monitor ore în șir, veți experimenta în cele din urmă un gât tensionat sau durere. O crampă nu este doar enervantă și extrem de incomodă, dar poate duce și la dureri de cap și probleme de spate. În plus, tensiunea constantă în gât se poate transforma într-o problemă cronică și, în cele din urmă, poate duce la cervicalgie.

Pentru a vă ajuta să reduceți durerile de gât, am creat împreună câteva exerciții simple și eficiente pentru gât. După ce ați făcut un duș lung și fierbinte pentru a relaxa mușchii, puteți încerca să efectuați aceste exerciții pentru gât pentru o ușurare ușoară instantanee. Acest lucru vă va face să vă simțiți grozav și poate chiar să vă îmbunătățiți starea generală a corpului.

Exerciții simple de gât pentru a încerca

gât exerciții împotriva durerilor de gât gât tensionat slăbiți gâtul mușchilor cervicalgia la locul de muncă vorbind

Ne manipulăm articulațiile mult de-a lungul anilor și la un moment dat încep să dea semne de uzură. De exemplu, artrita afectează vertebrele cervicale pe măsură ce îmbătrânim. După ani de zile în care ne susținem capul, acestea nu mai sunt la fel de puternice. Desigur, dacă aveți dureri de gât în ​​mod regulat, trebuie mai întâi să consultați un specialist, chirurg ortoped, reumatolog sau osteopat. De asemenea, vă pot sfătui cu privire la terapii, de exemplu, recomandând fizioterapie, yoga sau Pilates.

Cu toate acestea, puteți încerca și exerciții de bază pentru gât pentru rigiditate, acasă. Exercițiile de întindere și întărire vă vor ajuta să vă mențineți gâtul suplu și să vă ușurați durerea. Nu uitați să vă mișcați ușor gâtul în timp ce efectuați exercițiile. Evitați mișcările bruște sau zvâcnirile. În plus, puteți opri un exercițiu dacă vă crește durerea de gât.

Exerciții de gât în ​​poziție așezată

exerciții de gât împotriva durerilor de gât gât tensionat slăbiți mușchii gâtului dureri de col uterin eliberare

Această întindere ușoară se adresează în principal părților laterale ale gâtului. Mai întâi, așezați-vă pe podea cu picioarele încrucișate sau pe un scaun. Extindeți brațul drept lângă genunchiul drept sau de-a lungul părții drepte a scaunului. Puneți mâna stângă pe cap și înclinați-o încet spre stânga. Aplicați o presiune ușoară cu mâna pentru a face întinderea mai intensă. Pentru a simți o întindere mai adâncă, vă puteți ține genunchiul drept sau scaunul scaunului. Acest lucru stabilizează trunchiul și vă permite să concentrați exercițiile gâtului pe părți. Țineți o parte timp de 30 de secunde, apoi ridicați încet capul. Repetați acest exercițiu de întindere pentru cealaltă parte a gâtului.

Îmbrățișați-vă în timp ce stați

exerciții de gât împotriva durerilor de gât gât strâns slăbiți mușchii gâtului dureri de col uterin

Folosiți-vă mâinile pentru a întinde gâtul și coapsa spate. Așezați-vă confortabil pe un scaun sau pe podea. Închide mâinile pe ceafă și stai cu spatele drept. Așezați-vă șoldurile ferm pe scaun.De aici, începeți încet să vă apăsați mâinile pe coapse și să vă băgați bărbia în piept. În timp ce apeși în jos, folosește tocurile mâinilor pentru a-ți îndepărta capul de umeri. Acest lucru va întări exercițiile gâtului. Țineți această poziție timp de cel puțin 30 de secunde, apoi ridicați încet capul în timp ce eliberați mâinile.

Exerciții de spate și gât

exerciții de gât împotriva durerilor de gât mușchii tensionați ai gâtului slăbesc cervicalgia din spate

Puteți face această întindere în timp ce stați aproape oriunde. Oferă o întindere profundă pe părțile laterale ale gâtului. Stai cu picioarele lărgite la șold, cu brațele de lateral. Prinde-ți fesele cu ambele mâini și ține-ți încheietura stângă cu mâna dreaptă. Folosiți mâna dreaptă pentru a vă îndrepta ușor brațul stâng, apoi trageți-l ușor de corp. Pentru a crește intensitatea exercițiului în gât, coborâți încet urechea dreaptă spre umăr. Rămâneți așa 30 de secunde și apoi schimbați partea.

Inclinare fixă

exerciții de gât împotriva durerilor de gât gât strâns slăbiți mușchii gâtului cervicalgia înclinare fixă

Iată o întindere relaxantă pentru gât și umeri, care poate ajuta, de asemenea, la prevenirea durerilor de cap și a somnolenței. Stai cu tibia și fruntea pe podea în poziția yoga a copilului. Țineți această poziție câteva respirații și lucrați la alungirea coloanei vertebrale în timp ce vă relaxați pieptul spre coapse. Când sunteți gata, strângeți mâinile în spatele vostru cu un pumn dublu. Faceți un efort pentru a vă strânge palmele împreună pentru a crește expansiunea în umeri. După aceea, ridică mâinile cât mai sus posibil. Mutați greutatea înainte inhalând și ridicând șoldurile de pe tocuri. Așezați-vă pe cap, apoi întindeți mâinile cât mai aproape de podea. Rămâneți așa timp de 10 secunde și apoi coborâți șoldurile înapoi până la tocuri. Țineți nemișcat încă 10 secunde și ridicați din nou șoldurile. Continuați acest ciclu de cinci sau mai multe ori și terminați aceste exerciții pe gât cu brațele de ambele părți ale picioarelor din nou în poziția copilului.

Deschiderea inimii așezate

exerciții de gât împotriva durerilor de gât gât tensionat slăbiți mușchii gâtului cervicalgia așezat deschizător de inimă

În această poziție eficientă, întindeți-vă prin partea din față a gâtului, pieptului și umerilor. Începeți prin a vă așeza pe tocuri, ca și cum ați intra într-o poziție predispusă. Așezați-vă și așezați palmele pe podea la aproximativ 8-10 inci în spatele dvs., astfel încât vârful degetelor să fie orientat înainte. Apăsați ferm mâinile în podea pentru a vă ridica pieptul în sus, arcați spatele și împingeți șoldurile spre călcâi. Pentru a face aceste exerciții la gât mai eficiente, lăsați capul în spatele dvs. și întindeți-vă și mai mult prin gât și partea din față a pieptului. Rămâneți așa 30 de secunde și apoi ridicați capul și trunchiul în sus.

Exerciții de punte la gât

exerciții la nivelul gâtului împotriva durerilor de gât mușchii gâtului încordați slăbesc puntea cervicalgiei

În cele din urmă, vă prezentăm o poziție clasică de yoga care vă permite să controlați cât de mult vă îndreptați gâtul ridicând șoldurile în sus. Începeți să vă întindeți pe spate și poziționați brațele pe părțile laterale ale corpului. Îndoiți genunchii și așezați picioarele pe podea. Apropiați-vă cât de mult puteți de fese, păstrându-le lățimea șoldurilor. Asigurați-vă că ambele picioare sunt paralele între ele. Cu palmele și picioarele apăsate ferm pe podea, ridicați șoldurile de pe podea. Mențineți această poziție sau închideți mâinile sub pelvis și întindeți-vă prin brațe. Mutați-vă greutatea dintr-o parte în alta pentru a vă apropia omoplații. Lasă să treacă încă 30 de secunde și ridică-ți șoldurile. Pentru a termina aceste exerciții la nivelul gâtului, coborâți treptat fesele pe podea. Apoi, îndreptați-vă partea inferioară a spatelui ridicând genunchii în piept.