Păr și coafuri

Ce se poate face împotriva părului zburător? Sfaturi și trucuri simple pentru părul încărcat

Ce să faci împotriva părului zburător - sfaturi despre îngrijire și multe altele

Mai ales femeile cu păr foarte subțire știu problema – părul tău se ridică la propriu. Acest spectacol fizic natural apare în special proaspăt după spălare și uscare. Unii oameni sunt mai familiarizați cu problema din toamnă și iarnă, în timp ce alții au părul încărcat din anumite haine. Nu vă faceți griji, există destul de multe lucruri pe care le puteți face pentru a preveni acest lucru. În articolul de astăzi, am dori să vă împărtășim câteva sfaturi și trucuri utile pentru a vă îmblânzi părul în cele din urmă și pentru a preveni părul plin.

Cum se încarcă părul??

Părul zburător pe părul subțire și fin apare mai ales iarna

După cum sa menționat mai devreme, acest fenomen urât este fizica simplă. Toamna și iarna, părul este mai probabil să fie încărcat, deoarece atunci aerul este mai uscat și nu putem elibera această încărcare prin umiditate ca de obicei. În schimb, se adună pe corp și în păr, determinându-l pe acesta din urmă să „zboare”. Pentru că se resping din corp ca un magnet și părul se ridică la capăt.

Ce să faci cu părul zburător?

Puteți evita acumularea de electricitate statică pe părul dvs. cu aceste sfaturi

Dar chiar dacă părul static este ceva natural, este încă destul de enervant. Deci, ce poți face cu părul plin? Diverse remedii, pe care le-am enumerat mai jos, vă ajută aici. Dacă aveți părul fin și, prin urmare, sunteți mai predispuși la încărcarea electrică sau la părul electric, le puteți încerca și puteți vedea ce funcționează cel mai bine atunci când doriți să îmblânziți părul plin.

1. Evitați părul plin cu suficientă umiditate

Șampoanele hidratante ajută la combaterea părului zburător și la hrănirea părului

Deci, principalul motiv pentru încărcările electrice în păr este uscăciunea și mai ales aerul uscat. Aceasta include și aerul uscat pentru încălzire, motiv pentru care lunile de toamnă și iarnă reprezintă punctul culminant al părului încărcat electric. Deci, este logic că umezeala suficientă poate acționa împotriva părului subțire și zburător. Cel mai bine este să folosiți un șampon care conține ingrediente hidratante în lupta împotriva părului plin. Astfel de ingrediente sunt, de exemplu, moringa sau extractul larg utilizat de alge roșii.

Dacă aveți părul uscat, nu uitați balsamul și un tratament intensiv pentru păr o dată pe săptămână. Un sfat suplimentar cu privire la umezeală, pe care îl puteți folosi și în deplasare, este să vă umeziți mâinile și apoi să vă alergați părul cu o ușoară distanță. Încărcarea statică din păr este disipată prin această umiditate. Veți observa imediat cum cad părul proeminent înapoi.

2. Evitați uscarea prin suflare

Împotriva părului zburător, lăsați părul să se usuce la aer

Cel mai bine este să-ți lași părul să se usuce în mod natural. Acest lucru durează mai mult, dar este mult mai bun pentru păr, deoarece nu numai că nu se usucă, dar poate absorbi și umezeala din spălarea părului. În schimb, aerul fierbinte îți face părul deja uscat, chiar mai uscat și mai stresat. În loc de prosop, îți poți usca și părul cu o cămașă de bumbac, care absoarbe umezeala mai repede și mai bine. Există, de asemenea, turbane speciale din microfibră în acest scop. Dacă vă grăbiți și trebuie să vă uscați, nu uitați spray-ul de protecție împotriva căldurii! Acest produs practic este perfect împotriva părului zburător, deoarece oferă părului umezeală.

3. Uscați-vă părul cu uscătorul potrivit

Un uscător de păr cu ioni ajută împotriva părului zburător

Mai ales în sezonul rece, nu doriți neapărat să vă lăsați părul să se usuce în aer, deoarece pe de o parte este nevoie de mai mult timp și, pe de altă parte, doriți să preveniți răcelile. Așa că folosești uscătorul de păr pentru a economisi timp. Acum ești sigur că ai stabilit că părul tău se va usca din nou până la urmă? Și ai și tu dreptate. Dar nu numai acest tip de uscare a părului duce la părul plin. Dacă obțineți părul plin după uscare, probabil că utilizați un uscător de suflare greșit, simplu și simplu. Vă recomandăm un uscător cu suflare de ioni, care funcționează împotriva particulelor încărcate și, de asemenea, usucă părul mai repede. Aceasta înseamnă că și ei pierd mai puțină umiditate. În cele din urmă, ar trebui să vă uscați bine din nou părul folosind setarea rece.

4. Pieptănați părul în mod corespunzător

Folosiți un pieptene de lemn în loc de o perie de plastic

Puteți preveni acumularea de electricitate statică folosind și pieptănul potrivit. Acesta trebuie să fie din lemn și să aibă vârfuri largi. Nu este recomandată o perie. Motivele sunt enumerate rapid: Pe de o parte, lemnul este un material care generează mai puține sarcini electrice decât metalul sau plasticul, de exemplu. Acest lucru se datorează faptului că există mai puține fricțiuni la pieptănarea cu lemn. Șnururile largi au, de asemenea, același efect, în timp ce numeroasele peri înguste ai periei creează mai multă frecare și astfel încarcă părul. Rezultatul este părul zburător.

Periile de păr naturale nu adaugă taxe suplimentare părului

Sfat suplimentar: Nu doriți să vă despărțiți de peria iubită sau periați mai ușor decât pieptănatul? Apoi, puteți folosi un truc simplu pentru a evita sau cel puțin a reduce părul plin: Luați un șervețel subțire de hârtie sau un țesut cosmetic și introduceți firele de păr, astfel încât pânza să acopere peria. Chiar dacă faci acest truc, ar trebui să folosești măcar o periuță naturală.

5. Condimentează părul cu uleiuri

Îngrijirea părului potrivit cu ulei ca vârf împotriva părului zburător și încărcat

Dacă nu puteți evita uscarea prin suflare, puteți folosi și un ulei de păr hrănitor pe lângă spray-ul termic. În cele din urmă, lucrați acest lucru în păr sau treceți-vă mâinile unse peste păr. Ai grijă însă să nu folosești prea mult ulei, altfel părul tău va arăta gras. Alternativ, puteți utiliza și un spray anti-frizz împotriva părului zburător, dar acesta este utilizat pe părul încă umed și, prin urmare, este destul de nepractic după uscare sau în deplasare. Dacă este posibil, umpleți doar o perie și folosiți-o pe păr perindu-o. Apoi, lucrați în spray-ul Anti Frizz și veți primi protecție împotriva părului zburător timp de 24 de ore. De altfel, și un fixativ are același efect, dar nu pentru aceeași durată.

6. Tratează hainele în loc de păr

De asemenea, puteți utiliza un spray pentru a trata și descărca hainele

Dacă aveți unul sau mai multe articole de îmbrăcăminte care cauzează în special părul plin, le puteți trata și pe acestea. Acest lucru consumă mai puțin timp decât tratarea părului și este foarte potrivit ca variantă de ultim moment. Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să pierdeți îngrijirea adecvată a părului hidratant! Puteți trata articolele de îmbrăcăminte cu un spray special care elimină încărcătura statică. Un plus în plus este că spray-ul miroase bine.

7. Sfat pentru deplasare

Sfaturi pentru deplasarea împotriva părului zburător - o cârpă de uscător sau ștergere umedă

În ciuda numeroaselor sfaturi de îngrijire pentru părul uscat și slăbit, se poate întâmpla ca părul să iasă brusc din nou. În astfel de cazuri, puteți utiliza o foaie simplă de uscător sau un prosop pentru bebeluși. Asigurați-vă că aveți întotdeauna ceva în geantă. Vă frecați părul cu o cârpă și încărcătura este risipită. Ștergerea bebelușului hidratează și părul și împiedică reîncărcarea acestuia pentru o vreme. Un bonus suplimentar este că părul tău va străluci puțin și va arăta și mai frumos. Țesutul facial menționat mai sus este, de asemenea, un mare ajutor în caz de urgență și este pur și simplu mângâiat peste păr.

Nu aveți la îndemână niciunul dintre aceste instrumente? Poate există șansa să aveți în buzunar o cremă de mâini (sau altă cremă), mai ales iarna. Atunci folosește-l! Pur și simplu aplicați cremă pe mâini, ca de obicei. De îndată ce simțiți doar o ușoară peliculă, frecați-vă mâinile peste păr. Chiar practic, nu-i așa??