Placare de perete

Vopsiți sau tapetați pereți? – idei și sfaturi

Pereții pictează idei-bucătărie-pictură-tehnici-efecte

Atât atunci când construim clădiri noi, cât și când renovăm sau modernizăm ziduri, ne confruntăm adesea cu întrebarea: Cum ar trebui să arate zidurile? Vopsiți sau tapetați pereți? Numeroase posibilități oferă astăzi minții creative libertate nelimitată, dar tocmai acest lucru face dificilă luarea unei decizii finale. De obicei, tapetele sunt lipite cu un model colorat, dar și diferite tapete cu textură neutră, care servesc drept bază pentru un strat de vopsea. Indiferent de varianta pe care o alegeți: Următoarele sfaturi sunt destinate să ofere o imagine de ansamblu de bază a subiectului, astfel încât un design interior frumos să nu fie „răsfățat la alegere”.

Împărțirea pereților a fost ușoară

tapet de perete-instrucțiuni-sfaturi-corecte-tapete nețesute

După ce te-ai decis asupra tapetului ales de tine, este timpul să pregătești suprafața. În general, se recomandă îndepărtarea tapetului vechi. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să umeziți tapetul vechi cu apă (de exemplu cu un motor cu aburi). Există, de asemenea, îndepărtări de tapet care pot fi aplicate. Cu toate acestea, unele imagini de fundal pot fi, de asemenea, dezlipite uscate. Aici trebuie să încercați ce funcționează. Când vine vorba de tapetare, tapetele nețesute sunt cele mai ușor de utilizat, deoarece nu trebuie să se înmoaie: adezivul este întins direct pe perete, iar tapetul este aplicat de pe rolă pe perete și presat fără bule. Restul este apoi tăiat pe riglă sau pe spatula – atât!

tapet-perete-tapet-nețesut-tapet-dormitor-motiv-floare-color-pastel

Pe de altă parte, alte imagini de fundal trebuie tăiate la dimensiune în prealabil și acoperite cu lipici, astfel încât să le absoarbă și să se extindă. Aici este deosebit de important să vă asigurați că nici curentii de aer, nici căldura de la căldură nu fac ca tapetul să se usuce înainte de adeziv și să se contracte din nou pe perete: Acest lucru are ca rezultat goluri inestetice între benzi. Dacă tapetului nu i se acordă suficient timp pentru a se înmuia, acesta poate „crește” pe perete, ceea ce la rândul său duce la riduri. Imaginile de fundal din hârtie sunt, prin urmare, destul de complicate și, mai degrabă, ceva pentru experimentatul do-it-yourselfer.

Pictarea pereților – cum să o faci corect?

instrucțiuni de vopsire pereți-sfaturi-rolă de vopsea

Pictarea pereților este o artă în sine. Fără tapet, suprafața trebuie verificată cu atenție: Vopseaua veche se desprinde atunci când este revopsită? Dacă acesta este cazul, peretele trebuie spălat și pretratat cu un grund profund. Vopseaua veche de var poate fi, de asemenea, problematică, deoarece nu poate fi vopsită cu vopsea emulsivă. Puteți recunoaște acest lucru frecând ferm pe suprafața peretelui: vopseaua de tei lasă o ceață albă pe piele. În acest caz, peretele trebuie spălat și tratat cu un grund profund.

Pereții vopsesc jaluzele cu culori peste tapet

Dacă există un fundal ca fundal, este destul de simplu, cu excepția câtorva imagini și imagini de fundal texturate. Mascați tot ceea ce ar trebui să rămână curat cu bandă de mascare, amestecați bine vopseaua, iar rola își poate face treaba, în mod ideal folosind metoda ud-pe-ud.

Dacă v-ați decis deja …

wande-corect-vopsit-sfaturi-vopsea-cu-rulou-perie

… cum ar trebui să arate noii tăi pereți, atunci să mergem la lista de cumpărături. Puteți găsi instrumentele lipsă mult mai repede și le puteți livra direct la ușă: www. Contorion.de este casa pensulelor, a lipiciului, a benzii de mascare și a co., astfel încât nimic să nu stea în calea noului design bun!

Pereții vopsesc idei-dormitor-mansardă-salvie-verde

perete-tapet-corect-tapet-tapet nețesut-dormitor-galben-taupe

tapet-perete-idee-cameră-de-zi-portocaliu-taupe-culori-crem