Placare de perete

Tapet Art Nouveau – designul Lincrusta lavabil, cu un stil vintage

Tapet Art Nouveau acoperire de perete-lincrusta-model-alb-3d-lavabil

Nu este un secret faptul că acoperirile de perete vin într-o mare varietate de variante. De la PVC la lemn până la tapet sau vopsea simplă, în principiu se poate folosi orice. Astăzi am dori să vă oferim un tip special de Tapet Art Nouveau introduceți așa-numitul tapet Lincrusta, care a fost foarte popular nu numai în secolele XIX și XX. Este încă unul dintre cele mai populare modele de astăzi și este adesea prima alegere atunci când vine vorba de proiectarea pereților.

Tapet Art Nouveau cu modele 3D atractive

tapet art nouveau vopsea de perete roz întunecat dormitor pat vintage lincrusta

Imaginile de fundal Lincrusta au fost create încă din secolul al XIX-lea. Bijuteriile au fost lansate oficial în 1877, inventatorul fiind chimistul Frederick Walton. Acest tapet Art Nouveau a captat rapid inimile tuturor și a devenit unul dintre cele mai populare acoperiri de perete la acea vreme. Ea poate fi găsită în Casa Albă și, de asemenea, a înfrumusețat cele mai luxoase cabine de pe Titanic.

Tapet Art Nouveau în verde

tapet art nouveau verde-impermeabil-acoperire-perete placare

Țesătura nu este exact aceeași cu tapetul. Are un relief atrăgător dintr-un material solid care creează modele tridimensionale care fac din tapetul Art Nouveau un adevărat ochi. De fapt, aspectul amintește de stuc, în care mortarul este proiectat cu modele și forme la fel de atractive. Dar nici Lincrusta nu are nimic în comun cu asta.

Tapet de relief realizat din material rezistent

tapet art nouveau wall-design-inspiration-retro-vintage-flair-lincrusta

Relief este un cuvânt cheie bun, deoarece numele tapetului Art Nouveau este alcătuit din acesta, mai precis din „linium”, care înseamnă ceva de genul lenjeriei și „crusta”, cuvântul latin pentru relief. Imaginile de fundal Lincrusta au o compoziție similară cu linoleum, ceea ce nu este de mirare, deoarece inventatorul ambelor produse este unul și același.

Compoziția tapetului Lincrusta

tapet art nouveau model alb-model-baroc-idei-perete-design-drăguț

Hârtia solidă, lenjerie, bumbac sau iută servesc drept bază pentru tapetul Art Nouveau. Acest așa-numit material purtător reprezintă substratul modelului ulterior, care se aplică sub forma unei mase care conține ulei de in oxidat, denumit și linoxină, colofoniu, rășină de copal și făină de lemn. Pentru a obține o anumită culoare, la această masă se pot adăuga și coloranți.

Proiectarea tiparului

tapet art nouveau-zona-intrare-design-balustrade-metalice

Această masă Lincrusta este utilizată pentru tapetul Art Nouveau când este cald. Se aplică materialului purtător cu role care au modelul respectiv. De îndată ce masa se usucă, tapetul este gata pentru procesare ulterioară. De altfel, rola de tapet are o dimensiune standard de 10 × 0,53 metri. O diferență față de tapet este că colțurile nu sunt pur și simplu lipite. În schimb, acestea sunt mitrate.

Tapet romantic Lincrusta în stil Art Nouveau

tapet art nouveau hol-mobilier-lincrusta-dormitor-mansardă-grindă

Rezultatul este o acoperire solidă de perete care devine și mai puternică în timp. Modelul nu poate fi nici impresionat, nici deformat accidental în niciun alt mod. În plus, tapetul Art Nouveau Lincrusta poate fi proiectat după cum doriți. Peretele poate fi vopsit sau lăcuit în orice culoare. Modelele arată, de asemenea, deosebit de frumoase atunci când sunt proiectate cu frunze de aur.

O tendință continuă din secolul al XIX-lea

tapet art nouveau-friza-accent-perete-stimulare-material-robust

O altă caracteristică specială a tapetului Art Nouveau, care era deosebit de populară în rândul cetățenilor, a fost aceea că putea fi spălată cu ușurință fără a o deteriora. Deci, a fost o acoperire igienică de perete care a fost utilizată rapid pentru proiectarea pereților în clădirile publice. Pe lângă cele menționate mai sus, aceasta include și London Café Royal, Carnegie Hall din New York și vagoanele splendide ale unor căi ferate..

Design atractiv de perete cu ornamente

tapet art nouveau-galben-atractiv-lincrusta-design-elegant-perete

În timp ce produsul a fost numit „Linoleum Muralis” la început, inventatorul Walton l-a schimbat rapid când a observat că tapetul Art Nouveau devine din ce în ce mai popular. Noul nume era acum „Lincrusta-Walton”. Scopul său a fost de a împiedica alte companii să utilizeze același nume de produs. Acest lucru a dus în cele din urmă la faptul că Lincrusta este astăzi un nume de marcă protejat.

Tapet lavabil

tapet art nouveau-living-art-deco-albastru-închis-canapea-catifea-orhidee

La câțiva ani după ce tapetul Art Nouveau a intrat pe piață, au fost fondate mai multe fabrici. Primul din Germania a fost creat în orașul Hanovra încă din 1884. Chiar dacă această fabrică nu mai există astăzi, tapetul Lincrusta este încă produs la Londra și conform rețetei tradiționale.

Material de lux pentru proiectarea peretilor

tapet art nouveau-albastru-metalic-dormitor-idee-pat-verde

Tapetul Lincrusta Art Nouveau este un material de lux dintr-un motiv. În afară de faptul că acest lucru este incredibil de atractiv, procesul de fabricație este, de asemenea, foarte complex. Dacă doriți un tapet de acest fel, ar trebui să vă așteptați la un preț de 60 de euro și mai mult pe metru pătrat. Frisele sunt de până la două ori mai scumpe. Din acest motiv, tapetele sunt utilizate mai ales pentru restaurarea clădirilor vechi.

Magazine specializate în Germania

tapet art nouveau-lincrusta-model-drăguț-solid-de-acoperire-de-perete-igienic

Dar dacă v-ați îndrăgostit de acest tapet Art Nouveau, puteți întreba în diferite magazine care oferă tapetul. Acestea includ frații Tores și casa de vopsea și tapet a lui Schulze. Ambele magazine sunt în Berlin. Imaginile de fundal Lincrusta sunt disponibile și în Köln, și anume în imagini de fundal de 5 mp. Așa-numitele imagini de fundal Anagylpta sunt o alternativă mai ieftină la Lincrusta. Acestea constau din hârtie gofrată și lână de celuloză.

Tapet Art Nouveau cu un model modern

Tapet Art Nouveau-model-modern-tei-verde-decor-hol

Tapetul Lincrusta Art Nouveau poate decora întregul perete sau poate fi utilizat numai în anumite zone. Acest tip de tapet este deosebit de potrivit ca înlocuitor pentru lambriurile din lemn. Materialul lor robust preia cu ușurință rolul unui panou de perete. Deoarece tapetul este, de asemenea, ușor de curățat, este perfect în acest scop.

Tapet Lincrusta Art Nouveau în camere umede

tapet art nouveau-placat cu perete de trandafir-accent-auriu-retro-comodă

Tapetul Art Nouveau nu este o problemă nici măcar în bucătărie sau baie. Proprietățile lor impermeabile le fac rezistente la umiditate, care este deosebit de ridicată în baie. În principiu, tapetul Lincrusta funcționează foarte bine în absolut fiecare cameră – ca un design romantic de perete în dormitor, pentru un design mai relaxat pe hol sau pentru o viață de zi cu zi variată în camera de zi.

Tapet Art Nouveau în aur

tapet art nouveau-aur-nobil-mobilier-atmosferă-barocă

Cu o anumită culoare pentru tapetul Art Nouveau puteți crea, de asemenea, orice atmosferă. Aurul face interiorul mai elegant, în timp ce culorile puternice, cum ar fi roz, roșu sau albastru, conferă camerei un aspect deosebit. Cu un model alb, modelul este deosebit de eficient datorită efectelor de umbră. Albul este de preferat și pe un hol întunecat.

Tapet Lincrusta Art Nouveau în loc de lambriuri din lemn

art nouveau-tapet-victorian-inventor-walton-panouri de perete-înlocuire

Imaginile de fundal Lancrusta au, fără îndoială, un farmec aparte și sunt din nou un exemplu de cât de vechi lucrurile pot reveni rapid la modă. Indiferent dacă proiectați pereți întregi cu tapet Art Nouveau sau pur și simplu setați anumite accente, fie că alegeți o culoare simplă cu un model luxuriant sau o culoare izbitoare cu un model simplu – ambianța va fi cu siguranță ceva foarte special.