Placare de perete

Placare de perete din piatră – idei de design cu culori naturale pentru zona de locuit

gest-întunecat-în-interior-elegant-și-modern-se-integrează-și-combină-cu-mobilier-de-designer

Piatra este un material natural care va adăuga căldură interiorului tău atunci când îl folosești ca ornament sau decor. Placarea pereților din piatră are un farmec natural și reprezintă legătura dintre natură și pământ. Deci, pereții de piatră atrăgători sunt o idee frumoasă pentru decorarea pereților în camera de zi, deoarece pot transforma complet spațiul de locuit. Peretele de piatră din sufragerie creează, de asemenea, o atmosferă clasică și elegantă. Toate acestea pot fi realizate prin adăugarea unui șemineu lateral care va adăuga căldură camerei și întregului mediu. O altă idee este de a înconjura șemineul doar cu plăci de piatră. Pentru a finaliza o placare a zidului de piatră, nu este absolut necesar să dărâmăm pereții existenți. În schimb, acoperă-le pe cele existente cu piatră. Scopul principal al acestui post este în principal de a explora culorile modelului și unele dintre principalele caracteristici ale pietrelor care sunt utilizate în mod obișnuit în decorarea interioară..

Placare de perete cu aspect natural

lemn negru pietrificat ca placare de perete în interiorul modern cu canapea și șemineu

Pietrele vin în multe forme, culori și dimensiuni diferite. Le puteți folosi pentru a vă decora casa sau biroul. Piatra naturală poate completa orice decor. Deoarece este un material natural, nu există niciodată două pietre de același tip, iar combinațiile sunt nesfârșite, așa că placarea cu pereți din piatră oferă mai multe opțiuni pentru decorarea interiorului. Peretele de piatră naturală din sufragerie formează un punct focal natural și poate servi drept fundal pentru mobilier. Pereții netezi din piatră din granit sau marmură oferă spațiului dvs. un aspect elegant și modern.

De ce ar trebui să folosiți piatra naturală în designul interior??

placare de perete din piatră gri închis în combinație cu un blat de masă din marmură și elemente de design de culoare golf

Piatra naturală este un material de construcție care este potrivit pentru designul interior. Va aduce căldură și farmec în casa ta. De exemplu, granitul este una dintre cele mai dure și mai dense pietre naturale, care ajută la menținerea strălucirii și la rezistența la murdărie mai mult decât alte materiale.

accente colorate de culoare pe pereții de piatră în combinație cu scaune albastre din sufragerie

De asemenea, designerii de interior preferă materialele verzi și naturale. Decorarea atemporală este esențială dacă doriți ca interiorul dvs. să dureze. Produsele durabile, cum ar fi piatra naturală, tind să fie pe primul loc în lista stilurilor eterne. Primul pas este să alegeți un material care se potrivește cel mai bine stilului dvs. personal. Pentru un aspect clasic și elegant, alegeți marmură sau travertin pentru design. Odată ce știți ce material va funcționa cel mai bine pentru dvs., începeți să vă gândiți cum să îl încorporați în spațiu.

O idee bună pentru placarea pereților din piatră întunecată

plăci de piatră gri pentru placarea pereților cu șemineu integrat și fotolii moderne din piele de designer

Fiecare placă de piatră poate avea un model diferit, în funcție de zona și cariera din care a fost extrasă piatra. Puteți prelua varianta suprafeței podelei de gresie și a o integra în designul interior ca o culoare de accent. Piatra naturală este o idee frumoasă pentru decorarea pereților în camera de zi și creează o senzație de confort.

cameră de zi spațioasă cu lambriuri din piatră verde din panouri și perete din spate din marmură

De exemplu, dacă un spațiu interior se deschide spre o grădină, puteți folosi aceeași piatră în interior și în exterior pentru a crea un aspect infinit de încântător. Acest design creează, de asemenea, o senzație de spațiu prin atragerea privirii spre exterior prin interior.

panouri de perete moderne asimetrice din piatră închisă pentru designul sufrageriei

Alegerea unei pietre mai întunecate va face interiorul să iasă în evidență de restul. Ardezia este o alegere populară pentru pardoselile de bucătărie în acest sens, deoarece nuanțele întunecate arată minunat în orice casă. Marea varietate de culori de la gri și negru la verde și maro face, de asemenea, această piatră un material versatil.

placare de perete de piatră cu marmură pentru modele interesante în amenajarea interioară a camerei de zi cu șemineu

Utilizarea materialelor regenerabile, cum ar fi piatra naturală, în amenajarea interioară este bună pentru mediu. Plante, pământ, lemn, apă, foc – acestea sunt lucrurile pe care piatra le înconjoară în mediul său natural. De ce nu aduci această frumusețe în casa ta? Dacă îl poți îmblânzi, cu siguranță vei crea cu el modele fantastic îndrăznețe.

Cea mai bună placare de pereți din piatră pentru interior

decorați elegant pereții aspri cu accente de piatră în camera de zi sau dormitor

Piatra din interior nu este ușor de utilizat, dar este cu siguranță un material interesant și original. Aceasta poate fi utilizată atât în ​​spațiile private, cât și în cele publice. Cu toate acestea, cel mai important lucru atunci când lucrați cu piatra este să vă asigurați că proprietățile sale sunt adecvate nevoilor dumneavoastră.

placare de perete din piatra inchisa la culoare pentru amenajare baie cu dale de piatra

Unele pietre absorb apa (deci nu sunt potrivite pentru baie), unele sunt foarte fragile (deci nu ar trebui să faci o masă din ele), altele nu pot fi lustruite sau tăiate în bucăți. În plus, există trei tipuri principale de pietre sau roci, în funcție de originea lor:

placare de perete din marmură în sufragerie pentru interior nobil și design și decor

  1. Sediment – calcar, gresie, travertin
  2. Roca metamorfică – marmură, ardezie
  3. Roca vulcanică – granit etc..

Travertin

insulă de bucătărie terrazzo și peretele din spate al bucătăriei îmbrăcat cu un aspect de marmură în gri, cu dulapuri de bucătărie albe

Travertinul este una dintre acele suprafețe care pot fi utilizate pentru nenumărate zone din interiorul dvs. și arată frumos indiferent de utilizare. De la pereții băii și plafoanele din bucătărie până la acoperirea piscinei în aer liber, veți fi uimiți de modul în care plăcile din travertin vă pot înfrumuseța casa. Unul dintre avantajele acestei pietre frumoase este culorile și modelele sale variate. Cu toate acestea, un dezavantaj este că este ușor de purtat și zgâriat.

peretele de piatră ca accent în designul interior al dormitoarelor cu iluminat de perete

În funcție de natura suprafeței, travertinul foarte lustruit poate rezista mai bine influențelor externe decât o suprafață mată. Travertinul poate fi, de asemenea, poros și nu trebuie utilizat dacă uleiul și alte lichide pot pătrunde în el și pot păta frumusețea acestuia.

granit

accente de perete din granit negru în camera de zi cu design alb

Ar trebui să fii foarte atent când folosești o piatră foarte viu colorată, mai ales dacă are o textură foarte mare. Pericolul este că această piatră poate copleși vizual camera. Din acest motiv, utilizați culori monocrome strălucitoare în interior pentru a lăsa piatra prețioasă să apară în cea mai bună lumină. În acest fel, piatra devine centrul atenției și asta i-ar spori mult valoarea. De exemplu, un zid de granit verde înconjurat de pereți neutri poate deveni o caracteristică impresionantă a camerei. Mobilierul tapițat de diferite culori poate conferi, de asemenea, putere fundalului de granit verde.

curele de piatră în gri cu șemineu în sufragerie proiectate cu mobilier tapițat gri

O altă modalitate de a scoate în evidență granitul este utilizarea mobilierului cu culori similare. În acest fel, mobilierul nu va atrage prea multă atenție asupra sa, ci va îmbunătăți textura frumoasă a granitului. Culoarea și textura granitului pot varia în funcție de placa de piatră. Atunci când alegeți o placă pentru interior, este foarte important să o selectați înainte de a cumpăra, astfel încât să știți exact ce piatră cumpărați. În caz contrar, s-ar putea ca piatra să nu se potrivească schemei de culori sau modelul său vă poate dezamăgi. Iată câteva culori și texturi frumoase de granit pe care le puteți găsi pe piață.

Onix pentru placări de lux din piatră

placare de perete din piatră cu onix în combinație de culori bej și maro și un aspect nobil în camera de zi de lux

Onixul este renumit pentru colorarea sa bogată. Este foarte rezistent la temperaturi ridicate și rezistent la tăieturi. Onyx poate fi folosit și pentru o masă. Alegerea este imensă și astfel de pietre pot arăta ca nori, curcubee, deșerturi nisipoase etc. Onixul este, de asemenea, foarte bun la transmiterea luminii.

Lemn cu pietre

lemn pietrificat ca placare de perete cu mobilier galben contrastant și șemineu

Este un material foarte durabil. Unele dintre piese ar putea avea un model care seamănă cu agata. Lemnul pietrificat are nuanțe negre și maro și arată minunat în interiorul modern. Cu toate acestea, datorită schemei limitate de culori, acest material nu este atât de popular pentru decorarea pereților.

agat

Folosiți design interior și placări de perete din agat pentru design interior modern

O piatră semiprețioasă. Deși este folosit mai ales pentru bijuterii, designerilor de interior le place și din cauza modelului său. Lasă lumina să treacă foarte bine și arată foarte puternic datorită marginilor sale întunecate. Agatul este foarte distinctiv și arată la fel de bine ca o masă.