gospodărie

Curățarea mașinii de spălat: cum să curățați tamburul și garniturile de cauciuc!

Curățați lenjeria de pat și hainele parfumate: mașina de spălat este unul dintre cele mai importante aparate de uz casnic. Cu toate acestea, este adesea neglijat la curățare. Rezultatul: rufe mirositoare și depozite de calcar. Vă explicăm cum să curățați mașina de spălat și cum să curățați tamburul și garniturile de cauciuc.

Curățarea mașinii de spălat: de ce ar trebui să curățăm regulat tamburul, garniturile din cauciuc și furtunurile?

Sfaturi pentru curățarea mașinii de spălat pentru garniturile de tambur și cauciuc

Rufele mirositoare, prosoapele greu de simțit și consumul ridicat de energie sunt semne sigure că trebuie să vă curățați mașina de spălat. Dar de ce se întâmplă de fapt?

  • Spălări ușoare: Din ce în ce mai des, hainele sunt spălate la 30 de grade Celsius. Pe de o parte, deoarece țesăturile sunt foarte sensibile, pe de altă parte, deoarece detergenții promit o curățare bună chiar și la temperaturi scăzute de spălare. Rezultatul: germenii se acumulează în garniturile de cauciuc și în furtunuri. Deoarece bacteriile și ciupercile nu pot fi ucise la 30 de grade Celsius.
  • Apă permanentă în compartimentul de clătire: În funcție de model, apa poate rămâne în compartimentul de spălare după ciclul de spălare. Apa se colectează adesea în garniturile de cauciuc. Aceasta este o condiție prealabilă pentru creșterea mucegaiului.
  • Reziduuri de detergent: Dacă detergentul nu își respectă promisiunile și nu se dizolvă complet la temperaturi sub 60 de grade Celsius, atunci reziduurile de detergent se pot acumula și provoca daune. Un miros neplăcut este un semn sigur că trebuie să acționați rapid și să îndepărtați reziduul de detergent.

Curățarea mașinii de spălat la temperaturi ridicate ucide bacteriile

Rezumat: Germenii, mucegaiul și calcarul trebuie îndepărtați în mod regulat. Germenii sunt de obicei uciși la temperaturi peste 60, de preferință chiar peste 90 de grade Celsius. De asemenea, puteți curăța mucegaiul și calcarul cu anumite remedii casnice.

Curățarea mașinii de spălat: Cum se curăță mașina pas cu pas

Curățarea mașinii de spălat cu instrucțiuni pentru remedii casnice

Curățați mașina de spălat în mod regulat. Vă puteți salva o curățare amănunțită de două ori pe an și aveți întotdeauna un dispozitiv perfect funcțional. Procedați după cum urmează:

  1. Curățați exteriorul dispozitivului. Folosiți șervețele de curățare pentru gospodărie și ospitalitate sau un șervețel umed universal pentru a șterge mașina de spălat și a îndepărta murdăria. Dacă este necesar, puteți șterge suprafața cu cârpe din microfibră cu o structură fină și agenți de curățare speciali pentru suprafețele dispozitivului.

Sfaturi și instrucțiuni pentru curățarea filtrului de scame pentru mașină de spălat

  1. Urmați instrucțiunile de utilizare și curățați filtrul de scame. Scurgerea este similară pentru toate modelele: găsiți furtunul de scurgere (este situat în spatele unui clapetă în zona inferioară a dispozitivului), lăsați apa să curgă, apoi scoateți filtrul de scame și curățați-l. Sfat: Căptușiți podeaua din fața mașinii de spălat cu prosoape sau cârpe de curățat și aveți întotdeauna o farfurie pentru supă, cutie de prânz sau tigaie la îndemână pentru a prinde apa.

Curățarea garniturilor de cauciuc ale mașinii de spălat cu remedii casnice Sfaturi

  1. Garniturile de cauciuc poate fi șters cu o cârpă din microfibră. Puteți utiliza, de asemenea, un remediu casnic pentru a îndepărta murdăria și mucegaiul.
  2. Sertarul pentru detergent puteți pune într-un vas adânc și înmuiați într-o soluție de oțet și apă timp de 1-2 ore. Apoi clătiți bine sertarul pentru detergent pentru a îndepărta toate reziduurile de detergent și lăsați-l să se usuce.
  3. Pentru tambur procedați astfel: Mai întâi lăsați mașina de spălat să funcționeze goală la 90 de grade Celsius pentru a ucide germenii. Apoi deschideți mașina de spălat și lăsați ușa deschisă timp de aproximativ o oră. Apoi puteți folosi un detergent special sau puteți utiliza unul dintre următoarele remedii casnice pentru a curăța tamburul.

Curățarea mașinii de spălat: Sunt posibile următoarele remedii casnice

Curățarea mașinii de spălat cu cleme pentru mașina de spălat vase Sfaturi împotriva calcarului și murdăriei

Există numeroase remedii casnice pe care le puteți folosi pentru a curăța mașina de spălat.

Atenție: Pentru a fi sigur, trebuie să solicitați sfatul producătorului pentru a preveni deteriorarea.

Mașină de spălat cu cleme pentru mașină de spălat vase curat. Ați dori să îndepărtați murdăria și depunerile de calcar, dar nu aveți la îndemână un agent de curățare special? Apoi sunt tablete pentru mașina de spălat vase. Puneți o filă de clătire în tambur și lăsați mașina de spălat să funcționeze din nou goală la cel puțin 60 de grade Celsius.

– Când este utilizat corect, se poate acid citric Făcând minuni în gospodărie. Aceasta înseamnă că diverse dispozitive pot fi detartrate fără probleme. Unii producători de dispozitive pentru bebeluși recomandă chiar detartraj regulat cu acid citric. Acidul citric este disponibil sub formă de pulbere în farmacii. În funcție de gradul de murdărire (există un miros neplăcut sau vreți doar să detartrați și să dezinfectați mașina de spălat?), Puneți între 6 și 8 linguri de pulbere de acid citric direct în tambur și lăsați mașina de spălat să funcționeze la 90 de grade Celsius.

Mașina de spălat curată cu remedii casnice bicarbonat de sodiu și sodă

Sodă, praf de copt, sodă: Cele trei remedii casnice au un efect similar și sunt utilizate în principal pentru îndepărtarea depunerilor de calcar. Pentru cel mai bun efect, le puteți combina cu oțet de vin alb. Cu toate acestea, ar trebui să aveți grijă cu oțetul – veți afla mai multe despre acest lucru mai jos.

Bicarbonat de sodiu Protejează garniturile de cauciuc și, în combinație cu o temperatură ridicată, poate distruge cu succes germenii și poate slăbi depunerile de calcar în zonele greu accesibile. Pur și simplu umpleți 50 g bicarbonat de sodiu în compartimentul pentru detergenți și începeți un ciclu de spălare la 90 de grade (fără pre-spălare). Nu adăugați detergent și lăsați mașina de spălat să se usuce. La final puteți alege o clătire suplimentară. Lăsați mașina de spălat deschisă. Scoateți sertarul pentru detergenți și clătiți-l sub apă curentă.

Bicarbonat de sodiu pentru instrucțiuni de curățare a garniturii de etanșare din cauciuc

praf de copt poate înlocui bicarbonatul de sodiu. Puneți două pachete de câte 15 g într-un vas, adăugați 50 g – 100 g apă și amestecați până are o consistență cremoasă. Apoi umpleți crema de praf de copt în compartimentul pentru detergenți și începeți o spălare principală la 90 de grade Celsius. Lăsați mașina de spălat să funcționeze goală (fără rufe).

sifon este o altă variantă pentru remedii casnice. Puteți folosi sifon de spălat pentru curățare. Dozare: Pentru murdări grele, puneți 4 – 6 linguri de pulbere în compartimentul pentru detergenți și lăsați mașina de spălat să se usuce la 90 de grade Celsius. Pentru curățarea regulată, puteți amesteca 1 lingură de sodă de spălat cu pulbere de spălat și puteți selecta un program principal fără pre-spălare la 60 de grade Celsius.

Curățați mașina de spălat cu oțet sau acid citric

oţet este adesea folosit pentru a îndepărta resturile din mașina de spălat. Cu toate acestea, experții recomandă utilizarea acestuia. Deși remediul la domiciliu poate elimina în mod fiabil depunerile de var, poate deteriora și anumite părți ale mașinii de spălat. Oțetul, de exemplu, face sigilii, furtunuri și alte detalii din plastic fragil. De altfel, oțetul reacționează cu înălbitor și diferiți agenți de înălbire, producând un gaz dăunător. Deci ar trebui să fii foarte atent cu el. Cel mai bine este să folosiți oțet de vin alb (limpede, acid 5%) pentru a curăța sertarul pentru detergenți.

Curățați mașina de spălat în mod regulat și preveniți depunerile de calcar

Curățați mașina de spălat și preveniți depunerile de calcar

Dacă rufele încep să miroasă brusc, ar trebui să curățați bine mașina de spălat. Din fericire, germenii pot fi distruși rapid. Pe de altă parte, depunerile de calcar sunt mai problematice, deoarece pot provoca daune mari. Prin urmare, ar trebui să curățați mașina de spălat în mod regulat. Aceste sfaturi vă vor ajuta în continuare:

1. Curățați mașina de spălat o dată pe lună. Acest lucru vă economisește timp și efort.

2. Nu supraîncărcați mașina de spălat astfel încât detergentul să poată fi dizolvat în apă și clătit.

3. Folosiți detergentul cu cumpărare. Sigur, rufele parfumate sunt ceva special. Dar excesul de detergent nu poate fi dizolvat în timpul ciclului de spălare și se depune în furtunurile de apă. Dacă observați că ați folosit prea mult detergent, puteți începe o clătire suplimentară.

Curățarea mașinii de spălat de ce curățați manual garniturile și furtunurile din tambur și cauciuc

4. Lăsați mașina de spălat să funcționeze goală o dată pe lună la 90 de grade Celsius. Cu excepția cazului în care se specifică altfel, cârpele de curățare, lenjeria și prosoapele de baie pot fi spălate la 90 de grade.