Placare de perete

Design de perete în două tonuri – idei și sfaturi pentru pereții atmosferici

Design de perete în două tonuri tonuri pastelate-ombre-waende-albastru-deschis-dormitor

Dacă doriți o nouă culoare de perete pentru dormitor, baie sau orice altă cameră din casă, atunci nu ar trebui să alegeți neapărat o singură culoare. Dacă fluctuați între două culori, atunci le puteți combina și opta pentru una creativă, design de perete în două tonuri decide. În acest articol vă prezentăm câteva idei și sfaturi pentru tehnici și combinații de culori care sunt perfecte pentru un design de perete atmosferic în două culori.

Design de perete în două tonuri în aspect ombre

Design de perete în două tonuri ombre-perete-pictură-tehnologie-albastru-alb-living-idee

Recent, pereții ombre au devenit foarte populari în designul interior modern. Această tehnică permite un gradient de culoare elegant între cele două culori ale pereților selectați, iar rezultatul este un design creativ de perete care se potrivește perfect în camera de zi și dormitor. Dacă vopsiți un perete ombre în sufragerie, atunci puteți opta pentru mobilier în culori neutre și setați accentul pe designul de perete în două tonuri.

Tehnologie creativă pentru un design de perete în două tonuri

Idei de design de perete în două tonuri-tehnică-ombre-perete-pictură-pensulă plată

Designul pereților în două culori în aspectul ombre poate avea, de asemenea, un gradient de culoare mai puternic. Aceasta este o idee bună pentru două culori contrastante sau combinații de tonuri întunecate și deschise. Cea mai ușoară modalitate de a face acest design de perete este cu o perie plată, pictând culoarea mai deschisă deasupra celei mai întunecate în direcție verticală..

Vopsirea peretelui ombre – instrucțiuni

Design de perete în două tonuri ombre-instrucțiuni-pictură-perete-albastru-alb

Tehnica prezentată aici este potrivită ca accent pentru pereții mai mici și poate fi proiectată cu o singură culoare pe un perete alb. În primul rând, partea inferioară a peretelui ar trebui să fie vopsită într-o culoare închisă. Apoi vopseaua proaspătă este pulverizată în mijloc cu o sticlă cu apă și se întinde pe partea superioară a peretelui cu un burete natural. Peretele ombre este gata când rezultă gradientul dorit.

Design de perete în două tonuri fără linie de despărțire

Idei de design de perete în două tonuri-perete-două-culori-gri-alb-deco-fotografii

Puteți evoca un design creativ și, în același timp, foarte simplu, în două culori. Mai întâi ar trebui să pictați peretele într-o culoare de bază mai deschisă și să îl lăsați să se usuce. Apoi, culoarea mai închisă este pictată cu o rolă de vopsea fără a crea o linie separatoare exactă între cele două culori. În acest fel, designul de perete în două tonuri este creativ și individual.

Combinați culori distractive

Design de perete în două culori culoare-interior-dormitor-portocaliu-albastru-perete

Majoritatea combinațiilor de culori pentru un perete în două tonuri sunt alcătuite din alb și orice altă culoare. Cu toate acestea, nu trebuie să fie întotdeauna alb. Cu două culori obraznice, cum ar fi portocaliul și albastrul, puteți proiecta pereți creativi în dormitor sau în camera copiilor.

Design de perete în două tonuri cu tapet

design-perete-în-două-tonuri-ombre-perete-vopsea-tapet-perete-design-creativ

În loc să pictați un perete ombre în două tonuri, puteți alege un tapet frumos și să-l utilizați pentru a decora peretele. Pentru camere precum bucătăria sau baia, cel mai bine este un tapet nețesut de înaltă calitate, rezistent la apă și rezistent la apă..

Vopsiți pereții în două culori – alegeți un design potrivit

două-ton-perete-design-dungi-orizontale-alb-turcoaz-living-idei-de-perete

Înainte de a începe să pictați, ar trebui să alegeți designul pentru decorarea pereților. În plus față de varianta clasică cu subdiviziune orizontală, vă puteți gândi și la modele mai creative, cum ar fi dungi, diagonale, modele sau un aspect ombre.

Creați-vă propriul design de perete în două tonuri – alegeți culoarea și structura

perete-în-două-tonuri-design-pictură-perete-alb-roz-perete-imagini-cizme de cauciuc-umbrelă

Al doilea pas într-un design de perete în două tonuri este selectarea culorilor și a structurii. Pentru un perete și mai interesant și mai atrăgător, puteți utiliza o tehnică specială de pictură. Acum am dori să ilustrăm metoda pentru un design de perete în două tonuri în care linia dintre cele două culori este paralelă cu tavanul și podeaua.

Pictarea pereților în două culori – instrucțiuni

proiectare-perete-în-două-tonuri

Proiectarea unui perete cu o linie orizontală este una dintre cele mai simple modalități de a proiecta un perete în două tonuri. Mai întâi ar trebui să împărțiți peretele cu o linie orizontală. Pentru a desena o linie dreaptă perfectă, aveți nevoie de un nivel, o riglă și un creion sau cretă. Apoi ar trebui să mascați linia trasată cu bandă de pictor pentru a obține o margine de culoare curată și precisă.

Design de perete în două tonuri – vopsiți pereții pe orizontală

perete-cu-două-tonuri-design-do-it-yourself-crepe-lipici-pictor-perete-cu-două-picturi

Înainte de a începe cu vopselele de perete, este de dorit să acoperiți podeaua cu folie și să lipiți plăcile și ramele ferestrelor și cu banda de pictură. Apoi, puteți vopsi culorile dorite, folosind una pentru deasupra și cealaltă pentru sub linie. După ce ați terminat de pictat, ar trebui să curățați rapid banda de vopsitor și să lăsați peretele să se usuce bine. Consultați acest articol pentru mai multe idei despre cum să faceți acest lucru.

Design dormitoare în tonuri pastelate

idei-design-perete-bicolor-luminos-dormitor-alb-roz-culori-de-perete

Cu tehnica prezentată pentru designul de pereți în două tonuri, puteți proiecta singur orice combinație de culori la orice înălțime a peretelui. Pentru un dormitor luminos, recomandăm combinații de alb cu tonuri pastelate, care păstrează lumina în cameră și creează o atmosferă relaxată.

Design de perete în culori moderne

doua-ton-perete-idei-design-trend-culoare-menta verde-alb-dormitor

O idee bună pentru proiectarea pereților din dormitor este să folosiți culori la modă. Acest lucru permite setarea unor accente frumoase în interior, care asigură un design interior elegant. Pentru unele culori care sunt mai greu de combinat cu alte culori, ar trebui să luați în considerare și un interior adecvat.

Creați un dormitor atmosferic

două-ton-perete-design-dormitor-idei-alb-verde-colorat-interior

Dacă doriți să dați unei camere un fler special, atunci puteți lua în considerare un design de perete în două tonuri. Culorile obraznice, cum ar fi verde, galben, roșu și roz, sunt o atracție atmosferică în interior și se potrivesc bine cu un interior colorat.

Design de perete în două tonuri în camera copiilor

două-ton-perete-design-camere-pentru-copii-idei-de-design-culoare-dispoziție

Dacă doriți să renovați camera copiilor, puteți crea singur un design de perete în două culori și lăsați creativitatea să se elibereze. Subdiviziunile orizontale sau verticale, precum și modelele auto-pictate care folosesc șabloane sunt doar o parte a posibilelor idei de design pentru această cameră.

Design de perete în două culori pentru tavane înclinate

două-ton-perete-design-jumătăți-albastru-alb-living-idei-design-cameră

Designul de perete în două tonuri se potrivește perfect în încăperile cu tavan înclinat. De exemplu, puteți vopsi partea inferioară a peretelui fără o pantă într-o nuanță mai închisă și îndrăzneață și lăsați partea superioară albă. Acest lucru aduce mai multă profunzime în cameră. Sfat: cu designuri de pereți în două tonuri, aplicați întotdeauna mai întâi culoarea mai deschisă.

Proiectează o baie în două tonuri

idei-design-perete-in-doua-culori-baie-design-bluutoene-cada-alba

Pereții în două tonuri arată excelent în baie și asigură un design de perete de bun gust. Pentru a crea o delimitare clară între cele două culori, puteți picta o linie despărțitoare cu o culoare diferită în mijloc.

Design de perete în două tonuri în culori contrastante

design-perete-în-două-culori-design-baie-alb-albastru-închis-contrast

Efecte frumoase pot fi create și cu două culori contrastante. Condimentați o baie plictisitoare, albă, cu o nuanță mai închisă. Puteți realiza acest lucru fie cu vopsea impermeabilă, fie cu plăci de perete potrivite.

Design de perete în tonuri de gri

amenajare-perete-în-două-culori-living-gri-tonuri-de-perete-bej-mobilier

În general, pereții în două tonuri se potrivesc în aproape orice interior și stil. Combinațiile de diferite nuanțe de gri, de exemplu, aduc o idee bună pentru pereți într-un living modern în culori neutre.