Paște și primăvară

Artizanat cu coji de ouă: faceți decorațiuni frumoase

Artizanat cu coji de ou mozaic-imagine-fluture

Ouăle de toate dimensiunile și culorile nu trebuie să lipsească din decorațiunile de Paște. V-am arătat deja cum să proiectați ouă de Paște cu aspect de marmură. Cojile de ouă sparte sunt lipite pe ouă de polistiren și creează un mozaic sofisticat. Un rezultat frumos se obține rapid și ușor fără eforturi mari. Dar cu ce altceva poți să te joci cu cojile de ou rupte? Astăzi vă vom oferi câteva idei pentru a crea cu coji de ouă. Citiți mai departe și vedeți singuri cât de fascinant poate fi jocul cu coji de ouă.

Artizanat cu coji de ouă

clipește cu coji de ouă bucăți rupte-folosește

Când faceți obiecte de artizanat, puteți folosi coji de ou maro și alb, în ​​funcție de efectul pe care doriți să îl obțineți. Cu ouă fierte, încercați să scoateți coaja cu generozitate și scoateți pielea albă de pe cochilii. Cojile de ou sunt apoi sparte în bucăți mai mici.

Deveniți creativi cu obiecte de artizanat cu coji de ouă

clipește cu cochilii de ou model-motive-lasă-imaginația-să fugă-liber

Artizanatul cu coji de ouă nu poate avea loc doar de Paști. Astăzi vă vom arăta câteva decorațiuni care vă pot aduce bucurie pe tot parcursul anului. Rame pentru tablouri, ghivece pentru flori, vaze, sticle goale, cutii de bijuterii, tăvi de servit – toate sunt perfecte ca bază pentru cojile de ouă.

Îmbrăcați vase de lut cu bucăți rupte de coajă de ou

tineri-coaja-de-argila-ghivece-mozaic-colorate-copii

Rămășițele de coajă din ouă colorate sau necolorate pot fi folosite pentru decorarea ghivecelor de lut. Marginea este pictată cu o vopsea neagră opacă. Pentru început, vasul de lut trebuie să fie curat, fără grăsimi, praf și uscat, altfel adezivul nu va adera corespunzător.

Instrucțiuni pentru realizarea cu bucăți de coajă de ou

Tinker-coaja-oua-ghivece-argila-instructiuni-bucati de coaja-oua-copii

Asigurați-vă că aveți destule coji de ouă. Cel mai bine este să lucrați în secțiuni mici. Adezivul se aplică mai întâi pe suprafață și bucățile de coajă de ou sunt lipite peste el. Cel mai bine este să sigilați totul cu un lac transparent după uscare.

Imprimați șabloanele și le înmânați copiilor

tinker-eggshell-children-print-out-templates

Mozaicul cu coajă de ouă este, de asemenea, o idee interesantă pentru copii. Alegeți un motiv simplu, de ex. B. Selectați o floare sau un fluture și apăsați-l pe o bucată de hârtie albă. Apoi motivul cu bucățile de coajă de ou este lipit ca un mozaic. Cu coji de ouă de diferite culori puteți crea și dungi de curcubeu.

Crăparea cojilor de ouă este distractiv!

jucărie-coji de ouă-copii-cracare-distracție

Copilul poate apăsa cojile de ou pe coji cu degetele, astfel încât să devină mici. Acest lucru este foarte distractiv pentru copii, deoarece întotdeauna crapă atunci când îl apăsați. Cojile de ou crăpate sunt apoi răspândite peste imagine.

Creați idei pentru copii

bucățică-coajă-ouă-copii-pasăre-mozaic-pui-bucăți de coajă de ou

Copiii așteaptă cu nerăbdare mai multe obiecte de artizanat și decorațiuni de Paște. De aceea, trebuie să le pregătești idei meșteșugărești interesante. Chiar și când sărbătorile s-au încheiat, lucrurile pot continua. Reciclarea rămășițelor de coajă de ouă este la fel de distractivă ca și pictarea ouălor de Paște!

Petrecere de Paști pentru cei mici și prietenii lor

tineri-cochilii-ouă-copii-pasca-mozaicuri-de-petrecere-te-faci

Dacă se organizează o petrecere de Paște pentru cei mici, obțineți mai multe șabloane pentru fiecare copil. Motive precum ouăle de Paști, puii și crucile se potrivesc perfect cu Paștele. Aranjați castronul cu cojile de ouă pregătite pe masă și distribuiți șabloanele. Acum fiecare copil își poate lăsa creativitatea liberă.

Copiii creează opere de artă 

tineri-coji de ouă-copii-mozaic-poze-vopsea-floare-soare

O altă opțiune ar fi utilizarea unei imagini colorate ca bază pentru mozaicul cojii de ou. Cojile sunt tocate mărunt și distribuite pe imagine. Apoi piesele sunt vopsite cu o pensulă și vopsele acrilice conform motivului.

Decorați o ramă foto cu coji de ouă colorate

rochie-cochilie-de-ou-cadru-de-pasca-copii-decoratiuni-colorate

Când brunch-ul de Paște s-a încheiat, toate cojile colorate de ouă de Paște pot fi folosite pentru a condimenta o ramă. Pentru a evita goluri mai mari, folosiți o scobitoare sau un băț de lemn pentru a împinge bucățile de coajă de ou în poziția corectă. Culorile strălucitoare te pun imediat într-o dispoziție bună!

Alegerea nuanțelor unei culori

răsucire-bucăți-coajă-de-ou-lipire-cracare-distracție

Dacă ideea anterioară este prea colorată pentru gustul dvs., vă puteți limita la o anumită paletă de culori. Alb, albastru deschis, albastru închis și negru arată proaspăt. Albul, rozul și menta adaugă o notă romantică.

Artizanat cu coji de ouă – o idee de decor maritim pentru terasă

cadru-cadru-cu-coaj-ou-albastru-maritim-decor-cadou

Imaginile de sărbătoare ar arăta deosebit de bine în această ramă albastră deschisă cu aspect mozaic. Datorită designului monocrom simplu, focalizarea este îndreptată și către imaginea colorată.

Decorați o tavă de lemn cu bucăți de coajă de ou

tineri-coji de oua-tava-din-lemn-cafea-infrumuseteaza

O tavă din lemn este utilă pentru servirea ceaiului, cafelei sau micul dejun în pat. Pe tavă puteți transporta nu numai multe lucruri simultan, ci și aranja lumânări de stâlpi, materiale naturale și decorațiuni de tot felul. Ca element decorativ, arată simplu și elegant, dar poate fi condimentat și cu coji de ouă albe.

Instrucțiuni – vopsiți tava

tinere-coji de ouă-tavă-din-lemn-vopsea-decora

În primul rând, tava de servire trebuie amorsată. Lasă grundul să se usuce câteva ore. După ce grundul s-a uscat, vă puteți revopsi tava. Aici a fost ales un aur închis. Cel mai bine este să aplicați două straturi de vopsea, astfel încât să acopere frumos.

Asamblați mozaicul de ouă

bucătărie-bucăți-de-coajă-de-lemn-acoperi-fundul

Când vopseaua s-a uscat, puteți începe cu cojile de ou rupte. Aplicați adezivul de-a lungul lățimii tăvii pe podea, apoi poziționați biții deasupra adezivului. Repetați procesul până când tava este complet acoperită.

Piese de coajă de ou pe mobilă?

tinker-coajă-ou-mozaic-sertar-fronturi-condimentează

Ordinea a 54.000 de dvs. ar putea părea ciudat pentru dvs., dar pentru designerul Eric Chapeau este perfect normal. Locuiește în SUA și proiectează mobilier și obiecte a căror suprafață este acoperită cu bucăți rupte de coajă de ou. Bucățile de coajă sunt aranjate pe o foaie de hârtie, apoi acoperite cu adeziv epoxidic și pigment. După uscare, această foaie este atașată la obiectul dorit, șlefuită și lăcuită. Ați fi încercat chiar voi așa ceva??

Ulciorcuță din ceramică decorată cu bucăți de coajă de ou maro

veselă-cu-coajă-de-vase-ulcior-înfrumusețează-stilul-țării

Stilul casei rurale este mai popular ca niciodată. Dacă ți-ai proiectat bucătăria în stil casă la țară, atunci o cană din ceramică este un element decorativ perfect. Cel mai bine este să folosiți coji de ou natural maro și maro.

da cutiei de bijuterii un aspect mozaic

Tinere-coaja-ou-cutie-de-bijuterii-mozaic-bucăți-asamblați

Doriți să dați cutiei dvs. de bijuterii un aspect nou? Decideți un motiv frumos și culori care să se potrivească dormitorului dvs. Un adevărat ochi pe masă de toaletă!

Motive de design pe capac

bricolaj-coajă-de-ou-cutie-de-bijuterii-capac-bufniță-margele-motiv

Desenați motivul cu mâna liberă sau folosiți un șablon. Semiperle și strasuri autoadezive în culori potrivite pot completa frumos imaginea de pe capac. Acesta este modul în care designul arată elegant.

Mozaic cu coajă de ou în combinație cu tehnica șervețelului

tinker-coajă de ou-decorare-cutie de carton-capac-decupaj-hortensie-motiv

Mozaicul cu coajă de ou în legătură cu tehnica șervețelului creează o imagine minunată. De îndată ce obiectul a fost lipit cu coji de ouă, ar trebui să aplicați un strat de lipici. După ce se usucă, se aplică un grund alb. Apoi, lipiciul pentru șervețel este aplicat pe întregul obiect și șervețelul imprimat este lipit.

Artizanat cu coji de ou – suport pentru lumânări în stil Shabby Chic

tinker-coajă-ou-tealight-titular-shabby-chic-look-trandafiri-decoupage

Oricine este familiarizat cu tehnica decoupage știe că motive mai mici pot fi folosite și individual. În acest exemplu, mai întâi imaginile și apoi bucățile de coajă de ou sunt lipite.

Vopsiți coji de ouă

tinker-eggshell-decoration-vase-tealight-holder-shabby-look-decoupage

Tăiați sau rupeți cu grijă motivele dorite din șervețelul de hârtie și lipiți-le pe suportul lumânării cu clei de șervețel și o perie. Bucățile de coajă de ou sunt apoi lipite în jurul motivului. Opera de arta ar trebui să fie sigilată la sfârșit. Fie cu lipici de șervețel, fie cu lac acrilic.

Placă decorativă ca decor de perete

placă-cochilie-ouă-decupaj-decorați-aspect-mozaic

Plăcile decorative sunt un punct culminant decorativ excelent pentru casă și pot fi așezate fie pe perete, fie pe un suport. Mozaicul cu coajă de ou a fost, de asemenea, combinat cu tehnica șervețelului. Un aspect ușor antic se obține cu un burete și vopsea maro.

Combinat cu mozaic de hârtie

tincher-coajă-de-decor-placă-baroc-negru-aur-mozaic

De asemenea, puteți face mozaicuri grozave cu hârtie colorată. Această tehnică a fost combinată cu mozaicul de coajă de ou pentru un aspect foarte special. Datorită compoziției și culorilor utilizate, placa arată modernă și elegantă.

Bijuterii realizate din bucăți de coajă de ou rupte

Mozaicul cu coajă de ou este, de asemenea, utilizat în proiectarea bijuteriilor. Ideile de bijuterii DIY fac ca inimile multor pasionați să bată mai repede și să fie ușor de imitat. Bucățile de coajă de ou vopsite pot fi lipite sub un strat de rășină epoxidică, lipici 3D sau pe o matriță din lut polimeric.

design în două tonuri

La proiectarea bijuteriilor, piesele din coajă de ou pot fi combinate în diferite culori. Combinația dintre argintiu și negru arată foarte elegant. De asemenea, ar trebui să fie coordonat cu culoarea fundalului.

Artizanat cu coji de ouă – instrucțiuni pentru un pandantiv de colier

pandantiv-coajă-ou-bijuterie-lanț-pandantiv-lemn-rotund

În cele ce urmează vă oferim instrucțiuni simple pentru pandantive coliere cu mozaic coajă de ou. Bucățile de coajă de ou sunt lipite pe un disc de lemn, apoi vopseaua se aplică cu o perie de stippling.

Aplicați lipici pentru un efect tridimensional

cerneală-lanț-coajă-pandantiv-adeziv-rotund

De asemenea, puteți utiliza setări de cabochon gata făcute ca bază pentru pandantivul dvs. Acestea sunt disponibile în diferite dimensiuni și au deja un ochi pentru lanț. În cazul altor baze, ar trebui adăugat ulterior.

Pandantive cu lanț în diferite culori

pandantiv-coajă-ou-bijuterie-lanț-pandantiv-roșu-roșu

O setare de 20-30 mm este ideală pentru un colier lung. Pe bucățile de coajă de ou ar trebui să se aplice un lac tridimensional incolor. Creează un efect tridimensional și protejează culoarea de mai jos.