nuntă

Așa că vă puteți usca buchetul de mireasă și vă puteți bucura mult timp de el

buchet de mireasă uscat ca trandafiri metode de iarbă

Unul dintre accesoriile frumoase ale unei mirese este buchetul de mireasă. Este greu de imaginat o nuntă fără ea ca un element tradițional. Dacă vrei să păstrezi amintirea uneia dintre cele mai frumoase și emoționante zile din viața ta cât mai mult timp, îți poți păstra buchetul de nuntă pe lângă rochia de mireasă după nuntă. Deoarece florile delicate și cu aspect romantic se pierd după câteva zile, există posibilitatea de a păstra buchetul. Aflați aici cum vă puteți usca buchetul de mireasă și păstrați-l ca un suvenir frumos chiar și ani mai târziu.

Uscarea buchetului de mireasă: da sau nu?

Buchetul de mireasă pentru a se usca ca conservarea previne mucegaiul

Pentru a face buchetul de mireasă de lungă durată și pentru a vă putea bucura de frumusețea sa chiar și după luni și ani, există diferite metode de conservare. Indiferent de tehnica pe care o alegeți, buchetul nu ar trebui încă să se ofilească. Florile nu trebuie uscate sau uscate.

buchet de mireasă uscare cadru tablou suvenir element decorativ

Este indicat să puneți buchetul de mireasă într-o vază cu apă după nuntă și să-l păstrați într-un loc răcoros. Cel mai bine este să luați decizia dacă buchetul de mireasă trebuie păstrat înainte de celebrarea nunții. Pentru că pentru un rezultat satisfăcător, buchetul de mireasă nu trebuie aruncat. Pentru a vă putea bucura în continuare de marele ritual de nuntă, puteți pregăti un al doilea buchet.

Uscarea buchetului de mireasă: ce flori sunt potrivite pentru aceasta?

buchet de mireasă uscarea trandafirilor praf de spălat aer spray de păr uscare sare

Uscarea florilor este un clasic printre opțiunile de conservare. Cu toate acestea, se recomandă prudență la alegerea florilor, deoarece nu toate tipurile de flori au aceeași perioadă de valabilitate. Metoda de uscare este potrivită în special pentru un buchet de mireasă din petale de trandafir. Pe lângă trandafiri, puteți usca fără ezitare și lavandă, gypsophila, floarea-soarelui, hortensii, delphinium, ciulin alpin, iarbă albastră pentru gât etc. Splendoarea frumoasei gerbera poate fi imortalizată și prin uscare.

cât de uscat buchetul de mireasă care flori temperatura camerei

Florile mai mari, cum ar fi bujorii, ar trebui să fie uscate individual. Florile nobile și delicate de orhidee devin mate și translucide pe măsură ce se usucă. Structura lor de porțelan este pierdută și își pierd farmecul. Când uscați florile, ar trebui să acordați atenție și stării de maturitate a florilor. Dacă florile sunt deschise prea larg, petalele individuale vor cădea rapid. Cu toate acestea, dacă este vorba de muguri de flori, aceștia vor deveni și mai mici după uscare și nu vor intra în propriile lor.

Cum se usucă buchetul de mireasă?

cum să uscați sfaturi de buchet de mireasă pulverizați trandafiri iarbă de ciulin

Uscare în aer

Cel mai simplu mod de conservare a florilor este uscarea lor la aer. Scoateți buchetul proaspăt de mireasă din vază și împingeți tulpinile umede uscate cu prosoape de hârtie. Apoi înfășurați un fir în jurul tulpinilor de flori de mai multe ori. Acum puteți pulveriza bine buchetul cu fixativ sau lac transparent. Acest lucru creează un strat protector și împiedică florile uscate să devină fragile.

buchet de mireasă uscare fixativ spray de păr film protector

Utilizarea fixativului este recomandată în special dacă doriți să păstrați ierburile. Așa că ați terminat pregătirea. În cele din urmă, agățați buchetul de mireasă cu capul în jos într-un loc uscat și întunecat. Pentru ca buchetul să se usuce bine și să nu înceapă să se mucegăiască, alegerea locului în care să se usuce este de o importanță esențială. Dacă florile sunt expuse la soare, își pierd culoarea.

Buchetul de mireasă se usucă în mod corespunzător cu pulbere de spălat cu fixativ

După cel puțin două luni, pulverizați din nou buchetul din nou cu fixativ sau lac transparent. Păstrați buchetul deja uscat într-un loc ferit de lumină. Cel mai bun și mai lung mod de a-ți păstra buchetul de mireasă este la temperatura camerei. Dacă doriți să uscați în aer flori individuale, le puteți așeza pe o grilă cu suficient spațiu între ele. Este important ca aerul să circule și să împiedice formarea mucegaiului.

Buchet de mireasă uscat la aer conservă trandafiri ierburi de ciulin

Puteți usca trandafirii la cuptor. Așezați trandafirii înfloriți pe grătar și uscați-i la cuptor la 100 de grade timp de aproximativ 30 de minute. Gerberele nu trebuie uscate niciodată la cuptor. Chiar și în cea mai slabă căldură, devin maronii rapid și neatractivi.

Buchet de mireasă uscat cu pulbere de spălat

Buchet de mireasă uscând trandafiri praf de spălat capac recipient

În timp ce această tehnică sună un pic ciudat, pudra de spălat poate de fapt usca și conserva florile și florile. Această metodă este potrivită în special pentru flori simple și buchete mici și aerisite. Pur și simplu acoperiți fundul unui recipient opac și sigilabil cu pulbere de spălat. Apoi așezați florile deasupra cu suficient spațiu între ele și acoperiți-le cu praf de spălat. O alternativă la pulberea de spălat în această metodă de conservare ar fi gelul de siliciu. Ambele mijloace elimină umezeala din plantă. După câteva zile, florile se vor usca și trebuie scoase din recipient. Orice rămășițe de pe flori pot fi îndepărtate cu atenție cu o pensulă. Cu cât gelul de siliciu este mai fin, cu atât rezultatul final este mai bun. Acest gel special poate fi, de asemenea, refolosit.

Păstrează buchetul de nuntă cu pudră uscată sau sare uscată

pulbere uscată sare uscată buchet de mireasă uscate flori individuale

De asemenea, puteți folosi pudră uscată sau sare uscată pentru a vă conserva buchetul de mireasă. Pulberea uscată are același scop ca și pulberea de spălat. Procedați așa cum este descris mai sus sau încercați următoarea tehnică. Întindeți un strat de pulbere pe o foaie de ziar, așezați buchetul deasupra și rulați-l cu atenție. Apoi puneți buchetul de mireasă într-o vază și presărați sare uscată deasupra. Pulberea uscată este disponibilă în fiecare farmacie. În ceea ce privește timpul de expunere, vă rugăm să rețineți informațiile de pe ambalajul preparatului respectiv.