mașini

Care protecție solară pentru mașină? Cele mai bune variante + sfaturi împotriva căldurii din mașină

În fiecare vară căutăm cu toții modalități de a ne menține mașinile mai reci. Indiferent dacă suntem în căutarea disperată a unui loc de parcare umbrit, ne ținem ferestrele deschise sau cumpărăm ventilatoare solare, lista lucrurilor pe care le putem face pentru a încerca să reducem temperatura în vehiculul nostru este destul de lungă. O bună protecție solară pentru mașină vă poate ajuta, de asemenea. Citiți articolul nostru despre cum să vă protejați cel mai bine mașina de căldură vara.

Protecția solară a mașinii ajută la căldură?

Încălziți în mașină ce să faceți Sfaturi pentru protecția solară

Cu temperaturi exterioare ridicate și lumina puternică a soarelui, interiorul mașinii se poate încălzi rapid până la dublul temperaturii exterioare. Se produce acumularea de căldură, care poate avea consecințe asupra sănătății, cum ar fi insolarea sau prăbușirea căldurii, în special la vârstnici.

Una dintre cele mai populare metode de scădere a temperaturii interne a autovehiculului dvs. este utilizarea de viziere solare ca protecție solară. Aceste produse există de mulți ani și sunt disponibile într-o varietate de stiluri și configurații diferite. Cu toate acestea, se pune întrebarea: funcționează cu adevărat parasolarele pentru mașini?

Răspunsul scurt este da. Chiar dacă mașina este echipată cu aer condiționat, protecția solară a mașinii nu trebuie lăsată în afara.

Parasolele auto reduc efectiv temperatura din vehicul. Modelele tradiționale reflectorizante reflectă razele soarelui și razele UV dăunătoare, în timp ce parasolarele nereflectante le absorb. Ambele variante au avantaje și dezavantaje, dar sunt practic eficiente. În cele ce urmează veți afla mai multe despre modul în care funcționează sistemele de protecție solară și diferitele opțiuni posibile.

Protecție solară auto: așa funcționează parasolarele

Protecție solară pentru mașină Parasolar standard

Când lumina soarelui intră în vehicul, tot ceea ce nu este reflectat este absorbit de interiorul vehiculului. Cea mai mare parte a căldurii este absorbită de bord și de scaune. Ca urmare, vehiculul se încălzește foarte repede, deoarece lumina absorbită, transformată în căldură, nu mai poate scăpa.

Parasolele reflectă sau absorb multă lumină înainte ca aceasta să poată pătrunde în vehicul. Dacă lumina este reflectată sau absorbită depinde de tipul de parasolar pe care îl utilizați.

Vizierele reflectorizante, după cum sugerează și numele, reflectă lumina soarelui înapoi din vehicul imediat ce intră prin parbriz. Sistemele de protecție solară nereflectante absorb lumina soarelui după ce a trecut prin parbriz. Ambele sisteme de protecție solară reduc semnificativ temperatura din interiorul vehiculului, dar credința populară este că modelele reflectorizante funcționează mai bine.

Protecție solară pentru mașină: acestea sunt avantajele

Atașați protecția solară pentru mașină la interiorul parbrizului

Parasolele auto pot ajuta la reducerea temperaturii generale a vehiculului cu până la 15 grade, în funcție de temperatura exterioară. Acest lucru depinde și de tipul de parasolar pe care îl aveți și de cât de bine se potrivește în parbriz.

Cu cât stă mai bine parasolarul, fără zone neacoperite, cu atât mai multă lumină este blocată să pătrundă în vehicul și să se transforme în căldură. Acesta este motivul pentru care este atât de important să alegeți un parasolar potrivit. Majoritatea modelelor vin într-o varietate de dimensiuni pentru a vă asigura o potrivire bună indiferent de vehiculul pe care îl aveți.

Avantajele unei bune protecții solare pentru mașină dintr-o privire:

 • Reduce temperatura interioară a vehiculului
 • Reduce timpul necesar răcirii aerului condiționat
 • Protejează tabloul de bord de așchii și fisuri
 • Protejează scaunele din piele
 • Protejează aparatele electronice de daunele cauzate de căldura excesivă

Reduceți căldura în mașină și reduceți timpul de răcire

Căldură în mașină Sfaturi pentru răcire mai rapidă

Dacă te-ai urcat într-o mașină fierbinte într-o zi de vară, știi cât de inconfortabil poate fi. Ca să nu mai vorbim de cât timp poate dura vehiculul să se răcească din nou. Parasolele și umbrelele scad efectiv temperatura generală din interiorul vehiculului dumneavoastră. Aceasta reduce timpul necesar răcirii vehiculului cu ajutorul sistemului de aer condiționat.

Protecție împotriva razelor UV dăunătoare

Protejarea mașinii de căldură excesivă Sfaturi

În plus, parasolarele pot proteja interiorul mașinii de razele UV dăunătoare. Un parasolar pe parbriz poate ajuta la prevenirea divizării sau crăparii tabloului de bord și la protejarea scaunelor din piele. De la tablourile de bord, la temperaturi de vară de până la 90! Gradele și scaunele din piele se pot usca și își pot pierde culoarea, protecția solară merge mult spre păstrarea interiorului vehiculului în stare bună.

Protejați dispozitivele electronice

Protejați dispozitivele electronice din mașină de căldură

De asemenea, atunci când depozitați dispozitive electronice în mașină, rețineți că prea multă căldură poate provoca daune. Poate că știți mesajul de pe un smartphone că se supraîncălzește. Acest lucru poate fi evitat prin utilizarea unui parasolar pentru a reduce căldura în vehiculul dumneavoastră.

Ce tipuri de protecție solară există pentru mașină??

Astăzi există 3 tipuri principale de protecție solară auto. Sunt viziere solare, filme de protecție și geamuri din sticlă acrilică. Toate variantele au în esență același scop, dar diferă în câteva puncte.

Parasolar standard

Puneți protecție solară și protejați mașina de căldură vara

Clasicele parasolar auto sunt cea mai cunoscută variantă de protecție solară din mașină. Variantele pentru parbriz și lunetă pot fi pliate ca un acordeon și sunt de obicei destul de ieftine. Ei fac treaba, dar pot fi greoaie de atașat și îndepărtat.

Avantaje:

 • Buget prietenos
 • Disponibil în majoritatea magazinelor care vând produse auto
 • Lucrează bine

Dezavantaj:

 • Dificil de instalat
 • Estetic neplăcut

Parasolar pliabil

Ce tipuri de protecție solară există pentru mașină?

Parasolarele pliabile sunt mult mai bune decât modelele standard. Majoritatea vin într-o pungă de depozitare mică, care le face ușor de depozitat în mașină. Se pliază rapid și arată mai bine decât modelele de acordeon. De asemenea, rămân la locul lor mai bine decât parasolarele standard și sunt puțin mai atractive. De obicei, acestea sunt atașate folosind ventuze care sunt atașate la geamul lateral, geamul frontal sau spate.

Avantaje:

 • Ușor de asamblat
 • Se depozitează rapid și ușor într-o geantă mică de călătorie
 • Arata bine

Dezavantaj:

 • Putin cam scump
 • Nu toate sunt universal aplicabile

Parasolar retractabil

Sfaturi de protecție solară pentru mașină parasolar retractabil

Parasolarele retractabile sunt cele mai puțin incomode odată instalate. Majoritatea au două paranteze care se atașează cu ventuze pe ambele părți ale geamului. Odată ce consolele sunt fixate, atașați parasolarul la consola de pe partea pasagerului. Apoi, glisați parasolarul pe lungimea parbrizului și atașați-l la a doua consolă. Gata, ai terminat. Când sunteți gata să plecați, pur și simplu desprindeți umbrela de pe suportul de pe partea șoferului și aceasta se va întoarce automat pe cealaltă parte. Aceasta este de departe cea mai convenabilă opțiune, dar este, de obicei, puțin mai scumpă.

Avantaje:

 • Operație cu o singură mână
 • Poate fi tăiat pentru o potrivire perfectă

Dezavantaj:

 • Cea mai scumpă opțiune
 • Configurarea inițială durează mai mult decât alte opțiuni

Folie de protecție solară

Folia de protecție solară din mașină protejează împotriva căldurii

Folia de protecție solară este un alt mod posibil de a reduce căldura din mașină în timpul verii. Acesta este un film de nuanță care poate fi atât rezistent la lumină, cât și perforat. Aderă la fereastră fără a se încreți din cauza încărcărilor statice și poate fi refolosită oricât de des doriți. Datorită acestor folii, nici o rază solară nu pătrunde în mașină prin geamuri și rămâne plăcut răcoroasă în interior chiar și vara.

Avantaje:

 • Poate fi tăiat la dimensiune
 • Utilizați cât de des doriți
 • Bine împotriva hoților, deoarece blochează vederea în mașină

Dezavantaj:

 • Neadecvat pentru parbriz în timpul conducerii
 • Filmul etanș la lumină întunecă zona pasagerilor

Geamuri din sticlă acrilică împotriva căldurii din mașină

Sticlă acrilică pentru geamul mașinii ca protecție solară

Geamurile din sticlă acrilică sunt adesea folosite ca protecție solară auto pentru bebeluși și copii. Acestea pot fi atașate cu ușurință la geamurile laterale din interior și astfel pot ține departe atât razele soarelui, cât și ochii curioși. Acestea sunt similare cu filmele de protecție solară, dar din cauza materialului folosit, sunt mai groase și puțin mai eficiente.

Din ce sunt făcute parasolarele?

Materialul din care sunt fabricate parasolarele depinde în mare măsură de tipul de parasolar. Majoritatea parasolarelor auto sunt fabricate dintr-o formă sau o combinație de diferite materiale, cum ar fi spumă, poliester, plasă și folie de aluminiu. Această combinație de materiale previne efectiv pătrunderea razelor UV dăunătoare în vehicul și reduce căldura generală care altfel s-ar acumula în mașină.

Atașarea corectă a protecției solare pentru mașină: Iată cum funcționează!

Atașați protecție solară pentru parbrizul mașinii în interior sau exterior

Pentru ca un parasolar să ajute la căldură în mașină, acesta trebuie instalat corect. Dacă utilizați un parasolar reflectorizant convențional, montați-l întotdeauna cu partea reflectorizantă orientată spre exterior și partea neagră orientată spre interiorul vehiculului. Partea cu banda reflectorizantă reflectă lumina soarelui de la parbriz înainte ca acesta să poată pătrunde în vehicul.

Alte modele care absorb lumina soarelui sunt montate și cu partea neagră orientată spre interiorul vehiculului. Deci, indiferent de tipul de parasolar pe care îl cumpărați, montați-l întotdeauna cu partea neagră înăuntru, cu excepția cazului în care există instrucțiuni care spun altceva.

Ce să faci când este cald în mașină Aceste sfaturi vă vor ajuta!

Găsiți un loc de parcare umbros

Parcați sub mai mulți copaci în căldură

Dacă este posibil, parcați întotdeauna mașina la umbră. Cu toate acestea, trebuie să mențineți că soarele rătăcește și că un loc umbros drept poate fi în soarele aprins după câteva ore. Prin urmare, este mai bine să găsiți o zonă de parc cu mai mulți copaci pentru a oferi umbră. Un garaj subteran ar fi o altă idee bună pentru lunile de vară.

Dacă nu găsiți un loc de parcare umbrit, este mai bine să parcați mașina cu partea din spate orientată spre soare. În acest fel, durează câteva ore până când soarele luminează direct pe partea din față a mașinii.

Atașați protecție solară la geamurile ferestrei

Protectie solara auto pentru bebelusi si copii din interior

Dacă utilizați una dintre opțiunile de mai sus pentru protecția solară a mașinii, nu puteți preveni complet căldura, dar o puteți reduce. Fie că optați pentru viziere solare, folie de protecție solară sau chiar o carcasă de protecție depinde de dvs..

Răciți corect mașina

Deschideți geamul pentru a răci mașina când este fierbinte

În condiții de căldură foarte intensă, chiar și cea mai bună protecție solară nu poate preveni complet acumularea de căldură în mașină. Într-o astfel de situație, este important să vă răciți vehiculul în mod corespunzător. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să deschideți ferestrele sau chiar ușile, astfel încât să scape cât mai mult aer cald. Apoi porniți complet aerul condiționat și conduceți scurt cu ferestrele deschise. Când temperatura din interior este deja confortabilă, puteți închide geamurile din nou și setați aerul condiționat la o temperatură adecvată. Regula generală este că interiorul ar trebui să fie cu mai puțin de cinci grade mai rece decât temperatura exterioară. În acest fel preveniți problemele circulatorii și răcelile.