Locui

Materiale moderne pentru stilul dvs. industrial: lemn, beton și oțel ca accente în interior

Confortabil, sofisticat, vintage sau redus – în zilele noastre stilurile de amenajare sunt atât de diverse încât este ușor să le pierzi urma. Cel mai bun exemplu este hygge. Cu acest stil, confortul și căldura dau tonul. Cu toate acestea, acest design nu este neapărat pentru toată lumea. Dacă îl preferați mai rece și mai modern, ar trebui să aruncați o privire mai atentă asupra aspectului industrial. Acest lucru oferă fiecărui apartament sau casă o atmosferă de mansardă răcoroasă. Principalele materiale sunt adesea beton și oțel. Am rezumat pentru dvs. în acest moment cum puteți evoca aspectul loft și stilul industrial în propriii dvs. pereți.

Ce înseamnă de fapt stilul industrial??

Mobilierul din metal și lemn mobilează o zonă de luat masa în stil industrial

Aproximativ vorbind, se poate spune că stilul industrial este atașat timpul industrializării se sprijină pe. Apartamentul sau casa ar trebui să reflecte aspectul unei hale vechi din fabrică. Aceasta include, desigur, o mulțime de metal, în special oțel, precum și beton. Acest stil de mobilier a apărut pentru prima dată după ce multe foste fabrici au fost închise și apoi transformate în spații de locuit. Loftul așa cum îl știm astăzi s-a născut. Arhitectura uneori dură și robustă, dar în același timp deschisă a devenit marca acestui look. Mașinile și dispozitivele vechi serveau drept decor.

Stil industrial: fabricile vechi și spațiile deschise funcționează bine

Decor in stil industrial pentru sufragerie

Cu toate acestea, nu trebuie neapărat să fie depozite vechi și clădiri fabrici – puteți impune, de asemenea, aspectul industrial caselor sau apartamentelor normale cu un pic de fler. Este important ca spațiul de locuit existent să ofere suficient spațiu.

Mobilarea unui living în stil industrial Sfaturi

Deoarece un concept de cameră mare și deschisă este esențial pentru stilul industrial, la fel ca și tavanele înalte pentru o aerisire mai mare. De exemplu, dacă aveți o zonă de living deschisă, de exemplu, cu o bucătărie, o cameră de zi și o sufragerie într-una, atunci veți putea pune în aplicare acest stil de amenajare relativ bine.

Uși glisante și uși cu role pentru interior și exterior

Ușă în stil industrial din metal și sticlă

Constructorii au mai multă libertate de proiectare și pot alege acele elemente ale aspectului care le convin. În locul ușilor normale, de exemplu, pot fi utilizate ușile glisante și ușile cu role. În acest scop, sunt potrivite obiectivele din material rezistent, care sunt acum disponibile în multe modele diferite acolo, deși unele se bazează pe aspectul industrial. Deci, stilul industrial își găsește și drumul afară.

Aspectul cărămizii netencuite asigură un aspect redus

Amplasați peretele de cărămidă netratat în dormitor

Când vine vorba de pereți, se bazează de obicei pe originalitate. Prin urmare, acestea nu sunt rareori lăsate fără tencuială și devin un punct de atracție special. Adesea au un aspect de cărămidă sau betonul gri, simplu, poate fi punctul central. Una peste alta, totul arată foarte brut și redus. Adesea vedem betonul sau șapele expuse ca o acoperire a pardoselii, dar sunt potrivite și lemnul închis la culoare sau PVC. Pluta sau covorul, pe de altă parte, sunt tabu. Niciunul dintre acestea nu ar fi fost găsit anterior în fabrici în perioada industrializării, deoarece aceste materiale sunt pur și simplu prea impracticabile pentru munca în fabrică.

Culorile pământești și deschise ocupă în mod deliberat un loc pe spate

Conversia din fabrică pentru a configura un dormitor spațios

Culorile, ca pereții și podelele, sunt păstrate destul de reduse. Paleta de culori este pământească, rece și simplă. Gri, alb-negru sunt de fapt întotdeauna potrivite. Dar culorile sub formă de tonuri pastelate sunt, de asemenea, posibile pentru a seta unul sau altul accent în camera de zi. Tonurile de verde deschis și albastru sunt deosebit de populare. Maro poate fi adesea amestecat cu el, de exemplu sub formă de mobilier din lemn sau o canapea din piele.

Mobilier tipic din metal, lemn și sticlă

Mobilier stil industrial Sfaturi pentru un apartament modern

Atunci când alegeți mobilierul potrivit pentru aspectul dvs. industrial, ar trebui mai ales să țineți cont de materialul și culoarea respectivă, astfel încât în ​​cele din urmă totul să se armonizeze unul cu celălalt. Metalul, sticla și lemnul netratat se potrivesc bine acestui stil. Desigur, există și spațiu pentru textile, de exemplu sub formă de canapea, perne sau un covor mic care pune accent pe podeaua altfel rece sau întunecată.

În zona de zi, de exemplu, o canapea din piele intoarsa maro inchis pe un covor pastelat ar putea atrage atentia tuturor. O masă laterală din metal închis și sticlă ar putea sta atunci în fața ei. Formele clare și naturalețea demonstrează că nici aspectul industrial nu trebuie neapărat să fie inconfortabil. Mobilierul poate fi second hand și prezintă semne de utilizare. Acest lucru subliniază stilul și mai mult.

Luminile industriale cu aspect metalic rece

Iluminare în stil industrial pentru zona de luat masa

Când ne gândim la designul industrial, ne apare inevitabil în cap: luminile industriale. Prin urmare, acestea sunt o necesitate în casa ta. Indiferent dacă este o plafon sau o lampă de podea – este întotdeauna important să aveți un aspect metalic rece. Materialele înnegrite sau cromate sunt cele mai potrivite pentru aceasta. Spoturile sau spoturile industriale arată, de asemenea, bine în retragerea dvs. personală. Acest lucru permite accentuarea mai puternică a pereților individuali sau implementarea iluminării indirecte.

Obiecte de epocă și lucruri ruginite ca decor

Decor vintage în apartament în stil industrial, cu vaze și statui

Când vine vorba de accesorii și articole decorative, deviza designului industrial este: mai puțin este mai mult. Prin urmare, încercați să mențineți decorul redus. Dacă mai așezi unele obiecte decorative, materialul joacă un rol major. Metalul mat sau chiar ruginit se descurcă deosebit de bine. Elementele de epocă, cum ar fi un banc de lucru vechi, vă condimentează zona de locuit sau de lucru și se încadrează perfect în imaginea de ansamblu.

Sfaturi de configurare rezumate

stil de locuit industrial pentru dormitoare pereți din beton netratat

Pentru a nu uita nimic atunci când planificați, am rezumat cele mai importante puncte despre acest stil de amenajare:

• Spații deschise, aerisite și tavane înalte

• Pereți din beton și cărămidă

• Podea din lemn, beton sau șapă

• În general, o mulțime de metal și lemn întunecat netratat

• Mobilier folosit cu farmec vintage

• Culori reci, pământii

• Luminile industriale sunt o necesitate

• Decor redus

Sperăm să vă bucurați să vă instalați și să vă instalați în noul dvs. refugiu de stil industrial.