Locui

Îmbrăcat fațada cu tablă de zinc: o prezentare generală a diferitelor tipuri de fațade din zinc

Transmite valoare, este foarte durabil și protejează clădirea de efectele vremii: fațada modernă din zinc are multe sarcini diferite. Placarea fațadelor din zinc titan oferă libertate de proiectare și poate fi ușor adaptată condițiilor locale și dorințelor clientului. Dacă doriți să vă îmbrăcați fațada cu tablă de zinc, puteți alege între diferite sisteme de fațadă și le puteți personaliza. Vă oferim o prezentare generală a variantelor.

Îmbrăcată fațada cu tablă de zinc: o prezentare generală a diferitelor variante

Fațadă îmbrăcată cu zinc de titan, panouri extensibile orizontale

O fațadă de zinc este realizată în principal din zinc de titan. Este un aliaj de lungă durată care conține nu numai zinc, ci și titan și cupru. De altfel, zincul de titan nu vine doar ca Placare fațadă, dar și ca material pentru acoperișuri metalice. Este un material durabil care protejează clădirea de vânt, ploaie și zăpadă și are în același timp un aspect atrăgător din punct de vedere vizual. Dacă decideți să faceți acest lucru și doriți să încadrați o clădire cu aceasta, puteți alege dintre următoarele variante:

Sistemul de reducere cu cusătură unghiulară oferă libertate de proiectare pentru arhitecți și proprietari de clădiri

1. Sistemele de pliere oferă o anumită libertate de design. De la modele de fațadă cu cusături în picioare unghiulare, care punctează puncte prin asamblarea lor simplă și rapidă, până la modele complicate cu diamante mari: nu există limite în imaginația arhitecților.

Avantaje: Poate fi folosit atât ca accente, cât și pentru a evidenția elementele arhitecturale individuale. Detaliile pot fi așezate vertical sau orizontal, lățimea și lungimea elementelor individuale pot fi individualizate.

Așezați casa cu fațada cu un sistem de reducere

2. Cu termenul „Sisteme de panouri” se numesc diferite tipuri de pereți cortină din metal. Avantajul dvs.: panourile pot fi prefabricate și apoi asamblate rapid și ușor pe șantier. Această variantă ieftină este preferată de mulți constructori. Puteți alege între panouri orizontale, rabate și manșete. Cei care doresc să ofere fațadei un plus de fler pot opta pentru un design de suprafață cu relief și perforări care permit lumina soarelui în interior și să creeze un joc captivant de lumină și umbră.

Avantaje: Panourile pot fi ventilate din spate, astfel încât mucegaiul și umiditatea nu sunt o problemă. Acestea oferă protecție împotriva elementelor și izolație suplimentară.

Sistemul rabatabil pentru casele unifamiliale evidențiază volumele individuale de clădire

3. Sistemele de profil sunt ideale pentru clădiri cu un limbaj natural de design, fără colțuri și margini. Dacă curbele moi caracterizează clădirea, atunci profilele ondulate pot oferi o soluție. Pare deosebit de futurist atunci când acoperișul este așezat și cu profile de zinc. Cu toate acestea, pot fi puse în aplicare numeroase combinații între zidărie și elementele de zinc.

Avantaje: Instalare simplă și aspect modern. Profilurile pot fi instalate orizontal, vertical și chiar în diagonală după cum doriți.

Fațadă din zinc cu sistem de casete cu spațiu de umbră și așezare orizontală

4. Sistemele de casete sunt deosebit de potrivite pentru clădiri mai mari. Acest lucru permite ca volumele individuale ale clădirilor, cum ar fi extensiile, să fie organizate în mod eficient. La fel ca sistemele de panouri și profiluri, sistemele de casete necesită o structură. Spre deosebire de celelalte variante, acestea au însă și un decalaj în umbră. Casetele sunt așezate doar pe orizontală.

Avantaje: oferiți soluții personalizate și pot fi condimentate cu pliuri și diverse decupaje cu motive.

Fațadă din zinc cu patină, pictată sau naturală?

Tratamente de fațadă de zinc patină și culori

Ce aspectul Fațadă din zinc În ceea ce privește, există trei variante dintre care să alegeți. Dacă nu este tratată, va avea o suprafață strălucitoare în primii câțiva ani. Treptat, se formează o patină cenușie plictisitoare. Producătorii renumiți oferă o alternativă și pot oferi elementelor de fațadă o patină în albastru sau gri ardezie din fabrică. La cerere, panourile din zinc titan pot fi, de asemenea, acoperite cu un lac colorat. În acest fel, elementele arhitecturale individuale pot fi evidențiate optic.

Sursa imaginii: Rheinzink