iluminat

Sfat pentru decor: setați accente de lumină frumoase cu benzi LED flexibile

Benzi LED roz lipite de bufet în spatele televizorului din sufragerie

În trecut, benzile de lumină erau asociate în mod obișnuit cu sărbătorile și petrecerile, dar astăzi sunt utilizate pe scară largă în proiectarea iluminatului. Benzile LED flexibile oferă o luminozitate suficientă și permit opțiuni de design complet noi. Aceste lumini versatile pot fi folosite oriunde: de la sufragerie, unde luminile colorate cu LED creează stări diferite, până la dormitor, unde iluminatul moale și indirect creează o atmosferă calmă și plăcută.

Unde puteți atașa benzi LED?

Benzi LED 12V portocaliu atașate la birou ca iluminare ambientală

Creativitatea este cheia în proiectarea iluminatului și este limitată doar la aspectele tehnice care trebuie luate în considerare în timpul implementării. Cu toate acestea, nu ar trebui să exagerați factorul wow.

În majoritatea cazurilor, este recomandabil să instalați benzi LED unde se formează umbre, cum ar fi colțurile, în spatele și sub mobilier. Benzile de lumină sunt flexibile și pot fi așezate cu ușurință după un colț. Dacă este necesar, acestea pot fi scurtate sau prelungite la lungimea corectă.

Cerințele tehnice pentru iluminarea cu benzi LED

benzi de LED-uri violet RGB flexibile vândute la metru

Înainte de a cumpăra benzile cu LED-uri, este important să vă uitați la datele tehnice. Densitatea LED-urilor de pe bandă determină luminozitatea iluminării produse. În cazul benzilor performante, densitatea ansamblului LED / m poate fi chiar 240-360 diode. Desigur, cu cât numărul LED-urilor este mai mare, cu atât este mai mare consumul de energie. Tensiunea de alimentare a centurilor este standardizată. Cele mai comune modele sunt proiectate pentru 12, 24 și 230 volți. Opțiuni de joasă tensiune, cum ar fi Benzi LED (12 volți) la fel de eficient din punct de vedere al costurilor și al energiei. Pentru conexiune aveți nevoie de o unitate specială de alimentare sau de un transformator care furnizează tensiune continuă. Clasa de protecție IP indică rezistența benzii LED la influențe externe, cum ar fi corpuri străine și apă. Un model cu clasa de protecție IP20, de exemplu, este rezistent la praf, dar nu este protejat împotriva umezelii. În zona de cadă sau duș, luminile trebuie să aibă IP65 sau IP67.

Posibilele utilizări ale benzilor LED flexibile sunt aproape nelimitate

Benzile cu LED-uri ca iluminare indirectă a tavanului prezintă mai bine placarea de perete din lemn

Înainte de a cumpăra benzi LED, nu trebuie doar să cunoașteți condițiile de funcționare, ci și ce efect doriți să obțineți cu ele – indiferent dacă este vorba despre o lumină decorativă sau o iluminare funcțională. În principiu, există patru moduri de a crea lumină ambientală atractivă cu benzi LED:

Lumină indirectă

Cu benzile de lumină LED, iluminarea indirectă devine jocul copiilor. Montate ca Ambilight pe televizor, sub bufet, în spatele oglinzii din baie sau pe birou – Lightstrips pun obiectele în centrul atenției. De asemenea, puteți utiliza lumina pentru a sublinia suprafețele structurate, cum ar fi un zid de piatră.

Benzi cu LED-uri albe reci sub blatul de la vanitate din baie

Iluminare funcțională

Benzile LED nu numai că conving vizual, ci și prin funcționalitatea lor ridicată. Datorită versatilității lor, acestea pot fi utilizate pentru diverse sarcini de iluminat. Benzile sunt probabil cea mai bună soluție pentru iluminatul sub dulap în bucătărie, deoarece difuzează uniform lumina pe toată suprafața de lucru. De asemenea, sunt deosebit de utile ca sursă de lumină într-un dulap întunecat.

mai estompat

Cu un dimmer puteți estompa benzile LED pentru a găsi luminozitatea perfectă pentru fiecare situație. De exemplu pentru a viziona un film sau a face o baie relaxantă. Lumina estompată este delicată pentru ochi și conferă camerei o atmosferă romantică.

Raft cu iluminare integrată Puneți cărțile în centrul atenției

Setați accente

Cu benzi LED, accentele luminoase atractive pot fi setate cu lumină LED colorată sau albă și anumite zone pot fi evidențiate. Acest lucru vă permite să obțineți efectul de a flota sau estompa marginile. Cel mai izbitor exemplu este aranjarea benzilor LED în jurul perimetrului tavanului, creând iluzia că pluteste absolut fără greutate în aer și nu atinge pereții adiacenți. Benzi LED atașate sub marginea patului conferă patului o anumită ușurință.

Dacă sunteți în căutarea unui stil creativ suplimentar, alegeți LED-uri RGB colorate și profitați de ele Puterea psihologiei culorii. Dacă doriți să creați o dispoziție incitantă în cameră, aprindeți lumina mov. Lumina verde, pe de altă parte, stimulează creativitatea. Există nu numai diferite culori de lumină, ci și diferite programe de iluminare.

Indiferent dacă sunt albe, calde sau reci, luminile LED sunt garantate pentru a fi un ochi strălucitor!

Benzi LED integrate în spatele unui panou de sticlă pe perete

Sursa imaginii: pixabay.com / unsplash.com