Idei meșteșugărești

Cusute dopuri de ușă din țesătură – instrucțiuni simple pentru decorarea practică

oprirea ușii cusând pâslă-simplă-figură-mustață-idee-amuzantă

O oprire nu este doar un lucru practic dacă închizi ușa singur. Ușile se trântesc adesea când sunt ventilate. Pentru a preveni ruperea acestora, ar trebui să le asigurați cu ajutorul unui dop de ușă. Desigur, astfel de opritoare pot fi cumpărate gata făcute. Dar nu este nimic mai bun decât de casă, nu? Dacă vedeți acest lucru, puteți utiliza una dintre instrucțiunile următoare și una singură Coaseți opritorul ușii. Sunteți binevenit să refolosiți resturi de țesături din alte proiecte pentru a crea un decor practic de acest gen. Noroc și bineînțeles distrează-te copiind!

Dopuri de ușă de cusut – idei pentru a vă face

oprirea ușii de cusut cilindru-formă-scaun-colorat-model-floare

Nu sunt necesare modele speciale de tăiere pentru opritoarele auto-fabricate. Puteți schița cu ușurință elementele necesare cu mâna, deoarece figurile pe care le-am pus împreună sunt orice altceva decât complicate și, prin urmare, sunt potrivite și pentru începători. Dacă doriți să coaseți un cilindru, veți avea nevoie de o bucată dreptunghiulară de țesătură și două cercuri, fiecare cu aceeași circumferință ca lungimea dreptunghiului.

Cusut dopuri pentru uși sub formă de cub

oprirea ușii de cusut simplu-lenjerie-instrucțiuni-inimă-motiv-mâner

Puteți coase acest cub de pe ușă din orice tip de țesătură. Resturile mai mici de țesătură sunt foarte potrivite, dar și pâslă sau in, așa cum s-a folosit în acest caz. Înainte de a obține această formă de cub, ar trebui să pregătiți și să aveți toate elementele gata. De asemenea, veți avea nevoie de o mașină de cusut pentru a putea coase bine aceste elemente.

Cusut o plapumă patchwork – instrucțiuni simple pentru începători

Suporturi pentru oale de cusut – 9 idei pentru un accesoriu de bucătărie drăguț

Cuvertura de pat patchwork – cuvertura de pat ca accent în dormitor

Instrucțiuni de cusut pentru oprirea ușii

dop-ușă-material-de-cusut-idei-ieftine-tinere-idei-cadouri-deco-house

Dacă doriți să coaseți acest prag, veți avea nevoie de aceste materiale. Elementele decorative sub formă de inimi și benzi de țesătură sunt opționale și pot fi lăsate în afara sau înlocuite cu alte elemente și motive. Tăiați șase pătrate de șase centimetri lungime. Puteți adăuga un suport din țesătură sau spumă robustă la fiecare dintre aceste pătrate.

Coaseți mânere

Mâner de cusut de la ușă-faceți-vă-dungi-țesături

Apoi coaseți mânerul pentru oprirea ușii, astfel încât să poată fi mutat cu ușurință. Pentru a face acest lucru, tăiați o bucată de țesătură de 17-18 cm lungime și 7,5 cm lățime. Îndoiți această fâșie longitudinal în mijloc și decorați-o cu o bucată de țesătură modelată cusând-o în loc. Pentru a putea coase pragul ușii, tot ai nevoie de o greutate.

Coaseți greutatea pentru oprirea ușii

instrucțiuni de cusut la ușă-începător-lenjerie-dantelă-aspect rustic

O pernă umplută cu orez a fost aleasă special pentru această oprire. Există suficient spațiu în cub pentru alte lucruri, cum ar fi pietrele. Folosiți ceea ce vă place cel mai mult. Dacă doriți să coaseți o pernă cu orez pentru pragul ușii, nu trebuie să faceți prea mult efort, deoarece nu va fi vizibil. Dacă este necesar, decorați pătratele pentru laturile cubului.

Coaseți un dop de ușă din țesătură

dop-de-ușă-cusut-cub-de-cerneală-idee-de-cadou-te-faci

Patru dintre părțile laterale ale cubului sunt acum cusute împreună. Deocamdată, exteriorul ar trebui să indice înăuntru. Coaseți și mânerul pe al cincilea pătrat. Pentru ca totul să stea corect și să nu alunece nimic în timp ce coaseți, fixați în prealabil părțile individuale cu știfturi când coaseți pragul ușii.

Încuie opritorul

dop-ușă-cusut-bricolaj-inspirație-ac-fir-textil

Ultimii pași încă lipsesc. Coaseți partea superioară cu mânerul în jos și repetați întregul proces cu elementul pentru bază, lăsând o deschidere de aproximativ 7 cm liberă. Cu ajutorul acestei deschideri puteți acum să întoarceți cubul spre exterior. Umpleți-l cu orice umplutură doriți. Vata este potrivită pentru aceasta. În cele din urmă, greutatea intră. Acum puteți coase deschiderea și puteți termina de cusut cu opritorul ușii.

Coaseți o ușă simplă

ușă-dop-cusut-pluș-animal-upcycling-pasăre-simplu-DIY

Această variantă este chiar mai ușor de realizat pentru o oprire a ușii. Aici folosiți o figură de pluș gata făcută. Avantajul este că puteți folosi orice formă doriți, ceea ce este util mai ales pentru începătorii care nu sunt încrezători în ceea ce privește animalele și alte figuri complicate. Este posibil să nu fiți deosebit de bun la cusut pentru această oprire. Deci, dacă mai aveți animale de pluș vechi culcate, folosiți-le sau pur și simplu cumpărați-le.

Instrucțiuni de cusut pentru începători

dop-ușă-coase-umplere-material-îndepărtare-greutate-umplere-cifră-pasăre

După cum probabil puteți ghici, tot ce trebuie să faceți este să înlocuiți umplutura animalului umplut cu una mai grea. Deschideți opritorul pentru a coase jucăria de pluș în partea de jos în acest scop. Scoateți o parte din vată și adăugați greutăți, cum ar fi fasole ceramică sau pietre mici. Apoi închide din nou animalul împăiat. O cusătură neregulată nu va fi vizibilă.

Coaseți o bufniță ca opritoare

dop-ușă-cusut-bufniță-roz-amuzant-figură-resturi

Coaserea personală a bufniței de la ușă este, de asemenea, mai ușoară decât ai putea crede. Mai ales cu o mașină de cusut, veți putea implementa proiectul rapid și ușor. Puteți coase acest opritor cu țesătură colorată, monocoloră sau neutră. Totul depinde de cât de mult doriți ca bufnița să semene cu una reală.

Realizarea șabloanelor

ușă-dop-cusut-model-bufniță-șablon-instrucțiuni-bricolaj-proiect

Pentru a coase o ușă de bufniță, mai întâi aveți nevoie de elementele individuale din nou. Puteți vedea cum ar trebui să arate acestea în imaginea de mai sus. Folosiți hârtie sau carton pentru a tăia șabloanele pe care le puteți utiliza apoi pentru a transfera formele dorite pe țesătură. Acest lucru garantează că toate elementele care se repetă vor fi aceleași.

Fixați elementele din țesătură

dop-ușă-coase-ochi-cioc-lipi-butoane-coase

Proiectați ochii și ciocul și coaseți-i sau lipiți-i pe una dintre țesături. Fixați fața, spatele și partea inferioară a bufniței împreună cu știfturi. Interiorul țesăturii este din nou orientat spre exterior. În acest fel, cusătura este ascunsă în interiorul bufniței atunci când este întoarsă înăuntru. Luați-vă timpul aici pentru ca totul să se potrivească la final.

Coaseți bufnița

dop-ușă-coase-mașină-de-cusut-pur și simplu-stânga-bufniță-imită

Cu ajutorul unei mașini de cusut, coaseți țesăturile pe ele. Lăsați o deschidere în zona podelei. Acum puteți folosi acest lucru pentru a întoarce bufnița din afară. Ești deja mândru de munca ta? Atunci poți fi și tu, pentru că mai sunt doar câțiva pași până la capăt. Dacă ești încă un începător, ai încredere în tine pentru a coase această idee de oprire a ușii. Este mai ușor decât crezi!

Coaseți și umpleți aripile

dop-ușă-coase-aripă-reciclare-resturi-pasăre-bufniță-amuzant

Ca și corpul bufniței, aripile sunt cusute împreună în stânga, cu o deschidere pentru umplerea aripilor cu material moale de umplere. Apoi coaseți aripile finite pe partea laterală a bufniței. Acum ați parcurs cei mai dificili pași de a coase un opritor.

Coaseți oprirea ușii – adăugați umplutura

ușă-dop-cusut-umplere-cusut-instrucțiuni-pâlnie-instrumente-de-cusut

Un truc grozav pentru a face umplerea ușii mai rapidă și mai ușoară este să faci o pâlnie dintr-o placă de hârtie. Îl pui în deschizătură și poți pune vata și apoi greutatea. De altfel, nisipul este, de asemenea, o greutate adecvată atunci când coaseți o ușă. Cel mai bine este să umpleți cu el un balon sau o pungă bine sigilată, pe care apoi o puneți în prag.

Coaseți o oprire amuzantă ca o pară

dop-ușă-cusut-frunze-de-pere-umplere-greutate

Perele și alte fructe precum merele și căpșunile sunt, de asemenea, foarte populare. Pentru pere ai nevoie doar de câteva dintre aceste elemente, al căror număr variază în funcție de mărimea perei, care sunt apoi cusute împreună până când ești în jur. Din nou, nu uitați deschiderea. Puteți proiecta frunzele din orice țesătură. Instrucțiunile pot fi găsite în linkul de mai jos.

Coaseți dopul ușii pentru mâner

dop-ușă-mâner-de-cusut-geantă-agățat-pentru-începători-idee-albastră-țesătură

O oprire a ușii nu trebuie neapărat să fie pe podea. O altă modalitate de a împiedica încuierea ușii este de a agăța opritorul de ușă. Dacă doriți să coaseți un astfel de opritor, veți avea nevoie și de un mâner. Cel mai bine este să folosiți o bandă gata făcută. Urmează acum instrucțiunile:

Coaseți pungi

dop-ușă-mâner-de-cusut-design-geantă-idee-pentru-începători

Puteți face acest lucru deosebit de ușor pentru dvs. utilizând o geantă gata pregătită. Dar dacă doriți să coaseți singur geanta, aveți nevoie de două bucăți de aceeași dimensiune pe care le coaseți împreună în stânga. Nu uita nici tivul. Apoi adăugați mânerul la prag. Puteți lăsa punga deschisă sau sigila greutatea.

Cadouri de cusut pentru prieteni și rude

dop-ușă-coase-geanta-din-dantelă-motiv-casă-dăruiește-decor-gospodărie

Dopurile pentru uși sunt o idee minunată de cadou. Nu aveți neapărat nevoie de o umplutură pentru această geantă ca o ușă (în afară de greutate, desigur). Pentru a coase pragul ușii, continuați așa cum ați făcut cu cilindrul de mai sus, doar că de data aceasta nu aveți nevoie de un cerc pentru partea de sus. Închizi pragul ușii ca un sac cu sfoară, panglică sau sfoară. Pentru a putea face fără o umplutură, puteți întări fundul cu o bucată rotundă de carton sau plastic.

Instrucțiuni pentru pere Aici.