Halloween

Creați-vă propriul terariu de plante pentru Halloween – idei și instrucțiuni

plante halloween terariu pietricel artificial acvariu dovleac gard fantomă

Terariile care nu sunt destinate animalelor, ci doar plantelor sunt la modă și decorează tot mai multe case. Orice specie de plantă poate fi plantată într-un pahar transparent. Acest lucru este deosebit de bun pentru speciile de plante care iubesc umezeala, deoarece umiditatea este mai bine depozitată în sticlă. Și, mai mult, un astfel de aranjament pare frumos. Astfel de terarii pot decora casele în orice moment al anului sau pot fi puse împreună pentru ocazii speciale. În conformitate cu Halloween-ul, am dori să vă arătăm instrucțiuni și alte câteva idei pentru un terariu cu plante fără animale pe care sunteți binevenit să le imitați. Combinați plantele cu orice alte decorațiuni de Halloween pentru a crea starea de spirit perfectă.

Terariu de plante – idee DIY cu instrucțiuni

plante terariu halloween instructiuni orhidee sticla bricolaj

Culorile întunecate ale plantelor sunt probabil cele mai potrivite pentru Halloween. Acestea pot fi apoi combinate cu plante de mlaștină, de exemplu. Atunci când alegeți, asigurați-vă că alegeți plante în ghivece cu un diametru de cel mult 10 cm. Este dificil să găzduiți plante care sunt prea mari în recipientul de sticlă relativ mic. Speciile de plante utilizate sunt doar exemple și pot fi înlocuite cu altele. Vă decideți singuri ce formă și dimensiune alegeți pentru vas atunci când construiți singur terariul pentru plante. Aveți nevoie de:

 • o bromelie întunecată (Cryptanthus)
 • piper pitic negru (Peperomia caperata)
 • Orhidee în portocaliu sau galben (Lady’s Slipe)
 • o a doua orhidee mai mică, de altă culoare
 • Ferigă de mușchi (Selaginella erythropus) Sau bucșe de sârmă (Muehlenbeckia)
 • Venus flytrap sau altă plantă carnivoră
 • Mușchi adormit (Hypnum)
 • Mușchi spaniol (Tillandsia usneoides)
 • Ramură cu o formă interesantă (ar trebui să încapă prin sticlă)

plante terariu halloween instrucțiuni bromelia acvariu

Alte materiale și ajutoare:

 • Pahar de terariu
 • un raft din plastic pentru fundul recipientului din sticlă
 • cleste lungi
 • Lămpi cu ceai LED
 • lumini de zână cu baterie
 • Figura de bufniță sau corb și păianjen
 • Pipetă prăjită pentru udare

Cum se face un terariu de plante pentru Halloween?

plante terariu halloween face-te muschi venus flytrap

Mai întâi puneți tava de plastic în terariul plantei. Dacă deschiderea terariului pentru plante este puțin mai îngustă, va trebui probabil să fie îndoită puțin. Aveți grijă să nu rupeți plasticul. Raftul colectează apa atunci când este turnată, astfel încât întregul recipient să nu plutească. Acum aranjați plantele în pahar și, mai exact, în tava de plastic. Începeți cu bromelia sau cea mai mare plantă atunci când plantați borcanul. Acest lucru ar trebui să fie în zona din spate. În fața acesteia sunt medii-ridicate și în fața acestora din nou speciile de plante cele mai scăzute.

Puteți pune, de asemenea, cele mai mici plante (de exemplu, Venus flytrap) într-un unghi. Apoi veți avea o vedere mai bună asupra lor mai târziu și vor acoperi și vasele din spate puțin. Când amenajarea plantei este gata, aruncați o privire la munca dvs. Acum puteți totuși să vă mișcați și să schimbați sau să ridicați frunze care sunt apăsate pe peretele de sticlă. Asigurați-vă că există o interacțiune plăcută. Terariul vegetal ar trebui să dea impresia că plantele au crescut acolo singure. Apoi acoperiți plasticul cu mușchiul adormit. De asemenea, puteți folosi mușchi artificial în loc de mușchi real.

plante halloween terariu condus lumânări lumini de zână cleste baterie

Apoi, veți avea nevoie de cleștele foarte lungi. Acestea vă vor ajuta să distribuiți luminile de ceai în pahar fără a muta plantele. Folosiți luminile de ceai pentru a ilumina zonele mai întunecate din terariul plantei și puneți-le atunci când sunt aprinse. Puteți evidenția o altă zonă cu luminile de zână. În acest exemplu, șirul de lumini a fost folosit pentru ardeiul pitic, care acum pare să strălucească.

plante halloween terariu ramuri artificiale decor păianjen mușchi spaniol

Acum ia ramura și pune-o în borcan. Apoi decorați acest lucru cu mușchiul spaniol. Acest lucru se poate „urca” calm din pahar. Apoi așezați bufnița sau corbul pe șirul de lumini și păianjenul decorativ pe mușchiul spaniol. Acum se pare că mușchiul este pânza de păianjen. Acum puteți pune terariul de plante de Halloween terminat într-un loc unde poate fi vizualizat fără probleme, iar terariul poate servi drept decor. Doar asigurați-vă că nu este în soare direct. Umeziți solul din ghiveci cu pipeta, dar evitați udarea excesivă.

Rețineți că orhideele își vor pierde florile după un anumit timp și că capcana pentru muște Venus necesită o îngrijire puțin mai complexă, astfel încât să o puteți înlocui cu alte tipuri de plante. Pentru a îndepărta plantele în siguranță fără a le deteriora, scoateți-le din borcan cu susul în jos.

Creați un terariu de plante

plante halloween terariu suculente carnivore bufniță bricolaj inspirație înfiorătoare

După cum sa menționat deja, puteți utiliza o mare varietate de plante pentru terariu. Suculentele sunt, de asemenea, cultivate în borcane cu plăcere. Plantele carnivore din terariu par, de asemenea, atractive și sunt deosebit de potrivite pentru Halloween. Dar indiferent dacă plantați plante suculente sau alegeți alte plante de terariu, mușchiul ar trebui să fie întotdeauna alături de dvs., deoarece este perfect ca material de umplere și pentru acoperirea lucrurilor care nu ar trebui să fie vizibile, cum ar fi ghivecele de flori.

plante halloween terariu peisaj fantomă mușchi grădină

Dacă doriți să construiți singur un terariu sau să configurați un terariu pentru Halloween, puteți utiliza, de asemenea, diverse decorațiuni pe care le-ați folosi și pentru restul designului camerei. Atunci plantele tale din sticlă vor radia într-adevăr o atmosferă de Halloween. Bufnițele, corbii și păianjenii folosiți în exemplul de mai sus sunt doar câteva dintre variantele posibile. Creați, de exemplu, un peisaj cu mușchi, pe care apoi îl adăugați pietre funerare minuscule sau distribuiți ochi artificiali. Ramurile fără frunze pot reprezenta copaci arși și firele pot fi folosite pentru pânză de păianjen artificială.

Dacă nu îndrăznești să te uiți la plante adevărate în ciuda frumuseții lor, decorul atractiv de Halloween poate fi, de asemenea, asamblat din cele artificiale. O gamă largă de culori poate fi găsită și aici. De exemplu, o tărtăcuță artificială neagră poate fi utilizată într-un mod care nu apare în natură. Puteți găsi modele de plante artificiale interesante în magazinele de animale de companie, printre alte locuri.

plante de Halloween idei de terariu fă-o singur craniu dovleac negru

Utilizați plantele ca element principal și personajele de Halloween doar la accentele așa cum sa făcut în instrucțiuni sau, dimpotrivă, proiectați orice peisaj de Halloween și folosiți plantele doar aici și acolo pentru fundal. Tu decizi pentru tine! Și dacă sunteți deja în procesul de fabricare a terariilor dvs., puteți încerca mai multe și chiar le puteți oferi gratuit.