Gradinarit

Puneți o barieră de rizom pentru bambus și pentru plantele care formează alergători

Bariera rizomului pentru bambus ornamentale ierburi-bariera radacina-casa-gradina-zona gazon

Multe plante formează alergători care se răspândesc în pământ și fără măsuri de precauție adecvate pot chiar cuceri grădina vecinilor. Plantele de bambus, unele ierburi ornamentale, zmeura și murele sunt printre plantele care cresc rapid și au nevoie de măsuri în timp util. unu Bariera rizomului pentru bambus și alte plante care formează alergători limitează creșterea rizomilor la o anumită zonă. În articol vă informăm despre necesitatea și avantajele barierei rizomului, oferim sfaturi utile pentru așezare și prezentăm câteva idei bune pentru proiectarea grădinilor.

Ce este o barieră de rizom pentru bambus și plantele crescute?

Barieră rizom pentru bambus pe-hd-folie-așchii-de-verde-frunze-grădină

Bariera rizomului este o foaie de plastic întărită fabricată din polietilenă de înaltă densitate, cunoscută încă sub denumirea de PE-HD sau HDPE. Este folosit în mod obișnuit atunci când plantează specii mari de bambus și este uneori numit barieră de bambus. Bariera rizomului este cumpărată sub forma unei role cu lățimi diferite, care este instalată într-un anumit mod.

De ce ar trebui să puneți o barieră de rizom pentru bambus??

Barieră de rizom pentru tufișuri de bambus-gard de grădină-proiectare de grădină

Bambușii sunt plante frumoase care sunt adesea folosite ca ecrane de confidențialitate în grădină. Întrucât alergătorii sau rizomii lor subterani se răspândesc foarte repede, ar trebui să puneți cu siguranță o barieră a rizomului în pământ. O astfel de măsură are o importanță centrală pentru speciile mai mari de bambus, cum ar fi cele din genul Phyllostachys. Mulți proprietari de grădini subestimează puterea rizomilor lor și se confruntă cu daune semnificative în timp. Așezarea unei bariere de bambus este esențială în fața clădirilor, a iazurilor sau a zonelor pavate, cum ar fi terasele. Fără o acțiune la timp, rizomii puternici pot ridica chiar pietre de pavaj și dale de pavaj.

Instalați bariera de bambus

Barieră rizom pentru bambus cu diametru mic-inserat adânc

Pentru a ține sub control bambusul, ar trebui mai întâi să cumpărați o barieră de rizom și să aflați exact cum să o așezați. Densitatea filmului de plastic trebuie să aibă o grosime de cel puțin 2 milimetri pentru a putea rezista la rădăcinile plantei de bambus. În cel mai bun caz, ar trebui să lăsați munca unui profesionist. Cu toate acestea, dacă doriți să instalați singur bariera rizomului pentru bambus, atunci vom rezuma pașii principali pentru dvs..

Instrucțiuni de instalare a barierei rizomului pentru bambus

Instalați bariera rizomului pentru bambus-instrucțiuni-asamblare-pași-materiale

Pentru a determina marginea exactă a barierei rizomului, ar trebui să vă informați despre dimensiunea bambusului complet crescut. De obicei depinde de tipul plantei. Când ați stabilit locația, ar trebui săpată o șanț adânc de aproximativ două până la trei picioare. Tăiați folia specială de plastic pentru a se potrivi șanțului. Apoi găuriți pentru înșurubarea șinei de prindere în membrana de etanșare, așezați bariera de bambus în șanț și deșurubați șina de prindere. În cele din urmă, plantați bambusul într-un sol bogat în humus și decorați marginea zonei după cum doriți. Permiteți 5-10 inci din bariera rizomului de bambus să iasă deasupra solului pentru a observa rizomii care încearcă să iasă din barieră.

Material pentru bariera rizomului

rizom-blocare-bambus-hdpe-folie-plastic-întărită-șină-de-fixare

Bariera rizomului potrivit pentru bambus este fabricată exclusiv din folie PE-HD și nu trebuie confundată cu căptușelile de iaz, barierele radiculare sau foliile de protecție împotriva rădăcinilor. Deși aceste variante sunt o decizie adecvată pentru multe plante care formează alergători, ele nu sunt potrivite pentru rizomii bambusului și pot fi ușor străpunse de ele.

Remodelați o barieră de rizom pentru bambus și copaci lemnoși care formează alergători

rizom-bariera-bambus-adaptare-sapare-creare

Ți-ai plantat bambusul din ignoranță fără bariera de rizom necesară? Sau v-ați mutat într-o casă cu bambus și alergători deja plantați? În acest caz, puteți lua unele măsuri ulterioare și puteți adăuga bariera rizomului pentru bambus și altele. Mai întâi obțineți filmul din plastic HDPE și creați un șanț de cel puțin 60cm adâncime, nu prea îngust în jurul plantei cultivate. Apoi găsiți rizomii și tăiați-i sau, dacă este posibil, dezgropați-i, astfel încât doar aceia să rămână în șanț. În cele din urmă, bariera rizomului este utilizată pentru plantele de bambus sau crescute și fixată cu șina de prindere. Nu uitați să monitorizați constant plantele de bambus și să eliminați rizomii care s-au răspândit deasupra solului și în afara barierei.

Alternative la bariera rizomului

rizom-barieră-găleți-mortar-alternative-fără-săpături-de-sol

Ca alternativă la barierele rizomului, pot fi folosite bariere radiculare sau folii de protecție împotriva rădăcinilor, dar numai dacă este vorba despre un bambus de dimensiuni medii sau iarbă ornamentală. O altă variantă ar fi utilizarea unei găleți de mortar cu fundul decupat și punerea într-un șanț. Această idee va ține sub control majoritatea tufișurilor, dar va fi prea mică pentru copaci și unele plante de bambus.

Plante crescute care au nevoie de o barieră împotriva rădăcinilor

Bariera-rizom-iarbă-ornamentală-grădină-grădină-design-plante

Unii copaci și tufișuri oferă exemple de plante care cresc rapid și cresc sub pământ. Unele dintre ele sunt zmeură, cătină, frumosul oțet, mentă și unele ierburi ornamentale. În majoritatea cazurilor, filmele de protecție mai subțiri în locul unei bariere rizomice ajută, deoarece rădăcinile acestor plante nu sunt la fel de puternice ca rizomii bambusului.