Gradinarit

Proiectarea unei grădini cu cadă: idei de economisire a spațiului pentru terase și balcoane

Proiectarea unei grădini de cadă Sfaturi Combinarea ideilor Plante

Căutați o oază verde, dar din păcate aveți o mică grădină sau un balcon? Dacă suprafața este limitată, grădina cu cadă este o alternativă de economisire a spațiului față de patul de flori. O grădină cu cadă vă oferă, de asemenea, posibilitatea de a combina plante cu cerințe de sol diferite sau de a pune plantele de interior în centrul atenției vara. Pentru ca rezultatul final să fie pozitiv, trebuie planificat cu atenție. Vă explicăm ce trebuie să aveți grijă dacă doriți să proiectați o grădină cu cadă și vă oferim sfaturi utile despre cum să puneți împreună ansambluri colorate.

Proiectarea grădinii cadei: locația

Idei de plantare în grădină în ghivece ierburi ornamentale flori anuale stropi de culoare

Dacă doriți să proiectați o grădină cu cadă, atunci cu siguranță ați ales deja un colț sau o nișă gratuită ca locație. Iată prima mare provocare pentru dvs.: ar trebui să evaluați condițiile de iluminare. Există destule arbuști și flori pentru locații însorite, umbrite, parțial umbrite și umbrite. În orice caz, este foarte important să evaluați corect incidența luminii. Majoritatea grădinarilor hobby presupun automat că locația este fie la soare, fie la umbră. Și sunt în mare parte greșite cu aprecierile lor. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta cu sarcina:

1. O locație însorită este la soare mai mult de 6 ore pe zi. Majoritatea plantelor în ghivece pentru locații însorite pot prospera cu ușurință 6 ore pe zi în lumina puternică a soarelui. Dacă proprietatea este la soare mai mult de 8 ore pe zi, puteți crea o grădină în deșert sau vă puteți gândi la protecția solară.

Proiectează o cadă idei de grădină violete portocaliu iarbă ornamentală primăvară patio piatră naturală

2. Termenul „locație îndepărtată” se referă la locațiile din grădină care nu sunt expuse razelor solare directe. Cu toate acestea, sunt luminoase toată ziua – de exemplu, pentru că iazul din grădină din apropiere, fațada casei albe sau fronturile vitrate ale zonei de locuit reflectă lumina. Prin urmare, locația umbrită primește multă lumină solară, chiar și plante și flori iubitoare de soare pot fi plantate acolo.

3. O locație la umbră parțială primește lumina directă a soarelui timp de patru până la cinci ore pe zi. Este de obicei la umbră la prânz și este ferit de radiația solară intensă la începutul după-amiezii.

Proiectarea unei grădini cu cadă Sfaturi de îngrijire Udarea solului

4. Locațiile umbrite de lumină sunt în majoritate sub un copac de foioase sau sub o pergolă plantată. Acolo lumina și umbra alternează de mai multe ori pe zi.

5. Dacă locația primește mai puțin de trei ore de lumină solară pe zi, atunci aceasta este o locație umbrită.

Proiectarea unei grădini pentru căzi: Găsirea căzii potrivite

Proiectarea unei grădini de cadă Plantele perene ornamentale aduc varietate

Dacă doriți să proiectați o grădină pentru cadă, atunci ar trebui să alegeți căzile potrivite în funcție de propriile nevoi. Dacă doriți să creați o grădină ușor de întreținut, trebuie să luați în considerare mai multe criterii atunci când cumpărați:

1. Dimensiunea cupei. Solul dintr-o cadă mare se usucă mult mai încet decât cel dintr-un ghiveci mic. O găleată mare, de asemenea, cântărește mai mult și este mult mai dificil de mutat. Deci, gândiți-vă în avans dacă plantele în ghiveci trebuie să fie iernate sau pot fi lăsate afară în timpul lunilor de iarnă. De exemplu, dacă doriți să vă rearanjați din nou grădina cuvei, atunci căzile cu flori mai mici sunt o opțiune bună. În acest fel, rămâneți flexibil și puteți aduce plante individuale în casă, dacă este necesar.

Găleată proiectare grădină flori de primăvară pietriș cale margine gazon

2. Materialul. Găleatele din ceramică sau teracotă pot absorbi și evapora apa. Deci nu trebuie să vă faceți griji că va putrezi acolo. Aceste ghivece sunt mai potrivite pentru locații umbrite, parțial umbrite sau umbrite. Plasticul este un material extrem de durabil, care poate rezista la căldură fără probleme și nu absoarbe apa. Găleatele din plastic sunt, prin urmare, ideale pentru utilizarea în grădina însorită.

Proiectați o grădină cu cadă: combinați abil flori, arbuști și ierburi ornamentale

Creați o grădină cu cadă, decorați calea grădinii, vară, primăvară

Dacă ați ales deja locația și ați cumpărat căzi, atunci vă puteți gândi acum la ce plante sunt potrivite. Obțineți sfaturi în acest sens de la o pepinieră de copaci. Acolo puteți primi sfaturi utile cu privire la ce plante se vor înțelege bine și se vor simți confortabil în locația selectată. Începătorii trebuie să aranjeze florile, arbuștii și ierburile ornamentale în așa fel încât o plantă mai înaltă sau o floare într-o culoare strălucitoare să atragă atenția în mijlocul grădinii cuvei. Această plantă perenă sau perenă este apoi înconjurată de mai multe frunze ornamentale sau alte flori în culori contrastante. La marginea grădinii căzii există mai multe ierburi ornamentale care delimitează vizual grădina.

Dacă aveți deja experiență cu o grădină cu cadă, puteți combina flori înflorite de primăvară, vară și toamnă. În acest fel, va exista întotdeauna o splendoare a florilor în zona dvs. în aer liber.

Proiectați o grădină cu cadă: cumpărați sol de ghiveci

Proiectează o grădină cu cadă Flori combină idei decorative

În funcție de cerințele de sol pe care le au plantele dvs. în ghiveci, trebuie să cumpărați substratul potrivit. Solul din propria grădină nu este potrivit pentru o grădină cu cadă. Este mai bine să investiți în sol convențional în ghiveci, este suficient pentru majoritatea florilor native, plante perene și ierburi ornamentale. Anumite plante necesită un sol special bogat în nutrienți, care promovează creșterea și formarea florilor. Dar puteți face acest sol și dvs. dacă adăugați lut expandat, granulat de piatră sau nisip de cuarț, după cum este necesar.

Proiectarea unei grădini în ghivece: plantare

Proiectați o grădină de cadă Sfaturi Idei Acoperire la sol Locații umbrite

Cereți grădiniței sfaturi cu privire la momentul potrivit pentru a vă planta florile, arbuștii și ierburile ornamentale. De asemenea, aflați dacă plantele proaspăt plantate pot rămâne în grădină sau dacă trebuie mai întâi să le lăsați în interior câteva zile. Aflați dacă trebuie sau nu să adăugați îngrășământ lichid în solul din ghiveci. Cât de des trebuie să udați plantele? De asemenea, puteți lua în considerare dacă un sistem de irigare are sens. Poate alimenta grădina cu cadă cu apă în timp ce sunteți în vacanță, de exemplu, sau când sunteți pe drum mult pentru muncă.

Formele geometrice pentru ierburile ornamentale creează grădini de containere

Găleată grădină design balcon gradină idei gard

Găleată grădină design hortensii intrare casă

Proiectează o grădină în ghivece cu idei de plantare a crinului din vale

Crearea unui container de grădină idei jardiniere înalte idei de acoperire a solului

Plantarea într-o grădină de cadă Sfaturi Combinarea plantelor perene cu ierburi ornamentale

Idei de grădină de intrare de proiectare grădină cupă

Idei de grădină de design Grădină fermă Lande economisind spațiu

Creați o cadă grădină grădină grădină legume terasă condimente

Creați un container de grădină de plantat plante perene albastre veșnic verzi

Proiectarea unei grădini cu cadă Sfaturi Idei Amenajarea terasei