Gradinarit

Fertilizarea roșiilor – sfaturi și remedii naturale pentru plante în diferite stadii de creștere

Dacă vă întrebați cum să vă fertilizați în mod natural roșiile, există mai multe opțiuni. De obicei sunt plante rezistente, ușor de cultivat. Cu toate acestea, ele necesită sedimentul adecvat și cantitatea de apă. În plus, puteți face chiar și tipul potrivit de îngrășământ pentru roșii. Pentru a face acest lucru, totuși, trebuie să știți nu numai nevoile de sol, alimentare cu apă și îngrășăminte pentru plantele de tomate, ci și să știți când să începeți fertilizarea roșiilor. Pentru a vă ajuta în acest sens, am pus împreună câteva informații utile și sfaturi în această postare.

Cu ce ​​și cât de des să fertilizați roșiile?

plantă de roșii coapte cu frunze verzi și fructe proaspete

Cel mai bun îngrășământ pentru plantele de roșii conține macronutrienți precum azot, fosfor și potasiu, precum și micronutrienți esențiali precum magneziu, calciu, bor și zinc. Cu toate acestea, roșiile necesită rapoarte diferite ale acestor nutrienți în timpul fiecărui ciclu de creștere. Indiferent dacă plantele cresc din semințe sau din puieți, nutriția solului este o problemă cu care mulți grădinari trebuie să se lupte. Cu toate acestea, dacă sunteți nou în domeniul grădinăritului, fertilizarea corectă a roșiilor poate fi o sarcină descurajantă. Cu toate acestea, nu puteți utiliza un singur îngrășământ lichid cu roșii care este cel mai bun pentru toate grădinile în orice moment al anului. Dacă ar fi, și grădinăritul ar fi o briză. În primul rând, să ne uităm la câteva fapte și opțiuni privind îngrășămintele. Cu aceasta vă putem ajuta să o alegeți pe cea potrivită în funcție de stadiul de creștere al plantei.

Bazele fertilizării plantelor de tomate

Îngrășăminte pentru roșii verzi în stadiul incipient al creșterii

Nevoia de îngrășământ pentru astfel de culturi depinde de stadiul de creștere. Prin urmare, este important să vă asigurați că fiecare nutrient este prezent în orice moment. Cu toate acestea, raportul de nutrienți sugerat se modifică cu fiecare etapă de creștere. În general, rădăcinile unei plante de roșii nu sunt mai adânci de șase până la șapte centimetri. Rețineți acest lucru atunci când amestecați îngrășământul în sol. Îngrășămintele comerciale au o serie de numere precum 10-8-10 care reprezintă în esență azot-fosfor-potasiu. Aceasta înseamnă că îngrășământul conține 10% azot, 8% fosfor, 10% potasiu, restul este material de umplutură.

paturi de grădină cu plante de tomate îngrășăminte fertilizează roșiile cu remedii casnice simple

Fosforul este important pentru creșterea rădăcinilor, cu potasiu ar trebui să fertilizați roșiile în timpul înfloririi și în faza principală de creștere. Azotul ajută la creșterea frunzelor. Prin urmare, elementul fosforului este crucial pentru creșterea și dezvoltarea rădăcinilor și fructelor. Prin urmare, este un nutrient important în fazele incipiente și apoi din nou în etapele finale. Azotul are grijă de frunziș, dar prea mult azot are ca rezultat plantele stufoase, cu puțini sau deloc fructe. Potasiul ajută planta să crească rapid și să producă flori și fructe. Acest lucru este, de asemenea, foarte important atunci când vine vorba de fotosinteză și toleranță la unele boli.

Grădinarul pasionat are grijă de plantele de roșii cu nutrienți din îngrășăminte

Semințele de roșii nu necesită nutrienți suplimentari pentru a germina, deoarece semințele conțin cantități suficiente pentru a produce primele frunze reale. Dacă intenționați să creșteți plante din semințe, acest ghid despre cum să plantați semințe de roșii poate fi, de asemenea, de interes pentru a vă ajuta să obțineți prima etapă corectă. Odată ce răsadurile de roșii au germinat, acestea vor crește foarte repede, cu un răsărit inițial chiar înainte de prima înflorire. De regulă, aceștia dau fructe în termen de patru luni de la plantare. Deci, dacă vă aflați în stadiul în care răsadurile dvs. sunt pregătite pentru transplant sau dacă ați achiziționat plante, aceste informații ar putea fi utile.

Folosiți îngrășăminte de cafea cu zahăr

Folosiți zaț de cafea ca îngrășământ pentru roșii

Zăpada de cafea utilizată conține aproximativ 2% azot, aproximativ o treime la sută acid fosforic și cantități variate de potasiu (în general mai puțin de 1%). Din acest motiv, zațul de cafea este deosebit de util ca îngrășământ natural la plantele cărora le place un anumit acid, cum ar fi afine, veșnic, azalee, trandafiri, camelii, avocado și mulți pomi fructiferi și roșii. Vă recomandăm să lăsați zațul de cafea mai întâi să se usuce și apoi să le împrăștiați ușor în jurul plantelor dvs. ca mulci. Cu toate acestea, evitați să stropiți cafeaua într-un strat prea gros atunci când pământul este umed, deoarece bucățile de zaț de cafea tind să se mucegăiască.

ideile pentru utilizarea produselor naturale în grădină fertilizează roșiile cu zaț de cafea

În această perioadă, ar trebui să monitorizați cu atenție planta pentru a găsi indicii cu privire la ce îngrășământ are nevoie. Desigur, cerințele depind de mulți factori, cum ar fi tipul de roșie, solul și condițiile de mediu. Dacă urmați acești pași corect, puteți fertiliza roșiile folosind remedii casnice simple. Amintiți-vă că plantele sunt foarte rezistente. Nu trebuie să fii un profesionist pentru a trece prin această fază. Dar știind exact ce trebuie făcut poate ajuta.

Ceaiul ca îngrășământ pentru roșii cu rețetă

Lăsați ceaiul să se infuzeze într-un vas de udat ca îngrășământ pentru roșii și turnați-l în sol

De asemenea, puteți utiliza o soluție slabă de ceai verde pentru a uda plantele la fiecare 4 săptămâni. Utilizați 1 plic de ceai pentru 5 litri de apă. Această rețetă simplă a fost folosită de mii de ani. Încercați-l în grădina dvs. pentru a oferi plantelor o doză rapidă și ieftină de nutrienți.

 • Într-o găleată, amestecați 1/4 ceașcă de sare Epsom și 2 căni de cenușă de lemn.
 • Umpleți restul găleții cam la jumătate cu tăieturi, frunze verzi tăiate sau chiar buruieni verzi pe care le-ați tras direct de la sol.
 • Umpleți găleată până la refuz cu apă și lăsați amestecul să se absoarbă timp de trei zile.
 • După înmuiere, strecurați ceaiul în ulcioare goale de lapte sau sticle vechi de 2 litri.
 • Înainte de utilizare, diluați 50% amestecând jumătate de apă cu jumătate de ceai într-un vas de udat.
 • Folosiți-l pentru a uda direct plantele de roșii.
 • Dacă rezultatele dvs. sunt satisfăcătoare, veți vedea o diferență în doar câteva zile.

Roșiile se fertilizează cu drojdie și zahăr

metode alternative de fertilizare a roșiilor cu drojdie și zahăr

De obicei, primăvara este momentul ideal pentru a folosi următoarele îngrășăminte. Acest stimulator de creștere este un asistent excelent pentru răsaduri, nu numai în timpul recoltării, ci și atunci când se transplantează într-un loc permanent. Trebuie menționat, totuși, că drojdia extrage o anumită cantitate de potasiu din sol. De aceea, pentru a evita deficitul de potasiu din sol, se recomandă amestecarea cenușii cu drojdia la fertilizarea roșiilor. Rețeta tradițională pentru îngrășământ se face după cum urmează:

 • Diluați un kilogram de drojdie cu cinci litri de apă, apoi diluați din nou soluția 1:10 cu apă înainte de utilizare.
 • Dacă utilizați drojdie uscată în locul celei obișnuite, puteți face un îngrășământ pe bază de 10 g la 10 l de apă caldă cu adăugarea a două linguri de zahăr.
 • Lăsați amestecul să se odihnească câteva ore și apoi diluați-l cu apă într-un raport de 1: 5.
 • De obicei, această soluție este utilizată pentru udarea paturilor de flori, legumelor, pomilor fructiferi și tufelor de fructe de pădure.
 • În plus, pe bază de drojdie, puteți face un terci care poate îmbunătăți creșterea și dezvoltarea cartofilor și roșiilor.
 • Pentru a face acest lucru, dizolvați 100 g drojdie și o jumătate de cană de zahăr granulat în trei litri de apă.
 • Acoperiți apoi cu pânză de brânză și lăsați amestecul să se absoarbă timp de o săptămână.

Folosiți coji de ouă și fertilizați roșiile

compostul și roșiile fertilizează cenușa folosesc coji de ouă

Cojile de ouă conțin aproximativ 1% azot, aproximativ jumătate la sută acid fosforic și alte oligoelemente care le fac un îngrășământ la îndemână pentru remedii casnice pentru roșii. Calciul este, de asemenea, un nutrient esențial al plantelor care joacă un rol fundamental în producția și creșterea celulelor. Majoritatea rădăcinilor au nevoie de calciu la vârfuri pentru a crește eficient. Creșterea plantelor extrage cantități mari de calciu din sol, iar calciul trebuie să fie completat. Prin urmare, este un mod ideal de reciclare a cojilor de ouă. Purtați-le și folosiți un râșniță de cafea pentru a măcina cojile cu ele. Apoi presărați-le peste solul de grădină.

Îngrășământ cu roșii din urzică

Grădinarul își umple coșul cu urzică folosind mănuși

Gunoiul de urzică este considerat o protecție ușoară a plantelor și îngrășământ organic într-o grădină hobby gestionată ecologic. Preparat ca o infuzie cu acțiune rapidă, combate paraziții obișnuiți din grădină, cum ar fi afidele care atacă plante valoroase, cum ar fi roșiile. Cu toate acestea, pentru ca remediul natural flexibil să-și dezvolte efectul deplin, este important să îl utilizați corect. Deci, pentru a rezolva o problemă precum infestarea cu afide pe termen scurt, gunoiul de urzică pare să fie un substitut eficient în cazul în care îngrășămintele fermentate nu sunt disponibile. Dacă urmați aceste instrucțiuni, puteți începe să le utilizați într-o zi.

Materiale și ingrediente necesare

Pregătirea gunoiului de roșii din urzică într-o găleată

 • 500 g frunze de urzică proaspătă
 • 5 l apă (apă de ploaie filtrată în mod ideal)
 • recipient ignifug (fără metal)
 • Aragaz sub presiune sau ceainic
 • Sita de bucatarie
 • Lingura de bucatarie

În loc de ierburi, puteți utiliza 75 până la 100 de grame de frunze de urzică uscată fără a sacrifica eficacitatea. De îndată ce materialele și urzicile sunt gata, producția efectivă are loc în câteva minute.

Cum să o facă

Pregătiți lichidul de urzică din plantele culese și fertilizați roșiile la fel de des

 • Umpleți recipientul ignifug, nemetalic, cu ierburi proaspete sau uscate.
 • Lăsați apa să fiarbă în oala sub presiune sau în ceainic.
 • Se amestecă cu lingura de lemn o vreme.
 • Lăsați preparatul să stea acoperit 24 de ore.
 • Apoi, lăsați amestecul de plante cu apă să treacă prin sita din bucătărie.
 • Umplut într-un pulverizator de mână sau într-un vas de udat, preparatul de urzică poate fi utilizat nediluat.
 • Grădinarii imaginați ai hobby-ului lasă frunzele rămase să se usuce pentru a se distribui ca mulci în grădinile ornamentale sau de legume.