Gradinarit

Faceți singur îngrășământ pentru plantele de iaz – nutrienți naturali pentru plante acvatice mai sănătoase

Pentru a menține echilibrul iazului dvs. și a evita nitrații, puteți face singur un îngrășământ natural pentru plantele de iaz. Nuferii și alte plante acvatice din grădină au nevoie de substanțele nutritive potrivite pentru a înflori tot timpul sezonului. Cu toate acestea, cumpărarea tabletelor sau a pungilor de îngrășăminte de pe raft pentru plantele de iaz poate deveni destul de costisitoare. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți o mulțime de plante în grădina dvs. de apă. Cu toate acestea, poate fi destul de ușor să-ți faci propriul gunoi de grajd din compost obișnuit sau balegă uscată de pui sau vacă.

Faceți singur îngrășământ pentru plantele de iaz – sfaturi practice

iaz înconjurat de pietriș cu plante acvatice înfloritoare în zona grădinii

Plantele au nevoie de substanțe nutritive pentru a supraviețui și a prospera, iar îngrășământul este o modalitate de a le furniza. Fertilizarea plantelor din iazuri este o afacere ușor diferită față de fertilizarea plantelor de grădină. Necesită diferite produse și procese. Fertilizarea plantelor de iaz nu este întotdeauna necesară în funcție de starea iazului dvs. Cu toate acestea, dacă decideți să o faceți, trebuie să știți cum și când să fertilizați plantele acvatice. În plus, iată câteva detalii despre adăugarea de îngrășăminte pentru plantele de iaz.

iazul neîngrijit în parc cu înfloriri de alge și creșterea necontrolată a plantelor acvatice

Dacă un element acvatic, cum ar fi un iaz sau un lac, face parte din grădina dvs., vă puteți întreba dacă este necesar să fertilizați plantele acvatice. Depinde în principal de calitatea apei, la fel cum fertilizarea grădinii dvs. de legume depinde de calitatea solului. Îngrășămintele pentru plantele de iaz se prezintă sub diferite forme, la fel ca îngrășămintele pentru sol. Acestea includ îngrășăminte lichide, tablete și produse granulare. O altă modalitate de a fertiliza plantele în iazuri este de a folosi instrumente pentru a prelucra îngrășământul în podeaua iazului.

femeie care udă solul într-o oală mică de fier

Dacă vă întrebați ce tip de îngrășământ este cel mai ușor de utilizat pentru începători, ar putea fi tabletele de îngrășăminte special pregătite. Dar nici măcar nu vă gândiți să aruncați îngrășământ normal din sol în apă. Puteți deteriora grav ecosistemul din iazul de grădină hrănind plantele din iaz cu produse destinate solului.

Realizați îngrășăminte organice pentru plantele de iaz din produse naturale

În schimb, utilizați un îngrășământ special pentru plantele de iaz. Grădinarii care doresc să fertilizeze plantele de iaz cu un produs special trebuie să urmeze cu atenție instrucțiunile de pe etichetă. Altfel plantele pot muri.

Folosiți compost

faceți-vă propriul compost din resturi de alimente și folosiți-l pentru a face singur îngrășământ pentru plantele de iaz

Pentru a crește plante mai puternice, mai sănătoase și mai bune în grădina iazului dvs., este important să folosiți îngrășăminte care conțin azot, fosfor și potasiu. Grădinarii pot folosi metode alternative de fertilizare atunci când pun în ghiveci plantele acvatice.

Pregătiți-vă îngrășământul pentru plantele de iaz și plantele de apă în ghiveci

Umplerea ghivecelui de flori cu o parte a solului greu de grădină și 2 linguri de îngrășământ pentru făină osoasă, urmată de două părți de gunoi de grajd bine compostat, oferă toți nutrienții de care are nevoie o plantă în timpul sezonului de creștere. Odată ce ați plantat planta sau rizomul într-o oală, puteți adăuga mai mult sol de grădină la margine.

adăugați substanțe nutritive importante pentru plantele acvatice precum azotul, fosforul și potasiul din sol prin îngrășăminte.jpg

După ce solul este ferm apăsat, puneți pietre deasupra pentru a-l ține la loc. Pe măsură ce sezonul de creștere progresează, puteți adăuga un supliment lichid în apa din iaz dacă plantele prezintă semne de deficit de fier sau potasiu. Aditivii lichizi sunt concepuți pentru a adăuga fier și potasiu suplimentar pentru a sprijini dezvoltarea frunzelor și a înfloririi plantelor din iaz. Adăugarea săptămânală a 2 linguri de lichid la 230 litri asigură 3% potasiu solubil și 0,10% fier în apă. Plantele pot absorbi apoi acești nutrienți direct din apă.

alge excesive înflorește în iaz din cauza unui ecosistem perturbat din cauza fertilizării incorecte

Cu toate acestea, dacă iazul dvs. are buruieni sau creșterea excesivă a algelor, evitați adăugarea de îngrășăminte suplimentare în apă. Pentru că, în loc să vă fertilizați plantele din iaz, veți permite buruienilor să înflorească în acest fel. În timp ce gunoiul de grajd necompostat poate fi utilizat în iazuri mari de fermă, într-un iaz mic de crin, iaz koi sau folosind un sistem aquaponic pentru cultivarea legumelor, există riscul de a adăuga bacterii periculoase precum E. coli sau salmonella în apă..

Asigurați-vă îngrășământ de nuferi și îngrijiți plantele

Faceți-vă propria mini grădină în apă din nuferi și folosiți alte tipuri de plante

Un nufer este un plus frumos, parfumat la orice iaz. În timp ce plantarea nuferilor într-un iaz este destul de ușoară, știind cum să fertilizați în mod corespunzător și să îngrijiți această plantă acvatică, vă va ajuta să o mențineți înfloritoare. Odată ce planta a ajuns la suprafața apei, începe fertilizarea pentru a încuraja flori puternice și sănătoase. Pentru a obține cele mai multe flori, ar trebui să fertilizați nuferii la fiecare 10 zile.

Fertilizați plantele acvatice cu îngrășăminte naturale în timpul sezonului de creștere

Ar trebui să hrăniți nuferii până când zilele se scurtează în octombrie. Lasă plantele să se odihnească iarna și începe fertilizarea din nou primăvara. Dacă adăugați propriul îngrășământ pentru plantele de iaz, această rutină vă asigură că veți avea nuferi frumos înfloriți toată vara.

Instrucțiuni despre cum să faceți singur îngrășământ pentru plantele de iaz

Faceți-vă propriul îngrășământ pentru plantele de iaz din grădină cu calciu pentru o mai bună înflorire și prosperare

 • Mai întâi, tăiați doar câteva prosoape de hârtie în sferturi.
 • Apoi puneți o lingură de gunoi de grajd normal din compost sau gunoi de grajd în centrul fiecărei bucăți.
 • Îndoiți toate cele patru fețe ale hârtiei în jumătate și faceți un pachet de dimensiunea unei pungi tipice de ceai. Nu este necesară etanșarea.
 • Pur și simplu întoarceți punga pentru a preveni deschiderea.
 • Puneți toate pungile într-o cutie mică de plastic care plutește deasupra apei.
 • Apoi dați acest lucru în iaz pentru a aduce îngrășământul în cuva de sol scufundată în care se află fiecare plantă.

Mai multe sfaturi și pași

Plantele de iaz subacvatic cresc sub suprafața apei

Folosiți prosoape de hârtie pentru aceste pungi, deoarece acestea se degradează foarte repede sub apă. Acest lucru este bun pentru mediu, dar înseamnă, de asemenea, că trebuie să lucrați repede în timp ce introduceți fiecare geantă. Dacă nu le introduceți în fundul iazului suficient de repede, hârtia se poate dizolva și elibera îngrășământul în apă în loc de sol. Această introducere de substanțe nutritive ar putea avea ca rezultat alge asemănătoare firelor, precum buruienile sau algele unicelulare care transformă apa în verde, hrănitoare și înflorită viguros. Cel mai simplu mod de a evita acest lucru este să folosiți o mistrie de grădină.

tânăr care întreține un iaz cu îngrășământ pentru plantele de iaz

 • Ghidați vârful cu partea concavă a gletelei împotriva peretelui interior al căzii și împingeți-l în jos pentru a crea un buzunar gol între cadă și podea.
 • Cu cealaltă mână, împingeți rapid punga de îngrășământ în fundul găurii. Apoi trageți înapoi pe mistrie și glisați rapid pământul înapoi peste pungă în timp ce vă îndepărtați mâna.
 • În funcție de dimensiunea plantei pe care o fertilizați, puteți introduce întotdeauna mai multe dintre aceste pungi adânc în perimetrul fiecărei căzi.
 • Așezați îngrășământul pe marginile exterioare ale solului, mai degrabă decât lângă centrul plantei.
 • Rădăcinile trebuie să ajungă la mâncare, făcându-le să se întindă și să crească pentru a ocupa toate părțile solului.
 • Fertilizarea plantelor acvatice în acest fel poate oferi iazului dvs. un aspect luxuriant, tropical, cu foarte puțin efort.