gospodărie

Ștergătorul magic de murdărie din gospodărie: utilizare și sfaturi

Nu este întotdeauna posibilă curățarea cu agenți de curățare convenționali. Dar cu o radieră de murdărie, cunoscută și sub numele de burete miraculos, chiar și murdăria încăpățânată poate fi ștearsă cu ușurință fără aditivi chimici. Este, de asemenea, soluția ideală pentru o grămadă de probleme de uz casnic. Citiți aici ce și cum puteți folosi buretele magic!

Principiul și ingredientele pentru ștergerea murdăriei

Radieră de murdărie Meister Utilizare corectă în gospodărie

Ștergătorul este fabricat din rășină melaminică – un compus chimic cu un conținut ridicat de azot – care este utilizat pe scară largă la fabricarea adezivilor, materialelor plastice, tablelor albe, blatelor și vaselor.

Buretele de melamină cu pori deschiși funcționează ca un șmirghel extrem de fin și are mici buzunare de aer unde se adună murdăria. Pentru ca ingredientul activ să-și dezvolte proprietățile abrazive, buretele trebuie mai întâi umezit și apoi pur și simplu frecat peste zona colorată. Nu sunt necesari agenți de curățare suplimentari, ceea ce este bun și pentru mediu. După utilizare, pur și simplu spălați-l și lăsați-l să se usuce la aer.

Particulele de melamină și murdăria se freacă în timpul utilizării. La fel ca o radieră convențională, buretele devine din ce în ce mai mic. Pentru a curăța suprafețe mai mici, este logic să tăiați radierele în cuburi mai mici.

Instructiuni de folosire

Ștersul de murdărie este fabricat din rășină melaminică și are un efect abraziv

Gumele de murdărie sunt un adevărat leac miraculos dacă le folosești cu atenție și abilitate! Rețineți că buretele de melamină trebuie mai întâi testat pe o zonă mică și discretă, cu orice tip de murdărie. Doar atunci este recomandată utilizarea în continuare. Cu cât suprafața este mai robustă, cu atât este mai probabil ca radierul să fie o opțiune. Nu trebuie să tratați cu el suprafețe strălucitoare, lăcuite.

Radieră murdară umedă sau uscată

Utilizarea radierului pentru murdărie funcționează cel mai bine pe murdăria subțire la suprafață. Frecarea prea tare poate deteriora suprafețele și materialele. O atenție deosebită trebuie acordată suprafețelor din plastic foarte lucios sau mat, din oțel inoxidabil sau lăcuite, deoarece particulele de melamină pot lăsa zgârieturi urâte. De asemenea, buretele nu trebuie utilizat în stare uscată și în combinație cu agenți de curățare care conțin solvenți.

Acesta este modul în care puteți utiliza radieră

Folosiți o radieră pe un perete vopsit

Pentru ziduri – Buretele de radieră este arma secretă împotriva degetelor murdare ale copiilor, a stiloului și a semnelor de creion colorate de pe pereți. Amprentele din jurul comutatorului de lumină dispar, de asemenea, în cel mai scurt timp. Rețineți, totuși, că frecarea prea puternică poate deteriora tapetul sau freca vopseaua de perete.

Pentru etaje – Puteți obține urme de cauciuc negru din pantofi de pe parchet, laminat sau gresie, fără a lăsa reziduuri. Cu toate acestea, buretele nu este potrivit pentru pardoselile din linoleum.

Radier de uz casnic cu burete magic pe scaun din piele

Radieră murdară pe piele – Genti din piele decolorate de blugi? Canapea din piele albă devenită gri din murdăria de zi cu zi? Buretele magic funcționează și fără cusur cu scaunele auto din piele.

Radieră pentru pantofi – Guma de protecție merită, de asemenea, pentru tălpile murdare de cauciuc. În special pantofii albi vor arăta ca noi!

Radieră murdară pe tălpi de pantofi din piele și textile

Petele pe textile – Indiferent dacă este vorba de ketchup sau ulei, dacă băgați (nu frecați) pata cu o radieră de murdărie umedă, ar trebui să fie complet dispărută după spălare.

Eliminați depozitele – O modalitate de a elimina depunerile nedorite de pe produsele de coafat pe fiare de călcat și fiare de călcat este utilizarea unui radier de murdărie. Metoda funcționează și cu fiare de călcat.

Îndepărtați radierele din reziduurile de lipici ceramici

Îndepărtați autocolantele și reziduurile de lipici – Cu o radieră de murdărie puteți elimina reziduurile de adeziv din ceramică și plastic, în special de pe etichetele adezive cu preț teribil.

Tastaturi, laptopuri, telecomenzi – Punctele grase de pe trackpad-ul laptopului și tastele murdare nu reprezintă o problemă pentru buretele magic. Pentru a-l umezi ușor, puteți folosi o sticlă cu spray. Înainte de curățare, opriți laptopul sau computerul și, de preferință, scoateți bateria.

Ștergătoarea de murdărie este un produs universal în bucătărie

Radieră de murdărie în bucătărie pe plită ceramică și sticlă

Pentru o plită ceramică curată – Chiar și crustele grase încăpățânate și alimentele arse pot fi îndepărtate cu ușurință de pe plita ceramică. Aveți grijă să nu frecați prea tare pentru a nu zgâria suprafața.

Pentru a curăța cuptorul – Buretele-minune poate fi folosit și pentru îndepărtarea petelor de la fereastra aragazului.

Unele gospodine recomandă, de asemenea, utilizarea bureților de melamină Fronturi de bucătărie. Totuși, ar fi bine să fii atent cu asta. Dacă ștergeți într-un singur loc pentru o lungă perioadă de timp, veți ataca suprafața.

Radieră de murdărie împotriva obiectelor arse pe sticla aragazului

Folosirea unei radiere de murdărie în baie va menține pe toată lumea curată!

Burete magic cu radieră de murdărie pe cadă cu cabină de duș din sticlă și pentru chituire

Curățați perdeaua de duș – Există mucegai, decolorare galbenă și margini maro pe perdeaua de duș? Acestea pot fi scoase din vinil în câteva minute cu buretele magic.

Cabina de dus și cadă curat – Ștergătoarele de murdărie sunt, de asemenea, eficiente împotriva reziduurilor de săpun și a depunerilor de calcar de pe ușile de duș. De asemenea, vă vor servi bine atunci când curățați cada și chiuveta. Este mai bine să nu tratați armăturile cromate.

Pentru articulații – Îmbinările murdare de gresie din baie și bucătărie fac ca întreaga cameră să pară murdară. Cu radierul pentru murdărie puteți obține din nou mortar alb!

Burete magic împotriva pietrei de urină din toaletă

Împotriva pietrei de urină din toaletă – Internetul este plin de eșecuri în care oamenii doar lasă bureții să plutească în vasul de toaletă. Nu funcționează așa – tot trebuie să speli! Apropo de toaletă: puteți folosi și buretele magic pentru a obține din nou un scaun galben de toaletă și un capac de toaletă mai alb. Pur și simplu curățați petele galbene.

Nu trebuie să folosiți buretele magic pentru aceasta!

Nu utilizați burete magic din melamină pe oțel inoxidabil

Nu este potrivit pentru oțel inoxidabil, fronturi lucioase și lemn lăcuit

Nu lăsați textura moale a spumei să vă păcălească. De îndată ce se udă, are abrazivitatea a 3000 de șmirghel. Din acest motiv, radiera de uz casnic nu este potrivită pentru curățarea oțelului inoxidabil și a cromului, deoarece va elimina stratul de luciu ridicat. De asemenea, nu îl utilizați pentru a îndepărta grăsimile arse și reziduurile alimentare din vase și tigăi cu acoperiri antiaderente. Acest lucru îi va deteriora suprafața. Nici nu ajută la curățarea panourilor din lemn lăcuit și a meselor din lemn.

Burete magic în mașină, dar nu pe vopsea auto

A nu se folosi pe vopsea auto

În timp ce buretele magic poate fi util pentru îndepărtarea murdăriei de pe suportul paharului, tabloul de bord și scaunele din piele ale mașinii, nu îl folosiți pentru a scoate pete uscate de excremente de păsări de pe tablă. Ștergătorul de murdărie va îndepărta vopseaua mașinii și va lăsa pete plictisitoare.

Curățarea petelor de vin roșu și cafea de pe blatul bucătăriei

Nu utilizați pe blaturile din piatră naturală

Buretii melaminici sunt abrazivi. Așadar, evitați utilizarea acestuia pe blaturi delicate, cum ar fi marmura și granitul. Nu numai că pot deteriora liantul, dar pot zgâria și blatul și să-l facă să pară plictisitor.

A nu se utiliza pe piele

Nu utilizați pe piele buretele magic din melamină pentru a îndepărta autobronzantele

Anul trecut, The Sun a raportat că mai multe femei au avut arsuri chimice pe piele datorită utilizării de bureți de melamină pentru a-și îndepărta autobronzantul. Apoi au folosit Twitter pentru a-i avertiza pe ceilalți și a-și împărtăși problemele de piele după ce au folosit radierele. Având în vedere acest lucru, ar avea sens să nu folosiți radiera de uz casnic pe piele.

Nu utilizați buretele de melamină pe piele pentru a evita problemele pielii