gospodărie

De ce mini-împrumuturile sunt extrem de riscante – puncte importante de critică și alternative

modalități alternative de finanțare fără mini-împrumuturi

Se întâmplă din nou și din nou că sunt necesari deodată bani pentru lucruri neprevăzute. Rezervele sunt insuficiente, dar salariul este încă mult timp. Cu toate acestea, mașina de spălat trebuie reparată sau mașina trebuie revizuită. Așa-numitele mini-împrumuturi promit un remediu aici. Dar aparențele sunt înșelătoare.

Ce este un mini împrumut?

Un astfel de împrumut are un termen de 30 până la 60 de zile. În plus, linia de credit rareori depășește 1.500 EUR. Unele împrumuturi încep chiar de la 50 EUR. Suma minimă a împrumutului depinde de banca emitentă sau de societatea respectivă care acționează ca împrumutător. Un astfel de împrumut pare a fi interesant dacă banca nu acordă o facilitate de descoperit de cont sau dacă este deja epuizată.

În timp ce sistemul acestor mini-împrumuturi este relativ nou în Germania, companiile din străinătate au recunoscut de ani de zile ce posibilități se ascund în spatele împrumuturilor la scară mică. Acesta este și motivul pentru care există atât de multe împrumuturi atât de mici pe piețele americane și britanice.

Mini împrumuturi extrem de riscante atunci când brusc sunt necesari bani

Cum fac creditorii mini-împrumuturi?

Există reglementări relativ slabe pe piețele de credit. Aceasta înseamnă că mulți furnizori au mai mult sau mai puțin o mână liberă în ceea ce privește structura taxelor. Acest lucru se reflectă, de exemplu, în rate de dobândă îngrozitor de mari. Se întâmplă ca pentru un mini împrumut de 100 EUR să existe costuri suplimentare de 30% sau 40%. Pentru împrumutat, acest lucru înseamnă că nu numai că trebuie să plătească 100 de lire sterline în termen de 30 sau 60 de zile, ci și 30 sau 40 de euro suplimentari în taxe și dobânzi. În Germania avem norocul că există o autoritate de supraveghere financiară care clasifică și împrumuturile ca fiind imorale.

Ce este un mini împrumut?

Trei criterii principale împotriva mini-împrumuturilor

Pot trece câteva zile până la două săptămâni înainte de a primi mini-împrumutul. Dar puteți plăti și mai multe taxe pentru a obține împrumutul în 24 de ore. Cu toate acestea, aceste comisioane sunt adesea complet excesive pentru suma necesară a împrumutului. Pe de altă parte, creditorii știu că, dacă un împrumutat dorește să facă un mini-împrumut, are nevoie imediat de banii lor. În acest sens, există o altă sursă de venit aici.

Poți cădea cu ușurință în capcana datoriilor. Rambursarea mini-împrumuturilor ar trebui să aibă loc în cel mai scurt timp posibil. Dar se pare că aveți deja o problemă cu banii atunci când contractați un astfel de împrumut. Dintr-o dată, problema devine și mai mare, deoarece comisioanele și dobânzile la mini-împrumut consumă și mai multe finanțe. Ca urmare, împrumutații cad rapid în capcana datoriilor.

Nu în ultimul rând, ratingul dvs. Schufa va scădea. Acest lucru va cauza probleme în viitor dacă aveți nevoie de alte împrumuturi. Fiecare mini-împrumut asigură că ratingul dvs. de credit suferă. De altfel, Schufa însuși raportează că Comportamentul creditului german este exemplar. Acesta poate fi, de asemenea, un motiv pentru care mini-împrumuturile nu sunt la fel de populare în această țară ca și pe alte piețe din întreaga lume.

Rambursarea mini-împrumuturilor ar trebui să aibă loc în cel mai scurt timp posibil

Ce alte opțiuni există la mini-împrumut?

Există diverse dintre acestea. Sub site-ul web kreditheld.de există o mulțime de informații cu privire la opțiunile alternative de finanțare. Acestea includ împrumuturi clasice în rate, precum și cererea de prieteni sau rude. Chiar și cei care vorbesc direct cu creditorii lor pot avea carduri mai bune pentru a-și salva o mulțime de probleme. Nu în ultimul rând, ar trebui spus că chiar și o facilitate de descoperit de cont cu banca casei este adesea mult mai ieftină decât un mini-împrumut. Dacă țineți cont de acest lucru, veți cunoaște potențialele pericole din mini-împrumuturi, deoarece nici facilitatea de descoperit de cont nu are o bună reputație. Acest lucru se reflectă în diferite comparații care consideră că ratele dobânzii pentru astfel de împrumuturi tranzitorii sunt oribile.