fitness

Avantajele antrenamentului benzilor de fitness: Sunt benzile de rezistență potrivite pentru un antrenament eficient?

Știm cu toții că sportul și antrenamentul sunt importante pentru sănătatea noastră. Dar să te trezești devreme în fiecare dimineață pentru a merge la sală nu sună prea tentant, iar după muncă ești obosit în cele mai multe cazuri. Deci ce putem face? Construiți o sală de fitness acasă? Cu toate acestea, acest lucru costă foarte mulți bani și nu toată lumea își poate permite. Ce se întâmplă dacă ți-am spune că pentru mai puțin de 30 de euro poți avea un aparat de exerciții super eficient care îți antrenează tot corpul? Da, ai citit corect! Versatile, mici și practice – benzile de fitness devin din ce în ce mai populare în lumea fitnessului și din motive întemeiate. Dacă doriți să vă răsfoiți rutina de exerciții fizice și să vă pregătiți mai bine, citiți mai departe pentru a afla cele mai importante beneficii de antrenament pentru trupa de fitness despre care ar trebui să știți!

Exerciții de antrenament pentru trupe de fitness, plan de antrenament pentru tot corpul, fără greutăți

Călătorești mult și nu ai timp să mergi regulat la sală? Te-ai plictisit de genuflexiunile clasice, flotări etc. și să faci jogging afară iarna nu este pentru tine? Pentru a rămâne motivați și a obține rezultate vizibile, varietatea în rutina de antrenament este foarte importantă. Banda de fitness, cunoscută și sub numele de bandă de rezistență, bandă de rezistență și bandă de exerciții, este exact ceea ce este potrivit pentru aceasta. Indiferent dacă sunteți începător sau aveți deja experiență – curelele elastice sunt foarte versatile și cu siguranță fac parte din echipamentul de bază.

Avantajele antrenamentului benzilor de fitness: benzile de exerciții sunt foarte ieftine

Antrenamentul trupelor de fitness beneficiază de un plan de antrenament pentru greutatea corpului

Fie din cauza lipsei de timp sau din alte motive, antrenamentul la domiciliu devine din ce în ce mai popular și, atunci când este făcut corect, poate fi la fel de eficient și epuizant ca un antrenament în sala de gimnastică. În timp ce un set de benzi de fitness costă între 20 și 30 de euro, trebuie să calculați cu aproximativ 2 euro pe kilogram pentru gantere și alte greutăți gratuite, care ar putea fi destul de scumpe pe termen lung. Așadar, prețul imbatabil este, fără îndoială, unul dintre cele mai mari beneficii de antrenament pentru trupa de fitness. În plus, curelele sunt extrem de ușoare și portabile, astfel încât să le puteți pune cu ușurință în rucsac sau geantă. Indiferent dacă vă aflați în parc, în vacanță sau în timpul pauzei de prânz – aveți întotdeauna la dumneavoastră o sală de sport portabilă. Și când luați în considerare cât de eficient este un antrenament cu acesta, acesta devine o situație absolută de câștig-câștig.

Sunt minunate pentru încălzirea înainte de antrenament

Exerciții pentru picioare tonifiate Plan de antrenament pentru tot corpul, fără greutăți, antrenament cu bandă de fitness

Încălzirea înainte de antrenament este foarte importantă și nu trebuie neglijată. În acest fel, vă pregătiți corpul pentru tulpina iminentă și prin întinderea mușchilor, leziunile sunt prevenite. Exercițiile dinamice, cum ar fi cu benzile de fitness, sunt ideale pentru o încălzire rapidă. Pentru a activa mușchii înainte de un antrenament superior, puteți, de exemplu, să efectuați rotații ale umărului cu banda de fitness. Ghemuiturile, jetoanele sau alpiniștii, pe de altă parte, sunt perfecte pentru încălzirea înainte de antrenamentul stomacului, picioarelor și feselor..

Benzile de rezistență sunt ideale pentru antrenament intensiv de forță

Exerciții de bandă de rezistență la varianta ghemuit Avantajele de formare a benzii de fitness

Doar pentru că benzile de rezistență sunt mai ieftine decât ganterele nu înseamnă că nu poți să transpiri cu ele! De fapt, abilitatea de a încorpora micile instrumente în orice sesiune de antrenament de forță este unul dintre cele mai mari beneficii de antrenament pentru trupa de fitness. Prin creșterea intensității și creșterea rezistenței, o puteți folosi pentru a înlocui cu ușurință greutățile și ganterele de orice fel. Curelele sunt disponibile în diferite rezistențe la tracțiune și oferă astfel suficientă varietate. Benzile de fitness pot fi, de asemenea, folosite de minune pentru a efectua multe exerciții de auto-greutate. Gândiți-vă, de exemplu, la variante de genuflexiune. Dacă puneți o bandă de fitness în jurul genunchilor, coapsele sunt în plus stresate și întărite. Și când puneți o bandă mare de exerciții sub picioare și peste umăr, întregul corp va trebui să lucreze și mai mult pentru a reveni la poziția inițială.

Benzile de fitness sunt ideale pentru antrenamentul funcțional

Antrenament cu greutate corporală Picioare abdominale și fese Beneficii de formare a benzii de fitness

Antrenamentul funcțional, cunoscut în continuare sub numele de antrenament funcțional în limba germană, a devenit recent din ce în ce mai popular în rândul pasionaților de fitness. Acest lucru ne îmbunătățește postura, flexibilitatea și echilibrul și întărește întregul corp. În loc de a pune corpul sub stres, cum este cazul ganterelor sau antrenamentelor de rezistență, de exemplu, antrenamentul funcțional este despre protejarea mușchilor în timpul exercitării acestora. Spre deosebire de gantere, benzile de rezistență oferă mai multe niveluri de rezistență, astfel încât ne oferă o gamă mai largă de exerciții. Acest lucru le crește potențialul de utilizare în orice antrenament funcțional.

Beneficii pentru antrenamentul benzii de fitness – ideal pentru cardio intens

Antrenament de bandă de fitness antrenament de corp întreg, fără exerciții de bandă de rezistență la greutăți

A petrece o oră pe bandă de alergat sau antrenor poate deveni foarte plictisitor rapid și nu este pentru toată lumea. Și, la fel ca în toate celelalte sporturi, deviza pentru antrenamentul de anduranță este: Ar trebui să fie distractiv! Un antrenament intensiv cu bandă de fitness crește ritmul cardiac și te poate face să transpiri cu adevărat! Antrenamentul pe circuit sau un plan de antrenament HIIT sunt la fel de eficiente și exigente, dar mult mai distractive!

Benzile de fitness sunt ideale pentru reabilitare și întinderea mușchilor

Plan de antrenament pentru partea superioară a corpului cu exerciții de fitness auto-greutate pentru acasă

Benzile de fitness au fost fabricate din tuburi chirurgicale încă din anii 1900 și au fost utilizate în principal pentru reabilitarea musculară după leziuni grave. Întinderea mușchilor după un antrenament este la fel de importantă ca încălzirea. Exercițiile de întindere statică sau dinamică ne îmbunătățesc flexibilitatea, libertatea de mișcare și postură și, prin urmare, nu ar trebui să lipsească în niciun plan de antrenament.

Antrenamentul cu bandă de fitness beneficiază de exerciții superioare ale corpului cu propria greutate