Fitness, sănătate, lumea bărbaților

Antrenament Crossfit – Faceți exerciții fizice și îmbunătățiți starea generală de fitness

bărbați și femei la antrenament crossfit cu gantere

Antrenamentul Crossfit vă poate ajuta să vă formați și nu este la fel de periculos pe cât cred mulți oameni. Este posibil ca acest tip de exercițiu să nu fie cel mai bun mod de a câștiga masă musculară, forță și a pierde grăsime, motiv pentru care nu mulți dintre noi ne implicăm deloc în el. Așadar, dacă obiectivul tău principal este să-ți construiești mușchii, să te slăbești sau să-ți crești rezistența cardiovasculară, ar fi mai bine să te menții cu forța tradițională sau antrenamentul cardio. Cu toate acestea, pentru a ști dacă antrenamentul Crossfit este cel mai bun mod de a vă îmbunătăți starea generală de fitness, puteți găsi câteva informații utile despre acest lucru în această postare.

Schimbați stilul de viață prin antrenament crossfit

greutăți cu gantere pe podea în sala de sport

Antrenamentul Crossfit nu numai că vă poate transforma corpul, ci vă poate schimba și perspectiva asupra vieții. Modul în care vedeți lumea poate fi, de asemenea, puterea de schimbare a vieții de care aveți nevoie pentru ao face. Cu un program de antrenament potrivit, nu ar fi atât de dificil să rămâi în formă pe termen lung. O astfel de instruire a avut un succes extrem în ultimul deceniu și există peste 13.000 de săli de sport Crossfit în întreaga lume. Crossfitters sunt câțiva dintre cei mai pasionați sportivi pe care îi vei întâlni vreodată.

pregătește-te pentru ridicarea greutăților cu vorbărie

Dar este tot ce spun adevărații credincioși? Este într-adevăr cel mai bun mod de a te potrivi? Se transformă simplul lucru în ceva transcendent sau antrenamentul crossfit este doar un moft? De fapt, nu oferă altceva decât un risc crescut de rănire și antrenament excesiv, așa cum susțin majoritatea criticilor? Ei bine, lunga poveste pe scurt: în funcție de antrenor, Crossfit vă poate ajuta să vă îmbunătățiți stilul de viață în mod semnificativ.

Ce este un antrenament crossfit?

CrossFit este un program de exerciții de intensitate ridicată, care se concentrează pe efectuarea unei varietăți de exerciții de forță și aerob, variind de la flotări la sprinturi până la curățare și sacadare. Exercițiile sunt de obicei grupate în „Antrenamente ale zilei” sau „WOD”, care durează de obicei 5 până la 15 minute. Performanța este înregistrată și evaluată pentru a încuraja concurența prietenoasă și pentru a măsura progresul. În majoritatea WOD-urilor, efectuați câte un exercițiu la un moment dat, fără a vă opri pentru un număr stabilit de „ture” cât mai repede posibil. În alte cazuri, parcurgeți cât mai multe ture posibil în timp ce concurați contra cronometru.

echipamente de gimnastică crossfit pentru greutăți de gimnastică inele mașini de canotaj hală

După cum puteți vedea, astfel de săli de fitness sunt dotate cu suporturi pentru ghemuit, gantere, mingi medicinale, clopote, echipamente de gimnastică, haltere olimpice, corzi, mașini de vâslit și alte varietăți de exerciții. Acesta este unul dintre cele mai importante beneficii ale antrenamentului CrossFit: majoritatea sălilor de sport au tot ce aveți nevoie pentru o sesiune decentă de antrenament de forță. Ceea ce faceți cu toate acestea este, desigur, foarte important, dar primul pas este să aveți hardware-ul potrivit. Majoritatea sălilor CrossFit excelează în această privință. Cu toate acestea, creșterea meteorică a CrossFit poate fi urmărită mai mult decât sesiuni de antrenament și săli de sport bine aprovizionate. Cultura a făcut-o atât de populară.

Avantajele antrenamentului Crossfit

femeie care face exerciții cu inele în sala de sport cu echipament și îmbrăcăminte sport

În primul rând, să ne uităm la aspectele pozitive ale acestui sport. Antrenorul dvs. CrossFit vă poate spune exact ce să faceți în fiecare zi. Majoritatea oamenilor nu au un plan general de antrenament și apar la sala de sport câteva zile pe săptămână. Acolo ei antrenează tot ce este cel mai tentant sau cel mai puțin dureros în acest moment. Este, de obicei, o serie de exerciții și repetări aleatorii pe care le fac până la epuizarea timpului. Acest lucru poate fi numit exercițiu și este mai bun decât nimic. Cu toate acestea, cu siguranță nu este un curs de formare care necesită o structură logică și un progres ordonat și care să ducă la rezultatele dorite.

antrenament crossfit în aer liber cu echipa motivațională și de grup

Cu toate acestea, când vă prezentați pentru un antrenament Crossfit, instructorul vă va spune exact ce să faceți, cum să faceți exercițiile și când să vă opriți. Dacă instructorul știe și ceva despre program, înseamnă că fiecare grup muscular important din corpul tău va primi o pedeapsă echitabilă. Instructorii Crossfit pot, de asemenea, să adapteze antrenamentul în funcție de abilitățile și nevoile dvs. De exemplu, dacă puterea dvs. este în partea superioară a corpului, puteți schimba gantera cu o presă pe bancă. De exemplu, dacă vă place să alergați, puteți face o combinație sau un alt tip de cardio, cum ar fi canotajul. Majoritatea sălilor CrossFit urmăresc, de asemenea, progresul antrenamentului. Acest lucru este esențial pentru a evita platourile în ceea ce privește puterea și creșterea în greutate.

Antrenamentul Crossfit se referă la gantere

antrenament cu gantera in ambele maini

Obiectivul tău principal ca un halterofil natural ar trebui să fie creșterea forței totale a corpului. Cel mai bine este să vă concentrați asupra exercițiilor cu bile care implică articulații multiple și grupuri musculare, cum ar fi genuflexiuni sau presă pe bancă. Cu toate acestea, mulți oameni nu acordă prioritate sau fac aceste exerciții și acesta este unul dintre principalele motive pentru care mulți dintre ei sunt blocați într-un impas. Ei bine, unul dintre primele lucruri pe care le înveți când te alături unui antrenament Crossfit sunt tocmai aceste metode de fitness. CrossFit te împinge, de asemenea, să lucrezi mai mult decât ai putea singur. Majoritatea oamenilor urăsc să se simtă inconfortabil și, cu cât sunt mai inconfortabili, cu atât mai mult vor să oprească imediat ceea ce le provoacă disconfort.

motivația prin comenzi zgomotoase în sala de fitness de pe aparatul de vâslit

Această mentalitate nu este potrivită pentru antrenamentul crossfit. Deși poate fi dus la extreme periculoase, întreruperea Crossfit este unul dintre motivele pentru care funcționează. Deci, atunci când faceți un antrenament Crossfit, așteptați să vă antrenați mai greu, mai greu, mai repede sau mai mult. Nu toată lumea are nevoie sau dorește aceste tipuri de medii competitive, dar îi poate ajuta pe cei care rămân motivați să rămână pe drumul cel bun.

antrenorul crossfit arată exercițiile de grup cu picioarele în sala de sport

În plus, când te alături unui antrenament Crossfit, vei fi înconjurat de mulți oameni care iubesc cu adevărat acest tip de fitness. Nu numai că vei petrece mult mai mult timp în mișcare decât o persoană obișnuită, dar vei mânca și mai bine. Acest lucru vă permite, de asemenea, să renunțați la obiceiuri mai puțin nesănătoase, cum ar fi fumatul sau băutul.

Dezavantaje ale antrenamentului Crossfit

durerile de umăr cresc riscul de rănire și antrenament excesiv prin crossfit

În comparație cu numărul copleșitor de programe de exerciții fără sens, acestea pot fi mult mai rele decât CrossFit. Dacă doriți să fiți destul de puternici și buni pe pistele olimpice cu rezistență și flexibilitate decente și un mediu de clasă este important pentru dvs., atunci acest lucru ar putea fi perfect pentru dvs. Dacă doriți să pierdeți grăsime, să construiți mușchi și să vă faceți sănătos cât mai repede și mai eficient posibil, acesta nu este cel mai bun mod de a merge. Din această cauză, Crossfit nu este cel mai eficient mod de a te forma. Ideea este că puteți obține cea mai bună stare de fitness generală efectuând o varietate de exerciții. Este, de asemenea, cea mai bună opțiune pentru a avea un corp estetic.

antrenament cu bara și ambele mâini

Ei bine, Oxford English Dictionary definește fitness-ul ca „condiția de a fi în formă fizică și sănătoasă”. Și apariția este definită ca „în stare bună de sănătate datorită activității fizice regulate”. Cu aceste definiții ne putem măsura nivelul de fitness în mai multe moduri. Cu toate acestea, în termeni CrossFit, fitnessul are, de asemenea, o definiție diferită – capacitate de lucru crescută în intervale largi de timp și modalitate. Practic, sunteți la fel de în formă cât puteți face cu CrossFit. Inteligent și practic.

Eficiența antrenamentului Crossfit

antrenamentele crossfit avantaje dezavantajele se formează îmbunătățesc fitnessul general construiți mușchiul

Se susține adesea că antrenamentele CrossFit sunt cel mai bun mod de a câștiga mușchi, forță și rezistență în același timp. La prima vedere, această teorie pare plauzibilă din cauza naturii antrenamentului – este, în esență, un antrenament pe intervale de intensitate ridicată, dar devine rapid vizibil dacă consultați literatura științifică. Dacă încercați să faceți totul dintr-o dată, veți obține rezultate slabe peste tot.

Bancă cu gantere ridicând greutăți în gimnastică exerciții pentru umăr

Acest lucru a fost demonstrat într-o serie de studii. De exemplu, în 2009, cercetătorii de la Universitatea RMIT au lucrat cu sportivi bine pregătiți pentru a descoperi că „combinarea exercițiilor de rezistență și cardio în aceeași sesiune poate perturba genele pentru anabolism.” Potrivit oamenilor laici, combinarea rezistenței și antrenamentului de forță pare să fie „semnale mixte.” „A trimite către mușchi. De asemenea, le afectează adaptabilitatea și este suboptim pentru maximizarea câștigurilor musculare și a forței și a condiției aerobice.

Antrenament Crossfit și pierderea de grăsime

femeie care face exerciții cu ridicarea greutății cu bara în sala de sport

Mulți oameni cred că astfel de antrenamente sunt cea mai bună opțiune din cauza marilor provocări pe care le implică arderea multor calorii și pierderea grăsimilor. Antrenamentul Crossfit este extrem de intensiv, dar și scurt. Din această cauză, femeile pot arde între 60 și 120 de calorii pe sesiune, iar bărbații între 110 și 170 de calorii pe sesiune.

omul se antrenează pentru rezistență, împingând anvelopele în aer liber

Deși acest lucru poate fi impresionant, având în vedere durata antrenamentului, puteți arde aceeași cantitate de calorii cu o plimbare de 30 de minute. De asemenea, este destul de neglijabil în contextul mai larg al pierderii în greutate, întrucât jumătate de kilogram de grăsime conține în jur de 3.500 de calorii. Puteți arde puțin mai multă energie în fiecare zi prin activitate fizică, dacă doriți să pierdeți grăsimea în mod eficient.

Concluzie

femeie care face exerciții pentru picioare cu dispozitiv în sala de sport

Ar trebui să faci antrenament Crossfit? Ei bine, asta depinde de obiectivele tale. Dacă vrei să te potrivești și să te distrezi alături de un grup de oameni cu aceleași idei, precum și de un antrenor bun și știi cum să eviți antrenamentul excesiv și accidentările, Crossfit nu este o alegere proastă. Cu toate acestea, dacă construirea mușchilor, pierderea de grăsime sau condiția ta aerobică sunt obiectivele tale principale, Crossfit nu este pentru tine. Veți fi mai bine deservit cu o abordare mai tradițională a forței și / sau antrenamentului cardiovascular.

greutate crossfit jocuri concurs camille leblanc kraft

În general, totuși, acest sport a motivat milioane de oameni să înceapă să facă mișcare. Crossfit i-a introdus în antrenamentul dur al bara și i-a ajutat să piardă grăsimea, să câștige mușchi și să devină mai sănătoși. Pe de altă parte, are dezavantaje semnificative și nu este cel mai sigur sau cel mai eficient mod de a face aceste lucruri. Deci, dacă sunteți în căutarea pentru ceva care este mai mult un sport decât un program de antrenament simplificat și vă place competiția și doriți să vedeți cât de greu puteți folosi plicul în antrenament, vă veți bucura probabil de Crossfit.