Ferestre și uși

Uși pliante din sticlă pentru terasă și grădina de iarnă – 20 de inspirații

Uși pliabile din sticlă pentru vedere exterioară a terasei-rame gri-ferestre-pardoseală din lemn-placare fațadă din lemn

Terasele sunt un loc popular care leagă zona de living cu grădina vara și oferă o vedere a spațiului exterior. Uși pliante din sticlă pentru terasă și grădina de iarnă creați o senzație nelimitată de spațiu și asigurați în același timp mai multă siguranță acasă. În articol veți găsi informații despre ușile pliabile și pereții pliabili din sticlă, precum și despre diferitele aspect și variante de deschidere. O ușă pliabilă din sticlă poate fi deschisă complet și împinsă în lateral, astfel încât marginea dintre cele două zone să dispară. Pe de altă parte, atunci când sunt închise, fațadele de sticlă oferă o vedere spre exterior și oferă o cantitate mare de lumină naturală în interior.

Ușile pliante de sticlă pentru terasă conectează camera de zi cu zona exterioară

Uși pliante din sticlă pentru terasă pliabilă perete-parțial-deschis-cadru din lemn-dale de beton-pietriș-îmbinări

Ușile pliante de sticlă pentru terasă invită natura în apartamentul dvs., conectând bucătăria, camera de zi sau altă cameră cu grădina. Distinse printr-un design elegant, ele întruchipează ideea unui nou tip de clădire modernă. În special, se înțelege aici conceptul de lumină, deoarece clădirile noi sunt luminoase și au o mulțime de ferestre și geamuri. În plus, casele moderne sunt proiectate cu un concept de viață deschis, care unește zonele individuale într-un spațiu comun.

Cum funcționează ușile de sticlă pliante pentru terasă

Uși pliabile din sticlă pentru deschiderea peretelui pliabil-terasă-către-terasa-exterioară-gresie-plante

Ușile pliabile ale terasei pot fi împinse împreună ca un acordeon și reprezintă o alternativă bună la ușile și ferestrele obișnuite care ocupă mult spațiu la deschidere. În schimb, frunzele ușilor pliate formează un pachet care poate fi împins lateral și, astfel, nu împiedică accesul liber și vederea spre exterior. Cu toate acestea, ar trebui să planificați suficient spațiu pentru ferestrele stivuite, deoarece în funcție de numărul de frunze individuale ale ușii, acestea pot ocupa până la un metru de spațiu..

Uși pliabile din sticlă pentru terasă și diferitele opțiuni de deschidere

Uși pliabile din sticlă pentru terasă cadru din lemn-trei-frunze-ușor-deschidere-living

Variantele pentru deschiderea ușilor de sticlă rabatabile pentru terasă sunt diverse și depind de numărul de foi de ușă necesare și de spațiul disponibil. O variantă frecvent utilizată de deschidere cu mai multe frunze este mecanismul pentru deschiderea primei frunze într-o direcție și glisarea întregului pachet de frunze în direcția opusă. Alte variante sunt să glisați toate ușile pliante împreună pe aceeași parte sau să le distribuiți în două pachete de dimensiuni egale. Atunci când alegeți direcția de deschidere, ar trebui, dacă este posibil, să comandați ușile pliante din sticlă cu deschidere către un perete exterior sau perete. De regulă, ușile pliante pentru terasă se deschid spre exterior, astfel încât frunzele ușii să nu ocupe spațiu în interior. Cu toate acestea, este posibilă și o deschidere către interior.

Uși de terasă pliabile din lemn

Uși pliante din sticlă pentru terasă închisă-sigură-blocare-living-covor-masă-sticlă

Ușile pliante de sticlă pentru terasă cu cadru din lemn au un efect natural pe două fețe. Pe de o parte, accesul fără bariere la zona în aer liber este posibil, pe de altă parte, lemnul transmite o senzație de bunăstare care amintește de natură. Ramele ușilor din lemn se combină frumos cu culorile naturale și elementele din interior. Pardoselile din lemn sau cu aspect de lemn, mobilierul rustic din lemn și tapițeria în nuanțe de bej sau pământ se armonizează minunat cu ramele ușilor și ferestrelor din lemn. Adesea, totuși, nu se folosește lemn adevărat pentru cadru, ci un film special care oferă aspectul popular al lemnului.

Uși pliante din sticlă pentru terasă cu cadru din aluminiu

uși-de-sticlă-pliante-terasă-în-deschidere-mobilier-de-grădină-umbrelă-în-consolă-umbrelă

Ușile de terasă pliabile cu rame din aluminiu asigură o fiabilitate funcțională maximă și au încă un aspect frumos. De obicei, puteți alege între alb, negru sau gri ca culoare pentru cadru, ceea ce permite adaptarea la interior și exterior. Antracitul este în prezent foarte la modă ca culoare pentru ramele ușilor din aluminiu și se combină perfect cu un design interior modern. De asemenea, puteți decide singur dacă aripile trebuie deschise spre interior sau spre exterior. Decizia depinde de obicei de spațiul disponibil în fiecare zonă.

Uși pliante de sticlă pentru terasă – un adevărat punct de atracție

usi-de-sticla-pliabile-terase-interioare-usi-pliante-rame-din-lemn-partial-deschise

Indiferent dacă sunt complet împinse, parțial deschise sau complet închise, ușile pliante de sticlă pentru terasă sunt un punct de atracție pe fațada casei. La prima vedere, arată ca multe ferestre mari una lângă alta care, odată deschise, desființează delimitarea dintre spațiul interior și exterior. Dacă sunt doar parțial deschise, asigură o bună ventilație a interiorului, iar aspectul acordeon creează un efect vizual excelent.

Uși de terasă pliabile cu blocare pentru mai multă siguranță

usi-de-sticla-pliabile-terasa-din-lemn-inchise-cateva-aripi-vedere-interioara-living-patio

Asigurarea casei împotriva hoților și infractorilor este o sarcină importantă pentru fiecare familie. Primul lucru care îmi vine în minte sunt ușa din față și ferestrele, dar nu uitați de terasă, chiar dacă este în spatele casei. Hoții tind să folosească aproape întotdeauna intrarea din spate a casei. Dacă doriți să garantați pe deplin siguranța familiei și a casei dvs., atunci ușile pliante de sticlă pentru terasă ar trebui să fie prevăzute cu siguranță cu o încuietoare integrată. Cel mai bine este să investiți în încuietori de înaltă calitate care nu pot fi sparte.

Pereți de sticlă pliabili pentru terasă – o tranziție lină de la interior la exterior

usi-sticla-pliante-terasa-terasa-living-interior-interior-negru-alb-deschise-usi-pliante

Ușile pliante de pe terasă pot fi adaptate oricărui stil interior și de amenajare. Apartamentele moderne sunt mobilate de obicei într-un mod minimalist și nu au nevoie de elemente de prisos, cum ar fi rame mari ale ușilor sau glafuri. În acest caz, sunt potrivite ușile de sticlă pliabile pentru terasă, care se deplasează pe o șină retractabilă de podea plană. Acestea sunt la fel de potrivite pentru apartamente fără bariere. În acest fel, granița dintre spațiile interioare și cele exterioare este complet abolită și se realizează conceptul de viață deschisă.

Ușile pliante din sticlă asigură izolare termică

usi pliante din sticla-terasa-termoizolante-sticla-izolatie termica-blocare confort-securitate

În funcție de sistemul de perete pliabil din sticlă, ușile pliante din sticlă pentru terasă pot fi izolate termic și protejează apartamentul de condițiile meteorologice nefavorabile. În acest scop, se folosesc ochelari de protecție împotriva căldurii, care nu scapă căldura și confortul nici iarna. În plus, astfel de ferestre și uși pliante din sticlă nu lasă aerul fierbinte să pătrundă în interior vara. O astfel de investiție merită în special pentru zonele nordice, unde iarna este mult mai rece.

Uși pliabile din sticlă pe măsură

usi de sticla pliante-terasa-lemn-scari-iluminat-seara-ratan-masa-roz-perne

Ușile pliabile și pereții pliabili pot fi făcute pe măsură, în funcție de spațiul disponibil, dimensiunea și numărul de foi de ușă. Sunt potrivite pentru geamurile frontale și laterale și sunt perfecte pentru ventilația rapidă a casei. Ușile de sticlă pliante mai mici, cu cel mult trei sau patru foi de ușă, sunt recomandate pentru terase și balcoane mici. Cu cât numărul de foi de ușă este mai mic, cu atât ocupă mai puțin spațiu.

Economie de energie cu ușile de sticlă rabatabile pentru terasă

usi-de-sticla-pliabile-terasa-pliante-faianta-deschizatoare-living-deschis

Ușile pliante din sticlă cu izolație termică asigură economii de energie, mai ales iarna. Aerul condiționat nu este de obicei necesar vara, deoarece deschiderea permite un schimb generos de aer. În acest fel, nu doar economisiți bani, ci și protejați mediul în ansamblu. În plus, ușile din sticlă termoizolantă nu permit aer cald în interior atunci când sunt închise. Prin urmare, acestea aduc avantaje pentru rezidenți atât iarna, cât și vara.

Ușile pliante din sticlă pentru sere oferă o deschidere maximă la natură

uși pliante din sticlă-grădină de iarnă-cadru din aluminiu-acoperiș monopitch-fațadă din lemn-zid de cărămidă

Grădina de iarnă a casei reprezintă o atmosferă plăcută și o legătură directă cu spațiul exterior în fiecare sezon. Ploaia abundentă, vântul rece sau chiar zăpada adâncă nu pot speria senzația naturală. În timp ce grădina de iarnă este aproape închisă iarna și toamna, ar fi frumos să o deschizi vara și primăvara și să te unești cu natura.

Funcționalitatea și avantajele ușilor pliante pentru grădina de iarnă

usi-de-sticla rabatabile-gradina-de-iarna-extensie-acoperis-vitrare-mobilier-interior-living-modern

Aceleași uși pliante din sticlă care sunt folosite pentru terase sunt potrivite pentru grădinile de iarnă. Frunzele ușii sunt mai întâi rotite folosind un rulment cu role și apoi deplasate în lateral. Avantajele includ deschiderea mărită, designul de economisire a spațiului și mecanismul ușor de utilizat. Sunt la fel de ușor de utilizat și permit un bun schimb de aer. Și în acest caz sunt recomandate ușile pliante care se deschid spre exterior pentru a nu reduce spațiul din grădina de iarnă.

Uși pliante pentru grădina modernă de iarnă

usi-de-sticla-pliabile-gradina-de-iarna-moderna-extensie-din-aluminiu-usi-pliante-elegante-mobilier-alb

La fel ca o terasă, grădina de iarnă oferă vedere la grădină sau la zona înconjurătoare. Când vremea este frumoasă și ușile pliante de sticlă sunt împinse deoparte, grădina de iarnă se transformă într-o terasă acoperită. O ușă pliantă fără prag poate contribui, de asemenea, la aceasta, deoarece permite celor două zone să se îmbine complet una în alta. Indiferent dacă sunt deschise sau închise, ușile pliante din sticlă nu blochează vederea spre exterior și lasă să intre multă lumină de zi în grădina de iarnă.

Conservator cu geam complet

usi-de-sticla-pliabile-gradina-de-iarna-pliante-pereti-de-sticla-geam-acoperis-protectie-solara-copertina-perete-rosu

Dacă nu doriți să blocați vederea spre cer în grădina de iarnă, puteți avea întreaga extensie vitrată. Suprafața mare de sticlă lasă să intre lumina naturală și are un efect benefic asupra sănătății. Deoarece soarele este puternic vara, acoperișul poate fi protejat împotriva soarelui de copertine. Culorile deschise sunt recomandate pentru protecția solară, deoarece nu întunecă camera la fel de mult ca și cele mai întunecate. Dacă aveți întreaga seră vitrată, probabil că veți avea nevoie de perdele sau jaluzele pentru pereții de sticlă în cazul în care sunt iluminate direct de soare.

Uși pliante de sticlă pentru terasă sau seră montate pe un colț

usi pliante din sticla-gradina de iarna-fatada din clincher-lumina soarelui-jardiniera-gradina

Pentru a deschide o zonă mai mare a grădinii de iarnă, ușile pliante de sticlă pentru terasă pot fi instalate după colț. Întreaga față a grădinii este amplasată în aer liber, iar spațiul de locuit devine parte a grădinii. În acest fel, grădina de iarnă este considerată o parte acoperită a terasei vara când ușile sunt împinse deoparte. Pentru ușile pliante care sunt montate la un colț, este necesară o deschidere în direcțiile opuse.

Sentimente plăcute în grădina de iarnă

Uși pliante de sticlă-grădină de iarnă-casă-extensie-living-mobilier-alb-gresie terasă-piatră naturală

Cu o grădină de iarnă deschisă, vă puteți bucura de cântecul păsărilor și de parfumul florilor și plantelor înflorite primăvara și vara fără a părăsi confortul propriei case. Dacă aveți și copii, ușile pliante din sticlă pentru terasă sau grădina de iarnă oferă posibilitatea de a monitoriza jocurile lor în aer liber.

Ușile pliante din sticlă transformă grădina de iarnă într-o terasă acoperită

pliante-sticla-usi-gradina de iarna-lumina soarelui-completa-geam-scaune din ratan-masa din lemn

Un alt avantaj al grădinii de iarnă este că oferă un loc unde puteți lăsa plantele și florile să ierneze. Ușile pliante din sticlă termoizolantă creează condiții adecvate plantelor pentru a preveni pierderea acestora. Ghivecele verzi transformă grădina de iarnă într-o oază verde iarna și creează o atmosferă naturală în această zonă.

Ușă pliantă din aluminiu pentru o mică grădină de iarnă

usi pliante din sticla-gradina de iarna-rame din aluminiu-ferestre-casa-clincher fatada-zona de luat masa

Indiferent dacă este mare sau mică, grădina de iarnă arată întotdeauna bine cu ușile pliante de sticlă pentru terasă. Pentru un design frumos al fațadelor, vă recomandăm să potriviți materialul și culoarea ramelor cu celelalte ferestre. În acest fel, o imagine generală armonioasă poate fi creată atât în ​​interior, cât și în exterior. Ramele ușilor ar trebui, de asemenea, să fie în armonie cu fațada sau, dacă se dorește, să creeze un contrast reușit cu aceasta.