Ferestre și uși

Înfrumusețarea ușilor vechi – 20 de sfaturi și trucuri pentru reproiectarea ușilor interioare

Înfrumusețați ușile vechi - idei-sfaturi-remodelați-decorați

Repararea sau reînnoirea ușilor face parte din mobilarea și reproiectarea apartamentului. Ele sunt fără îndoială fața camerei sau a apartamentului și fac prima impresie când vizitați. Dacă achiziționarea de noi uși nu este planificată în prezent, iată soluția. În funcție de material, ușile vechi pot fi înfrumusețate, reparate sau pur și simplu decorate într-un mod mai prietenos.

Înfrumusețați ușile vechi: cu vopsea sau folie

Înfrumusețați ușile vechi - idei-culoare-sau-autocolante

În cazul modernizării și renovării, soluțiile ieftine pot fi un avantaj. Mai ales dacă nu este planificată o achiziție nouă scumpă. Efortul redus și calitatea înaltă joacă, de asemenea, un rol important aici. Una peste alta, desigur, puteți avea dificultăți, dar cu câteva sfaturi utile, sarcina pare realizabilă. Mai presus de toate, factorul decisiv este materialul din care este fabricată ușa respectivă.

Înfrumusețarea ușilor vechi: romantice în trandafir și flori

Înfrumusețați ușile vechi - idei-ușă exterioară-romantică-roz

O ușă din lemn poate fi renovată oricând. Puteți să-i schimbați culoarea, să aplicați o altă pată de lemn și să tratați practic suprafața într-o varietate de moduri. Situația este diferită cu ușile din laminat. Suprafața din plastic este hidrofugă și nu preia culoarea aplicată ulterior. Se recomandă o nouă acoperire, mai ales dacă au apărut zone deteriorate. O altă opțiune ar fi să puneți deasupra un strat autoadeziv, dar aceasta este o soluție temporară.

Ce trebuie încă luat în considerare este dacă este sau nu un apartament de închiriat. Într-un condominiu, puteți face și schimba orice doriți. Dacă locuiți sub chirie, nu aveți voie să faceți modificări majore la apartament. Ușile interioare pot fi condimentate, dar nu vopsite sau acoperite. Locatarul ar trebui să părăsească apartamentul în aceeași stare ca atunci când s-a mutat. Sau puteți discuta despre posibilă renovare cu proprietarul și puteți semna un contract suplimentar.

Înfrumusețarea ușilor vechi – vopsirea: instrucțiuni și sfaturi

Înfrumusețați ușile vechi - idei-colorare-instrucțiuni-sfaturi

Cu mici trucuri, ușile vechi creează impresii complet noi. Înainte de a începe renovarea, ușa trebuie tratată în prealabil. Este cel mai bine îndepărtat de locul său obișnuit, ridicat din undița și plasat pe o suprafață stabilă. Acest lucru facilitează manipularea și previne posibilele daune. Toate armăturile trebuie scoase.

Faceți lucrările pregătitoare în fața ușilor 

înfrumusețarea-ideilor-ușilor-vechi-instrucțiuni-pregătirea-suprafeței-șlefuire

Dacă există mai multe zgârieturi, lovituri și altele asemenea pe suprafața ușii, acestea ar trebui reparate. Puteți face acest lucru cu un material de umplutură special gata preparat pentru lemn. Denivelările sunt umplute și reparate cu o spatulă. După ce zonele umplute s-au uscat bine, acestea sunt tratate cu șmirghel și netezite.

usi-vechi-infrumuseteaza-idei-culori-instructiuni-sfaturi

Întreaga suprafață a ușii și în special marginile trebuie șlefuite cu șmirghel. Sunteți binevenit (ă) să folosiți o mașină de rectificat adecvată dacă este disponibilă una. Cu toate acestea, numai zonele plane pot fi tratate cu el, iar indentările și detaliile trebuie să fie prelucrate manual. În cele din urmă, luați șmirghel cu o coroană de 240 și șlefuiți întreaga suprafață a ușii. Ulterior, trebuie eliberat de reziduurile de grăsime cu alcool.

Înfrumusețați ușile vechi și decorați-le frumos 

usi-vechi-infrumuseteaza-idei-inainte-dupa-usa-exterioara

În cele din urmă, se aplică o culoare de vopsea. Un strat de bază alb se aplică de obicei într-un finisaj mat sau lucios. Atunci când alegeți culoarea potrivită, vă recomandăm să optați pentru tonuri deschise. Ele par mai pozitive și mai prietenoase și, prin urmare, asigură o recepție confortabilă. Schimbarea culorii este mai puțin potrivită pentru utilizare la ușile din apartamentele de închiriat. Fie că sunt lucioase sau mate, chiar și ușile vechi strălucesc cu o strălucire nouă.

Înfrumusețând ușile vechi și făcându-le să strălucească: culori strălucitoare

usi-vechi-infrumuseteaza-idei-roz-portocaliu-stralucitor-stralucitor

Când pictați cu culoarea dorită a vopselei, începeți cu colțurile și marginile. Acestea sunt mai întâi vopsite cu o perie și apoi restul suprafeței ușii este prelucrată cu o rolă de vopsea. Pentru cele mai bune rezultate, aplicați un strat de bază de alb și numai apoi culoarea dorită. În acest fel, culorii dorite primește nuanța și intensitatea dorite. Un fundal colorat apare de obicei ca subton și schimbă efectul culorii vopselei.

Înfrumusețați ușile vechi și setați accente în culori pastelate

usi-vechi-infrumuseteaza-idei-culori-figuri-geometrice

Înainte de vopsire, vă recomandăm să mascați rama ușii sau doar suprafața ușii cu bandă de mascare, astfel încât marginile să rămână frumoase și curate. Dacă lucrați cu mai multe culori sau diferite, este necesară o bandă de pictor de înaltă calitate. Cele ieftine ridică vopseaua și sunt apoi foarte greu de îndepărtat, fără margini curate.

Înfrumusețați ușile vechi din grădiniță: vopsea pentru tablă

usi-vechi-infrumuseteaza-idei-tabla-neagra-vopsea-creta-camera-copiilor

Ramele ușilor și suprafețele ușilor pot fi proiectate diferit. Acest lucru face ca ușa să fie un accent de design în apartament sau în cameră. Cu ușile interioare puteți experimenta cu modele jucăușe și puteți folosi suprafața ușii ca un fel de pânză. În camera copiilor, efectele și ideile neobișnuite sunt întotdeauna foarte bine primite. Este imaginativ să pictezi interiorul ușii cu vopsea pentru tablă și astfel să le dai copiilor posibilitatea de a o proiecta cu cretă după cum doresc.

Proiectați ușile glisante diferit: dungi

usi-vechi-infrumuseteaza-idei-benzi-tip-usi-culisante

Ușile glisante în special sunt ideale pentru modele jucăușe. Mânerul sau șurubul ușii lipsește adesea și adesea se potrivește perfect cu designul peretelui. Acestea sunt convertite rapid într-o imagine derulabilă. Poate că nu este foarte creativ, dar arată foarte elegant figuri geometrice și dungi. Aici este utilă caseta unui pictor bun. Dacă ați prefera culori neutre în interiorul simplu și elegant, ați folosi dungi verticale în gri deschis și alb.

Înfrumusețarea ușilor vechi: forme geometrice 

usi-vechi-infrumuseteaza-idei-model-geometric-alb-gri

Modelele geometrice sunt foarte populare pentru tapet și decorațiuni de perete. De asemenea, sunt relativ ușor de ajuns. Cel mai bine este să alegeți două sau trei culori, de exemplu două nuanțe neutre și una intensă, și să utilizați a treia cu moderare. Imaginea de mai sus este un bun exemplu. Modelul de heringbone în gri și alb arată discret, dar totuși interesant, iar marginea ușii roșu aprins dă un accent.

Înfrumusețarea ușilor vechi și reproiectarea lor într-un mod modern: alb-negru

usi-vechi-infrumuseteaza-idei-folie-model-alb-negru

Înfrumusețarea ușilor vechi nu este posibilă doar cu un nou strat de vopsea colorată. Versiunea cu folie este potrivită în special pentru ușile inestetice din apartamentele de închiriat. Filmele sunt disponibile astăzi în multe culori și variante diferite. Puteți chiar să comandați un film tipărit auto-proiectat sau măcar să alegeți singuri imaginea. Cel mai bun lucru – filmul este ușor de îndepărtat în orice moment. Pur și simplu încălziți suprafața cu un uscător de păr și scoateți filmul unul după altul.

Faceți ușile vechi minimaliste

usi-vechi-infrumuseteaza-idei-minimalist-alb-neon-margine

În mod similar, fiecare ușă interioară poate fi creată simplu cu bandă adezivă colorată. Minimalist și eficient, mai mult conform motto-ului: „Mai mult este mai puțin”, puteți alege o culoare frumoasă și o puteți folosi pentru a descrie forme jucăușe. Alternativ, puteți atașa dungi colorate la marginile interioare și exterioare și puteți crea un efect excelent cu puțin efort.

Înfrumusețați ușile vechi și decorați-le cu bandă adezivă

usi-vechi-infrumuseteaza-idei-negru-alb-spalat

Dacă doriți să acoperiți o zonă mai mare a ușii cu folie, este indicat să pulverizați ușa în prealabil cu un curățator de sticlă și să aplicați cu atenție folia bucată cu bucată. Alternativ, același efect poate fi obținut cu un amestec de apă-detergent. Mai presus de toate, este important ca suprafața ușii să fie umedă, deoarece acest lucru facilitează aplicarea filmului și previne formarea bulelor.

Înfrumusețați ușile vechi cu bandă washi

usi-vechi-infrumuseteaza-idei-font-Washitape-decora

Dacă doriți să realizați anumite forme și figuri cu banda adezivă, se recomandă un desen preliminar pe suprafața ușii. Cu ajutorul riglelor și al cretei sau al creionului, puteți determina poziția corectă a fiecărei figuri și așezați particulele autoadezive pe ea.

Înfrumusețați ușile vechi cu folie autoadezivă

usi-vechi-infrumuseteaza-idei-spalare-decorati-folie-alba

Pentru a aduce mai multă culoare în cameră, vă recomandăm să folosiți bandă washi. În rechizitele de birou, există variante grozave cu modele jucăușe sau în culori frumoase care aduc o bună dispoziție. Alternativ, există și o varietate de autocolante ușor de aplicat. Acest lucru creează motive frumoase și numai zonele individuale ale ușii sunt acoperite. Puteți crea rapid puncte, dungi, figuri geometrice și fonturi mari.

Înfrumusețați ușile vechi cu autocolante autoadezive

usi-vechi-infrumuseteaza-idei-puncte-autocolante-autoadezive

La lipirea suprafeței ușii, o singură condiție este foarte importantă – suprafața trebuie să fie plană. Ușile deteriorate pot fi umplute, dar numai dacă este o ușă din lemn. O altă opțiune este repararea acestuia cu panouri decorative. Ușa interioară este acoperită cu un MDF ușor sau PAL cu un strat decorativ și fixată pe suprafața ușii. Funcționează pe principiul laminatelor din lemn. Stratul decorativ constă de obicei din hârtie și este foliat mat sau lucios. Acest lucru le protejează de umiditate și face imaginea mai durabilă.

Înfrumusețați ușile vechi cu hârtie

usi-vechi-infrumuseteaza-idei-flori-de-hartie-colorate

Ușile vechi pot fi înfrumusețate temporar dacă le puneți decorațiuni. Acesta este decorat în funcție de sezon sau festiv și astfel asigură o dispoziție mai bună. Modelele și fotografiile pot fi motive frumoase pentru decorarea ușilor. Coroanele de casă din hârtie, flori artificiale sau obiecte mici sunt atrăgătoare și pot fi jucate de oricine cu puțină creativitate. Aici vă prezentăm această frumoasă idee de primăvară pentru flori de hârtie colorate. Acestea pot fi fixate pe suprafața ușii cu bandă adezivă pe două fețe. Acestea aduc cu siguranță o dispoziție bună la intrarea în cameră.