dormitor

Salteaua este tare sau moale? Ce saltea este mai bună pentru spatele tău

saltelele moi sau dure sunt ideale pentru cei care dorm pe spate sau pe stomac

O saltea bună este baza pentru un somn bun. Dar varietatea tipurilor de saltele de pe piață este enormă și face selecția mai dificilă ca niciodată. Iar una dintre cele mai importante decizii atunci când cumpără o saltea se referă la gradul de fermitate al saltelei. Ce este mai bun pentru spatele tău: o saltea tare sau moale? Ambele variante au avantajele și dezavantajele lor, pe care dorim să le clarificăm mai jos. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să luați decizia.

Ceea ce face din saltea o saltea optimă?

Pe lângă preferințele personale, sănătatea coloanei vertebrale este un factor important atunci când alegeți o saltea potrivită. Coloana vertebrală are trei curbe naturale care necesită sprijin, chiar și atunci când este întinsă orizontal. O saltea bună menține corpul într-o poziție neutră, adică capul, umerii, spatele, fesele și tocurile ar trebui să formeze o linie dreaptă. Acest lucru permite mușchilor să se relaxeze corect în timp ce dormi. În timp, salteaua potrivită poate promova un somn mai bun și chiar îmbunătăți postura. Salteaua greșită poate provoca dureri de spate, în special în zona coloanei vertebrale, și poate afecta somnul.

Saltea tare sau moale – care este diferența?

ce grad de duritate este considerat moale sau dur la saltele

Diferența evidentă dintre o saltea tare și una moale este cum se simte când te culci. O saltea tare nu cedează sau dă foarte puțin, în timp ce te afunzi într-o saltea moale. Acest ghid explică termenul „duritatea saltelei” într-un mod ușor de înțeles. Gradul de duritate poate varia între H1 și H5. H1 este cea mai moale, iar H5 este cea mai grea opțiune în confortul culcat. Este important să rețineți că informațiile de duritate nu sunt standardizate sau standardizate la nivel național și că, prin urmare, sentimentul de culcare poate fi, de asemenea, subiectiv.

Fermitatea sau moliciunea unei saltele depinde și de material și de densitatea acestuia. Un topper sau o căptușeală poate afecta, de asemenea, fermitatea percepută. Un strat de spumă cu memorie, de exemplu, poate avea o senzație superficială de fermitate, dar nu are cu adevărat proprietățile unei saltele cu adevărat dure.

Avantajele unei saltele dure

saltea moale sau tare ideală pentru traverse laterale

Pentru cei care nu au dureri de spate deranjante, o saltea tare va fi de obicei mai confortabilă. În acest fel, oasele preiau cea mai mare parte a stresului, ceea ce înseamnă că mușchii, venele și arterele se pot relaxa. Acest lucru îmbunătățește, de asemenea, circulația sângelui. Saltelele dure oferă spate un sprijin stabil și sunt de obicei mai potrivite pentru cei care dorm pe spate sau pe stomac.

Dezavantaje ale unei saltele dure

Trecerea de la o saltea mai moale la una mai dură poate fi foarte incomodă la început. Acest lucru devine de obicei mai puțin vizibil în timp. Cu toate acestea, pentru probleme specifice de spate, cum ar fi artrita și scolioza, o saltea dură poate agrava durerile de spate.

Avantajele unei saltele moi

Avantajele saltelei moi Bărbatul și femeia se află în pat

Saltelele moi sunt recomandate persoanelor mai ușoare cu o greutate corporală de până la 70 kg și celor care au dureri de spate pe o saltea de firmă medie. O saltea moale poate găzdui mai bine contururile coloanei vertebrale și, prin urmare, este deosebit de potrivită pentru traverse laterale, deoarece oferă un sprijin mai bun pentru umeri și șolduri.

Dezavantaje ale unei saltele moi

Deși par mai confortabile și mai luxoase, saltelele moi pot duce la probleme de spate atât pentru cei care dorm pe spate și stomac, cât și pentru cei care sunt mai grei. Pentru utilizatorii de paturi cu greutăți diferite, o saltea moale poate fi o problemă. De aceea, mulți oameni aleg două saltele cu două grade diferite de fermitate.

Saltea tare sau moale pentru dureri de spate Cuplu de seniori întins în pat

Saltea tare, medie sau moale pentru dureri de spate?

Adesea se oferă sfatul pentru a obține o saltea dură pentru durerile de spate. Dar gradul ideal de duritate pentru problemele de spate este undeva în intervalul de rezistență medie. Salteaua perfectă nu trebuie să fie prea moale și nici prea tare și ar trebui să ofere un echilibru bun între confortul culcat și o postură sănătoasă.

Ce fermitate a saltelei este cea mai potrivită pentru dvs.?

Cei mai importanți doi factori din decizia dvs. sunt dacă doriți sau nu Dureri de spate suferă sau nu și care Poziția de dormit Ei prefera. Traversele pentru burtă și spate au nevoie de o saltea mai fermă, care să ofere un sprijin bun și să prevină lăsarea în mijlocul corpului. Traversele laterale sau cele cu probleme de spate dorm mai bine pe o saltea moale. Un alt factor care ar trebui luat în considerare este că greutate corporala. De exemplu, o persoană grea poate găsi o saltea fermă înșelătoare de moale.

Gradul de fermitate al saltelelor recomandat dur sau moale în funcție de greutatea corporală

Un alt factor important care nu trebuie trecut cu vederea sunt preferinte personale. Indiferent de ce grad de duritate corespunde greutății tale, dacă nu îți oferă confortul de care ai nevoie, probabil că nici tu nu vei dormi bine. Amintiți-vă că decizia de vot nu este alb sau negru, ci are multe fațete. Există diferite moduri de a adapta salteaua la nevoile dumneavoastră. O saltea care este prea tare poate fi făcută mai moale cu un topper, de exemplu. Cel mai bun mod de a testa o saltea este să o încercați temeinic.