DIY

Floare origami pliantă – 7 idei cu instrucțiuni de pliere pentru flori populare

Decor vază buchet de flori origami

Ați dori să faceți singuri o decorație de primăvară frumoasă din hârtie sau pur și simplu să faceți niște flori de hârtie cu copiii, atunci arta de pliere origami oferă o varietate de idei. De la lalele simple până la petale de trandafir mai complexe, totul poate fi imitat doar cu puțină hârtie și instrucțiuni bune de pliere. Dacă doriți să împăturiți singuri o floare de origami, atunci ați ajuns la locul potrivit! Acest articol oferă idei minunate pentru unele dintre cele mai populare flori de hârtie și cum să le împăturiți. Lasă-te inspirat și încearcă arta populară de a te plia.

flori-origami-hârtie-flori-pliuri

Florile origami veșnic proaspete sunt un decor frumos atât pentru casă, cât și pentru diverse cadouri. Îl puteți folosi pentru a aranja buchete minunate de flori, pentru a face ghirlande drăguțe și pentru a rafina orice ambalaj simplu de cadou. Florile împrospătează fiecare cameră și creează accente frumoase. Puteți utiliza atât hârtie origami specială, cât și hârtie de imprimare convențională pentru pliere și obțineți rezultate bune. Cu puțină răbdare și puțină dexteritate, puteți plia flori de hârtie foarte speciale și puteți evoca un decor original pentru casa dvs..

Faceți flori de origami cu petale individuale

origami-flori-petale-ori

Primul nostru proiect este pentru o floare de hârtie frumoasă formată din cinci sau șase petale lipite între ele. În exemplul nostru, petalele sunt cinci. Pentru a face o astfel de floare aveți nevoie de cinci coli pătrate de hârtie de aceeași dimensiune și puțină lut. Puteți folosi atât hârtie albă, cât și hârtie colorată.

Mai întâi tăiați hârtia și pliați-o în diagonală. Apoi așezați triunghiurile care au fost create cu punctul unghiular drept în sus. Acum luați vârfurile din stânga și din dreapta și pliați-le spre vârful de mijloc și de sus. Acum pliați din nou triunghiurile rezultate în jos în mijloc, așa cum se arată în instrucțiunile de la pasul 4.

Bile Kusudama pliabile – origami modular format din flori, stele și co.

Ori origami – floare, stele & Animalele ca decor în grădiniță

Realizarea florilor de hârtie: 10 instrucțiuni DIY pentru decorațiuni de primăvară din hârtie colorată și creponată

ghidul petalelor de flori origami

În pasul următor, trageți pliurile laterale în sus și treceți degetul în lateral. Apoi deschideți triunghiurile și pliați marginile exterioare spre interior și apăsați plat, astfel încât să existe un diamant pe fiecare parte. Apoi îndoiți vârfurile superioare ale diamantelor în jos de-a lungul marginilor de mai jos. Apoi pliați triunghiurile rezultate spre interior de-a lungul pliului din mijloc. Acest lucru ar trebui să ducă la pătrate. Aceste falduri reprezintă staminele florii origami.

flori-origami-ori-petală-dețin

Acum veți avea nevoie de lut pentru a termina petalele florii origami. Mai întâi periați niște lipici pe triunghiurile exterioare și apoi lipiți faldurile împreună fără a plia pătratul. Doriți ca petalele să aibă o formă rotunjită frumos, așa că asigurați-vă că nu pliați pătratul în acest pas. Folosiți o clemă mică sau o agrafă pentru a ține pliurile în poziție până când lutul se usucă.

origami-flori-petale-lipici

Această floare origami are un total de cinci petale, dar funcționează la fel de bine cu șase. Când lipiciul s-a uscat bine, puteți face floarea. Periați o lovitură de lut de-a lungul pliului unei petale și lipiți-o pe următoarea. Repetați pasul cu petalele rămase prin lipirea tuturor celor cinci într-un cerc. Origami de flori este gata.

Floarea de hârtie cu petale individuale provine din Japonia și se numește Kusudama. Acesta este folosit pentru a face așa-numitele bile de flori Kusudama. Puteți face mingea de flori Kusuadama cu un total de doisprezece flori origami și o puteți folosi pentru a vă decora apartamentul primăvara.

Flori de origami pliante – crin frumos

origami-floare-crin-hârtie-pliată

Crinii sunt flori delicate, care sunt adesea folosite pentru a aranja buchete frumoase și pentru a face o idee frumoasă de cadou pentru femeia iubită. Dacă doriți să faceți singur un crin proaspăt, veți găsi mai jos instrucțiuni detaliate de pliere pentru crin ca floare de origami. Acest proiect DIY este un origami tradițional de care aveți nevoie doar de o foaie de hârtie. De obicei, timpul de pliat este de aproximativ 5 minute, dar poate dura puțin mai mult pentru începători.

instrucțiuni-flori-origami-crin-tinker

Pentru acest crin origami veți avea nevoie de o bucată de hârtie pătrată, care este albă sau de orice altă culoare. Începeți cu fața albă în sus dacă hârtia nu este colorată pe ambele fețe. Apoi pliați arcul în diagonală în mijloc și desfășurați-l. Repetați pasul și pliați cealaltă diagonală și derulați-o din nou. Ridurile ar trebui să fie clar vizibile.

Acum întoarceți pătratul și pliați hârtia din mijloc într-un pătrat și desfaceți-l. În pasul următor, repetați procedura și îndoiți din nou în jumătate. La final, toate cele patru pliuri ar trebui să se încrucișeze în mijloc. Acum țineți triunghiul inferior și desfășurați partea dreaptă sus, astfel încât să vină împreună cu vârful inferior.

instrucțiuni-origami-floare-crin-plierea

Apoi aplatizați cute în mijloc și apăsați partea de sus în jos. Ar trebui să obțineți un pătrat, care în arta plierii se numește o bază pătrată. Acum așezați arcada cu vârfurile deschise orientate în sus și pliați marginea din dreapta jos până la pauza de mijloc, așa cum se vede la pasul 12. Repetați cu marginea stângă. Apoi, deschideți pliurile pe care le-ați făcut deja și faceți o pliere (pașii 15 și 16).

instrucțiuni-flori-origami-simple-crin

Repetați pașii de la 12 la 16 cu celelalte clape și apoi împingeți-le spre interior, astfel încât rezultatul pliului de la pasul 18 să rezulte. Acum pliați marginile din dreapta și din stânga în partea din mijloc și repetați acest pas pentru restul de trei clape. Apoi îndoiți fiecare strat în jos cât puteți și îndoiți petalele individuale în lateral. Crinul origami este gata!

Pliant creat de flori origami cu harta lumii – instrucțiuni pentru nufăr drăguț

origami-floare-lotus-floare-hărți-lumii

Deoarece florile nuferilor și florile de lotus arată foarte asemănător, le puteți plia folosind aceleași instrucțiuni pentru flori origami. Există mai multe variante ale acestor frumoase flori de artizanat, la noi veți găsi una dintre ele. Bucățile tăiate dintr-o hartă a lumii sunt folosite pentru a plia aceste nuferi frumoși, deoarece creează un efect vintage excelent care se potrivește perfect cu un decor original.

Pentru acest proiect DIY nu aveți nevoie de o coală pătrată de hârtie, ci de dreptunghiuri de 8 centimetri lățime și 14 centimetri lungime. Fiecare floare este realizată dintr-un total de opt foi și este necesar un fir de legare ca ajutor. Instrucțiunile de pliere le veți găsi mai jos.

instrucțiuni-flori-origami-flori-nuferi-pliere

În primul pas, așezați dreptunghiul cu partea albă în sus și pliați-l în jumătate de-a lungul laturii lungi, apoi derulați-l și aplatizați-l. Apoi pliați cele patru colțuri până la pauza de mijloc. Acum îndoiți laturile lungi în același mod până la mijloc, acoperind complet partea albă a cardului. Apoi îndoiți hârtia de-a lungul pliului din mijloc, astfel încât marginile cu pliurile să fie împinse în jos. Repetați acești pași pentru celelalte șapte coli de hârtie. Stivați două bucăți de hârtie fiecare, astfel încât să ajungeți la patru perechi stivuite (pasul 5). Apoi aduceți toate perechile împreună, țineți mijlocul cu degetele și înfășurați-le bine cu sârmă de legare.

instrucțiuni-flori-origami-ori-flori-de-lotus

Acum petalele individuale sunt desfășurate într-o frumoasă floare origami. Mai întâi, întindeți uniform cele opt spițe. Apoi rotiți roata, astfel încât să puteți vedea clar toate pliurile care au fost deja făcute. Acum apucați cu atenție primul strat al unui spiț și rotiți-l astfel încât să fie orientat spre centrul florii. Treceți peste vorbirea de lângă ea și repetați acest pas pentru fiecare altă vorbire, în total de patru ori. Din el trebuie să iasă patru petale. Acum pliați spițele pe care le-ați lăsat deoparte în pasul anterior. În cele ce urmează, repetați aceiași pași pentru al doilea strat de hârtie. Când toate spițele sunt desfăcute, floarea origami este gata. În mijlocul nufărului puteți adăuga o lumină de ceai cu LED-uri și puteți face singur o decorare de masă frumoasă.

Instrucțiuni video pentru nufer simplu ca floare origami

Îndoiți lalea simplă ca o floare origami împreună cu copiii

flori-origami-simple-lalele-pliuri

Arta de a plia origami necesită o anumită cantitate de tehnică și mult tact, motiv pentru care multe dintre proiecte sunt dificile pentru copiii mici și sunt potrivite în special pentru adulți și copii mai mari. Cu toate acestea, există și flori origami care au instrucțiuni de pliere foarte simple și, prin urmare, sunt potrivite pentru copii chiar și de la vârsta grădiniței. Un exemplu în acest sens este laleaua origami, care este adesea făcută în grădinițe pentru primăvară. Îl puteți folosi pentru a înfrumuseța felicitările de Ziua Mamei sau pentru a realiza un decor colorat al ferestrelor.

Dacă pliați lalele cu copiii, puteți fie să faceți floarea, fie să împăturiți o foaie de hârtie. Pașii pentru ambele le puteți găsi în ghidul nostru de pliere. Pentru aceasta sunt necesare două coli pătrate de hârtie – una roșie și una verde, iar cea verde ar trebui să fie puțin mai mare.

origami-flori-falduri-simple-lalea

Folosiți pătratul roșu de hârtie pentru a face floarea lalelei. Mai întâi pliați pătratul în diagonală pentru a face un triunghi. Apoi îndoiți din nou triunghiul lateral și apăsați bine cu degetele. Pliul ar trebui să fie clar vizibil atunci când se desfășoară. Apoi deschideți din nou al doilea triunghi și pliați vârfurile exterioare în mijloc pentru a forma un pli central. Acum împingeți puțin aripile rezultate spre exterior și îndoiți-le din nou. Înflorirea florii origami este gata.

Luați pătratul verde de hârtie pentru foaie și împăturiți-l în jumătate pe lateral. Apoi apucați unghiul drept și pliați marginea superioară în partea lungă. Frunza este deja gata și puteți face lalea. Un paie de băut verde poate fi folosit ca mâner, la care atașați ambele bucăți de origami îndoite. Această floare origami pur și simplu pliată este perfectă ca cadou DIY pentru Ziua Mamei.

Lalea origami pliantă 3D

origami-floare-tulpină-lalea-galben

Acum am dori să vă arătăm o instrucțiune de pliere oarecum mai complicată pentru o lalea 3D ca floare origami. Totuși, nu vă faceți griji. Deși această lalea pare mai greu de realizat, va ieși întotdeauna bine și rapid dacă urmați cu atenție pașii din instrucțiunile de pliere. Aruncați o privire la instrucțiuni și creați o floare origami eternă proaspătă din hârtie pentru decorul dvs. de primăvară.

În aceste instrucțiuni de origami, doar floarea lalelei este tencuită și un frigărui de lemn este folosit ca tulpină. Pentru floarea de hârtie, tot ce aveți nevoie este o foaie pătrată de hârtie origami sau hârtie colorată de orice culoare. Dimensiunea recomandată pentru pătratul de hârtie este de 15 × 15 centimetri.

instrucțiuni de flori origami-flori-pliante-lalele

Mai întâi pliați hârtia orizontal și vertical în mijloc și deschideți din nou faldurile. Acum întoarceți foaia de hârtie și pliați și desfășurați diagonalele. Apoi pliați pătratul într-un triunghi aducând împreună centrele stânga și dreapta. Partea albă a hârtiei ar trebui să rămână în interior. Acum pliați colțurile stânga și dreapta ale triunghiului până la pliul central, întoarceți origami-ul și repetați pasul din spate. Acum întoarceți stratul din dreapta sus spre stânga și faceți același lucru din nou pe spate.

pași de instrucțiuni lalea floare origami

Apoi îndoiți vârfurile din dreapta și din stânga până la pliul din mijloc. Apoi întoarceți hârtia și repetați pasul pe verso. Acum ar trebui să puneți o parte în clapeta de cealaltă parte din față și din spate. Țineți-vă de zonele blocate și suflați în orificiul rezultat din partea inferioară până când floarea răsuflă. Acum, trageți puțin vârfurile răsturnate în jos și îndoiți-le pentru a modela petalele lalelei. În cele din urmă, lipiți frigăruiul de lemn în gaură și floarea origami este gata pentru a fi oferită sau pentru a decora. Cu mai multe astfel de flori poți chiar să faci singur un buchet întreg.

Floare origami potrivită pentru începători – pliați un trandafir

floare-origami-trandafir-simplu-copii

Trandafirul este regina florilor și este cunoscut ca un simbol al iubirii. Aproape că nimeni nu-i place trandafirii. Prin urmare, mai jos veți găsi instrucțiuni de pliere pentru un trandafir ca floare de origami, care este ușor de făcut și este cadoul DIY perfect pentru o persoană dragă. Acest proiect este perfect atât pentru începători, cât și pentru copii.

Pentru trandafirul origami pliat, aveți nevoie din nou de o bucată de hârtie pătrată, dar are aceeași culoare pe ambele fețe. Această floare de trandafir arată cel mai bine pe hârtie de culoare simplă.

flori-origami-trandafir-instrucțiuni-pliante-simple

Mai întâi pliați hârtia în mijloc, o dată pe orizontală și o dată pe verticală, astfel încât să poată fi văzute pliuri clare. Apoi desfășurați foaia și pliați cele patru vârfuri spre interior, astfel încât acestea să se întâlnească la intersecția pliurilor. Repetați din nou acest pas cu sfaturile pe care le-ați creat deja. Apoi îndoiți vârfurile spre interior spre mijloc pentru a treia oară ca la pașii anteriori. Acum toate cele patru colțuri ar trebui să fie în mijloc și să creeze patru file. Dacă da, atunci îndoiți fiecare punct în jur de 3/4 din lungimea clapetei. Repetați acest lucru cu clapetele de dedesubt și apoi îndoiți clapetele mici din partea de jos. Deci, aveți o floare de origami frumoasă pe care copiii voștri o pot oferi la școală sau la grădiniță, de exemplu pentru Ziua Îndrăgostiților.