Design interior

Utilizarea colțului din spatele ușii: Acesta este modul în care profitați la maximum de spațiul disponibil!

Atunci când spațiul disponibil este limitat, creativitatea este necesară atunci când vine vorba de amenajare. Cu puțină imaginație, chiar și cea mai mică nișă și chiar colțul mort din spatele ușii pot fi folosite bine. Vă vom arăta numeroase idei de amenajare și vă vom explica opțiunile disponibile pentru spațiul de depozitare. lasă-te inspirat!

Folosiți un colț gol în spatele ușii: spațiu de depozitare pe hol

Folosiți spațiu în spatele ușii pentru cârlige și bancă pe hol și rafturi pentru pantofi dedesubt

Tavanele înclinate, coloanele, nișele și colțurile alcătuiesc farmecul unei clădiri vechi. Din păcate, prea des găsim că mobilierul convențional nu se potrivește acolo. În acest caz, creativitatea este necesară mai presus de toate. Pentru că poți chiar folosi bine colțul mort din spatele unei uși. În acest fel, creați mai mult spațiu de stocare și chiar creați mai multă ordine într-un hol mic. Dacă aveți la dispoziție doar colțul din spatele ușii din față, ar fi bine să renunțați la o soluție all-in-one. Dulapurile combinate pur și simplu nu se potrivesc în acest spațiu. În schimb, mobilierul individual, adesea realizat de sine, oferă un anumit grad de flexibilitate în ceea ce privește designul. Există spațiu în spatele ușii din față, de exemplu, pentru cârlige cu nasturi pentru jachete, genți, chei și pălării. O bancă îngustă oferă mai mult confort atunci când îmbracă și scoate pantofii. Puteți depozita pantofi și cizme în compartimente și cutii sub bancă.

Folosiți bine colțul din spatele ușii. Organizați spațiul pe hol pentru mai mult spațiu de depozitare cu o bancă și cârlig

Dacă holul este suficient de înalt, un raft înalt de perete oferă spațiu suplimentar de depozitare pentru obiectele mici. Montați plăcile mai sus decât ușa, de preferință direct sub tavan. Acolo poți depozita echipament sportiv, umbrele și alte accesorii rareori folosite. Datorită bancii, aveți acces rapid, dacă este necesar. Deci, totul este la îndemână și, în același timp, nu este în cale și vă asigurați, de asemenea, ordinea chiar și cu spațiu de locuit limitat.

Folosiți spațiul din spatele ușii din grădiniță

Proiectați spațiul din spatele ușii din camera copiilor ca un colț de lectură

Camerele copiilor mici reprezintă o mare problemă pentru părinți. Pe de o parte, copiii mici trebuie să poată circula liber în cameră, pe de altă parte, este necesar un spațiu de depozitare mare, în special în camera copiilor. Mobilier precum comode, dulapuri joase etc. nu numai că ocupă mult spațiu, dar există și riscul de rănire atunci când vă plimbați. Rafturile de perete oferă spațiu de depozitare pentru cărți și jucării mici sau jucării de peluză și, în același timp, păstrează podeaua liberă pentru joc. Cu mai multe perne, puteți crea un colț de lectură confortabil în spatele ușii și puteți utiliza în acest mod spațiul suplimentar câștigat.

Folosiți spațiul din spatele ușii: colț DIY în biroul de acasă

Perete în spatele ușii pentru spațiul de depozitare a documentelor de artizanat

În trecut, o cameră puțin folosită a fost transformată într-o cameră de hobby. Fosta cameră de meșteșuguri este adesea folosită ca birou la domiciliu în epoca Corona. Se pune întrebarea: unde ar trebui să meargă ustensilele de artizanat? Hârtia de ambalare, benzile decorative și altele asemenea sunt cel mai bine așezate într-un suport pentru pantofi sau într-un basculant pentru pantofi pe peretele din spatele ușii. Acolo sunt întotdeauna ușor accesibile și nu atrag imediat atenția când intrați în cameră. Dulapurile pentru pantofi și clapetele pentru pantofi obțin puncte cu adâncimea lor foarte mică. În piață puteți găsi modele cu o adâncime de 15 cm.

Folosiți și decorați peretele din spatele ușii

Folosiți spațiul din spatele ușii pentru rafturi și cârlige pentru haine

Un colț din spatele ușii nu numai că poate fi folosit cu sensibilitate, ci și poate deveni un punct de atracție cu decorul potrivit. Există adesea o lipsă de spațiu, mai ales într-un apartament mic. Acolo mobilierul ocupă prea mult spațiu de locuit și nu există spațiu liber pentru decorare. În același timp, majoritatea colțurilor rămân goale, deoarece sunt prea mici pentru a pune mobilier acolo. O idee minunată este să montați un raft de perete și cârligul pentru haine la nivelul ochilor și să condimentați colțul mort cu accesorii colorate pentru casă, plante de apartament și fotografii de familie.

Folosiți bine colțul foarte mic din spatele ușii

Folosiți spațiul din spatele ușii pentru o oglindă și o măsuță mică

Fie că se află pe holul îngust, fie în zona de dormit: Dacă colțul din spatele ușii este foarte mic, nu există cu greu posibilități de utilizare cu sens. În acest caz, peretele poate deveni un spațiu expozițional pentru picturi, afișe vintage sau statui. Există, de asemenea, adesea spațiu în spatele ușii pentru o oglindă. Împreună cu o măsuță laterală mică, formează un ansamblu funcțional pe holul mic. În dormitor, colierele și cerceii pot fi atârnați pe rama oglinzii. Pungile din stofă pot oferi, de asemenea, spațiu pentru machiaj și accesorii pentru păr în jurul oglinzii.

Folosirea inteligentă a nișei din spatele ușii: o idee de economisire a spațiului pentru biroul de acasă

Folosiți spațiul din spatele ușii pentru un mic birou la domiciliu

Nu aveți spațiu pentru un birou de acasă separat? Dacă rămâne o singură alcovă liberă în spatele ușii dormitorului, atunci ar trebui organizată cât mai bine. Mai întâi, însă, aplică o culoare de accent care separă vizual biroul de acasă de zona de dormit. Apoi aranjați funcțional mobilierul în colțul mort. Cărțile, hârtiile și alte rechizite de birou merg la un raft de perete cu compartimente. Afișele și certificatele vintage împodobesc pereții la înălțimea scaunului. Dacă doriți, puteți ecraniza și zona de lucru cu perdele. Deci nu atrage atenția atunci când nu este utilizat.

Rafturile oferă spațiu pentru operele de artă de casă

Utilizarea peretelui în spatele ușii pentru rafturi pentru cărți

Îți place să pictezi, ai desenat deja numeroase mandale sau ești ocupat de caligrafie și litere, dar nu găsești un loc unde să-ți amenajezi propriile opere de artă? Mai multe rafturi de perete din spatele ușii din dormitor oferă o mulțime de spațiu. Cu toate acestea, pentru a vă asigura că există ordine acolo și nu haos, ar trebui să respectați câteva reguli de bază. În primul rând, asigurați-vă că rafturile de cărți sunt structurate clar. Pentru a face acest lucru, le puteți împărți în mai multe zone. Aranjați cele mai colorate opere de artă la nivelul ochilor. Desene sau picturi mai deschise sau accesorii pentru casă sunt în partea de sus și cele mai întunecate în partea de jos. Lăsați spațiu în mijloc, astfel încât ochii să se poată relaxa. Rafturile aranjate simetric par echilibrate.

Atașați mobilierul personalizat după ușă

Peretele din spatele ușii folosește idei pentru spațiu de depozitare pe hol în stil scandinav

Dulapurile de perete și sistemele de rafturi sunt disponibile într-o mare varietate de dimensiuni, astfel încât toată lumea să o poată găsi pe cea potrivită pentru propriul colț și nișă. Mobilierul personalizat este o soluție bună, mai ales atunci când spațiul este limitat. Deci nu se adună murdărie în locuri greu accesibile. Cel mai bine este să alegeți un dulap cu uși de dulap fără mâner. Cu limbajul său clar de design și liniile simple, se amestecă armonios în interior și poate fi pus în scenă din nou cu obiecte decorative. Deoarece nu oferă doar spațiu de depozitare, ci și mult spațiu de depozitare pentru vaze, statui, felinare sau felinare.

Aducând o mică nișă în spatele unei uși

Colț în spatele ușii de decorare a ușilor, rafturi cu plante și dungi

În multe apartamente există mobilier personalizat în nișe în spatele ușilor. De fapt, o soluție de cameră proastă, deoarece dulapurile încorporate sunt greu accesibile, mai ales în spatele ușii. Este mult mai bine să puneți rafturi pe perete. Tapetul sau dungile scot mai bine nișa și aduc în evidență obiectele de pe rafturi. Un sfat atunci când spațiul este limitat: lăsați un spațiu mai mare între rafturi. Statuile mici, suculentele în cutii de epocă și tillandsia într-un pahar oferă varietate.

Colț în spatele ușii din baie: investiți în mobilier care economisește spațiu

Folosiți bine colțul din spatele ușii și atașați un dulap de baie extensibil

Spațiul este adesea limitat și spațiul de depozitare este limitat, în special în baie. Unde ar trebui să meargă sărurile de baie, perlele de baie, uleiul de masaj și gelul de duș? Sunt depozitate într-un dulap montat pe balamalele ușii. Când dulapul este blocat, acesta se estompează în fundal. Dacă este necesar, aveți tot ce aveți nevoie, clar aranjat, la îndemână. Apropo, modele similare pot fi găsite pe Amazon, dar personalul de bricolaj calificat poate să-l construiască singuri – sau să transforme un raft de perete.

Mobila din spatele ușii din apartamentul cu o cameră

Colțul din spatele ușii folosește frigiderul în bucătăria dintr-un apartament cu o cameră

În epoca Corona, apartamentele cu o cameră sunt mai solicitate ca niciodată. Deci, nu trebuie să împărtășiți bucătăria și camera de zi cu alții și să aveți apartamentul doar pentru dvs. Dar găsirea locului potrivit pentru toate mobilierele se poate dovedi rapid o provocare majoră. Dar lipsa de spațiu te face inventiv: de multe ori există spațiu pentru un dulap de bucătărie în colțul din spatele ușii. Aici pot fi depozitate consumabile sau dispozitive mici rare. Deci nu se împiedică și dulapurile de bucătărie direct în jurul zonei de gătit pot găzdui oale, tacâmuri și accesorii de bucătărie utilizate frecvent. Funcțional și practic!

Folosiți spațiul din spatele ușii pentru genți și oglinzi și un scaun

Un colț în spatele unei uși poate fi folosit în multe feluri. Pentru a putea evalua corect mobilierul care se potrivește cu adevărat acolo, trebuie mai întâi să măsurați colțul și să țineți cont de direcția de deschidere a ușii. Puteți agăța imagini, oglinzi și alte decorațiuni de perete chiar în spatele ușii. Apoi, puteți configura și o bancă îngustă, o masă laterală rabatabilă sau un scaun. Ai nevoie de mai mult spațiu pentru un dulap sau dulap pentru pantofi. În caz contrar, riscați să nu puteți deschide ușa dulapului. Dacă aveți o nișă și doriți să creați un mic colț de lectură pentru copiii de acolo, puteți înșuruba un dop de ușă, astfel încât ușa camerei să se deschidă cu maximum 90º.

Plantele din colțul din spatele ușii

Folosiți bine spațiul din spatele ușii din hol Idei și sfaturi

De multe ori, pasionații de design interior fac aceeași greșeală plasând plante de apartament într-un colț din spatele unei uși. De fapt greșit, pentru că, deși majoritatea plantelor de apartament se potrivesc perfect în colțuri, acolo primești puțină lumină sau deloc. În plus, există un tiraj foarte puternic acolo și care poate deteriora plantele. Soluția: așezați plantele mai sus, astfel încât să nu fie în umbra ușii.

Peretele din spatele ușii folosește un colț mort în dormitor cu dulap pentru produse cosmetice

Funcțional și plăcut din punct de vedere estetic în același timp: colțul din spatele unei uși oferă numeroase opțiuni de design și decor. În galeria foto veți găsi mai multe exemple despre cum puteți transforma complet un colț mort. Mai ales când spațiul disponibil este redus, ar trebui să folosiți cât mai bine fiecare centimetru de spațiu de locuit.

Nișa din hol oferă spațiu de depozitare pentru pantofi, cizme și accesorii

Colțul din spatele ușii din față pentru șifonier folosește idei pentru nișe și mai mult spațiu de depozitare în apartamente mici

Utilizați colțul din spatele ușii ca spațiu de depozitare pentru cărțile pentru copii

Colțul din spatele ușii pentru rafturile de cărți folosește idei pentru camera copiilor mici

Ideea de economisire a spațiului pentru apartamentul cu o cameră: montați o șină de îmbrăcăminte în spatele ușii

Utilizați colțul din spatele ușii pentru a agăța idei de haine

Scara oferă spațiu de depozitare pentru cuverturi de pat pentru grădină: astfel încât să le aveți întotdeauna la îndemână atunci când aveți nevoie de ele

Utilizați cu sensibilitate colțul mort din spatele ușii din față ca spațiu de depozitare