Design interior

Tendința de viață Japandi 2021: Ce distinge amestecul interesant de stiluri?

Un nou stil de mobilier combină confortul scandinav cu purismul japonez. Tendința de viață Japandi a capturat inimile designerilor de interior din întreaga lume. Acesta aduce funcționalitatea mobilierului din nordul Europei împreună cu eleganța restrânsă a interiorului asiatic. În articol, vă vom spune ce caracterizează amestecul de stiluri și cum îl puteți implementa în propriile patru pereți.

Tendința de viață Japandi 2021: un amestec interesant de două stiluri de viață

Tendința de viață Japandi dintr-o privire modele moderne și idei de decorare

Stilul de viață japandi prezintă un amestec reușit de două lumi vii care par foarte diferite la prima vedere. Minimalismul japonez se bazează pe culori închise, mobilier sculptural și iluminare subtilă. Camerele sunt mobilate doar cu elementele esențiale goale, astfel încât să arate „goale”. Această îndepărtare conștientă de consum ar trebui să elibereze persoana modernă de gândirea orientată spre consum și să dezvolte o apreciere specială în ea. Ce elemente sunt necesare și care sunt de prisos se decide în conformitate cu metoda Mari Kondo. Acesta este mai mult un sentiment decât o evaluare practică.

Sfaturi de stil de viață Japandi 2021 și idei de design interior

Stilul de viață scandinav se bazează pe mobilier funcțional, culori strălucitoare și iluminare directă puternică. Confortul este foarte important. Și în Europa de Nord, designerii de interior încearcă să rupă ciclul aruncării. Atelierele scandinave restaurează mobilierul vechi și îi dau o viață nouă. Noul și vechiul sunt combinate inteligent în interiorul scandinav.

Tendința de viață Japandi 2021: Principiile de bază pentru mobilare

Japandi mobilier pentru dormitor tendințe de viață 2021

Stilul de viață japandi (cuvântul este alcătuit din cuvântul Japonia și abrevierea în engleză pentru scandinav, scandi): După cum sugerează și numele, cele două stiluri de viață se unesc. Iar rezultatul final este surprinzător de reușit. Poate pentru că atât purismul japonez, cât și șicul scandinav se bazează pe materiale naturale, accente de culoare în nuanțe întunecate și un limbaj de design redus. Plantele de apartament sunt, de asemenea, un element care leagă cele două stiluri. Dacă îți place eleganța subtilă, atunci poți implementa cu ușurință stilul acasă. Trebuie să respectați câteva reguli de bază:

Tendința de viață Japandi 2021: minimalism cu o notă de confort

Canapea modulară joasă de stil japandi și măsuță de cafea din lemn

Pereții și pardoseala fără culori Gri și alb fac fundalul neutru perfect pentru un decor în stil japandi. Betonul expus este preferat pentru pardoseală, în timp ce pereții sunt tencuiți și vopsiți în alb sau gri deschis.

Decor japonez în stil scandinav și japonez

Mobila minimalist. Cele două stiluri de viață sunt cunoscute pentru estetica lor redusă și simplă. Așa că înființează-te cu ușurință. În primul rând, luați în considerare dacă aveți cu adevărat nevoie de masa laterală sau de noua vază. Lasă cât mai mult spațiu între fiecare piesă de mobilier. Așa își face frumusețea sculpturală a fotoliului retro, a luminilor industriale sau a mesei.

Tendința de viață Japandi 2021: sofisticare redusă

Japandi living trend dining room design idei moderne

Combinați mobilierul cu forme simple. De la masa puristă de luat masa la raftul de perete: stilul de viață japandi este caracterizat de linii clare. Astfel de piese de mobilier au două avantaje decisive: nu se demodează niciodată și pot fi combinate perfect între ele. În ciuda aspectului minimalist, nu ar trebui să lipsească confortul acasă. Cuverturile de pat și covoarele în stil hygge slăbesc interiorul.

Tendința de viață Japandi: Materialele naturale în centrul atenției

Japandi living trend 2021 sufragerie cu masă joasă

Mizați-vă pe materialele naturale. Lemnul, lâna, iuta, țesătura din ratan și țesăturile de in creează un climat relaxat în cameră. Decorațiunea ar trebui să arate, de asemenea, cât mai natural posibil: vazele din sticlă afumată sau gresie porțelanată, ghivecele de flori din ceramică și ramele de tablă din lemn adaugă tușele finale interiorului. Mai presus de toate, este important ca toate piesele de mobilier să se armonizeze între ele.

Tendința de viață Japandi 2021: contrariile atrag

Sală de mese în stil japonez amenajată cu o masă acoperită din beton și podea din lemn

Stilul de viață japandi este o combinație interesantă de Luminoase și întunecate. Un covor maro închis se potrivește bine cu o podea din lemn deschisă, în timp ce scaunele retro realizate din lemn închis la culoare se armonizează perfect în zona de luat masa.

Fără strălucire, fără glamour Gatsby. Liniile drepte și materialele naturale cu o suprafață mată domină camera Japandi. În schimb, boabele atractive din lemn și frumoasa împletitură a lămpii suspendate vin în propriile lor. Simțul joacă, de asemenea, un rol major în interiorul altfel restrâns.

Tendința de viață Japandi 2021: funcționalitate în prim-plan

Sala de mese Japandi living trend cu scaun vintage

Când vine vorba de alegerea mobilierului, Funcționalitatea în prim-plan. De asemenea, ar trebui să vă alegeți cu atenție accesoriile pentru casă. Decorațiunile în culori îndrăznețe sunt absolut nepermise. În schimb, alegeți vaze, poze și plante de apartament, astfel încât să se armonizeze armonios cu interiorul. Este important ca întregul interior să fie corect.

Măsuță de cafea în stil de viață japonez modern

O canapea joasă, dar adâncă, o măsuță de cafea joasă sau un pat mic: așa arată mobilierul tradițional în Japonia. Tendința de viață Japandi 2021 onorează această tradiție, dar reinterpretează designul. Piesele de mobilier în format mic punctează cu o construcție simplă care transmite calm vizual și rafinament. De asemenea, permit o oarecare flexibilitate în design, deoarece pot fi rearanjate cu puțin efort.

Tendință de viață Japandi cu masă din lemn și mobilier din ratan

Într-un interior în stil japonez, acestea sunt Mobilierul nu este grupat, dar sunt distribuite în cameră la o distanță mare una de cealaltă. Chiar și zona mare de locuit nu este împărțită în zone diferite.

Tendința de viață Japandi 2021: accente de culoare

Pat dublu din lemn scăzut și tablou cu motive naturale

Contraste captivante nu sunt create doar în alegerea culorii pereților, a pardoselii și a mobilierului. De asemenea, atunci când se decorează sunt vizate Accente în negru a stabilit. Fie că este covorul în fildeș și negru sau poza de deasupra patului cu motive florale: negru condimentează mobilierul simplu și aduce o notă de est în propriii tăi pereți..

Tendința de viață Japandi 2021: mobilier de epocă și design clasic

Japandi living trend 2021 comodă vintage în sufragerie

Ștergeți scena mobilierului de epocă! De la clasicele designului scandinav până la obiecte găsite din piața de vechituri: tradiția este foarte importantă într-un interior japandian. Piesele de mobilier restaurate oferă facilității un sentiment de confort și aduc o notă romantică din trecut în propria casă. O cameră ușor mobilată îi permite să intre în propria lor cameră.

Tendința de viață Japandi 2021: veselă manuală

Ceramică în stil de viață japandian pentru idei și modele de masă

Ceramica japoneză este foarte populară. Vasele, vazele și paharele de la meșterii japonezi impresionează nu numai prin formele lor clare, ci și prin completarea lor perfectă. Fiecare dintre piesele sale filigranate este unică.

Meșteșugul se confruntă, de asemenea, cu o renaștere în țările scandinave. Cu toate acestea, acestea nu sunt articole unice, ci veselă din porțelan care falsifică aspectul.

Decor în stil japandi

Idei de decor japandi cu vaze și statui

Nici decorul nu ar trebui să lipsească în sufrageria minimalistă Japandi. Ca și în cazul mobilierului, următoarea regulă generală se aplică decorării: Concentrați-vă pe elementele esențiale. Alege accesorii care nu numai că arată bine, dar îndeplinesc și o funcție. De exemplu, vaze, care sunt grupate în ansambluri elegante în interiorul scandinav și care atrag atenția asupra lor cu limbajul lor de design sculptural. În interiorul japonez, vazele înalte sunt puse în scenă ca soliști.

Stil de viață japandi cu lămpi și design clasic scandinav

De asemenea, puteți fi inspirat de arta japoneză a ikebanei și afișați în mod eficient florile. În Ikebana, florile sunt aranjate cu frunze și tulpini. Sunt introduse în „kenzan”, o placă specială din plastic cu vârfuri. Scopul: aranjamentul floral ar trebui să arate cât mai natural posibil. Când vine vorba de decor, ar trebui să vă concentrați și pe elementele esențiale și să evitați panglicile, figurile de animale și alte obiecte decorative inutile de la florărie. În schimb, optează pentru un ansamblu redus și simplu sau pune flori individuale în centrul atenției. Alegeți doar flori și plante de sezon pentru ikebana dvs..

Oglinda ca decor

Oglinzi și accesorii pentru stilul de viață japandi

O oglindă de perete este mult mai mult decât un accesoriu util: împrăștie lumina soarelui și lumina artificială în toată camera și o mărește vizual. O oglindă fără rame se potrivește armonios în interiorul minimalist japonez și creează un joc captivant de lumină și umbră. Un model rotund poate slăbi limbajul de design clar al mobilierului purist, o oglindă dreptunghiulară taie o siluetă deosebit de bună lângă o vază rotundă sau o comodă cu margini rotunjite.

De altfel, astfel încât oglinda să nu perturbe fluxul de energie din cameră, nu ar trebui să fie amplasată chiar vizavi de canapea.

Scaun în loc de scaun?

Japandi a amenajat scaune înalte din lemn și vase

Scaunul este o piesă de mobilier care reunește tradiția și modernitatea. Oferă mai multe avantaje și, prin urmare, a devenit o parte inseparabilă atât a interioarelor scandinave, cât și a celor japoneze. Când nu este utilizat, poate fi plasat sub masă și rămâne la vedere. Poate fi folosit și ca nopți sau noptieră.

 Tendința de viață Japandi 2021 dintr-o privire

Mobilier minimalist stil de viață japandi și paletă de culori neutre pentru sufragerie

Odată cu tendința de viață japandă, simplitatea și rafinamentul se unesc. Stilul de locuit îmbină estetica minimalistă a mobilierului japonez cu confortul interiorului scandinav. Această combinație, ciudată la prima vedere, are ca rezultat un amestec interesant de stiluri. Funcționalitatea este o prioritate. Toate piesele de mobilier sunt multifuncționale și pot fi configurate din nou și din nou în cameră în funcție de necesități. Materialele naturale „calde”, cum ar fi lemnul, rattanul, lâna și inul sunt utilizate în principal în amenajarea interioară. Piatra este folosită doar ca accent, dacă este deloc. Moștenirile de epocă sunt combinate cu clasice de design din anii 60 sau 70 cu mobilier tradițional japonez, cum ar fi o masă joasă sau un taburet. Piesele de mobilier care oferă spațiu de depozitare, cum ar fi o comodă sau o noptieră, sunt ridicate și stau pe picioare metalice subțiri de napolitane. Canapelele sunt mai mici decât de obicei, dar punctează cu o adâncime specială a scaunului. Paturile futon aproape de podea se potrivesc armonios în dormitorul Japandi.

Decorarea este destul de cruță. Cuverturi de pat confortabile, împreună cu covoare țesute manual și paravente din hârtie conferă caracterul interior. Plantele în ghivece și ikebanele aduc natura în casă.

Paleta de culori gri de culori japandi pentru iarnă

Paleta de culori este formată din culori neutre. Gri, bej, alb-negru formează fundalul perfect pentru accente subtile de culoare în albastru închis sau verde smarald. Cu o paletă de culori neutre, vă asigurați că toate piesele de mobilier merg împreună. Așadar, puteți adăuga ulterior piese de declarație noi la mobilier sau puteți înlocui mobilierul vechi cu altele noi.