Design interior

Furnizarea studiului conform Feng Shui: idei de proiectare care să încurajeze concentrarea

Din ce în ce mai mulți oameni nu își petrec munca de zi cu zi în birou, ci în propriul birou de acasă. Deci, este cu atât mai important să proiectezi camera în așa fel încât să te bucuri să fii acolo și să fii productiv. Pentru oricine dorește un interior confortabil și funcțional, învățământul Feng Shui din Orientul Îndepărtat oferă o soluție. Urmând principiile sale de bază, vă puteți dezvolta creativitatea și vă puteți spori concentrarea. Vă vom spune cum să configurați un studiu Feng Shui și la ce ar trebui să acordați atenție. De la poziționarea biroului și a companiei până la schema de culori și decorare: Acesta este modul în care proiectați spațiul optim pas cu pas, unde vă puteți începe ziua de lucru motivată!

Furnizarea unui studiu: fluxul de energie în cameră conform Feng Shui

Mobilarea studiului conform biroului din lemn de design Feng Shui

Termenul „Feng Shui” este derivat din chineză și înseamnă „vânt și apă”. Centrul învățăturii asiatice este armonia în mobilier. Totul din cameră – de la mobilier la decorațiuni – ar trebui să fie aranjat în așa fel încât să permită un flux liber de energie. Este fundamental pentru Feng Shui să recunoască și să controleze căile acestui flux de energie (Qi). Doar așa pot rezidenții să simtă energia pozitivă și să se bucure de rezultate. Deoarece Qi ar trebui să aducă sănătate, fericire și succes în casă. Există numeroase cărți care tratează principiile de proiectare chinezești. Dar nu trebuie să fii expert pentru a înființa un studiu conform Feng Shui. Este suficient dacă țineți cont de câteva lucruri atunci când aranjați mobilierul.

Furnizarea unui studiu: Potrivit Feng Shui, biroul de acasă este o cameră separată

Mobilarea studiului conform Feng Shui proiectează fluxul de energie din cameră

O mică nișă sub scară, un colț în zona de dormit sau pur și simplu un birou în bucătărie: dacă doriți să vă mobilizați studiul conform principiilor Feng Shui, ar trebui să optați mai bine împotriva acesteia. Pentru că numai atunci când biroul de acasă se află într-o cameră separată este posibil să vă concentrați complet asupra muncii. Primul principiu de bază al predării este de a separa cât mai mult posibil viața profesională și cea privată. Prin urmare, camerele sunt potrivite pentru un studiu care:

 • fie cât mai departe posibil de zona de dormit.
 • dacă este posibil, aveți o intrare separată.

Direcția busolei joacă, de asemenea, un rol decisiv.

 • Camerele orientate spre vest sunt potrivite pentru lucrul în echipă, conferințe și dezvoltarea de proiecte. Promovează spiritul de echipă.
 • Camerele orientate spre sud sunt potrivite pentru profesioniștii independenți implicați în marketing și publicitate.
 • Camerele orientate spre est încurajează creativitatea și, prin urmare, sunt potrivite pentru artiști, scriitori, jurnaliști și graficieni.
 • Camerele orientate spre nord susțin profesioniști independenți care se ocupă cu organizarea de evenimente, lucrări de birou sau cercetări de piață și sociale.

Mobilarea biroului: montați corect biroul în cameră

Mobilați studioul într-un stil modern de casă de țară conform Feng Shui

Într-un birou de acasă Feng Shui, biroul trebuie așezat în mijlocul camerei. Dacă acest lucru nu este posibil, ar trebui să planificați o distanță minimă de 40 cm între perete și birou. Direcția scaunului joacă, de asemenea, un rol decisiv – ar trebui să te uiți direct la ușa camerei sau cel puțin să fii cu ochii pe ea. O fereastră din spate este nefavorabilă, pe de o parte din cauza incidenței luminii, pe de altă parte, mișcările sau umbrele păsărilor, vehiculelor sau vecinilor de pe terasa de pe acoperiș distrag atenția de la muncă.

Cel mai bine este să priviți direct sau lateral spre ușă și fereastră. Învățăturile Feng Shui susțin că astfel puteți controla fluxul de energie din cameră.

Furnizarea studiului: incidență ușoară conform Feng Shui

Nu trebuie să vă așezați cu spatele la fereastră și nici să vă îndreptați spre stația de lucru direct spre fereastră. Se dovedește a fi optim dacă fereastra este laterală. În acest fel, suprafața de lucru este bine luminată toată ziua.

Lumina cu spectru complet este disponibil seara. Acestea sunt lămpi care emit lumină în toate culorile deschise. Această iluminare cu spectru complet se apropie foarte mult de spectrul luminii solare. Lămpile de zi sunt ușoare pentru ochi și cresc concentrarea. De asemenea, s-a dovedit științific că lămpile cu spectru complet încurajează organismul să elibereze hormonul serotonină. Pe scurt, poți lucra mai eficient fără să-ți strângi ochii.

Îmbunătățiți calitatea aerului în biroul de acasă cu plante de interior

Configurați idei de studiu în stil Feng Shui

Calitatea bună a aerului este crucială pentru productivitatea și bunăstarea noastră. Mai ales în studiu, unde petrecem mult timp, ar trebui să acordați atenție calității bune a aerului. Aici intră plantele de interior, deoarece pot crește conținutul de oxigen din cameră și pot absorbi și prelucra poluanții. În plus, plantele de interior au un efect relaxant și calmant. Iată o listă de plante care păstrează curat aerul din casa ta:

 • Filodendron cu frunze de inimă
 • Crinul păcii (numit și frunza teacă)
 • Fig plâns
 • palmieri
 • Arbore de cauciuc

Mobilarea studiului: materiale conform Feng Shui

Mobilați studiul conform Feng Shui. Birou între ferestre și uși pentru fluxul de energie

Dacă înființați un studiu Feng Shui, materialele naturale sunt cea mai importantă opțiune. Lemnul este un adevărat clasic Feng Shui. Materialul arată stabil și, în același timp, aduce natura în propriii tăi pereți. Potrivit Feng Shui, lemnul poate avea un efect pozitiv asupra efectului spațial. Dacă doriți să vă încurajați creativitatea și să vă lăsați imaginația să curgă, optați pentru un birou din lemn deschis cu un design minimalist. Este important ca biroul să creeze o senzație de ușurință în cameră. Dacă doriți să vă dezvoltați talentele organizaționale, atunci ar trebui să optați pentru un birou din lemn masiv.

Alte materiale care promovează fluxul Qi prin cameră sunt piatra naturală și metalul. Rafturile metalice, un perete din piatră naturală, coșurile din ratan și fotoliile cu tapițerie din țesătură de in vor încărca pozitiv studiul și vor oferi biroului de acasă o lovitură de prospețime..

Ordinea este o necesitate absolută

Configurați un mic studiu. Sfaturi pentru un birou conform Feng Shui

Indiferent dacă este mare sau mic: ar trebui să existe ordine în studiu. Dulapurile și sertarele sunt deosebit de potrivite în acest scop. Acestea oferă spațiu de stocare suficient nu numai pentru fișiere și fișiere de reviste, ci și pentru echipamente de birou și accesorii. Dacă aveți nevoie și de rafturi, atunci nu le puneți la nivelul ochilor, acestea vă vor distrage în permanență privirea. De asemenea, încercați să mențineți biroul cât mai ordonat, ordonați-l în fiecare seară. Un număr de organizatoare de birou, suporturi pentru pixuri, suporturi de citit, inserții de sortare și sisteme multi-utilizator cu rafturi pentru foldere nu au nici un loc pe biroul Feng Shui.

Furnizarea unui studiu Feng Shui: schema de culori

Mobilarea studiului în conformitate cu ideile de proiectare Feng Shui

Doctrina Feng Shui spune că mai multe nuanțe de culoare aduc fericirea în casă. Acestea includ albastru, verde, violet și roșu. Albul, griul și nuanțele de cremă favorizează concentrarea, în timp ce nuanțele de pământ, cum ar fi maro și cupru, calmează ochii. Combinați puternic cu nuanțe pastelate pentru a obține efectul maxim. Nuanțele saturate de roșu sau albastru închis sunt mai puțin potrivite pentru o săptămână de lucru de 40 de ore. Este mai bine să optați pentru culori neutre și apoi să setați accente cu accesorii și artă.

Decorează studiul: poze, fotografii de familie sau mai degrabă flori?

Configurați un studiu, alegeți culori calmante în conformitate cu Feng Shui

Ați aranjat mobilierul în conformitate cu teoria armoniei Feng Shui, acum studiul este aproape terminat. Aproape, pentru că doar accesoriile potrivite conferă camerei caracter. Dar ce ar trebui să fie: fotografii de familie din ultima vacanță, picturi sau ați prefera flori proaspete într-o vază? Când vă decorați biroul de acasă, ar trebui să respectați o regulă generală: Mai bine prea puțin decât prea mult. Lasă un perete gol. Concentrați-vă pe ceea ce doriți să realizați în viața dvs. profesională. Fotografiile din ultima ta vacanță pot fi o distragere a atenției. Ceasurile de perete și calendarele nu au nici un loc în dulapul Feng Shui. Dacă este ceva, puteți pune o clepsidră pe birou. Asigurați-vă că atârnați doar fotografii sau tablouri cu motive calmante. Nu poate deveni prea colorat la biroul de acasă.

Greșeli frecvente atunci când furnizați un studiu conform Feng Shui

Mobilați-vă biroul cu mobilier din lemn și un birou din sticlă

Cunoașteți deja principiile de bază ale predării Feng Shui și știți cum să le puneți în aplicare. În cele din urmă, vom dezvălui câteva greșeli frecvente pe care ar trebui să le evitați.

 • Nu luați în considerare condițiile spațiale. Nu este întotdeauna posibil să aranjați mobilierul conform învățăturii Feng Shui. În aceste cazuri, primul lucru la care trebuie să ne gândim este funcționalitatea. De exemplu, dacă trebuie să puneți biroul în fața ferestrei, instalați rulouri de zi și de noapte.
 • Mesele din sticlă nu își au locul în studiul Feng Shui. Sticla este prea fragilă și poate afecta negativ fluxul de energie din cameră.
 • Montați o singură sursă de lumină pe tavan. Un concept de iluminat este o necesitate absolută pentru studiu. Merită să investiți în iluminat de înaltă calitate, deoarece este ușor pentru ochi.
 • Nu există locuri de planificat pentru oaspeți. Mai ales dacă lucrați în echipă cu alți colegi sau primiți clienți din când în când, ar trebui să configurați un loc confortabil pentru oaspeți.

Mobilați-vă studiul în conformitate cu Feng Shui, cu ușurință în stil scandinav

Predarea Feng Shui nu este doar foarte populară în Asia. Acum este popular în întreaga lume și fiecare designer de interior își cunoaște principiile de bază. În principiu, sunt foarte simple: lăsați o distanță între birou și pereți, aveți întotdeauna o vedere clară a ușii și a unui perete în spate, poziționați biroul în cameră astfel încât lumina de la fereastră să cadă pe ea latura. Obiecte distractive în dulapuri și sertare. Evitați contrastele puternice ale culorilor, în loc să le configurați în culori neutre. Ele transmit calm în studiu. În ceea ce privește alegerea materialului, materialele naturale solide, cum ar fi lemnul sau piatra naturală, sunt deosebit de potrivite. Se poate folosi și metal; este mai bine să vă mențineți mâinile de sticlă. Lămpile de zi oferă cea mai bună iluminare posibilă seara, prin care nu aveți nevoie doar de o sursă de lumină, ci de un concept complet de iluminare.

Studiul ar trebui să pară confortabil și calm

Mobilarea studiului conform Feng Shui Poziționarea biroului

Mai bine să evitați prea mult decor: o imagine alb-negru pe perete, o statuie din lemn de plutire și un covor cu motive geometrice sunt suficiente

Configurați-vă studiul în conformitate cu materialele Feng Shui

Configurați un birou la domiciliu conform ideilor și culorilor Feng Shui

Biblioteca și spațiul de lucru într-unul: numai dacă sunteți jurnalist sau scriitor profesionist

Scrierea de idei de aranjament pe birou în bibliotecă

Privind la ușă, cu un perete masiv în spate: aceasta este poziția potrivită pentru biroul din studiul Feng Shui

Mobilarea unui birou. Biroul se uită spre ușă