Design interior

Designul modern al birourilor ar trebui să ofere mai multă motivație și creativitate

design modern de birou deschis-exemplu-birouri-alb-deschis-din-lemn-portocaliu-scaune-vitrare

Lumea muncii și, prin urmare, și lumea birourilor s-au schimbat semnificativ în ultimii ani. Biroul celular a fost forma predominantă de birou timp de decenii. Astăzi biroul este din ce în ce mai definit ca un peisaj deschis cu zone diferite. Conceptul de birou open-space ar trebui să ofere un mediu de lucru care să permită comunicarea și creativitatea, dar să permită și activități concentrate. Potrivit experților, designul modern al birourilor ar trebui să aducă și mai multe avantaje: mai multă comunicare, procese mai eficiente, concedii de boală mai mici și o motivație mai mare a angajaților. Cum ar trebui conceput un loc de muncă modern care să îi motiveze pe oameni și să le crească creativitatea, veți afla în articolul de astăzi.

Care sunt obiectivele designului modern de birouri??

design modern de birou planificare spațială-spațiu mare-ergonomie-design color

Lumea muncii și, prin urmare, cerințele pentru spațiul de birouri sunt supuse unei schimbări constante. În special, cerința unui mediu de lucru sănătos a devenit din ce în ce mai importantă în ultimii ani. Structurile corporative agile, pe de altă parte, impun cerințe mari flexibilității și eficienței spațiului spațiului de birouri. Având în vedere acest lucru, conceptele moderne de spații de birouri își propun să ofere soluții care să ia în considerare noii parametri de lucru în birou. Elementele esențiale ale acestui peisaj modern de birouri, care se repetă în multe concepte, sunt evidențiate mai jos.

  • design eficient de birou – Eficiența spațiului este o problemă importantă în planificarea spațiului de birouri. Pentru o optimizare a zonei, trebuie luată în considerare alocarea zonelor, funcțiilor și canalelor de comunicare. Au angajații din echipa A posibilitatea de a comunica rapid și ușor cu colegii lor din departamentul B în activitatea de zi cu zi? Există birouri în birou în care se acumulează în continuare documente neplanificate? Cu o planificare corectă, ar trebui create soluții care să permită un nivel ridicat de eficiență a spațiului, cu o calitate ridicată a camerei în același timp. Datorită varietății largi de forme de birou se dezvoltă locuri de muncă flexibile care facilitează munca în echipă dinamică și optimizează fluxurile de lucru.
  • design de birou sănătos –  Durerea de spate este acum o boală larg răspândită și unul din trei citează o poziție prea lungă și o postură slabă ca motiv. De aceea, companiile germane își dau seama încet cât de importantă este ergonomia pentru menținerea sănătății angajaților. Scaunele și birourile ergonomice de birou promovează o postură corectă și prietenoasă cu spatele și oferă o bunăstare mai bună angajaților. Înălțimea mesei de lucru este esențială pentru șezutul și lucrul ergonomic. În mod specific, acest lucru înseamnă că brațul superior și inferior trebuie să formeze un unghi drept atunci când stați drept. Dar, deoarece oamenii au diferite înălțimi, înălțimea standard a unui birou nu este ideală pentru toată lumea. O variantă excelentă sunt birourile cu reglare pe înălțime, care oferă posibilitatea de a comuta între pozițiile șezând și în picioare în timp ce lucrați.
  • design de birou creativ – Creativitatea este unul dintre cei mai importanți factori de succes ai unei companii. Valoarea designului spațiilor de birou în termeni de inovație este încă adesea subestimată. Autori precum Scott Witthoft și Scott Doorley de la Școala de Design Stanford se ocupă intens de efectele designului de cameră asupra creativității angajaților. În cartea dvs. „Make space: How to set the stage for creative collaboration” (2012), ajungeți la concluzia că generarea de idei și implementarea concretă a ideilor pot fi stimulate și controlate de amenajarea și amenajarea camerei. Cu cât designul biroului este mai neobișnuit, cu atât pot apărea idei mai creative. Unele elemente de culoare stimulante pot, de asemenea, relaxa puțin munca monotonă.

„Birou verde” și design modern de birou

design modern de birouri-recepție-cameră-verde-plante-birou-materiale-durabile

Subiectul durabilității în planificarea biroului devine tot mai important. În 2009, Fraunhofer IAO a examinat proiectarea durabilă a mediilor de birouri în studiul său „Green Office”. Rezultatele studiului arată că pentru 66% dintre companiile chestionate, designul interior și mobilierul ecologic vor avea o mare importanță în viitor. Măsurile „Interior verde” includ mobilarea cu mobilier durabil din punct de vedere ecologic, materiale ecologice pentru suprafețe, sisteme de iluminat eficiente din punct de vedere energetic, separarea și reciclarea deșeurilor, etc. pot fi obstacole în calea unor astfel de măsuri.

Design color în birou

design modern de birou -sala-zonă-culoare-design-creativitate

Birourile sunt adesea foarte monotone: cu pereți albi, mobilier simplu și pardoseală gri. Proiectarea corectă a culorilor în mediul de lucru poate avea un efect pozitiv asupra bunăstării și motivației angajaților. Culorile pot crea stări de spirit, pot stimula creativitatea sau pot promova concentrarea. Experții în proiectare din domeniul planificării spațiilor de birou recomandă utilizarea culorilor accentuate pentru a obține efectul dorit. Deoarece mediile de lucru proiectate conștient motivează angajații și facilitează identificarea cu compania. O compoziție bună constă din trei culori într-un raport de 70:20:10. Este important ca interacțiunea dintre culorile stimulante și calmante, dintre coloranță și contrast, să devină clară.

design-modern-birou-recepție-perete-roșu-cu-tavan-pardoseală din lemn

Recomandări de bază pentru designul culorilor la birou:

  • Roșul promovează creativitatea și încrederea în sine, galbenul vă atrage atenția, albastrul promovează concentrarea și gândirea clară, verdele are un efect calmant și echilibrant, movul creează schimbări emoționale.
  • Culorile deschise fac camera să pară mai mare și mai prietenoasă. Culorile închise fac camera mai mică.
  • Podelele prea ușoare sugerează „puțină stabilitate” și au astfel un efect neliniștitor.
  • O culoare uniformă a companiei poate fi utilizată pentru a identifica compania: Deutsche Post (galben), Coca-Cola (roșu), Milka (violet) etc. sensul se poate schimba și în funcție de culorile cu care este combinat.

Nu în ultimul rând: 3 idei pentru designul dvs. modern de birou

concept-modern-de-birou-albastru-perete-vopsea-relaxzone-mobilier-flexibil-concept-spațiu-deschis

1. Facilitățile modulare și mobilierul multifuncțional sunt adesea utilizate în birourile moderne. Acestea oferă flexibilitate și pot fi repoziționate cu ușurință în eventualitatea unei restructurări ulterioare. Acest lucru ar reduce, de asemenea, în mod semnificativ orice costuri de mutare.

2. Creați zone comune care să poată fi utilizate ca punct de întâlnire deschis pentru comunicare sau pentru relaxare de la munca concentrată. Dvs. și angajații dvs. puteți beneficia doar de astfel de zone de retragere și comunicare în birou, deoarece dialogul personal și cooperarea dintre colegi este o cerință de bază pentru succesul companiei.

3. Pentru a facilita orientarea, ar putea exista un contrast de culoare cu mediul înconjurător. Vopsiți ușa de ieșire cu o nuanță vizibilă, precum galben sau portocaliu, pentru a o face să iasă suficient în evidență de alte uși. Fiecare vizitator va găsi instinctiv ușa potrivită atunci când va părăsi biroul. Aceasta este mai creativă decât semnul „Ieși”.