Design interior

Ce culoare pentru hol? Răspundem la 7 întrebări frecvente

Cum poți picta holul, astfel încât să fie nu numai practic, ci și modern și să se potrivească bine cu restul apartamentului? Consultați răspunsurile noastre la cele mai frecvente 7 întrebări despre pictura pe hol.

1. Cum să pictezi un hol mic pentru a face să pară mai mare?

hol gri deschis spre uși albe și gresie geometrică

Toate apartamentele de bloc au un lucru în comun: holul este destul de îngust. Deci, cum poți picta un hol îngust pentru a face să pară mai mare? Ar trebui să alegeți o culoare de perete foarte deschisă. Acest lucru luminează holul și îl face să pară mai mare.

De asemenea, nu uitați că puteți mări vizual holul alegând o pardoseală deschisă la culoare și folosind plinte moderne. O podea ușoară face ca fiecare cameră să pară luminoasă și prietenoasă. Mobilierul holului trebuie să ocupe, de asemenea, cât mai puțin spațiu posibil. O oglindă mare este, de asemenea, un plus util pentru holul mic.

2. Cum pictez un hol întunecat, fără ferestre?

pictarea coridorului în bej și alb modern

Locuiți într-o clădire de apartamente și vă întrebați cum să pictați un hol care nu primește lumina soarelui? Fără îndoială, trebuie să alegeți o culoare deschisă a peretelui. În funcție de stilul pe care îl preferați, puteți alege între culori reci și calde.

hol lung pictând taupe și alb

A alb neutru se potrivește întotdeauna perfect cu un design clasic și modern. Contrar a ceea ce ar putea părea, menținerea curată a pereților albi nu este o problemă dacă alegeți vopsele impermeabile și lavabile. Tonurile de gri frumoase și atemporale sunt, de asemenea, o alegere bună. Vopsiți pereții unui hol întunecat într-unul gri deschis deschis sau unul gri nisip cald. Evitați antracitul, deoarece va face ca camera să pară mai mică și mai puțin vizibilă.

Albul și griul sunt culori neutre care pot fi combinate bine cu aproape toate celelalte culori. Deci, puteți avea câteva colorate Accente cu galben soare sau verde lime a stabilit. Cu toate acestea, este important să pictați doar un perete în culoare și să lăsați restul neutru, de ex. B. în gri.

3. Ce vopsea de perete este cea mai potrivită pentru hol?

vopsiți culoarea verde menta și cremă cu fereastra

Indiferent ce culoare alegeți pentru hol, amintiți-vă că aceasta este una dintre camerele cele mai frecvent utilizate. Prin urmare, pe lângă considerațiile estetice, funcționalitatea este de asemenea importantă. Mizați-vă pe vopsea care este ușor de îndepărtat murdăria. Vopsele lavabile de perete sunt o alegere bună, deoarece sunt extrem de ușor de curățat și rezistente. Puteți chiar freca pereții fără a deteriora stratul de acoperire.

4. Cum poți picta un hol în două culori?

vopsiți holul în două culori albastru deschis și gri deschis

Holul este adesea nu numai întunecat, ci și lung și îngust. Cu utilizarea abilă a culorilor, puteți obține Schimbați proporțiile camerei optic. O culoare închisă face ca peretele să se apropie mai mult decât este de fapt. De exemplu, puteți picta pereții paraleli pe hol într-o culoare mai deschisă, creând impresia că sunt mai departe. În acest caz, merită să luați o culoare mai închisă pentru peretele scurt.

Vopsiți culoarul pe jumătate în roz și alb

De asemenea, este o idee bună să utilizați Să picteze holul pe jumătate. Deci, puteți seta un accent colorat, dar nu vopsiți întregul perete în culori. Pentru jumătatea superioară a peretelui, alegeți culori neutre, aerisite, cum ar fi alb sau crem. Pentru jumătatea inferioară a peretelui, vă recomandăm o nuanță închisă, cu acoperire ridicată, cum ar fi bleumarin sau culori pastelate, cum ar fi albastru deschis, trandafir sau verde menta.

5. Cum să pictezi un hol mare și luminos?

la jumătatea coridorului vopsea pardoseala de gresie închisă în roșu și alb-gri

Cum pictezi un hol dacă este o cameră mare și luminoasă, de ex. B. într-o singură casă familială? În acest caz, puteți și ar trebui să utilizați chiar și culori intense, izbitoare, cum ar fi. Verde inchis, Roșu de teracotă sau diferit Tonuri maro sau turcoaz. Toate se potrivesc perfect cu stilul modern de viață. Dacă doriți ca holul să rămână luminos, puteți alege alb clasic sau gri deschis decide.

6. Cum să pictezi holul cu benzi?

Pictează holul cu dungi în alb și negru

Indiferent dacă sunt longitudinale sau transversale – dungile sunt clasice atunci când vine vorba de proiectarea pereților. Sunt potrivite atât pentru mobilierul modern, cât și pentru cel clasic. Dungi orizontale reduceți vizual înălțimea peretelui, creați o senzație de adâncime și faceți camera să pară mai largă. Deci sunt o alegere excelentă pentru unul hol îngust cu tavan înalt. Chiar dungi verticale poate schimba caracterul unei camere. sunt cu tavane joase recomandate deoarece măresc vizual spațiul interior.

7. La ce ar trebui să fii atent atunci când alegi culoarea potrivită a peretelui??

coridor pictură albastru închis gresie geometrică

Fie că pictați o casă de scări sau un hol mic, trebuie să vă amintiți că vopseaua ar trebui să facă parte din designul interior general. Ce culoare alegeți ar trebui să depindă de dimensiunea camerei, de iluminatul acesteia și de materialele utilizate în ea, precum și de preferințele dvs. individuale.

holul este vopsit bej cu uși albe și pardoseală laminată

Cel mai important lucru este că toate elementele formează un întreg armonios, deoarece acesta este singurul mod de a crea un interior complet estetic. Deci, analizează cu atenție fiecare aspect care influențează alegerea culorilor pentru hol. Acordați o atenție specială următoarelor trei factori:

Mărimea holului

Holul este adesea o cameră mică și îngustă, care este redusă și mai mult de uși, vestiare sau dulapuri. Pentru un hol mic, alegeți culori strălucitoare și reci. Cu toate acestea, dacă nu doriți să faceți fără culoare, puteți adăuga și câteva accente de culoare.

Coridor vopsea antracit închis la culoare acoperire de podea ușoară

Iluminarea pe hol

Condițiile de iluminare din hol sunt, de asemenea, un factor important. Dacă nu știți cum să pictați un hol mic, fără ferestre, urmați regula conform căreia cu cât culoarul este mai întunecat, cu atât culoarea pereților (de exemplu, alb, gri, galben) ar trebui să fie mai deschisă. Cu toate acestea, această regulă poate fi deviată de la dacă iluminarea artificială luminează bine holul și înlocuiește complet lumina zilei. În acest caz, puteți vopsi chiar și un culoar întunecat.

holul vopsea uși maro podea întunecată

Culoarea ușilor

Ușile camerei albe sunt foarte populare pentru apartamentele moderne. In combinatie cu Culori pastelate, gri sau nisip veni frumos în prim plan. Un hol cu ​​uși maro se potrivește perfect cu culori cu un ton cald, cum ar fi. Cappuccino, verde măslin și galben ocru.

Vopsiți ușile albastru deschis spre alb

După cum puteți vedea, aveți o mulțime de opțiuni frumoase pentru designul culorilor pe hol. Acordați atenție dimensiunilor camerei, iluminării acesteia și materialelor utilizate în ea. Țineți cont și de psihologia culorilor. Amintiți-vă că culorile calde creează o atmosferă confortabilă, în timp ce culorile reci se adaugă spațiului. Culorile neutre tind să fie cea mai sigură alegere atunci când vine vorba de hol. Aceasta nu include doar Alb sau gri, dar deasemenea Nisip și nuanțe pastelate de albastru și verde.

Culoarea peretelui gri și podeaua deschisă sunt o combinație bună pentru holul mic

holul pictând nisip pe ușile maro și pardoseala laminată ușoară

Verdele de brad și lemnul solid amintesc de o pădure

mică zonă de intrare direct în camera de zi

Albastru închis și gri deschis arată bine într-un hol lung și îngust

Ideile în două culori ale holului vopsesc albastru închis gri deschis cu uși albe și pardoseală laminată

Vopseaua lavabilă de perete este o soluție practică pentru hol

perete de hol pe jumătate vopsind pe jumătate jos antracit

Culoarea peretelui gri face ca ușile albe să iasă în evidență

vopsea coridor gri alb modern

Vopseaua de perete gri este adesea combinată cu curele albe

vopsea coridorul gri și alb cu curele

Albastrul gri și albul se pot combina perfect cu o pardoseală ușoară din lemn

Vopsiți ușile albastru deschis spre alb

Verde menta arată calm și senin

Vopsiți culoarea verde mentă cu o ușă albă

Portocaliul oferă o lovitură de prospețime

vopsea pe hol portocaliu maro dulap alb și uși oglinzite